Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 219

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 sie 2006, 17:41

Sero pisze:Babel ale te argumenty, które wymieniłeś miały skutkować już od 1-2 lat, a tu Oba Oba ciągle stoi w miejscu
Cos mi tu nie pasowało i sprawdziłem w moim super tajnym notatniku i Martins w sezonie 2004-05 zdobył we wszystkich rozgrywkach 21 bramek. Więc chyba tylko poprzedni sezon był mniej udany w wykonaniu Nigeryjczyka. Trzeba z nim popracowac w sferze mentalnej, a powinno być dobrze.
Sero pisze:5 napastnikiem powinien być jakiś junior np. Momente.
Momente chyba gdzies został wypożyczony. Nie wiem czy przypadkiem nie do Spezi. Natomiast ciekawym zawodnikiem wydaje sie kolejny Szwed z bałkańskimi korzeniami w Interze - Slavkovski.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 15 sie 2006, 17:50

Babel pisze:Cos mi tu nie pasowało i sprawdziłem w moim super tajnym notatniku i Martins w sezonie 2004-05 zdobył we wszystkich rozgrywkach 21 bramek

Błąd, nawet 22 bramki ! też sprawdziłem (2 razy) i ma 22 gole :shock:
Stare dzieje, już się zapomniało ile to Oba goli nastrzelał w jednym sezonie :P No, ale to nie zmienia jego obecnej sytuacji w klubie. Szkoda, że nie chce pójść na wypożyczenie, ale cóż ...

Babel pisze:Momente chyba gdzies został wypożyczony. Nie wiem czy przypadkiem nie do Spezi

Faktycznie wypożyczony, ale do Pistoiese.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 sie 2006, 17:58

Sero pisze:Błąd, nawet 22 bramki ! też sprawdziłem (2 razy) i ma 22 gole Shocked
Faktycznie Oba strzelił 22 gole. Całe sczęscie bład w liczeniu, a nie w własnych statystykach :D Chyba bym rzucił się pod pociąg.

Wracając do Oby nie chce się go pozbywać, bo jest to zawodnik nieprzeciętny i prawdopodobnie udajac sie do innego klubu odbuduje się. Zdecydowanie bardziej opłaci się opcja jesli odbuduje sie w Interze. Lecz niestety nie mam nic do gadania.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 15 sie 2006, 18:04

Babel pisze:Faktycznie Oba strzelił 22 gole. Całe sczęscie bład w liczeniu, a nie w własnych statystykach Chyba bym rzucił się pod pociąg.

Albo wszystko przepisywać od początku :D :lol:

Powiem Ci, że też nie chce aby Oba Oba odchodził, ale dla jego dobra lepszy będzie transfer do zagranicznego klubu (nie zniósł bym gdyby przeszdedł do innego zespołu Calcio). Valencia już złożyła 8 mln funtów i 6 letni kontrakt Martinsowi, dlatego chyba Nietoperze są najbliżej Nigeryjczyka. Nawet gdbyby Massimo chciał aby został, to on sam zapowiadł przed transferem Ibry, że w razie transferu 2 napastników odejdzie, dlatego nie możemy mieć do niego pretensji.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 sie 2006, 18:34

Sero pisze:nie zniósł bym gdyby przeszdedł do innego zespołu Calcio
Ciekawe czy Moratti zniesie kolejne 30 milionów na odkupienie zawodnika. Ja osobiscie wziąłbym taka strate w budżecie pod uwage i nie puscił bym Martinsa.

Tak w ogóle to chyba jestesmy troche przewrazliwieni, bo Adriano w poprzednim sezonie zdobył 13 goli w Serie A, a we wszystkich rozgrywkach zdobył ich łacznie 18. Wynik ten biorac pod uwage jego ówczesna forme jest mistrzostwem świata. Martins w całych rozgrywkach zdobył ich 13, w tym 9 w lidze. Nawet nie wiem ile dokładnie bramek strzelił "Ibrahimagic", ale bodajże 8 w lidze i pewnie z jedna w LM. Przy nim Adriano z Martinsem sa wybitnymi łowcami goli. Chyba Moratti znów troche przepłacił.

Całe szczęscie jest Crespo.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 15 sie 2006, 18:46

Zlatan w tamtym sezonie strzelil w lidze 7 bramek.Do tego 3 w LM co daje oszalamiajaca liczbe 10 bramek we wszystkich rozgrywkach.Tak naprawde on nigdy nie byl wielkim snajperem.Nawet w Ajaxie gdzie szlo mu podobno tak dobrze jego najlepszym wynikiem bylo 13 bramek w sezonie ligowym.Poprawil ten wynik podczas debiutanckiego sezonu w Serie A kiedy strzelil 16 bramek.
Trzeba znac wroga :]

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 15 sie 2006, 18:47

Babel pisze: Adriano w poprzednim sezonie zdobył 13 goli w Serie A, a we wszystkich rozgrywkach zdobył ich łacznie 18.

19 :wink:
Babel pisze:Martins w całych rozgrywkach zdobył ich 13

12 :P

Nie wiem jak Moratti z Mancinim to uzgodnili, ale może Zlatan będzie po prostu dublerem Adriano :P obaj bardzo podobni piłkarze, więc w razie czego Ibra zastąpił by Imperatora. A partnerami Crespo lub ktoś z trójki Oba-Cruz-Recoba ze wskazaniem na Julio. Choć chyba sam nie wierze w to co napisałem :D Może Mancini faktycznie planuje przejście do systemu 4-3-3 z Adrim, Ibrahimagic'kiem ( :lol: ) i Hernanem ? kto go tam wie :P

Massimo może zrobić jeszcze tak, że w razie transferu Oby, wpisze w kontrakt między klubami sume odstępnego (np. 10 mln )gdyby ponownie chciał go odziać w barwy Interu :)

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 15 sie 2006, 19:01

Sero pisze:Massimo może zrobić jeszcze tak, że w razie transferu Oby, wpisze w kontrakt między klubami sume odstępnego (np. 10 mln )gdyby ponownie chciał go odziać w barwy Interu
No ja bym na to nie liczył. W Anglii takie procedery są nie stosowane i watpie czy nawet Porsmouth tym bardziej Newcastle na to by przystało. Natomiast Valencia chce zrobić z Oby napastnika na lat podpisujac z nim 6 letni kontrakt więc tez takie rozwiazanie nie wchodzi w rachube.

A co się dziej z Eliakwu też Nigeryjczyk klon Martinsa, pamiętam kiedyś jak grał w Primaverze Interu to zdobył w sezonie coś koło 40 goli :shock: Myśałem że niedługo bdzigrałw podstawie Interu a tu nic o nim nie słychać :roll: Miałem jego komplikacje z bramkami to naprawde zaodnik z potencjałem 8)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 15 sie 2006, 19:44

Eliakwu przepadł jak Kosowski :P

Kiedyś faktycznie wymiatał (pamiętam cudnego gola z przewrotki :D ), później były wypożyczenia do Parmy i Ascoli gdzie miał się ogrywać i wrócić do Interu. Wyszło tak, że w Parmie pograł tyle co u nas, zaś w Ascoli zbytnio sie nie nastrzelał. Rok temu był w Triestinie, a teraz znów wrócił i znów zostanie chyba wypożyczony bo po prostu nie rozwija się tak jak powinien.

Rossi pisze:No ja bym na to nie liczył. W Anglii takie procedery są nie stosowane i watpie czy nawet Porsmouth tym bardziej Newcastle na to by przystało. Natomiast Valencia chce zrobić z Oby napastnika na lat podpisujac z nim 6 letni kontrakt więc tez takie rozwiazanie nie wchodzi w rachube.

Takie procedery nie są stosowane nawet w Italii, napisałem to dla kaprysu :P Ale Moratti przed sprzedażą mógłby się nad takim rozwiązaniem zastanowić. A Valencia ? daje póki co najmniej kasy z zainteresowanych, więc przy transferze do tego klubu za 8 mln funtów (Inter chce 16) można by wpisać aneks mówiący o powrocie Oby na San Siro za jakąs tam kwote.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 16 sie 2006, 17:37

Obrazek

Ustawienie i skład personalny pierwszej „jedenastki” według Corriere della Sera. Dziwi mnie nieobecności w niej Matrixa. Myślę, że po przeciętnym sezonie w wykonaniu Cordoby i bardzo dobrych Mistrzostwach Świata w wykonaniu Materazziego to właśnie Włoch powinien grać. A poza tym ja się nadal upieram, że allenatore Mancini będzie grał innym ustwieniem :wink:

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 16 sie 2006, 18:49

Zico_FCI pisze:A poza tym ja się nadal upieram, że allenatore Mancini będzie grał innym ustwieniem
Jakim? 4-3-3? nie wierzę. Żeby grać takim ustawieniem trzeba mieć dwóch bardzo ofensywnych skrzydłowych i jednego, jak to określił Zaza, dostaw nogę ewentualnie głowę ;) W tym momencie mamy 3 bardzo dobrych napastników, którzy mogą grać ze sobą, ale nie wszyscy naraz.

Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juras_InterFan » 18 sie 2006, 12:29

No zanosi się na transfery ale juz tylko Z Interu - z jednej strony dobrze bo za duza kadra to zaczną sie klutnie i takie tam - ale z drugiej strony jak juz mamy sie pozbywac to moim zdaniem zawodnikow zaawansowanych wiekowko - czyli np. Cruz, Recoba, Cesar ..... A nie mlodych typu - Martins, Burdisso czy Pizarro :( Niby ze za tych mlodych dostaniemy kase ktora zwroci nam troche wydanego hajsu na transfery - w koncu sporo tego bylo - Vieira, Grosso, Ibrahimovic i Maicon - reszta o ile sie nie myle - Crespo, Maxwell przyszli za darmo ? Tak wiec wychodzi ze Inter wydal okolo 50 milionow Euro - 25 Zlatan, 10 milionow Vieira - Grosso pewnie cos kolo tego i Maicon kilka baniek - a zwroci sie nam i tak niewiele z tego - podobno za polowe karty Pizarro dostaniemy 5 baniek - za Martinsa co najwyzej 15 -a za Burdisso podobno jakies grosze mamy dostac od Juve :/ czyli 22 - 23 banki za 3 gosci to optymistyczny wariant ....

Ja osobiscie chcialbym jeszcze Buffona :) Ale chba sie nie uda - tak wiec pozbyc sie staruchów - dobrze ze i tak sie pozbyli Killy Gonzalesa, Favalliego, Mihajlovic emeryturka, Ze Maria, Veron i C. Zanetti ...
Tak wiec jako taka czystka byla :)

Jeszcze kilka dni do konca okresu traferowego - czekam na madre posuniecia ze strony Massimo Morattiego :)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 20 sie 2006, 9:49

Wygrywamy w towarzyskim spotkaniu z Mallorca 1-0 po bramce Maicona. Strasznie trudno było zobaczyć gdziekolwiek to spotkanie, stąd niestety akurat ja nie odlądałem.

12 Julio Cesar (1 Toldo 46'); 2 Cordoba, 23 Materazzi (3 Andreolli 46'), 25 Samuel (7 Figo 62'); 4 Zanetti (20 Recoba 74'), 14 Vieira (13 Maicon 46'), 15 Dacourt (6 Maxwell 83'), 19 Cambiasso (21 Solari 46'), 11 Grosso (8 Cesar 46'); 10 Adriano (18 Crespo 75'), 27 Ibrahimovic (9 Cruz 46')

Zagraliśmy systemem 4-4-2, ale troche dziwnie.

Cesar
Cordoba-Matrix-Samuel-Capitano
Dacourt-Vieira-Cuchu-Grosso
Adriano-Zlatan

Widocznie Manciniemu ciężko odstawiać któregokolwiek ze środkowych obrońów :P Skrzydłowi powchodzili dopiero później, więc o Dacourta na prawym skrzydle nie ma co się martwić. :wink: Ciekawe jak układała się współpraca Zlatana i Adriano.

W poniedziałek kolejny sparing ze Sportingiem.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 20 sie 2006, 15:20

Sero pisze:Zagraliśmy systemem 4-4-2, ale troche dziwnie.

Cesar
Adriano-Zlatan

Wow ... rzeczywiscie troche dziwne to ustawienie ... tak jakby Mancini nie do konca wiedzial na jakiej pozycjia dany zawodnik najlepiej sie spisuje :P ... nie obraze sie jak wyjda w ten sposob na Superpuchar :wink:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 20 sie 2006, 15:33

Sero pisze:Cesar
Adriano-Zlatan
Dlaczego sądzisz, że tak zagraliśmy ? Mi się wydaje, że zagraliśmy raczej takim ustawieniem:

------Matrix--Samuel--Cordoba------
--Zanett----------------------Grosso--
-------Dacourt-Vieira-Cuchu----------

------------Ibra----Adriano------------

Pięciu obrońców i trzech defensywnych pomocników w pierwszym składzie … to musi być Mancini :?

Mecz wygrany ale z tego co słyszałem to gra była, delikatnie mówiąc ....tragiczna. :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”