Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 216

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 lip 2006, 2:16

A może dla tego tak zrobili bo Moggi był podsłuchiwany od pewnego czasu - wcześniej nie mieli dowodów :roll: Wiec co by było wtedy jak by przyznali scudetto jak kluby maja wgląd do akt, dowodów itd.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 lip 2006, 2:27

Ibrahimović pisze:Dla mnie to jest śmieszne ? dlaczego w sezonie 04/05 nikt nie dostal scudetto a nagle za sezon 05/06 ktory ma tyle wspolnego z Calciopoli co ja z Kaczyńskim scudetto dostal Inter :roll:
Tu sprawa jest bardzo prosta.
Gdyby zostalo przyznane komus innemu scudetto za sezon 04/05 to co zrobic z zespolem ktory by sie wtedy utrzymal (po przesunieciu Starej Damy na ostatnie miejsce reszta zespolow zajmuje pozycje o oczko wyzej)?Dlaczego ktos ma dostac nagrode (scudetto) a ktos inny nie (eliminacje LM puchar UEFA wspomniane utrzymanie przez ktorys z zespolow ktory normalnie spadl do Serie B)?Tego juz sie nie da odwrocic i slusznie scudetto za sezon 04/05 nie dostal nikt.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 27 lip 2006, 3:52

Dla mnie Inter powinien się takiego Scudetto wstydzić i zdania nie zmienię. Od 16 lat nie potrafili go zdobyć i jedynie po aferze calciopoli dostali ten zaszczytny tytuł. Jeśli kibice Interu święują o szczere kondolencje dla akich ifosich... tyle ode mnie

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 27 lip 2006, 9:47

Tomusmc pisze:Dla mnie Inter powinien się takiego Scudetto wstydzić i zdania nie zmienię. Od 16 lat nie potrafili go zdobyć i jedynie po aferze calciopoli dostali ten zaszczytny tytuł. Jeśli kibice Interu święują o szczere kondolencje dla akich ifosich... tyle ode mnie
lepiej się cieszyć z mistrzostwa z ustawionymi meczami , co? :zgoda:

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 27 lip 2006, 14:52

Tomusmc pisze:Dla mnie Inter powinien się takiego Scudetto wstydzić i zdania nie zmienię. Od 16 lat nie potrafili go zdobyć i jedynie po aferze calciopoli dostali ten zaszczytny tytuł. Jeśli kibice Interu święują o szczere kondolencje dla akich ifosich... tyle ode mnie
Lepiej za nie zapłacić, co? Lepiej kupić sobie paru sędziów i wygrać "uczciwie na boisku" jak to wszyscy juventini mówią. Wygrana na boisku jest wtedy gdy rzeczywiście została ona wygrana na boisku, a nie jak to zauważył raz Figo, w pokoju sędziego Paparesty ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 lip 2006, 15:04

Tomusmc pisze:Dla mnie Inter powinien się takiego Scudetto wstydzić i zdania nie zmienię.
wstydzić na pewno się nie powinni, skoro praweni im zostało przyznane.
Ja bym się z takiego mistrzostwa na pewno nie cieszył, ale wstydzić się ? z jakiej racji ? ja bym się wstydził na twoim miejscu, gdyby Arsenal został zdegradowany za to co Juve, to by mi było wstyd.
Kibice Interu w niczym nie zawinili, ich klub też nie - wiec chyba przesadzasz ze stwierdzeniem, ze muszą się wstydzić.
Tomusmc pisze:tyle ode mnie
:wink:

Awatar użytkownika
Adek_17
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adek_17 » 27 lip 2006, 17:35

fieldy pisze:wstydzić na pewno się nie powinni, skoro praweni im zostało przyznane.
Ja bym się z takiego mistrzostwa na pewno nie cieszył, ale wstydzić się ? z jakiej racji ?
Podzielam twoje zdanie. UEFA wypowiedziała się w tej sprawie jasno. "Mistrz Włoch 2005/2006 musi zostać wyłoniony", więc bezkrólewie nie wchodziło w grę. A jeśli nie miał być bezkrólewia to kto miał otrzymać Scudetto? Może Ascoli?! Oficjalnie mistrzem Włoch jest Inter i koniec.

Liczmy na to że mistrz Włoch 06/07 zostanie wyłoniony w uczciwych warunkach i już tylko forma sportowa zadecyduje o scudetto. Może i Milan ma te 8 punktów straty już na starcie, ale jestem pewny że będziemy oglądać walkę do końca w nadchodzącym sezonie, oczywiście pomiędzy zespołami z Mediolanu.

Pozdro

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 27 lip 2006, 19:02

Adek_17 pisze:Liczmy na to że mistrz Włoch 06/07 zostanie wyłoniony w uczciwych warunkach i już tylko forma sportowa zadecyduje o scudetto. Może i Milan ma te 8 punktów straty już na starcie, ale jestem pewny że będziemy oglądać walkę do końca w nadchodzącym sezonie, oczywiście pomiędzy zespołami z Mediolanu.
Też mam taką nadzieję. Mimo, że mamy na starcie 8 punktów przewagi jeszcze nic nie znaczy. Ostatnie lata pokazały, że Interowi brakuje tej umiejętności postwienia kropki nad i. Chciałbym, aby to się zmieniło. Jeśli wygramy w nadchodzącym sezonie to też mnie to tak do końca nie będzie cieszyć z racji owej przewagi na starcie (chyba, że wygramy z przewagą kilkunastu punktów, ale na to się raczej nie zanosi).
Sezon zaczyna się tuż tuż. Chciałbym aby był w końcu normalny.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 31 lip 2006, 8:55

Witam
Sporo się działo w piłce. Jeszcze do teraz jestem z informacjami do tyłu

Dostajemy 14 Scudetto przy zielonym stoliku, scudetto które oczywiście nie cieszy, ale scudetto które się nam należało. Milan rozpoczyna sezon "tylko" z -8 pkt dorobkiem, a to jest niewiele jak pisaliście. Nawet się ciesze, że wróciły Viola i Lazio, Juve za rok też powinno awansować. Kolejna sprawa to nowi piłkarze. Podobno już dziś możemy spodziewać się Vieiry. Następnie - niezależnie od wyroku - Inter chce zasilić Toni i podobno jeden z działaczy fioletowych powiedział, że mogą już niewiele zrobić aby Luke zatrzymać. Jeśli nie to "kochający" Inter Zlatan Ibrahimovic powinien być alternatywą Włocha.

Wczoraj też przegraliśmy sparing z Tottenhamem (niech ma Davids)

TOTTENHAM - INTER 2-1 (do przerwy 1-1)

Bramki: 37' & 80' Tainio, 44' Martins

INTER: 1 Toldo, 2 Cordoba, 3 Maicon, 4 J. Zanetti , 5 Stankovic, 6 Samuel, 8 Pizarro, 11 Cesar (82' 7 Choutos), 13 Marino (45' 21 Solari), 15 Dacourt, 30 Martins

Skład jak widać mocno osłabiony. Czekamy na powroty z wakacji reszty finalistów MŚ. Wtedy będzie można zacząć oceniać drużyne po sparingach.

FORZA GRANDE INTER

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 04 sie 2006, 15:55

Obrazek

Już dziś rozpoczynamy walkę w turnieju LG Amsterdam Tournament. Oprócz nas w tych rozgrywkach wystartują takie drużyny jak Ajax Amsterdam (gospodarz), FC Porto i wicemistrz Anglii Manchester United . Zasady tego turnieju są nieco dziwne … każdy zespól zagra po dwa mecze (my z Ajaxem i Porto). Za zwyciestwo przydzielane sa trzy punkty, dodatkowo za kazda strzelona bramke druzyna otrzymuje kolejny punkt do ogolnej klasyfikacji. Po podliczeniu wynikow zespol, ktory uzbieral na swoim koncie najwiecej punktow wygrywa puchar.

Pierwszy mecz zagramy z gospodarzem turnieju, czyli z Ajaxem (dziś godzina 21.15) Drugi i zarazem ostatni mecz zagramy z FC Porto (jutro o 19).

Nasza kadra na ten turniej:

Bramkarze: Francesco Toldo, Julio Cesar, Fabian Carini

Obrońcy: Marco Andreolli, Leonardo Bonucci, Ivan Cordoba, Simone Fautario, Douglas Maicon, Daniele Marino, Walter Samuel, Javier Zanetti

Pomocnicy: Tjani Belaid, Esteban Cambiasso, Cesar, Olivier Dacourt, David Pizarro, Santiago Solari, Dejan Stankovic

Napastnicy: Adriano, Lampros Choutos, Obafemi Martins, Goran Slavkovski

Oficjalna strona turnieju

Terminarz:

Piątek 4 sierpnia

Manchester United v FC Porto
godzina 19:00
AFC Ajax v Inter Mediolan
godzina 21:15

Sobota 5 sierpnia
FC Porto v Inter Mediolan
godzina 19:00
AFC Ajax v Manchester United
godzina 21:15

Zawodnicy którzy nie pojechali na turniej trenują w Brunico:

Obrazek

Matrix i Viera czyli dwaj przyjaciele z boiska. :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 sie 2006, 16:19

Już dziś rozpoczynamy walkę w turnieju LG Amsterdam Tournament
A ktos to bedzie pokazywał bo w Pilka w TV cisza o tym turnieju. A jesli dobrze pamietam ktos zawsze to pokazywał. Kiedys nawet TVP(chyba piewrwsza edycje z min. Barca), pozniej Eurosport, a teraz troche by podupadło jesli nikt tego nie pokaże.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 04 sie 2006, 17:41

Messi E2 Ronaldinho pisze:A ktos to bedzie pokazywał bo w Pilka w TV cisza o tym turnieju.
Polsat pokaże retransmisje meczów Manchesteru.

Polsat Sport Extra
Niedziela, 6 sierpnia 2006

21:00 MUTV: Manchester United – FC Porto – mecz towarzyski

Polsat Sport
Poniedziałek, 7 sierpnia 2006

20:00 Ajax Amsterdam – Manchester United – mecz towarzyski

Mecze pewnie będą pokazywać w ramach MUTV :think:

Dzisiejszy mecz Inter-Ajax pokaże będzie pokazywać też trochę zagranicznych stacji:
SuperSport 3/8 SA
NTV+ Football
SKY Sports 2
SKY Sports HD High Defination
SBS 6
TeleDeporte
Al Jazeera Sport +1
Sky Calcio 2
SuperSport 3
TV Sport RO
-----------------------
TV Sport RO
Al Jazeera Sport +1
ESPN Latin
Sport TV2
TeleDeporte
Sport+ - retransmisja o 23.00

Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juras_InterFan » 05 sie 2006, 9:03

Inter zremisowal 1:1 z Ajaxem
Bramka Solariego ładna nawet - po rajdzie Stankowica - potezny strzal z dystansu - szkoda ze to nie padlo od razu - ale po dobitce solariego z 16 metrow :) Ogolnie jeszcze Inter nie gral w najsilniejszym skladzie - Vieira , Materazzi, Burdisso, Grosso , Maxwell zostali we wloszech bo dopiero wrocili z wakacji - a Adriano , Cambiasso - weszli w koncowce - tez jeszcze są na początku przygotowan - ogolnie sporo czeka ciezkiej pracy Manciniego zeby to poukladac zwlaszcza ze dopiero nadejdzie jeszcze jeden napastnik swiatowego kalibru - i nie wiadomo kto to bedzie jeszcze :) Druzyna musi sie zgrac i doszlifowac forme :)

Forza Internazionale !!!

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 05 sie 2006, 11:39

Krótka kompilacja z pierwszego dnia turnieju.

Inter zagrał w takim składzie:

INTER: Toldo, Maicon, Cordoba, Samuel (77' Andreolli), Cesar; Stankovic, Pizarro, Dacourt (66' Cambiasso), Zanetti, Solari (63' Adriano), Martins (77' Choutos).

Niewykorzystane zmiany: Julio Cesar, Marino, Slavkovski.

Trudo mi powiedzieć jak to wyglądało na boisku bo meczy nie oglądałem ale wydaje mi się, że mogło być tak:

---------------------Toldo----------------

---Maicon--Samuel---Cordoba--Zanetti--

--------Deki--Pizarro--Dacourt-------------
--Solari--------------------------Cesar-----
----------------Matrins----------------------

I chyba po wejściu Adriano na boisko przeszli na 4-4-2 :think:
Ostatnio zmieniony 05 sie 2006, 11:40 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 05 sie 2006, 11:40

Znów nie ma zwycięstwa w sparingu :roll: co prawda skład daleki od optymalnego, ale jednak. Oby forma przyszła na sezon.

Meczu - pewnie jak większość - nie widziałem, ale gol mi nie umknął. Dejan zaszarżował prawą stroną, huknął piłke odbił bramkarz i Solari był tam gdzie być powinien. Ciekawe czy Santiago będzie dostawał więcej okazji do gry ? może nawet posadzi Dekiego na ławce w trakcie rozgrywek :>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”