Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 216

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Liso
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Liso » 25 maja 2011, 11:02

marCHELSinio pisze:A co myślicie, gdyby na Stamford zawitał Van Gaal ? Sądzicie, że byłby to dobry ruch Romana ?
Absolutnie - CFC potrzebuje trenera z jajami, z dobrym pomysłem taktycznym oraz charyzmatycznego. Jak dla mnie, na chwilę obecną jest 2 trenerów, którzy to mają : Mourinho i Hiddink. Świetnie zapowiada się szkoleniowiec Porto ale dopiero za 2-4 lata bym go widział na Stamford Bridge.

Van Gaal jest uparty i nie lubi żadnych sprzeciwów - wymusza wręcz na piłkarzach swoje zdanie. W CFC byłoby to średnio odbierane przez "gwiazdeczki" :) Chociaż... twarda ręką się im przyda :)

Skroża jest wolny, wkrótce :lol:

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 25 maja 2011, 13:18

Liso pisze: Absolutnie - CFC potrzebuje trenera z jajami,
http://calcionews.pl/c/k_/toni-wysmiewa ... ze-ma-jaja :lol:

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 25 maja 2011, 17:05

Co do Villas Boasa, jeżeli osiągnąłby sukces w najbliższej edycji Champions League, to sądzę że The Blues byliby najlepszym rozwiązaniem dla Portugalczyka.
Niestety szanse na powrót Mou specjalnie wielkie nie są. Ale teraz jest to inny trener, niż wtedy gdy odchodził ze Stamford...

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 28 maja 2011, 15:19

Guus Hiddink otworzył drzwi dla Chelsea w kwestii jego powrotu na ławkę trenerską The Blues, wyjawiając, że rozważyłby ofertę z londyńskiego klubu.

Holender skupia się obecnie na pracy selekcjonera reprezentacji Turcji, którą w piątek czeka arcyważne spotkanie eliminacji do Mistrzostw Europy z Belgią

"Jeśli byłaby konkretna oferta, pomyślałbym o tym," skomentował spekulacje łączące go z Chelsea.

"Na razie nie ma nic konkretnego. Nie można wdać się we wszystkie spekulacje i plotki, ponieważ nie ma nic konkretnego."

"Najpierw czeka nas mecz w przyszły piątek, trudny mecz. Potem zobaczymy."
mam nadzieję, że on chce coś nam przekazać :D

Bonus:

Borini odchodzi a szkoda, bo widać, że jest jednym z piłkarzy młodego pokolenia któremu świetnie leży piłka na nodze.

Zresztą w przypadku Todda Kane'a nie jest inaczej :wink:

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 29 maja 2011, 15:26

Guus to chyba najlepsze rozwiązanie.
Pawel875 - Borini nie chce grać dla The Blues, więc skoro sam się zrzeka tego zaszczytu to jego sprawa. Ale muszę Ci przyznać rację, wolałbym żeby grał w Niebieskim trykocie. Niestety, jego wybór.

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 29 maja 2011, 22:00

Właśnie co do Boriniego to słyszałem dwie opcje - na stałe w Swansea lub transfer definitywny do Parmy, gdzie postawił bym w ciemno, że co najmniej 7-8 bramek w lidze w pierwszym sezonie strzeli. Szkoda że nie zdecydował się podpisać nowej umowy tym bardziej, że właśnie teraz miałby największe szanse na występy... :?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 29 maja 2011, 22:01

Paweł, jak wygląda sprawa z zatrudnieniem nowego trenera? Coś ruszyło w tej kwestii?

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 29 maja 2011, 22:06

Daaaamian pisze:Paweł, jak wygląda sprawa z zatrudnieniem nowego trenera? Coś ruszyło w tej kwestii?
Zupełnie nic... poza tym, że nie dawno Hiddink deklarował, że byłby gotów podjąć pracę w klubie :)
http://chelsea.pl/news_349_hiddink:rozw ... rtechelsea
+
wypowiedz Flo - http://chelsea.pl/news_358_malouda:szacunekdlahiddinka

Najbardziej konkretne nowości, było wcześniej kilka plotek, ale po tym co można ostatnio wyczytać - Guus jest najbliżej. Raz już sobie bardzo dobrze poradził z dzieleniem reprezentacji i klubu. Oczywiście były też inne ploty (van Basten przykładowo) oraz:

http://chelsea.pl/news_346_absurdzdomieszkahumoru
:lol:

Powiem tylko jedno: HIDDINK!

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 30 maja 2011, 0:57

Wg. mnie do piątku na pewno nie zapadnie żadna decyzja odnośnie nowego trenera. W piątek jest mecz Belgia - Turcja. Jeśli Turcja przegra jest duża szansa na wyciągnięcie Hiddinka :)
Chyba, że inne nazwisko ma Roman w zanadrzu ( ale w takiej sytuacji byłby dla mnie to szok ). Przyda się Chelsea trener z jajami, który będzie umiał się z nimi dogadać i postawi na zawodnika w lepszej formie w danym meczu. Trzeba w końcu postawić na młodzież i odmłodzić skład ( out Anelka, Ferreira, Kalou, Bosigwa, Hilario, Mauluda), a na taki krok mało trenerów jest gotowych, ponieważ mimo wszystko to są wielcy gracze i w wielu klubach na pewno odgrywaliby ważne rolę ( tylko ich czas w Chelsea minął ).

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2478

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 30 maja 2011, 20:01

Mancienne odchodzi do Hsv na 4 lata. 2mln Euro.

Awatar użytkownika
Xabier17
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Xabier17 » 31 maja 2011, 22:54

Znając życie, kolo Chelsea zakręcą sie jeszcze takie nazwiska jak Benitez cz Rijkaard...

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 31 maja 2011, 23:51

League pisze:Mancienne odchodzi do Hsv na 4 lata. 2mln Euro.
Dużą zasługę ma w tym Frank Arnesen, który pracuje obecnie dla HSV. W sumie jakoś się nie zamartwiam, chłopak ma 23 lata, nie wyróżniał się niczym, co go kwalifikowałoby na piłkarza z kadry Chelsea, szerokie zaplecze co najwyżej. Liczę mu wszystkiego dobrego w Hamburgu, mam nadzieję, że dostanie się do pierwszej jedenastki :wink:

To wszystko trochę mi się nie podoba, bo teraz Arnesen próbuje nam podpierdalać piłkarzy, wcześniej już Brumę miał na celowniku...

Jeszcze news odnośnie Guusa:
chelsea.pl pisze:Selekcjoner reprezentacji Turcji, Guus Hiddink dolał doliwy do ognia w kwestii ewentualnego powrotu do Chelsea wypowiadając się o tęsknocie do futbolu klubowego.

Holender, który 2 lata temu spędził na Stamford Bridge 5 miesięcy, jest jednym z faworytów do zastąpienia Carlo Ancelottiego zwolnionego po zakończeniu minionego sezonu.

Hiddink prowadził niegdyś w tym samym czasie reprezentację Australii oraz PSV Eindhoven, a podczas pobytu w Chelsea cały czas pełnił funcję selekcjonera reprezentacji Rosji. Jak sam mówi woli pracę z klubem niż reprezentacją.

W wywiadzie powiedział, że pomimo 65 lat życia wciąż ma w sobie wiele energii. Na łamach Haberturk czytamy: "Jestem pełen energii, wolałbym więc pracę w lubie. To lubię, pracę każdego dnia. Czuję, że muszę robić więcej."

"Prowadziłem w tym samym czasie Australię i PSV, tak samo Rosję i Chelsea. Byłem bardzo szczęśliwy. Zobaczymy co stanie się w przypadku Turcji."

Turcja zajmuje obecnie 3. miejsce w Grupie A eliminacji do Mistrzostw Europy. Do 2. Belgii traci punkt, do 1. Niemiec sześć. Porażka w piątkowym meczu może więc oznaczać utratę szans awansu do turnieju finałowego.

Tureckie media donoszą o możliwym zwolnieniu Hiddinka jeśli tak się stanie. Sam trener mówi, że nie otrzymał jeszcze oficjalnej oferty od żadnego klubu.

"Nie było jeszcze propozycji, ale nie mogę nic zagwarantować. Nie powiedziałem jeszcze prezesowi [tureckiej federacji] co o tym sądzę. To jednak inteligentny człowiek. Jestem pewien, że śledzi medialne informacje." powiedział Hiddink, którego umowa będzie obowiązywała jeszcze przez rok.

"Nigdy nie powiedziałem nikomu, że będę nadal tu pracował. Zespół skupia się na mnie, gdybym odpowiedział na spekulacje miałoby to na niego zły wpływ."
Zapamiętałem go jako trenera idealnego, ale ostatnio coś mu nie idzie (eliminacje z Rosją i 3. miejsce w grupie z Turcją). Mimo wszystko najbardziej liczę na niego

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 01 cze 2011, 14:09

Mecz z Vitesse się zbliża, chciałbym aby już wtedy za sterami The Blues stał Guus. Odpowiedni człowiek do odpowiedniej drużyny ;)

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 02 cze 2011, 13:16

Do meczu z Vitesse jest sporo czasu ( ponad miesiąc ) wiec do tego czasu na pewno zostanie wybrany nowy trener. Też liczę na Guusa, który wg. mnie jest idealnym trenerem dla Chelsea :)) Swoją drogą mam nadzieję, że wszystkie wątpliwości co do objęcia steru w Chelsea odbędą się wkrótce ( podejrzenia mam, że może to nastąpić już po piątkowym meczu Belgia- Turcja w którym kciuki będę trzymał za Belgów z wiadomych powodów ;) )

A odnośnie wątku o Mancienne. Jest to solidny i młody obrońca, ale nie na miarę Chelsea. Liczę, że wraz z nim z Chelsea odejdą Kalou, Anelka, Ferreira, Hilario Bosigwa, a w ich miejsce przyjdą młodzi perspektywiczni gracze z dobrą marką na świecie ;))

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 02 cze 2011, 13:56

Tak, ale ktoś Nas do tego meczu przygotować musi. Nikt kompromitacji by nie chciał :P

Ja Michaelowi życzę szczęścia w HSV, na Chelsea był niestety zbyt słaby.
Martwi forma Ashleya Cola.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”