Filmy - Strona 23

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1500
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 03 gru 2005, 19:24

Ja chciałbym polecic film produkcji rosyjskiej :lol: :wink: 9 rota czyli 9wiata kompania :arrow: jest to film wojjenny opowiadajacy o losach chłopaków którzy musza przejsc prawdziwa szkołe zycia aby potem nie dac sie od razu zabic w Afganistanie :arrow: to tak w skrócie :wink:
moim zdaniem film bardzo fajny świetnie ukazane sa problemy chłopaków którzy musieli pogodzic sie z rozstaniem z najblizszymi
moja ocena w skali 10 :arrow: mocna 8

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 03 gru 2005, 19:37

genius pisze:Nie przyjęli Cię do "hoolsów" Wisełki, to może chociaż w Anglii ktoś Cię przygarnie
Ale pocisk :rotfl:. "Klękłem"
genius pisze:Czy aby na pewno obejrzałeś obydwa filmy ?
Tak. Obie to lekkie komedie.
Transporter: Co robi kierowca kiedy ma bombę pod wozem? Znajduje urwany most, rzekę, robi efektowny piruet wozem w powietrzu i ląduje po drugiej stronie
GSH: Co robią huligani kiedy przyjeżdza student z Ameryki? Przyjmują go do swojej znakomitej ekipy, by podwyższyć jej wartość.
Transporter: Co robi aresztowany francuski policjant w amerykańskim komisariacie? Pyta kolegów po fachu czy amją kuchnię, bo mu kanapka nie smakuje.
GSH: Co robi matka z dzieckiem kiedy widzi bójkę 30 meżczyzn? Podjeżdza by sprawdzić co się dzieje i czeka aż ktoś zacznie ją wyciągać z wozu.

Ogólnie to wstyd, że obejrzałem obie produkcje :?.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 03 gru 2005, 19:48

piwus pisze:Ogólnie to wstyd, że obejrzałem obie produkcje
Swiete slowa.
Ale co do Transportera to oprocz scen o ktorych napisales byla jedna, oddajaca caly sens filmu. A mianowicie - samolot, bez pilota, spadajacy z wysokosci kilku tysiecy metrow, wprost do wody... Nawet sie nie zarysowal :?
Widac, ze Amerykanie wzieli sie za krecenie remake'a...

Awatar użytkownika
rymownik
Czerwony Diabeł

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rymownik » 03 gru 2005, 19:56

Co do Transpertera 2: niewątpliwie masz rację.

Co do GSH nie zgodzę się z Tobą:
piwus pisze:GSH: Co robią huligani kiedy przyjeżdza student z Ameryki? Przyjmują go do swojej znakomitej ekipy, by podwyższyć jej wartość.
Nie patrz na to tak jednostronnie. Teraz troszkę pomotam : brat męża siostry "Frodo" (nie mam pamięci do imion :D ) dostał pieniądze na mecz, za opiekę nad młokosem z USA. "Frodo" nie został przyjęty z radością, na początku wszyscy podchodzili do niego sceptycznie. Spowodowało to zdradę jednego z członków tej "elitarnej" grupy. Dopiero z każdą walką, z każdym meczem "huligani" zaczęli go traktować w miarę normalnie.
piwus pisze:GSH: Co robi matka z dzieckiem kiedy widzi bójkę 30 meżczyzn? Podjeżdza by sprawdzić co się dzieje i czeka aż ktoś zacznie ją wyciągać z wozu.
Raczej to nie było tak. Ta matka z dzieckiem była siostrą głównego bohatera i chciała (nie ukrywam, że było to głupie), wyciągnąć go z tej bijatyki.

Przyznam, że GSH nie jest to idealny film, jedank mojej oceny nie zmienię. Autorów poniosła fantazja, ale mimo wszystko jest to jeden z lepszych filmów, jakie oglądałem.
piwus pisze: Ale pocisk Rotfl. "Klękłem"
Myslałem, że padniesz
:cry:

Loco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loco » 04 gru 2005, 20:41

a ja właśnie obejrzałem American Pie 4 i jak dla mnie był cool. Dawno nie ogladałęm tak dobre komedii i nie obchodzi mnie że zaraz po mnie pojedziecie, że ten film jest płytki i debilny bo jak dla mnie to zajefajna odskocznia od szarości życia, można się nieźle pośmiać polecam, pomaga wrzucić na luz :D

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2188
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 05 gru 2005, 21:13

Przed chwilą obejrzałam całkiem ciekawy film - 'Rewanż' ['You Got Served']:)
Skusiła mnie głównie ciekawa muzyka i dużo scen z tańcem hip-hopowym.
Może nie jest to nic porywające, ale dla samej tej muzyczki warto obejrzeć :D

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 08 gru 2005, 12:11

futbolowa pisze:Przed chwilą obejrzałam całkiem ciekawy film - 'Rewanż' ['You Got Served']:)
Skusiła mnie głównie ciekawa muzyka i dużo scen z tańcem hip-hopowym.
Może nie jest to nic porywające, ale dla samej tej muzyczki warto obejrzeć :D
Bardzo mi się podobał film. Może nie tyle dla samej muzyczki, co dla tańców :wink: Też się podpisuję pod tym. Warto !

A to kilka filmów, które oglądałem całkiem niedawno:

Pit Fighter http://www.filmweb.pl/Pit,Fighter,(2005 ... ,id=147453

Coś dla miłośników walk, gangów, mafii meksykańskiej i strzelaniny. Choć sam film z realizmu ma tyle co Lepper z Rasiaka :lol: to warto obejżeć. Powiem tyle - obowiązkowa jazda dla fanów gatunku. ( Tylko ten fatalny koniec ... :cry: )

American Pie: Wakacje http://www.filmweb.pl/Film?id=153264

Jeżeli ktoś myśli, że po włączeniu SubEdita czy innego All Playera zobaczy na ekranie te same gęby co we wcześniejszych odcinkach, to musi przełknąć gorycz rozczarowania. Film niczego sobie, od kolejna sielanka o zabawie genitaliami i macaniu cycków. W skali od 1 do 10 daję dostateczny. Nic więcej. Poprostu ... nie rozumiem nawiązania do wcześniejszych wersji. Są 2 wątki i to w dodatku epizodyczne. Porażka.

Synowie Mafii http://www.filmweb.pl/Film?id=6789

Coś dla miłośników gatunku. Chociaż sama fabuła grzeszy prozaicznością. Warto zobaczyć, nie warto nagrywać. Śmiech powiązany z totalnym realizmem, z domieszką melancholii i pistoletów. Ja daję 5.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 15 gru 2005, 15:20

Z [w miarę] nowych filmów polecam 'Bracia'. Obejrzałam go, bo generalnie lubię filmy sportowe, a ten właśnie taki jest...
Co prawda o wioślarstwie, a nie o futbolu, ale naprawdę godny polecenia na nudne popołudnie.

W skrócie jest to opowieść o dwóch braciach, którzy zmuszeni są konkurować ze sobą w mistrzostwach wioślarskich.

- - - - -

Loczek pisze:Coś dla miłośników walk, gangów, mafii meksykańskiej i strzelaniny. Choć sam film z realizmu ma tyle co Lepper z Rasiaka Laughing to warto obejżeć. Powiem tyle - obowiązkowa jazda dla fanów gatunku. ( Tylko ten fatalny koniec ... Crying or Very sad )
Kolejna osoba polecająca ten film... Chyba się skuszę, zwłaszcza, że miłośniczką walk, gangów i mafii jestem ;) ;)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 17 gru 2005, 17:14

Dobrze...wróciłem z kina i obejrzałem King Konga to czas się wypowiedzieć.

Otóż film wywarł na mnie pozytwyne wrażenie. Był czasami trochę przy długi i nużący, ale ostatnio mam taki humor, że na każdym filmie mółgbym się nudzić :? Efekty specjalne świetne...naprawdę warto choćby dla nich wybrać się do kina. Świetna kreacja Noami Watts, chyba lepiej by tego zagrać nie można. Na początku smutna, zagubiona potem szybko przemieniła się w wiecznie krzyczącą i pełną dylematów dziewczyna, a już pod koniec szczęśliwa bawiła się z naszym tytułowym 'gorylkiem'. A własnie...postać tej małpy też została świetnie stworzona. Widać, że zostali zatrudnieni specjaliście. To tak w skrócie o tym filmie. Pozatym jak się patrzy na podteksty to można zobaczyć jakim idiotą był ten reżyser, który zabrał ich na tę wyspę i jak b. dobrze oddaje on obraz współczesnego człowieka.

Filmowi daję ocenę 9/10

Następny film to 'Pan życia i śmierci', czyli opowieść o handlarzu bronią.

Właściwie to wybrałem się na ten film przez osobę Nicolas'a Cage'a. Jest on dla mnie jednym z lepszych aktorów i po tym filmie jestem tylko bardziej utwierdzony w tym przekonaniu. Ciężko ten film opisać nie zdradzając szczegółów. Ja mogę go tylko zdecydowanie polecić...co ciekawe na końcu filmu wyświetliło się 'oparte na faktach' co mnie trochę nurtuję i jeśli ktoś miałby informacje na ten temat to niech się ze mną podzieli proszę;)

Moja ocena 9+/10

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 18 gru 2005, 19:14

.Harold.And.Kumar.Go.To.White.Castle 8)
Ogladał ktos ?
Jak dla mnie jedna z lepszych komedii ostatnim czasy. Typy rozbrajają.
Naprawde warto obejrzeć.
Ocena 9/10.
ps.po trafce napewno bym tyle niezjadł co oni na koncu :shock:

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 19 gru 2005, 8:52

t_JB pisze:.Harold.And.Kumar.Go.To.White.Castle 8)
Ogladał ktos ?
Jak dla mnie jedna z lepszych komedii ostatnim czasy. Typy rozbrajają.
Naprawde warto obejrzeć.
Ocena 9/10.
ps.po trafce napewno bym tyle niezjadł co oni na koncu :shock:
Fantastyczny spektatkl. Warto.
W pewien piątkowy wieczór dwaj maksymalnie rozrywkowi nieudacznicy - Harold (na co dzień pracownik banku) i Kumar (student medycyny) - wyruszają na poszukiwanie... specjalnego hamburgera, który podawany jest tylko w White Castle. Nocna wędrówka po New Jersey stawia przed nimi niespodziewane wyzwania - spotykają m.in. super seksowne laski, mało sympatycznych ogolonych kolesi oraz pewnego inspirującego autostopowicza... Niektóre sytuacje będą wymagały od nich nie tylko sprytu i wytrwałości, ale wręcz prawdziwego bohaterstwa... Tej nocy nie zapomną nigdy! Ale w końcu czego nie robi się, aby zdobyć doskonałe jedzenie...

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 19 gru 2005, 14:39

Loczek i tak najlepszy był Mutant. Chętnie bym skorzystał z jego propozycji 8). Choć też bym sie zastanawiał jak wyglada żona Mutanta, a wyglada... :wink:
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 23 gru 2005, 16:48

Teraz mam trochę wolnego czasu, więc wczoraj postanowiłem urządzić sobie mały maraton filmowy. Obejrzałem trzy filmy, niekoniecznie najnowsze, o których chciałbym napisać kilka słów...

1) NIEODWRACALNE
Francuski film, którego głównym motywem jest zemsta... Trudno przybliżyć fabułę, bo konstrukcja filmu jest dość nietypowa - wydarzenia są przedstawione w formie retrospekcji, czyli "film zaczyna się od końca"... Generalnie jest to historia młodego człowieka, który postanawia na własną rękę wymierzyć sprawiedliwość przestępcom, którzy dokonali gwałtu na jego ukochanej. W filmie jest sporo scen, które na długo zapadają w pamięć, m.in. scena z gaśnicą czy scena gwałtu... Niektórych widzów mogą przerazić, bo są one ukazane z niesamowitym realizmem i właśnie to stanowi o wyjątkowości tego filmu... Nie ma tu ani jednej sceny rodem z filmów SF, tylko prawdziwe życie... Co prawda praca kamery i muzyka na początku filmu są w stanie doprowadzić człowieka do obłędu, ale później jest już tylko lepiej...
PODSUMOWANIE
Polecam ten film, głównie ze względu na niebanalną budowę, ciekawy klimat i niezłą grę aktorów [w tym mojej ukochanej Moniki Bellucci :love: ]...
OCENA: 7+/10

2) PLAN LOTU
Thriller z niezwykle utalentowaną aktorsko Jodie Foster w roli głównej. Film opowiada o kobiecie, która wraz z kilkuletnią córką ma odbyć podróż lotniczą z Berlina do Nowego Jorku, aby tam pochować zmarłego kilka dni wcześniej męża. Jego ciało również znajduje się w samolocie... Po starcie samolotu kobieta nadużywająca środków nasennych zasypia. Po przebudzeniu odkrywa, że po córce nie ma śladu, a co gorsza wszyscy wokół twierdzą, że dziewczynki w ogóle nie było na pokładzie...
Film jest dość sprawnie zrealizowany, ale bardzo nierówny: po bardzo intrygującym początku z czasem wraca do utartych schematów i wszystkiego można się domyśleć... Zakończenie bardzo mnie rozczarowało...
PODSUMOWANIE
Typowy thriller, nawet trzyma w napięciu, ale w dzisiejszych czasach trzeba się bardziej wysilić, żeby zadowolić fanów gatunku...
OCENA: 6+/10

3) INTO THE BLUE
Akcja tego filmu rozgrya się na Bahamach. Film opowiada historię młodego instruktora nurkowania Jareda i jego dziewczyny Sam... Jared po utracie pracy postanawia rozkręcić własny biznes. W tym samym czasie z USA przybywa para ich przyjaciół... Wspólnie wybierają się na pełne morze, żeby trochę ponurkować... Na dnie znajdują samolot z bardzo cenną, ale też niebezpieczną zawartością...
Tematyka może przywodzić na myśl rewelacyjny "Wielki błękit" Luca Bessona, ale szybko można się rozczarować :roll: Film jest beznadziejnie banalny, nie ma w nim nic, czego już nie widzieliśmy... Nawet świetne zdjęcia podwodne i nieziemska Jessica Alba [W "Into The Blue" piękniejsza niż kiedykolwiek] nie ratują filmu... A Paul Walker w roli Jareda po raz kolejny udowodnił, że jest kiepskim aktorem :roll:
PODSUMOWANIE
Film sensacyjno-przygodowy, tylko dla zagorzałych wielbicieli gatunku... Moim zdaniem nie warty obejrzenia, ale zależy co kto lubi...
OCENA: 3+/10

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 26 gru 2005, 12:30

Wczoraj i dziś miałam okazję obejrzeć dwa filmy, o których warto coś powiedzieć.

Aviator - skuszona pochlebnymi recenzjami i pięcioma Oskarami postanowiłam poświęcić te trzy godziny i go obejrzeć. Wytrwałam 50 minut. Cały czas zastanawiam się za co te flaki z olejem dostały aż tyle Oskarów :? Fakt, może fabuła i ciekawa, gra tego lolka DiCaprio też niczego sobie, ale cała reszta? Nuda. Odradzam.

Red Rose (Czerwona róża) - biografia niesamowitego człowieka - poety Roberta Burns'a - uważanego za prekursora romantyzmu. Godne polecenia ze względu na piękne widoki i znakomitą szkocką muzykę. No i warto poznać losy tej niezwykle barwnej postaci. Burns był człowiekiem, który kochał wszystkie otaczające go kobiety, miał masę nieślubnych dzieci i znany był ze swych radykalnych poglądów (co w dobie różnych wojen było bardzo niebezpieczne). Zmarł młodo, ale przeżył naprawdę wiele. Polecam gorąco :)

Galactico
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Galactico » 29 gru 2005, 11:03

Wie ktoś jak można zdobyc ten film 11 minutowy z tymi pingwinami z Madagaskaru.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”