El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 217

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3290

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 19 sie 2011, 12:01

klopx pisze:W całym zamieszaniu nie brały udziału tylko dwie osoby... Rzecz jasna Kaka oraz tajemniczy pan z wąsem (prawdopodobnie Borat), który widział chyba więcej niż nam się wydaje :lol:
Cesc tez w zasadzie nie bral udzialu chociaz nie mozna wykluczyc ze z poziomu murawy kasal zawodnikow i sztab Realu po nogach.

Ja juz prawie jestem przekonany ze za cale zamieszanie nalezy winic Barcelone.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 19 sie 2011, 12:05

Też tak uważam ;) Real by ten mecze wygrał to Marcelo by się nie pomylił :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 sie 2011, 12:32

Wczoraj jego zdjęcie obiegło cały świat. Dziś jako #eldelbigote (ten z wąsami) jest nr 3 na liście trending topics na hiszpańskim twitterze, na Facebooku założono jego fanklub, ruszyła już nawet produkcja koszulek z jego podobizną. Nazywa się Francesc Satorra, od 30 lat jest zatrudniony w FC Barcelonie jako pracownik tunelu i szatni na Camp Nou, i właśnie został nową gwiazdą Internetu.
za fcblog.pl

Obrazek

:lol:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 19 sie 2011, 12:38

Chlopaczek pisze:Cesc tez w zasadzie nie bral udzialu chociaz nie mozna wykluczyc ze z poziomu murawy kasal zawodnikow i sztab Realu po nogach.
!!!!!!!!!!! :beer: :haha:

Z pewnoscia tak bylo... :)

Babel co do kolegow z reprezentacji... to widac! Zauwaz, ze Kaka odchodzi z tamtad razem z Alvesem (zreszta na zdjeciu 'swietego Kaki' widac, ze Alves stoii niedaleko i tez nie bierze udzialu w zabawie...) Masherano powstrzymuje Igle...
Problem jest przede wszystkim miedzy zawodnikami z reprezentacji Hiszpanii. i jest to jakis glebszy problem o ktorym wszystkiego zapewne nie wiemy... (pamietasz jak Ramos po 0-5 'rzucil' Puyolem - tzn. chwycil go za gebe i ...? To bylo jeszcze przed wypowiedziami zawodnikow Barcy bo to bylo po pierwszym meczu kiedy Mou prowadzil Real przeciwko Barcy...)

Latwo sie ocenia ot tak, ja jestem zdania, ze to Mourinho szczuje zawodnikow Realu bo niemozliwe zeby zawodnicy ktorzy grali przeciwko sobie wiele razy nagle od sezonu z kawalkiem prawie kazdy mecz rozgrywali jak walke...
I naprawde wolalbym zeby taki Pepe czy Marcello 'mylili sie' do mediow niz 'mylili sie' koszac zawodnikow Barcelony rowno z trawa... Mou na konferencji prasowej jedzie po Tito w niewybredny sposob i nie ma jakichs wielkich protestow ze strony Barcy.
Na tym polega roznica kazdy moze sobie mowic co chce, ale zachowywac sie juz powinien tak jak nakazuja przepisy!

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 sie 2011, 13:07

czarny_samael pisze:Tylko, że jak rzeczywiście to Vilanova go pierwszy opluł/strzelił liścia, to powinien był Mourinho mu walnąć w szczęnę, a nie bawić się w takie smyranki
Ty na poważnie pisałeś.?
Ktoś tu wyjeżdżający z takim wytłumaczeniem dla Jose, że Tito czy Pep coś tam powiedzieli i to był powód akcji Jose po prostu nie wierze, że sam wierzy w to co pisze. Naprawdę nie można być tak głupim. Tak samo nie można być tak ślepym, żeby uwierzyć, że pierwszy był liść, a później wsadzenie palca. Ja widziałem już akcje z przesuwaniem pasów, usuwaniem z grafik zawodników, ale to było nawet łatwo wyśledzić z transmisji.
Zawodnicy Realu jakoś specjalnie nie jechali z tego co czytałem w pomeczowych wypowiedziach. Większość mówiła, coś typu ludzie widzieli i niech ocenią itd. Jednak jeden był wyjątkiem Iker, facet, który był najdalej akcji widział to najlepiej. To mnie dziwi. Cesc musi mieć naprawdę DNA Barcy 2-3 dni i chłopak już potrafi symulować jak Busi..
Tak naprawdę to jest szkoła Portugalczyka. W pierwszym spotkaniu Pepe ewidentnie wchodzi z premedytacją w Alvesa, podbiega Alonso i pokazuje mu, że drugi raz nie nabierze sędziego, Ramos twierdzi, że Alves hańbi piłkę. Marcelo w dwóch spotkaniach fauluje ewidentnie i Sancheza i Leo, symulka jak się później w wyobraźnie okazuje.
Pokażcie mi te symulki i wymuszanie fauli w tym dwumeczu, o których mówi min. Iker. Chętnie to prześledzę. Musi być przecież tego masa.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 19 sie 2011, 13:20

Mam pytanie, jak zamieszcze na jutiubie bramki z GD tylko Realu, to tez zostany oskarzony o manipulacje przez fanow Barcelony?

Czy to nie ci sami fani, ktorzy smieja sie i oburzaja kiedy Mou pytal o spisek UEFY, UNICEFU i rycerzy okraglego stolu?

Jezeli Mou namawia swoich zawodnikow do brutalnych fauli, dlaczego wszyscy tego nie robia (np Benz, Ronaldo,Ozil, Alonso, Igla, Di Maria), tylko ci znani z goracych/pustych głow i twardej gry (Pepe,Ramos, Marcelo, Carvalho, Khedira)?

Jezeli rozni zawodnicy Barcelony (Masche, Pike, Pedro,Busi,Alves) po dotknieciu w rozne czesci ciała zawsze akurat w meczach z Realem łapia sie za twarz, to jest to przypadek czy tez ich ktos do tego "namawia"?

Jarzinho
Pedro przy stanie 2:1 tak dłoń bolała, ze nie mógł zejśc z boiska przez minute mimo, ze miał linie koncowa 5 metrow od siebie :D , moze mu poszło w nogi nie wiem.
Tak mi sie przypomniało bo to było az tak głupie, ze zabawne juz podczas meczu, a wyliczance, o ktora prosisz nie mam ochoty uczestniczyc, wiec nie pros o wiecej, po prostu ogladnij drugi raz mecz, ja do takich (nie łapania sie za twarz w celu wyeliminowania przeciwnika z gry) zagran w pilce sie przyzwyczailem, wiec nie mam o nie pretensji.

EOT

@down
Pisalem oczywiscie o szesciopaku, co jest oczywiste, ale jak widze nie dla wszystkich

P.S. Niepokalana Dziewica w akcji (pewnie tez zmanipulowane )
Ostatnio zmieniony 19 sie 2011, 13:34 przez tylerdurden, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 sie 2011, 13:25

tylerdurden pisze:Jezeli rozni zawodnicy Barcelony (Masche, Pike, Pedro,Busi,Alves) po dotknieciu w rozne czesci ciała zawsze akurat w meczach z Realem łapia sie za twarz, to jest to przypadek czy tez ich ktos do tego "namawia"?
Pokaż te sytuacje z ostatniego dwumeczu.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 19 sie 2011, 13:40

tylerdurden pisze:Mam pytanie, jak zamieszcze na jutiubie bramki z GD tylko Realu, to tez zostany oskarzony o manipulacje przez fanow Barcelony?
Musiałbyś napisać jeszcze, że było 2:0 dla Realu ;)
tylerdurden pisze:Jezeli Mou namawia swoich zawodnikow do brutalnych fauli, dlaczego wszyscy tego nie robia (np Benz, Ronaldo,Ozil, Alonso, Igla, Di Maria), tylko ci znani z goracych/pustych głow i twardej gry (Pepe,Ramos, Marcelo, Carvalho, Khedira)?
Bo są znani z gorących/ pustych głów? :lol: Chyba nawet Jarzinho tłumaczył to wcześniej. Osoby o słabszej psychice potrzebują jedynie bodźca... Niestety Mourinho doskonale o tym wie.
tylerdurden pisze:Pedro przy stanie 2:1 tak dłoń bolała, ze nie mógł zejśc z boiska przez minute mimo, ze miał linie koncowa 5 metrow od siebie :D
A później chodził z opatrunkiem na palcu bo to pewnie on włożył palca Vilanovie :roll:

EDIT:
pewnie tez zmanipulowane
Tak, dopóki nie znajdziesz filmu pokazującego co było wcześniej. No chyba, że to była 1 minuta meczu i właśnie wyszli na murawę :lol:

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 19 sie 2011, 13:59

klopx pisze:
tylerdurden pisze:Mam pytanie, jak zamieszcze na jutiubie bramki z GD tylko Realu, to tez zostany oskarzony o manipulacje przez fanow Barcelony?
tylerdurden pisze:Jezeli Mou namawia swoich zawodnikow do brutalnych fauli, dlaczego wszyscy tego nie robia (np Benz, Ronaldo,Ozil, Alonso, Igla, Di Maria), tylko ci znani z goracych/pustych głow i twardej gry (Pepe,Ramos, Marcelo, Carvalho, Khedira)?
Bo są znani z gorących/ pustych głów? :lol: Chyba nawet Jarzinho tłumaczył to wcześniej. Osoby o słabszej psychice potrzebują jedynie bodźca... Niestety Mourinho doskonale o tym wie.
Błagam :lol: Pepe od dłuższego czasu był znany z tego, że momentami puszczają mu nerwy, Ramos zawsze łapał głupie kartki, nawet gdy miał 19 lat i przechodził do Realu, a dla Marcelo była to bodajże druga czerwona kartka w barwach Realu w oficjalnych spotkaniach (wg espn czy czegoś takiego jak ostatnio sprawdzałem). No tak, to wszystko przez Mourinho, że jego zawodnicy, którzy od kilku lat, jak Pepe, Carvalho czy Ramos, grają momentami bardzo ostro, grają w naturalnym dla siebie stylu, czyli ... bardzo ostro.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 sie 2011, 14:01

Pytanie z dupy, ale i tak odpowiem.

Jeżeli zamieścisz tylko bramki Realu to ludzie chyba nie zaczną myśleć, że było 2:0. Natomiast niektórzy wklejają tamten filmik myśląc, że to Tito sprowokował Mourinho tym właśnie zachowaniem a dopiero potem dostał w oko od Portugalczyka. Pojmujesz różnicę? Poza tym na pierwszych filmikach (tych pokazujących całość) też widać jak Tito rewanżuje się Portugalczykowi tyle tylko, że ujęcie jest gorsze bo ktoś trochę zasłania. Niemniej tam nikt nie ukrywa, nie wycina akcji Tito.

A Messi rzeczywiście pokazywał takie gesty w kierunku ławki Realu. Nie wiem w którym momencie to było, ale potwierdzają to również osoby, które na meczu były.

W żadnym razie nie staram się udowadniać, że ze strony Barcelony wszystko było OK. Nie odpowiadam natomiast za innych forumowiczów.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 sie 2011, 14:04

tylerdurden pisze:Pedro przy stanie 2:1 tak dłoń bolała, ze nie mógł zejśc z boiska przez minute mimo, ze miał linie koncowa 5 metrow od siebie :D , moze mu poszło w nogi nie wiem.
Tak mi sie przypomniało bo to było az tak głupie, ze zabawne juz podczas meczu, a wyliczance, o ktora prosisz nie mam ochoty uczestniczyc, wiec nie pros o wiecej, po prostu ogladnij drugi raz mecz, ja do takich (nie łapania sie za twarz w celu wyeliminowania przeciwnika z gry) zagran w pilce sie przyzwyczailem, wiec nie mam o nie pretensji.
Jak dziecko nauczyć tylko dwóch słów to ono ciągle będzie te dwa słowa powtarzać. Pisanie ciągłe o symulowaniu i braku odniesień staje się nudne. Nie bronię zawodników Barcy, ale po co przywoływać sytuację z kwietnia, jeśli ona nie ma odniesienia w ostatnich spotkaniach. Teraz jak np. Pique zostanie walnięty przez Pepe w twarz to nie ma praw się chwycić, bo to oznacza zaraz symulkę. Mimo, że uderzenie, przypadkowe, bo Sergio popchnął Portuglaczyka, ale było. Tylko żadnej historii nikt z tego nie wyciągnął.
Ciągłe bieganie zawodników Barcy do sędziego. Ja pamiętam 2 faul na Cescu Marcelo i Pepe na Alvesie. To aż tak sporo. Chyba Mou częściej debatował z technicznym w ciagu jednej połowy.
Wbiegnięcie na boisko, nie wiem gdzie się kończy i gdzie zaczyna boisko, ale na moje cała ławka Barcy nie wbiegła, nie wiem ilu z ławki przekroczył białą linię oznaczającą linie boczną. W każdym razie ja widziałem tam dwie ekipy poza boiskiem.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 19 sie 2011, 14:09

Realista pisze:Marcelo była to bodajże druga czerwona kartka w barwach Realu w oficjalnych spotkaniach
Czekaj czekaj, chodzi Ci o mecze w tym sezonie czy ogolnie? Bo jesli ogolnie to by znaczylo, ze Marcelo to potulny baranek jest.. a tu nagle taka kosa, czyli argument dla nas a nie dla Was...

:D

Ok, dla mnie EOT, przynajmniej do momentu kiedy zwiazek oglosi jakies kary, czy inne decyzje... na przyklad powinny wladze ligi wyslac caly sztab i pierwsze druzyny Realu i Barcelony na piwo, czy na jakis oboz wedrowny... zeby sobie wszystko wyjasnili, zeby wszyscy ze strony Barcy przekonali Mou, ze uwazaja go za fantastycznego trenera i czlowieka, zeby zawodnicy Realu wytlumaczyli Busquetsowi i Daniemu, ze nie zrobia im krzywdy i zeby wspolnie wzieli udzial w jakims leczeniu psyhiatrycznym Pepe... I byloby po sprawie...

Nie ma co sie zrec... grunt, ze mecz byl piekny, czyli generalnie jakis pozytyw jest!
:)

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 19 sie 2011, 14:10

Mentor pisze:W żadnym razie nie staram się udowadniać, że ze strony Barcelony wszystko było OK. Nie odpowiadam natomiast za innych forumowiczów.
Bo tych co piszą, że ze strony Barcelony było wszystko OK jest tutaj masa :roll:

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 19 sie 2011, 14:27

czyżby Pepe sugerował Special Five akcje z palcem? :lol2:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 sie 2011, 14:31

Wszyscy są siebie warci. Po co ławka Barcelony wyleciała ?
Marcelo wszedł prosto w nogi ale nie był to jakiś brutalny faul tylko bardzo chamski, wiele takich. Oczywiście go nie pochwalam ale może chciał mieć pewność że dostanie zasłużone czerwo a nie kartkę po grze aktorskiej. Wszystko cały czas zmierza do tego że obie strony są siebie warte.
Jestem przekonany że w najbliższych pojedynkach Realu z Barcą wiele się nie zmieni. Czy ktoś jest na tyle głupi że uważa te wszystkie faule za polecenia Jose ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”