Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 218

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 lip 2008, 0:55

Kamil232 pisze:
Uważam natomiast, że wciąż jest wiele wart i oferty oscylujące wokół 20 mln euro (na mniej więcej tyle ktoś tu go wyceniał chyba?) to stanowczo za mało. To, że żaden klub nie chce aktualnie dać 30 mln za Kameruńczyka nie oznacza, że nie jest on wart takich pieniędzy
To źle zrozumiałeś napisałem 18 mln funtów, to jest około 27 mln euro? Zapytam po raz drugi mało?
18 ml funtów to niecałe 23 mln euro.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 lip 2008, 0:58

ze tez Wam sie chce z dziecmi dyskutowac - z dziecmi majacymi jakis kompleks barcelony z tego co czytam
A to jest jedyny twój argument. Sprowadzić drugiego do roli dzieciaka, i wyglądać na kozaka. Żałosne.
Kibice forumowi Arsenalu bardzo chętnie zgodziliby się na wymianę Ade - Eto mimo, że Eto jest sporo starszy(3 lata). Jeszcze była mowa o dopłacie ze strony Arsenalu bodajże Laughing No, ale tutaj nikt się nie zna. Znasz się tylko Ty.
Którzy to? Prosze o wpisy.
Eto jest lepszym graczem od Ade i od Drogby.
No mówiłem, jak tu z czymś takim dyskutować. Wyszydzić to? Czy zapłakać? Nie wiem to są chyba jakieś jaja.
Dla mnie koniec. Koniec dyskusji. Pamiętam, że ktoś powiedział( chyba właśnie Kamil Krzywy ), że w La Liga nie ma nawet przyzwoitego obrońcy. Ten tekst kiedyś mnie zmiażdżył.
Nie wściskiaj mi w usta słów których nie wypowiadałem. I proszę Cie nie kończ, bo chce się jeszcze dowiedzieć od kogo Eto'o jest lepszy, Ty a może to jest najlepszy napastnik świata?

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 29 lip 2008, 1:08

nie. bo moge uzyc 200 argumentow ale po tym co przeczytalem uznalem ze nie ma sensu

tylko dziwi mnie jedno - po co brnac w swoja niewiedze tak uparcie?

zamiast podyskutowac dla odmiany na poziomie?

mozna miec inne zdanie, mozna wolec inny typ napastnika ale bajac caly czas o koncu barcelony, zaslepieniu jej kibicow obraza kilka osob na tym forum

a tu chyba nie tedy droga? czy moze sie myle?

zeby nie bylo ze offtopuje - eto'o pokazal w minionym sezonie (mimo kontuzji - ktore ogarnely caly zespol) ze nie stracil umiejetnosci strzeleckich. strzelal w prawie kazdym meczu w ktorym gral. niewielu graczy ma taka ceche

od berbatova caly czas jest lepszy. mimo ze bardzo podobaja mi sie umiejetnosci bulgara. adebayor mial swietny sezon ale to jego dopiero pierwszy wielki sezon. drogba zagral gorzej niz eto'o w minionym sezonie . do tego didier (mimo naprawde wysokich umiejetnosci) jest jednym z bardziej chimerycznych pilkarzy na swojej poozycji - co mozna przesledzic sprawdzajac statystyki tego goscia

dlatego apeluje - jezeli chcecie dyskutowac na poziomie to darujcie sobie tak glupawe stwierdzenia jak te o zaslepieniu i zycie przeszloscia. bo tak nie jest

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 29 lip 2008, 1:09

A jak się wypowiadałeś? Nie ma żadnego "dobrego" ? Nie pamiętam jakiego słowa dokładnie użyłeś. To nie ważne. Ważne, że to nawet "lepsze" niż Berbatov> Eto.
Kamil232 pisze:bo chce się jeszcze dowiedzieć od kogo Eto'o jest lepszy
Może od razu zrobić listę :?: :roll:
Kamil232 pisze:Którzy to? Prosze o wpisy.
:shock:
Kamil232 pisze:Ty a może to jest najlepszy napastnik świata?
Najlepszy jest Rooney, potem Tevez. Następnie Berbatov i Manucho.
rkoeman pisze:dlatego apeluje - jezeli chcecie dyskutowac na poziomie to darujcie sobie tak glupawe stwierdzenia jak te o zaslepieniu i zycie przeszloscia. bo tak nie jest
Dokładnie.

Kamil232 pisze:Nie wiem to są chyba jakieś jaja.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 lip 2008, 1:25

zamiast podyskutowac dla odmiany na poziomie?

mozna miec inne zdanie, mozna wolec inny typ napastnika ale bajac caly czas o koncu barcelony, zaslepieniu jej kibicow obraza kilka osob na tym forum

a tu chyba nie tedy droga? czy moze sie myle?
Bardzo chętnie, ale radzę spojrzeć kto sprowadził dyskusję na te tory, z pewnością nie ja.
zeby nie bylo ze offtopuje - eto'o pokazal w minionym sezonie (mimo kontuzji - ktore ogarnely caly zespol) ze nie stracil umiejetnosci strzeleckich. strzelal w prawie kazdym meczu w ktorym gral. niewielu graczy ma taka ceche
W LM w ilu strzelił? I powtarzam gole to nie wszystko. Po tym co zobaczyłem w spotkaniach z MU to była żenada. Etoo sprzed dwóch lat to był zawodnik o dwie klasy lepszy.

od berbatova caly czas jest lepszy
Nie zgadzam sie. Bułgar gra w przeciętnym zespole co od razu sprawia, że ma mniej okazji do zdobycia bramki. A pokazał w meczu z nami czy choćby z Arsenalem na Emirates, że jest zawodnikiem świetnym.

adebayor mial swietny sezon ale to jego dopiero pierwszy wielki sezon
Zgadza się, ale rozmawiamy o teraźniejszości i tamten sezon miał o lepszy od Kameruńczyka.
drogba zagral gorzej niz eto'o w minionym sezonie . do tego didier (mimo naprawde wysokich umiejetnosci) jest jednym z bardziej chimerycznych pilkarzy na swojej poozycji - co mozna przesledzic sprawdzajac statystyki tego goscia
Tutaj po częsci się zgodze, ale jednak pod koniec sezonu Didier pokazał to co potrafi.
:shock:
Co w tym takiego szokującego? Jeśli by wziąć 10 kibiców Arsenalu jestem pewien, że wiekszość wolałby w zespole Adebayora.
Najlepszy jest Rooney, potem Tevez. Następnie Berbatov i Manucho.
Nie. Najlepszy jest Torres, potem Zlatan, następnie Villa i Adebayor.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 29 lip 2008, 8:35

Dobre Laughing Tylko Eto odchodzi z Barcelony głównie ze względów pozasportowych, no ale Ty oczywiście o niczym nie wiesz.
Niejeden raz wspomniałem o rozkapryszonej gwiazdce, ale Ty tego zapewne nie wiesz- nie czytasz postów drugiej strony podobnie jak Twoi kompani. Dopisujecie do nich tylko jakąś chorą ideologię. W Waszych głowach się nie mieści, że ktoś raczy mieć inne zdanie.
Klasowego zawodnika chyba postanowil kupic Sunderland i dlatego ponoc zlozyli za niego oferte w wysokosci 12 mln euro. Czyli wychodzi na to, ze albo zrobia interes zycia i kupia tego swietnego, lepszego od Teveza napastnika, albo Keane jest idiota. Jak to wytlumaczysz red, ze ktos moze chciec dac za Sahe 12 mln?
Ależ to banalnie proste i aż dziw bierze, że muszę to tłumaczyć. Saha to człowiek ze szkła, który nie jest nawet gwarantem tego, że wystąpi w 10-ciu meczach. Keano może jednak chce zaryzykować i twierdzi, że 12 mln euro to niewiele. Zresztą, nie sądzę, żeby było wiele prawdy w tych donosach.
"Eto bez formy od 2 lat" ma o niebo lepszą średnią niż wielki Berbatov, który powinien zabiegać o Złotą Piłkę(a z niewyjaśnionych przyczyn tak nie jest).
I do tego sprowadza się ta dyskusja. Wy ciągle o bramkach, a ja o WRAŻENIACH z oglądanych meczów. Berba gra obecnie w nie najlepszym zespole(delikatnie mówiąc), a i tak jest niekwestionowaną gwiazdą najlepszej ligi na Starym Kontynencie.
Eto jest po prostu sporo lepszym piłkarzem od Dimitara. Czy tego chcesz czy nie.
Takie jest Twoje zdanie. Nikt tego nie potrafi zweryfikować, więc po kiego ta cała dyskusja? Pierwszy raz się w ogóle spotykam z tego rodzaju konwersacją - przez kilka dobrych stron urażeni kibice Barcy próbują wszystkich dookoła przekonać, że niebieski jest ładniejszy od pomarańczowego.

Transfery wewnątrz PL zawsze są "przesadzone" i myślałem, ze już każdy zdaje sobie z tego sprawę. Niestety, myliłem się.
dlatego apeluje - jezeli chcecie dyskutowac na poziomie to darujcie sobie tak glupawe stwierdzenia jak te o zaslepieniu i zycie przeszloscia. bo tak nie jest
Zabawne jest to, że to najpierw w naszą stronę poleciały takie zarzuty(że niby Berba to "nasz" i dlatego mówimy, że lepszy <rotfl>!!!), a jak ktoś z kibiców United posunie się do takiego stwierdzenie(w tym wypadku jego użycie jest dużo bardziej - z oczywistych wzgledów - zasadne), to wtedy rozmowa rzekomo wkracza na niski poziom. Trąci hipokryzją.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 lip 2008, 13:40

:beer: Red 85. Mistrzowsko pokazałeś tą hipokryzję. :witam:

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 29 lip 2008, 13:49

red85 pisze:W Waszych głowach się nie mieści, że ktoś raczy mieć inne zdanie
:lol:
red85 pisze:Niejeden raz wspomniałem o rozkapryszonej gwiazdce, ale Ty tego zapewne nie wiesz
Wiem, że wspomniałeś. Tylko co z tego? Na końcu napisałeś o tym, że zatracił klasę i dlatego odchodzi :lol: Nieźle mieszasz :)
red85 pisze:Tyle tylko, że Etoo swoją klasę zatracił i dostrzegają to chyba wszyscy poza kibicami Barcy. Nawet Guardiola to zobaczył.
:]
red85 pisze:Takie jest Twoje zdanie. Nikt tego nie potrafi zweryfikować,
U napastników łatwo to zweryfikować :]

red85 pisze:- przez kilka dobrych stron urażeni kibice Barcy próbują wszystkich dookoła przekonać, że niebieski jest ładniejszy od pomarańczowego.
red85 pisze:Śmieszne to trochę. Wystarczy tylko powiedzieć, że nie uważa się, że Etoo to Bóg, a kibice Barcy tworzą w topicu United dyskusję na kilka stron.
red85 pisze:Kibice Barcy nadal żyją sukcesami sprzed lat
red85 pisze:Śmieszne to trochę. Wystarczy tylko powiedzieć, że nie uważa się, że Etoo to Bóg, a kibice Barcy tworzą w topicu United dyskusję na kilka stron.
Mam nadzieje, że dopiszesz coś w tym stylu jeszcze kilka razy. Przez to na pewno Twoje argumenty i Twoje posty staną się jeszcze bardziej wiarygodne.

p.s. Kamil dobrze, że powiedziałeś mi jak się ocenia zawodników(nie formę tylko klasę itd.). Ocenia się tylko na podstawie ostatniego sezonu i dlatego Torres>wszyscy i Adebayor prawie najlepszym napastnikiem świata :ok:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 29 lip 2008, 14:13

Wiem, że wspomniałeś. Tylko co z tego? Na końcu napisałeś o tym, że zatracił klasę i dlatego odchodzi Laughing Nieźle mieszasz Smile
Jestem przekonany, że gdyby Etoo prezentował tę klasę co kilka lat temu, to jego gwiazdorskie zapędy nikogo by nie obchodziły. Teraz na domiar złego nie jest tak dobry to też łatwiej pozbyć się takiego marudera.
U napastników łatwo to zweryfikować
Dla niektórych futbol to tylko liczby. Dla mnie futbol to coś więcej. Ja staram się na bieżąco śledzić najlepsze rozgrywki w Europie i budować na bazie własnych obserwacji swoje zdanie. Ty wolisz zerkać w statystyki. Twoja sprawa. Nie licz jednak na to, że każdy będzie podzielał Twój pogląd. To takie banalne, ale trzeba to tłumaczyć na każdym kroku - są ludzie, i jest ich całkiem niemało, którzy wyznają inną filozofię futbolu niż Ty. Dla nich liczby to rzecz drugorzędna. Może być świetny bramkarz, który puszcza dużo goli, może być również świetny napastnik, który tych bramek najwięcej nie strzela. Futbol to na tyle złożona gra, że posługiwanie się tylko i wyłącznie liczbami w żaden sposób nie odda tego, co widać na boisku.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 lip 2008, 14:21

To takie banalne, ale trzeba to tłumaczyć na każdym kroku - są ludzie, i jest ich całkiem niemało, którzy wyznają inną filozofię futbolu niż Ty. Dla nich liczby to rzecz drugorzędna. Może być świetny bramkarz, który puszcza dużo goli, może być również świetny napastnik, który tych bramek najwięcej nie strzela. Futbol to na tyle złożona gra, że posługiwanie się tylko i wyłącznie liczbami w żaden sposób nie odda tego, co widać na boisku.
Dokładnie. Można tu też dopisać np. Beenhakera.
Kamil dobrze, że powiedziałeś mi jak się ocenia zawodników(nie formę tylko klasę itd.). Ocenia się tylko na podstawie ostatniego sezonu i dlatego Torres>wszyscy i Adebayor prawie najlepszym napastnikiem świata Okej
Nie no co Ty w 2008 roku patrzy się kto jak grał w 2006 roku :lol:

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 29 lip 2008, 14:24

red85 pisze:Jestem przekonany, że gdyby Etoo prezentował tę klasę co kilka lat temu, to jego gwiazdorskie zapędy nikogo by nie obchodziły. Teraz na domiar złego nie jest tak dobry to też łatwiej pozbyć się takiego marudera.
Fajna teoria tylko mija się z prawdą :]
red85 pisze:Futbol to na tyle złożona gra, że posługiwanie się tylko i wyłącznie liczbami w żaden sposób nie odda tego, co widać na boisku.
Tylko najlepsi trenerzy i sztaby na świecie, żeby poprawić grę, zmienić itd. itp. analizują setki statystyk różnego rodzaju.
Nie jestem człowiekiem statystyką, a to co mówisz nie wydaje się być rozsądne. Co z tego, że jakiś napastnik niby dobrze gra, a strzela 5 bramek na sezon :?: :!: To jaki z niego napastnik :!:

Starczy.
Kamil232 pisze:Nie no co Ty w 2008 roku patrzy się kto jak grał w 2006 roku Laughing
Dobra odpowiedź. Szkoda, że normalnie nie potrafisz :]

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 lip 2008, 14:38

. Co z tego, że jakiś napastnik niby dobrze gra, a strzela 5 bramek na sezon Question Exclamation To jaki z niego napastnik Exclamation
A jest tu mowa o kimś takim?
Dobra odpowiedź. Szkoda, że normalnie nie potrafisz
Cóż za hipokryzja odezwał się ten który to rzeczywiście potrafi dyskutować kulturalnie... :roll:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 29 lip 2008, 14:43

Bask pisze:p.s. Kamil dobrze, że powiedziałeś mi jak się ocenia zawodników(nie formę tylko klasę itd.). Ocenia się tylko na podstawie ostatniego sezonu i dlatego Torres>wszyscy i Adebayor prawie najlepszym napastnikiem świata
To nie tak Bask. Po prostu oni obaj grają w PL. Gdyby grali gdzie indziej na pewno znalazło by się 2 innych najlepszych napastników.
Od dawna widać już progres który ciągle narasta. PL najlepsza liga świata, Manchester i wszyscy klękać ! Zwłaszcza teraz kiedy udało im się wygrać to co najważniejsze i do tego C.Ronaldo. Nie ma żadnej polemiki w tych kwestiach bo prawda jest tylko jedna...

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 lip 2008, 14:53

To nie tak Bask. Po prostu oni obaj grają w PL. Gdyby grali gdzie indziej na pewno znalazło by się 2 innych najlepszych napastników.
Chciałeś błysnąć? Zlatan i Villa też grają w PL?(muszę tu jeszcze walnąć się w pierś. O tym zawodniku często się zapomina, bo nie gra w tak sławnym klubie przez swoją wierność. Bez wątpienia trzeba tam dopisać Tottiego.) A zawodnika Liverpoolu to z pewnością z "miłą" checią chce mi się chwalić...
PL najlepsza liga świata,
A nie jest tak? Wszystkie rankingi, ostatnie lata w Europejskich pucharach wszystko o tym świadczy. Wiem, że boli upadek Serie A ale czas się z tym pogodzić.
Manchester
Owszem. Champions Of England, Champions Of Europe. Jeszcze jakieś pytania?

udało im się
Jeśli komuś się udało to Milanowi w 2007 roku, gdzie przez cały sezon grał piach, psim swędem awansował, rozegrał dwa najlepsze mecze w sezonie w Półfinałach kiedy jego rywal zagrał najgorszy mecz w sezonie. Ile to pkt. w lidze wtedy straciliście do Interu? :lol:
Nie ma żadnej polemiki
Ależ prosze polemizować, tylko do tego trzeba mieć argumenty, a nie używać żałosnych ironii...;)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 29 lip 2008, 15:03

Hehe tak zacznę.

Nie podważyłem nigdzie wielkości PL. Zdaję sobie sprawę że aktualnie jest to czołowa liga Europy z racji tego że przyciąga na stadiony duże liczby widzów, gra tam wiele gwiazd. W Europie zawsze były wielkie czwórki, są i będą. Nie ma co tego porównywać. Czy mi się podoba to już inny temat bo o gustach się nie dyskutuje a o Serie A się nie martw, ma się już lepiej.
Teraz masz mocne argumenty w postaci " Owszem. Champions Of England, Champions Of Europe. Jeszcze jakieś pytania? ". Nie kwestionuje ich sukcesów z tego sezonu bo byli najlepsi ale rok temu czy dwa lata temu jak nie byli najlepsi to dla was i tak byli. Taki mały paradoks.
Kamils232 pisze:Cytat:
udało im się

Jeśli komuś się udało to Milanowi w 2007 roku, gdzie przez cały sezon grał piach, psim swędem awansował, rozegrał dwa najlepsze mecze w sezonie w Półfinałach kiedy jego rywal zagrał najgorszy mecz w sezonie. Ile to pkt. w lidze wtedy straciliście do Interu? Laughing
Co złego w tym stwierdzeniu ? Szukasz już na siłę jakiejś zaczepki. Milanowi w tym sezonie nie udało nic się wygrać a Realowi udało się wywalczyć mistrzostwo Hiszpanii. Nie wiem, może zwrot " Zwłaszcza teraz kiedy udało im się wygrać to co najważniejsze " jest obraźliwy bo przecież im się nie udało, kupili ?
Tematu o meczach z poprzedniego sezonu pomiędzy nami ciągnąc bez skutku po raz 100 nie mam zamiaru.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”