Gry... - Strona 220

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 05 gru 2016, 16:12

j1mmy pisze: 4 omijaj szerokim łukiem
Czemu? Jakieś bugi porównywalne do tych z trójki? Słaba fabuła? Mógłbyś jakoś rozwinąć?

Awatar użytkownika
Melaviock797
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 99

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Melaviock797 » 05 gru 2016, 16:53

Pozwolisz, że ja rozwinę. Zgadzam się ze zdaniem j1mmy'ego. Od czego by zacząć, przede wszystkim zadania poboczne, które powinny być solą tej gry to zwykłe kopiuj-wklej, które w większości przypadków sprowadzają się do jednego, do posprzątania obozowisk bandytów albo ukatrupienia stworów nękających osady. Główny wątek nielepszy i o ile, wielu czepia się niewiarygodności zdarzeń w New Vegas (na początku) o tyle w 4 jest to kompletnie idiotyczne. Postacie, strasznie płaskie, bez jakiejś głębi, ciekawej historii, otoczki, charakteru. W New Vegas takowe postacie mnie osobiście zachwycały, każdy z kompanów absolutnie daje radę, najbardziej lubiłem Rexa i Veronicę. Kolejna sprawa frakcje czy też strony konfliktu. Bardzo fajnie, że powrót zalicza Brotherhood of Steel, choć de facto w New Vegas też byli, ale ich obecność ma krótki epizod. W każdym bądź razie są tak naprawdę 4 frakcje ( Minutemani, Bractwo Stali, Instytut i Trasa). Tak naprawdę, żadna nie jest jakoś strasznie przekonująca. W New Vegas dla przykładu mamy 2 duże i masę pomniejszych jak np. Boomersi. Kolejna sprawa rozwój postaci, według mnie nietrafiony, zawsze lubiłem system special, tutaj sprowadzono go do perków, które według mnie gorzej się sprawdzają. Oczywiście Fallout zawsze słynął z systemu VATS, trochę go zmieniono, teraz działa " w ruchu". Ja wolałem bardziej statyczny, ale to kwestia gustu. Bronie i modyfikacje, faktem jest, że można dużo bardziej spersonalizować broń względem poprzednich części, więcej celowników, ale jak dla mnie za mało jest unikatowych. Mechanika strzelania bez Vatsa została poprawiona, aczkolwiek irytujące, że w tej części tak naprawdę dominują bronie energetyczne. Bądź co bądź na plus ta kwestia. Graficznie gra nie powala, wymagania jak na to co widzimy za duże, optymalizacja powiedziałbym w porywach zadowalająca. Największa wpadka i rozczarowanie względem Bethesdy to ich nowy system Dialogów rodem z Mass Effecta, szkoda tylko, że jakość dialogów produkcji Bioware do pięt nie dorasta. W falloutach zawsze ceniłem sobie rozwój inteligencji, charyzmy czegoś co pozwalało załatwiać sprawy przez rozmowę. Tutaj to nie istnieje, to bardziej Shooter niż RPG, gdzie liczy się zastrzelenie wszystkiego co się rusza. Dalej, Pancerz Wspomagany na starcie gry, fajne dla młodzieży. Bądźmy szczerzy w poprzednich falloutach to była nagroda, którą można było dostać w 3/4 gry, a teraz możesz być niezniszczalny niemalże jak terminator na starcie. Zbieractwo i osady, czyli bawimy się w Minecrafta w Falloucie. Śmieszne, ale prawdziwe, aby coś zbudować w tej grze to od cholery surowców potrzeba. Zakończenia, jak dla mnie przesłabe i ani trochę nie trzymające poziomu New Vegas. Powiem tak, może wygląda to fanbojstwo New Vegas, ale ta gra łącznie z wszystkimi dodatkami( szczególnie polecam Lonesome Road) zjada bez popity na śniadanie 4 i wgniata ją w ziemię. Oczywiście grafika słabsza, ale jeżeli ten aspekt Ci nie straszny to gra miód w gębie. Nieprzypadkowo, fani starych
Falloutów 1 i 2 tak pochlebnie się o tej części wypowiadają. Teren pustynny taki troszkę klimat westernowe posta-apo. Polecam.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 05 gru 2016, 16:59

No nic. Wielkie dzięki za treściwą i wyczerpująca wypowiedź :wink: Szkoda, bo trochę się napaliłem na tę gierkę. Fallout 3 mimo dosyć licznych bugów był dla mnie grą świetną. Zrobić w grze RPG post apokaliptyczny klimat to był moim zdaniem strzał w dziesiątkę. Idealne połączenie, które też dużo dało od siebie. Do tego ten system strzelania był jak najbardziej w moim guście :( No trudno. Chyba poszukam czegoś innego.

Awatar użytkownika
Melaviock797
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Melaviock797 » 05 gru 2016, 17:24

Powiem tak, to nadal dobra gra, ale ja osobiście się nią rozczarowałem, bo kupowałem ją na premierę jako fan Fallouta. Uważam poprostu, że Bethesda poszła na łatwiznę, zamiast dopracować to co było dobre w 3 i New Vegas, oni poszli na skróty. Nie wiem, może mody wyciągną za uszy grę do góry pod względem fabuły. Jeżeli nie oczekujesz jakiejś świetnej fabuły, to gra może dać ci frajdę, ale musisz lubić zbieractwo, eksterminację wrogów i po prostu ulepszanie postaci. Teren jest całkiem spory. Z dodatków ponoć dobry jest Far Harbor, aczkolwiek nie potwierdzam, bo w niego akurat nie grałem. Generalnie da się czerpać fun, ale tak jak mówię zależy co dla ciebie jest priorytetem w tej grze. A tak swoją drogą to liczę na to, że plotki okażą się prawdą, bo słyszałem i czytałem gdzieś, że ma powstawać Fallout: New Orleans pod egidą Obsidianu, a przecież to oni zrobili New Vegas, więc mogłoby być naprawdę miło.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 08 gru 2016, 17:35

Grał ktoś z was może w ten tytuł "Śródziemie: Cień Mordoru"? Jakieś opinie?

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 08 gru 2016, 17:40

grałem, fajna zabawa na kilka godzin, potem się nudzi, bo ciągle robimy to samo
w dodatku miałem buga, przez ktorego nie mogłem przejść do drugiej części gry, żenada

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 08 gru 2016, 17:45

rekinho rozumiem, że grałeś na pc?

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 08 gru 2016, 17:55

ps4

Awatar użytkownika
Melaviock797
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Melaviock797 » 08 gru 2016, 18:00

Według mnie gra bardzo dobra, powiedziałbym, że wręcz niedoceniona. To fakt, że dużo czerpie z Batmana w kontekście walki i sporo z Asasyna w kwestii wspinaczki, ale posiada również system Nemesis, który wprowadził nową mechanikę do gier, która sprawia, że możemy decydować o obliczu hierarchii w szeregach orków. Grałem na pc i gra jest fajnie zoptymalizowana, najlepiej gra się na kontrolerze od x-boxa of kors, ale na klawie od biedy też da radę. Świat nie jest przesadnie wielki, ale gra sprawia radochę.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 08 gru 2016, 18:04

tylko problem jest taki, ze walka jest biedniejsza niż w batmanie a wspinaczka gorsza niz w asasynie
ten system wg mnie jest mega przereklamowany - co to za przyjemność walczyć ciągle z tymi samymi typami, których 15minut wczesniej skróciłem o głowę?

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 08 gru 2016, 18:05

Ja w sumie chyba najbardziej w tej chwili czekam na nowego Hitmana. Jestem wielkim fanem tej serii i z wyczekiwaniem czekam na nową odsłonę tej serii.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 08 gru 2016, 18:16

wiadomo kiedy wyjdzie? dopiero co ostatni epizod tego najnowszego wypuścili

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 08 gru 2016, 18:20

rekinho pisze: wiadomo kiedy wyjdzie?
Jakoś tak w pod koniec stycznia.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 08 gru 2016, 18:21

niezłe tempo mają
ale wychodzi całkiem nowa gra, czy nowy sezon aktualnego hitmana?

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 08 gru 2016, 18:29

rekinho pisze: ale wychodzi całkiem nowa gra, czy nowy sezon aktualnego hitmana?
Ostatni Hitman w jakiego grałem to Absolution i myślałem, że ta wersja jest najnowsza. Nie wiem, czy jeszcze jakiś nowszy wyszedł?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”