Real Madryt (zbiorczy) - Strona 220

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Sergeboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergeboy » 12 gru 2005, 19:52

ja sadze ze gorzej byc nie moglo. Powinni byli sprowadzic Pelego, bo mamy malo zawodnikow w ataku, a potrzeba nam graczy doswiadczonych, nie to co taki Keane, ktory ma ledwie bodaj 34 lata ;/

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 12 gru 2005, 21:23

Keane w Realu....... buhehehehe

Odmieni styl Realu na pewno razem z 33-letnim Zidanem będzie tworzył duet jak kiedyś Zidane-Makelele :P

Keane już dawno powininen przejść na emeryturę albo wyjechać do Kataru, Real się ośmiesza pozyskując tego zawodnika. Mam szacunek do niego, ale on może tylko zepsuś atmosfere w drużynie, zacznie wyzywać Ronaldo i spółkę i skończy się tak samo jak w MU. Keane był dobry ale 6 lat temu teraz to on może grać jak już wcześniej stwierdziłem w Katarze :)

A co do ostatniego meczu Malaga - Real 0-2, to Real zagrał bardzo dobrze, ale gdyby Malaga była skuteczniejsza mogła nawet wygrać. Robinho tą bramką potwierdza że jeszcze pare meczy i to on odbierze Ronaldinho złotą piłkę. :P :twisted:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 12 gru 2005, 21:32

Tez sie zastanawiam po co go sciagaja (jesli do tego ostatecznie dojdzie), w koncu maja w druzynie juz 2 defensywnych pomocnikow - Gravesen i Pablo Garcia, a poza tym Guti i Ramos tez moga grac na tej pozycji,co pokazali we wczorajszym meczu :D Przewazyl pewnie fakt, ze jest do wziecia za darmo i to ze byl kiedys bardzo dobrym pilkarzem. Mam watpliwosci czy jest tego wart, nawet jesli oferuja mu kontrakt tylko na pol roku :think: Primera Division to nie Premiership, a i atmosfera w druzynie moze (choc nie musi) sie pogorszyc. Dla mnie troche dziwna decyzja bo sa pozycje, na ktore bardziej potrzebujemy wzmocnien :smile2:

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 12 gru 2005, 21:33

Keane w Realu? nie wiem co mam o tym sądzic :think:
pierwsze co mi sie nasuwa na mysl to ze Perez kolejny raz robi z siebie pajaca i bierze starą gwiazdke dla kasy :P Jednak z drugiej strony moze to mądry pomysł, moze mysli ze Keane odmieni Real tak, jak to zrobił Davids w Barcelonie? Tylko problem w tym ze Keane ma trudnu charakter i jeszcze wiekszą wade, czesto łapie kontuzje, dlatego jednak wiekszych nadziei związanych z Irlandczykiem nie wiąze :!: zarobi co ma zarobic i wyjedzie do Kataru :P

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 12 gru 2005, 21:35

Nie zapominajcie, ze Keane podpisal kontrakt tylko na pol roku, co moze oznaczac ni mniej ni wiecej tyle, ze poprostu przyjdzie troche postraszyc bardziej niz pograc. Oczywiscie, ze jego klasa jest niezaprzeczalna, ale z powodu wieku to juz nie jest ten zawodnik z najlepszych swoich lat w ManU. Jednak charyzma pozostaje na zawsze. Mysle, ze wlasnie jego charakter byl glownym towarem, ktory kupili w Madrycie. Poza tym nie zapominajmy, ze on tez bedzie chcial cos udowodnic chociazby Fergusonowi. Rewelacji nie oczekuje, ale kto wie. Taki zawodnik moze sie przydac na chwile, bo niewatpliwie jest to rodzaj latania dziur. A noz przezyje druga mlodosc :P Milion ojro piechta nie chodzi, ale co to dla Pereza :wink:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 12 gru 2005, 21:48

Barca w zeszlym sezonie rowniez łatala luke tez nie mlodym Albertinim...dobrze zę to kontrakt na pól roku, moze Keano przychodzi wybić piłke paru osobom z głowy, mam andzieje ze niebedzie az tak brutalny jak w P'ship, pamiętacie ten jego faul na który czekal ileś tam lat...Mimo to napewno bedzie sie starał cos udowodnić. Ogolnie podchodze dotego z niechecia...ale my kibice nie mamy na to wpływu niestety takie zycie...

Hala Madrid

VunDer
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VunDer » 12 gru 2005, 21:52

W sumie cieszę się, że do Realu trafił Roy Keane. Przed sezonem mówiło się głównie o odmłodzeniu składu, ale możliwe, że zawodnik z dużym doświadczeniem i charyzmą dobrze wpłynie na rozwijających się zawodników pokroju Soldado czy de la Reda.
W ostatnim meczu bardzo dobrze spisała się para defensywnych pomocników (Ramos, Guti), ale konkurencji nigdy dosyć :D.
W końcu to tylko pół roku, a zobaczymy na co stać Roya.

Liczę na zwycięstwa i dobrą grę Keana. Hala Madrid!
Ostatnio zmieniony 12 gru 2005, 21:53 przez VunDer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 12 gru 2005, 21:52

Krzysztof Jarzyna pisze:Poza tym nie zapominajmy, ze on tez bedzie chcial cos udowodnic chociazby Fergusonowi.
A co on ma mu do udowodnienia ????
To Keane wina że zaczął tak najeżdzać na MU i to przez niego bynajmniej teraz czerwone diably się staczaja w przepaść. Keane 5 lat temu jak Manchesterowi nie szło to nic nie mówił tylko starał sie grac jak najlepiej, a gdy juz gra sie co raz gorzej trzeba słownie sie odegrać. Keane dla mnie to porażka. Nie lepiej te pieniądze co wydadzą na pensje dla Keane zainswestować w młodzież która już mają dobrą, a może być jeszcze lepsza...

POZDRO 4@ll
Ostatnio zmieniony 12 gru 2005, 21:54 przez Tobik33, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 12 gru 2005, 21:52

Nigga, mysle ze to moze byc zawodnik ktory mimo raptem polrocznego kontraktu i 30 paru lat na karku wiele moze wniesc do ekipy Krolewskich. Jakby nie bylo w srodku polka winien teraz rzadzic, wprowadzi ducha walki. Moze sie rowniez powtorzyc sytuacja jak z Davidsem w Barcy.

A tak poza tym. Witam kolejna legende w Madrycie.

VunDer
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VunDer » 12 gru 2005, 21:59

Tobik33 pisze:A co on ma mu do udowodnienia ????
Przecież to decyzja Fergusona wpłynęła na odejście Roya z MU (po prostu go wywalił).
Z drugiej jednak strony chyba nie będzie miał okazji bezpośredniego starcia z ManU, a może nawet Ferguson trafi na ławkę Realu, i wtedy lepiej żeby o tym zdarzeniu jak najszybciej zapomnieli...

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 12 gru 2005, 22:06

VunDer pisze:
Przecież to decyzja Fergusona wpłynęła na odejście Roya z MU (po prostu go wywalił).
Z drugiej jednak strony chyba nie będzie miał okazji bezpośredniego starcia z ManU, a może nawet Ferguson trafi na ławkę Realu, i wtedy lepiej żeby o tym zdarzeniu jak najszybciej zapomnieli...
Nie tylko Fergusona :)
Ja na miejscu Alexa też bym go wywalił za to co mówił. Niech mi nie mówią że Ferguson jest słabym trenerem bo zdobył wszystko co było do zdobycia, miał prawo to zrobić...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 gru 2005, 22:11

Cieszy mnie taki odzew :wink: IMHO nie jest to dobre posunięcie Pereza co nie znaczy, że natychmiast spisuję ten transfer na straty i wrzucam do wypchanej po brzegi szufladki podpisanei 'nieudane transfery Pereza' :wink:
Barca całkiem niedawno sięgała po Albertiniego właśnie jako takiego zapchajdziurę. Nie wiem czy Roy będzie spełniał podobną rolę, ale mniejsza o to. Ogólnie nie mogę sobie wyobrazić Irlandczyka w koszulce Realu :roll: To pewnie przez to, że od zawsze kojarzony był z Manchesterem. Jak dla mnie to po Royu nie ma się co za wiele spodziewać. Obawiam się jego ostrej a czasem brutalnej wręcz gry. Real i tak dużo fauluje (skutki frustracji :P ) więc następny rzeźnik nie jest specjalnie wskazany. Podobnie jeśli chodzi o samą pozycję na boisku. Defensywnych pomocników trochę w Madrycie jest jakby nie było. Ciekawe ile szans na grę będzie dostawał Roy. Jeżeli może on cokolwiek wprowadzić do zespołu to może jakąś zmianę w mentalności. Z drugiej strony jednak nie widzę powodu, aby stara gwardia pod jego wpływem miała zmienić swoją postawę. To od nich samych zależy jak będą się prezentować. Nie mniej jednak zapewne na część zawodników obecność i postawa Roya jakoś podziała. Ciekawe też jak będzie wyglądała postawa samego Irlandczyka.
Porównanie do Davidsa w Barcy moim zdaniem nie słuszne. Bardziej do Albertiniegu jak już. Davids poza tym, że był walczakiem dysponował też dobrą techniką o co Roya specjalnie posądzić nie możemy :wink:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 12 gru 2005, 22:13

Podejrzewam, ze bardzo duzo. Kiedy po kilkunastu latach gry w klubie, dla ktorego jestes symbolem przychodzi do Ciebie menago i mowi - idz sobie nie jestes nam potrzebny, tylko siejesz zamet, to dostrzegam pewna mozliwosc checi udowodnienia, ze jednak do konca nie byl taki niepotrzebny. Tym bardziej patrzac na to co teraz robi ManU.
Tobik33 pisze:To Keane wina że zaczął tak najeżdzać na MU i to przez niego bynajmniej teraz czerwone diably się staczaja w przepaść.
Jaaasne. Moze nie pisz juz :roll: To przez niego Ferdinand gra jak junior, to przez niego C.Ronaldo umie tylko faki pokazywac, to przez niego cala druzyna gra piach? Nie jestem biegly w sprawach ManU ale cos mi sie obilo o uszy, ze kibice poparli go w momencie kiedy powiedzial pare rzeczy na glos.
Tobik33 pisze:Nie lepiej te pieniądze co wydadzą na pensje dla Keane zainswestować w młodzież która już mają dobrą, a może być jeszcze lepsza...
To nie polska liga, tam nikt nie zatrudnia zawodnika kosztem zamykania jakiejs druzyny juniorskiej czy cos w tym stylu. Najwieksze kluby swiata maja tak rowiniete szkolki i generalnie szkolenie mlodziezy, ze mowienie - lepiej zainwestowaliby w mlodziez, jest dosc dziwne. Nie sadzisz?

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 12 gru 2005, 22:25

Krzysztof Jarzyna pisze:
Podejrzewam, ze bardzo duzo. Kiedy po kilkunastu latach gry w klubie, dla ktorego jestes symbolem przychodzi do Ciebie menago i mowi - idz sobie nie jestes nam potrzebny, tylko siejesz zamet, to dostrzegam pewna mozliwosc checi udowodnienia, ze jednak do konca nie byl taki niepotrzebny. Tym bardziej patrzac na to co teraz robi ManU.
Ferguson nie zwolnił Keane za nic, Keane mocno namieszał mu w drużynie to musiał tak zrobić nie miał innego wyjścia...
Krzysztof Jarzyna pisze:
Tobik33 pisze:To Keane wina że zaczął tak najeżdzać na MU i to przez niego bynajmniej teraz czerwone diably się staczaja w przepaść.
Jaaasne. Moze nie pisz juz :roll: To przez niego Ferdinand gra jak junior, to przez niego C.Ronaldo umie tylko faki pokazywac, to przez niego cala druzyna gra piach? Nie jestem biegly w sprawach ManU ale cos mi sie obilo o uszy, ze kibice poparli go w momencie kiedy powiedzial pare rzeczy na glos.
To nie przez niego, masz racje powiedział to co miał na myśli, jednak profesionalny zawodnik nie mówi publicznie o problemach w klubie tylko idzie najpierw do trenera, sztabu i mówi a nie w prasie czy tak powinno być ????
Krzysztof Jarzyna pisze:
Tobik33 pisze:Nie lepiej te pieniądze co wydadzą na pensje dla Keane zainswestować w młodzież która już mają dobrą, a może być jeszcze lepsza...
To nie polska liga, tam nikt nie zatrudnia zawodnika kosztem zamykania jakiejs druzyny juniorskiej czy cos w tym stylu. Najwieksze kluby swiata maja tak rowiniete szkolki i generalnie szkolenie mlodziezy, ze mowienie - lepiej zainwestowaliby w mlodziez, jest dosc dziwne. Nie sadzisz?
Real ma bardzo dobrą szkółkę, ale nie daje im szansy woogule występów, Nie widać jak narazie zastępców Raula, Salgado itd. Za czasów Sanza Real dawał młodzieży znacznie więcej szans na gre, Perez jednak to zmienił... :( Wiesz nie chodziło mi o to aby rozbudowywać obiekty na których ma sie szkolić młodziesz tylko aby powstawały nowe w innych krajach wiesz o co chodzi

POZDRO 4@ll

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 gru 2005, 22:30

Tobik33 pisze:Ferguson nie zwolnił Keane za nic, Keane mocno namieszał mu w drużynie to musiał tak zrobić nie miał innego wyjścia...
Keane namieszał? To dało się bardziej namieszać w tym burdelu (proszę rozumieć jako bałagan) za przeproszeniem? To trwało już zbyt długo a na zmiany się nie zapowiadało. Roy jako kapitan zdecydował, że musi zareagować. Jestem prawie pewny, że rozmawiał o tym z trenerem i sztabem, ale takie gadki nie wychodzą na światło dzienne i nie przynoszą oczekiwanych rezultatów. Potrzebne było małe trzęsienie. Przypłacił to zwolnieniem z klubu, ale wyjawił prawdę i to jest ważne. Ja rozumiem, że prawda w oczy kole, ale Ferguson wcale nie musiał wyrzucać Roya IMHO.

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”