Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 220

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
38%
#TeamProbierz
4
19%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
9
43%
Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 26 mar 2008, 21:48

sci pisze: A co to wnosi do tematu? Szpakowski gra w reprezentacji?
<--- a to ? wnosi do tematu jeszcze wiecej :?
Polska nie gra tak jak by sie chciało, Brożek cale szczescie został zdjęty. W sumie nasz trener przeprowadzil 4 zmiany. Donovan o mały włos i by podwyzszyl przed chwila na 3-0 :x Do Euro nie pozostało wiele czasu, po awansie z grupy z 1 miejsca, niezlych sparingach w ostatnich miesiacach przyda sie Polakom ciezkie lanie dzisiaj. Leo napewno wyciagnie z tego odpowiednie wnioski...

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 26 mar 2008, 21:55

ale grają......zaraz na Reymonta polecą noże :lol:

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 26 mar 2008, 23:39

Kubańczyk pisze:ale grają......zaraz na Reymonta polecą noże :lol:
ZAMILCZ SCYZORYKU.
Głupota to rzecz wrodzona, niestety.

Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 26 mar 2008, 23:58

paku pisze:
Kubańczyk pisze:ale grają......zaraz na Reymonta polecą noże :lol:
ZAMILCZ SCYZORYKU.
Głupota to rzecz wrodzona, niestety.
Masz coś do Scyzoryków? On to mówił w żartach. A tak swoją drogą to sami sobie zapracowaliście na taką opinię...

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 27 mar 2008, 0:10

1-0 dla Polaków mogło by być rownie dobrze. Gole po stałych fragmentach gry, nasi muszą nad tym poćwiczyć. Jakoś przy pierwszym golu od razu skojarzył mi się Real :) takie potęgi jak Salgado czy Helguera. Dobrze, że to mecz sparingowy, przypominam, że Grecja po porażcie z nami zdobyła mistrzostwo :P Mamy 2 miesiące, aby się przygotować, warto chyba ostatecznie postawić na 'starą gwardię' a nie na jakieś paszczaki, które pucują trybuny w Berlinie.

Biedny pan Boruc

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2335
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 mar 2008, 1:26

No cóż, mówiąc szczerze spodziewałem się pozytywnego wyniku. Niestety, powrót do rzeczywistości nam panowie zafundowali.. może to i lepiej, bo dzięki temu będą bardziej ćwiczyć (mam nadzieję) przed Euro, nie myśląc, że są niepokonani...

Komentatorna Fox Soccer Channel z USA bardzo polubiał naszą publiczność...
"Great atmosphere on the stadium today"
"Polish fans are making an amazing environment for the game"
"Polish soccer fans are great today even though their team is not"

:lol:

lukas70
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas70 » 27 mar 2008, 9:00

Magnum pisze:
Komentatorna Fox Soccer Channel z USA bardzo polubiał naszą publiczność...

a po polsku ?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 27 mar 2008, 9:39

Podumowując nasz wczorajszy występ to generalnie kupa. Wielka kupa.

Nawet nie ma o czym pisać, bo nie było w naszej grze zadnego pozytywu. Zachowania obrony tragiczne, pomoc bierna a jesli dwóm defensywnym pomocnikom problem stanowi choćby destrukcja to nie ma o czym pisac. Ataku nie było, jeden strzał Matusiaka to mao. Żałuje, że ogladałem ten mecz i jakoś nie chce mi się wierzyć, przy całym szacunku dla Leo, aby nawet on cos z tym zrobił.

Zeby znow sie nie skończyło, że na turniejach jestesmy jak jądra - biorą udział, ale nie wchodza.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 27 mar 2008, 9:55

Moim zdaniem z Niemcami moze byc podobnie jak wczoraj z USA jezeli ten Lindemann czy reszta naszych sztabowych od kondych czegos nie zrobia. Wyraznie bylo widac ze bylismy wolni a Amerykanie imponowali szybkoscia. I jezeli przed meczem ktos z reprezentacji stwierdzil ze USA gra podobnie w kilku elementach jak Niemcy czy Chorwacja, to nalezy juz zaopatrzyc sie w pieluchy na czerwiec (moge komus odsprzedac troche po nizszej cenie :lol: ).

Nasza obrona tragedia, Radomski jednak nie jest juz tym samym pilkarzem co podczas eliminacji. Jedynie jako tako w obronie radzil sobie Bąk. W srodku nie ma kto rozgrywac i ciagnac zespolu do przodu. Te pseudoakcje skrzydlami do przoduwygladaly zalosnie, gdy juz docieralismy w poblize pola karnego rywali to nagle znikad wyskakiwal jakis jankes i albo wybijal na aut albo przechwycal futbolowke. Piszczek mial sie sprawdzic na prawej stronie, nie za bardzo mu to wyszlo, trzeba czekac na Blaszczykowskiego moze on cos poradzi, ewentualnie dac Smolarka albo kombinowac z Krzynowkiem i Lobodzinskim. Zurawski powoli zamienia sie w Rasiaka, nic mu w reprezentacji ostatnio nie wychodzi.

Nie wiem jak to bedzie, moze warto szybko sprawdzic Rogera, ktory niedlugo odbierze polski paszport, bo jkak na ME bedziemy grac akcje typu Boruc ----->Zurawski to nic z tego nie bedzie...A i skrzydlami niewiele bedzie mozna zrobic, jezeli nasi skrzydlowi beda w takiej zajebistej formie jak wczoraj.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 27 mar 2008, 10:17

Atmosfera na trybunach zajebista. Był to mój depiut reprezentacyjny ale już wiem, że nie ostatni i jeśli w przyszłości kadra znów zagra w Krakowie wybiorę się tam z wielką przyjemnością :] gardzieło napiernicza ale gorzej by było gdyby nie bolało :P

O grze nawet szkoda pisać.

Polskaaaaa !

Awatar użytkownika
JakubG
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JakubG » 27 mar 2008, 19:07

Mecz z USA był chyba najgorszym meczem pod wodzą Leo Beenhakkera szkoda, że to akurat mecz nr. 25 taki mały jubileusz a tutaj taka klapa. Sądzę jednak, że nie ma co już rzucać nie mamy szans na Euro, że gramy słabo na tyle, że lepiej w ogóle nie jechać na Euro już nie mówiąc o tym, że należy zwolnić Beenhakkera. Nasi gracze nie dali rady w tym spotkaniu bo byli zbyt mało agresywni. Amerykanie ostro wchodzili w piłkę grali pressingiem natomiast nasi zawodnicy grali trochę od niechcenia. Byliśmy dużo wolniejsi od naszych przeciwników i mam nadzieję, że ten nowy współpracownik Beenhakkera od przygotowania fizycznego coś zmieni bo inaczej będzie nie dobrze. Martwi mnie postawa obrońców. Zarówno pierwsza jak i druga bramka padły po ewidentnych błędach polskich obrońców. Trzeci gol był konsekwencją reszty błędów tego, że nie potrafiliśmy odebrać piłki gdzieś w strefie środkowej po prostu zbyt często pozwalaliśmy Amerykanom przedostać się pod nasze pole karny. Jednak najbardziej zabolało mnie kiedy to Donovan wygrał pojedynek chyba z Bronowickim w drugiej połowie i nie wiele brakowało a było by 3:0 ale pomocnik Los Angeles Galaxy minimalnie chybił. Podsumowując mecz przegraliśmy go tylko ze względu na przygotowanie fizyczne i brak agresji w grze. Jeżeli chodzi o piłkarz to dobrze zagrał Boruc myślę, że nie można mieć do niego pretensji przy straconych golach ew. przy trzeciej, gdy może trochę spóźnił się z interwencją. Nikt nie wybił się ponad przeciętność ale myślę, że nie ma co już płakać mamy jeszcze trochę czasu i trzeba zaufać Beenhakkerowi, który czynił już nie takie cuda.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 mar 2008, 22:12

O co chodzi z tym całym przygotowaniem fizycznym, bo chyba tego sie nie robi na 2- dniowym zgrupowaniu. Zawodnicy raczej sa przygotowani na 90 minut. Nie robmy jaj, bo jesli jest inaczej to nie ma mowy nawet o odrobinie profesjonalizmu.
Inna sprawa, że spora czesc pilkarzy to zawodnicy, ktorzy nie graja, czy nie grali ostatnio w klubach - Krzynowek, Piszczek, Lewandowski czy sa po ciezkich kontuzjach - Radomski, Dudka. Moze to jest jaies usprawiedliwienie dla antyfurbolu w wykonaniu Polakow. Jeszcze inna sprawa Brozek czy Żurawski ostatnio cos tam graja i szczelaja, a przez 45 minut zero pozytkow z obojga. Nie wiem jak tam było z Matusiakiem, bo wolałem ogladac zapowiedz spotkania Hispzania- Włochy.

Co do kreatora gry... hmm jest jeden dla mnie naprawde perła nad perłami. Radosław Majewski. Gosciu potrafi wszystko, jest w formie, nie wiem co jest przeciwko jego osobie w pierwszej kadrze czy podstawowym skladzie. Chyba nie wiek, bo tacy zawodnicy od dawna graja w najsilniejszych na swiecie reprezentacjach. Jak słysze o Rogerze, jako zbawicielu i jako argument podaje sie, ze nie ma osoby, ktora pociagnie gre to naprawde nie wiem o co juz biega. Brac goscia, ktory chyba po polsku nie potrafi rozmawiac, a zostawiajac na boku taka perełke.

Tak reasumujac, sa zastrzezenia do kondycji, przygotowania zawodniko, to proste rozwiazanie nie powolywac tych, ktorzy nie graja, a nie pieprzyc, ze waznym jest, żeby zawodnicy grali w klubach, bo to bedzie mialo jakies znaczenie w przy powolaniach.
Inni kiedys byle by grac rezygnowali z cieplej i dobrze oplacanej ławki rezerwowej. Przynajmniej bylo wiadomo, ze zalezy im na grze i dobrym przygotowaniu do tak waznej imprezy.

A tak ogolnie ten mecz mial mial male znaczenie, nic mi nie dal i nic nie zabral z moich oczekiwan co do Polakow na Euro. Z grupy nie wyjda i oby tylko 3 miejsce zajeli.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 16 kwie 2008, 12:50

Dzis Leo ma podać 30 osobową kadrę. Wie ktoś czy gdzieś to będzie transmitowane ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 kwie 2008, 12:52

Na antenie TVN24, właśnie się zaczyna.

Awatar użytkownika
bufu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bufu » 16 kwie 2008, 13:34

Wybrańcy Leo Beenhakkera na Euro 2008:

Bramkarze:
1. Artur Boruc (Celtic Glasgow)
2. Łukasz Fabiański (Arsenal Londyn)
3. Wojciech Kowalewski (Kolporter Korona Kielce)
4. Tomasz Kuszczak (Manchester United)

Obrońcy:
1. Jacek Bąk (Austria Wiedeń)
2. Grzegorz Bronowicki (Crvena Zvezda Belgrad)
3. Paweł Golański (Steaua Bukareszt)
4. Mariusz Jop (FK Moskwa)
5. Adam Kokoszka (Wisła Kraków)
6. Arkadiusz Radomski (Austria Wiedeń)
7. Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela)
8. Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa)
9. Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus)

Pomocnicy:
1. Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund)
2. Dariusz Dudka (Wisła Kraków)
3. Łukasz Garguła (GKS Bełchatów)
4. Michał Goliński (Zagłębie Lubin)
5. Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg)
6. Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck)
7. Radosław Majewski (Groclin Dyskobolia Grodzisk Wlkp.)
8. Rafał Murawski (Lech Poznań)
9. Michał Pazdan (Górnik Zabrze)

Napastnicy:
1. Dawid Janczyk (CSKA Moskwa)
2. Wojciech Łobodziński (Wisła Kraków)
3. Radosław Matusiak (Wisła Kraków)
4. Łukasz Piszczek (Hertha Berlin)
5. Marek Saganowski (Southampton FC)
6. Euzebiusz Smolarek (Racing Santander)
7. Artur Wichniarek (Arminia Bilefeld)
8. Tomasz Zahorski (Górnik Zabrze)
9. Maciej Żurawski (AE Larisa)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”