Testy Gimnazjalne - Strona 23

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Jak ci poszły testy ??

Bardzo dobrze :D
26
23%
Dobrze :)
38
34%
Pół na pół :|
26
23%
Słabo:(
5
5%
Beznadziejnie :((
16
14%
Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 19 cze 2006, 22:57

No racja zajebiście byłeś przygotowany, 11 ptk z ustnego polskiego, to naprawde nic imponującego :roll:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 19 cze 2006, 23:01

'Piotrek' pisze:No racja zajebiście byłeś przygotowany, 11 ptk z ustnego polskiego, to naprawde nic imponującego
Uczylem sie 2 dni przed matura... Jak ktos chcial sie uczyc to i dobrze zdal... Dobre liceum nie ma za wiele wspolnego z dobrze zdana matura wg mnie... ja sie z 11pkt ciesze bo po co mi wiecej z ustnej :?:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 19 cze 2006, 23:13

No właśnie po co Ci dobry wynik z ustnej matury, jak ty pewnie z pisemnych po 98% napisałeś.
Zresztą idąć twoim tokiem rozumowania(?tu Ci troche słodze), nie ma różnicy gdzie idzesz do szkoły, bo i tak, to ty sam, musisz się przygotować do matury.

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 19 cze 2006, 23:19

80 pkt! 37 z Humanistycznego i 43 z Mat-Przy. Jestem bardzo zadowolony bo szczerze to liczyłem na około 70. No, ale ma się ten nieprzeciętny umysł...

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 19 cze 2006, 23:20

'Piotrek' pisze:No właśnie po co Ci dobry wynik z ustnej matury, jak ty pewnie z pisemnych po 98% napisałeś.
Zresztą idąć twoim tokiem rozumowania(?tu Ci troche słodze), nie ma różnicy gdzie idzesz do szkoły, bo i tak, to ty sam, musisz się przygotować do matury.
Jakbyś chciał wiedzieć to na uczelnie w ogole się nie patrzy na ustny polski, chyba że chcesz zostać humanistą ale to już twój wybór :lol: Trzeba przede wszystkim wielką uwagę zwracać na maturę pisemną, rozszerzoną.

Ja chodzę do jednego z fajniejszych liceów w krakowie i mogę ci z całą pewnością powiedzieć że osoba która się przykłada do nauki przez całe trzy lata w każdym liceum zda maturę dobrze a osoba która chodzi do najlepszego liceum i wszystko olewa może matury nie zdać.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 19 cze 2006, 23:33

Własnie na tym polega cały problem,że w dobry liceum stwarzają Ci warunki do tego abyś mogł lepiej zdać mature, w słabszym mogą Ci odpuszczać, ale czy to ma jakiś korzystny wpływ to nie wiem.
A to czy, uczysz się czy nie, to już twoja sprawa. Tu wielkich rzeczy nie odkryłeś.

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 13 gru 2006, 16:46

My mieliśmy 2 tygodnie temu egzamin próbny organizowany przez szkołę humanistyczny a tydzień temu matematyczny. Cóż, poszło mi gorzej niż się spodziewałem. Ogólnie poszło gorzej niż myślałem, co prawda dobrze napisałem, ale cóż. 39 punktów dla mnie to słabo, spodziewałem się koło 45. Miałbym już 41, tylko pomyliły mi się okienka tam gdzie wpisywało się odpowiedzi. Całe szczęście że tylko tyle. A z rozprawki jeśli chodzi o treść dobrze napisałem, nie było błędów ortograficznych ale dużo stylistycznych, pisałem w pośpiechu i straciłem pięć punktów. Ale wyciągne wnioski i na następnym próbnym i głównym będzie już tylko lepiej. Zresztą i tak miałem 4 wynik w mojej klasie.

Jagiellonczyk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jagiellonczyk » 13 gru 2006, 17:00

pisałem w pośpiechu
Ja jak pisalem probny, to przed czasem oddalem 8) Ogolnie, chyba za malo powaznie do probnego podszedlem... 39 punktow (39 punkty u nas wiesnaki na miescie mowia :lol: ). Mam nadzieje ze normalny napisze gdzies na 45...

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 13 gru 2006, 17:04

Ja jak pisalem probny, to przed czasem oddalem
Wiesz, ja sie rozpisałem na dwie strony i najpierw na brudno. Potem na szybko musiałem pisać. Ale trudno, wyciągne wnioski i powinno być lepiej na głównym i próbnym. :)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 13 gru 2006, 17:18

Pozwolcie ze sie wtrace w Wasze gimnazjalne rozterki...
Tomasz. pisze:Ogólnie poszło gorzej niż myślałem, co prawda dobrze napisałem, ale cóż. 39 punktów dla mnie to słabo,
A jaka masz za przeproszeniem srednia ocen? 5,25 czy wyzsza? 39 punktow to malo? To jes 78%, z matury rozszerzonej jak tyle bedziesz mial to zesiusiasz sie z dumy.
Tomasz. pisze: Miałbym już 41, tylko pomyliły mi się okienka tam gdzie wpisywało się odpowiedzi.
Powinni kazde okienko dawac na oddzielnej karcie, bo jak widac znajduja sie tacy, ktorzy poprawnie zakodowac nie potrafia... Ludzie litosci!
Tomasz. pisze:Zresztą i tak miałem 4 wynik w mojej klasie.
A wiec jest poza podium, zadnego medalu, placz i zgrzytanie zebow ze bylo blisko brazu i w*******l od mamy ze dopiero 4 w klasie :(
Jagiellonczyk pisze:Ogolnie, chyba za malo powaznie do probnego podszedlem... 39 punktow
Jak sam nick wskazuje - kolejny omnibus... Jak zobaczylem jego fotke to juz nie mialem watpliwosci
Jagiellonczyk pisze:39 punkty u nas wiesnaki na miescie mowia
A mozna wiedziec co to za genialne miasto?

POWODZENIA panowie na egzaminie glownym, swoja droga test gimnazjalny to gowno nie egzamin ;)

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 13 gru 2006, 17:38

Martinho z Twoim ostatnim postem się mniej-więcej zgadzam, ale:
Martinho pisze:Ja tam poszedlem to jednego ze sredniakow wsrod liceow (przyjmuja od 110pkt o ile dobrze pamietam) i poziom byl w nim niezly, do matury sie dobrze przygotowalem i nie musialem caly czas w ksiazkach siedziec. Ale jak tam chcecie wasz wybor
W moim liceum przyjmowali od 138 pkt. (i właśnie tyle miałem :lol: ) i co prawda nauczyciele są wymagający, ale ja się w ogóle nie uczę w domu i jakoś sobie radzę... Jeśli się skupisz na lekcji to w domu nie musisz nic robić :roll: I na tym właśnie polega wyższość dobrego liceum nad gorszym - że na lekcjach jest w miarę spokojnie i możesz się maksymalnie skoncentrować, a co za tym idzie zapamiętać to co potrzebne. Więc jak dla mnie te teorie, że jak ktoś chce to się przygotuje obojętne do jakiej szkoły by nie chodził są nietrafione :roll:
Martinho pisze:ja sie z 11pkt ciesze bo po co mi wiecej z ustnej
To takie typowo polskie myślenie... Ja na przykład mogę powiedzieć - po co mi studia jak mogę zostać w wojsku... No ale na szczęście jest więcej takich jak Ty, dlatego Ci ambitniejsi mają lepsze perspektywy na przyszłość - konkurencja będzie mniejsza :D
Tomasz. pisze:Wiesz, ja sie rozpisałem na dwie strony i najpierw na brudno. Potem na szybko musiałem pisać. Ale trudno, wyciągne wnioski i powinno być lepiej na głównym i próbnym.
Nie pisze się całego wypracowania na brudno. Piszesz tylko hasła i jakiś konspekt. Dopiero w trakcie pisania ubierasz to w zdania :wink:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 13 gru 2006, 18:27

VOID, sorry ale te cytaty moich wypowiedzi sa z dawien dawna ;) Nie wiem dlaczego teraz ci sie te posty przypomnialy ;)

EOT

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 13 gru 2006, 19:24

Martinho, miałem co innego na myśli. Jestem dobry z przedmiotów humanistycznych, a kiepski ze ścisłych, więc chcę mieć jak najlepszy wynik z humana, żeby nadrobić test mat-przyr. Nie mówię, że jest to zły wynik, ale po prostu na głównym chicłabym zacznie więcej. Tutaj też mogło być, jednakże wyciągne z tego wnioski na przyszłość i mam nadzieje, że na głównym pójdzie mi znacznie lepiej.
A jaka masz za przeproszeniem srednia ocen? 5,25 czy wyzsza? 39 punktow to malo? To jes 78%, z matury rozszerzonej jak tyle bedziesz mial to zesiusiasz sie z dumy.
4.1.
A wiec jest poza podium, zadnego medalu, placz i zgrzytanie zebow ze bylo blisko brazu i w*******l od mamy ze dopiero 4 w klasie
Heh, rodzina w miare zadowolona, ja nie. Po prostu uważam, że stać mnie na więcej, dlatego taki wynik mnie przeciętnie cieszy.

Nie pisze się całego wypracowania na brudno. Piszesz tylko hasła i jakiś konspekt. Dopiero w trakcie pisania ubierasz to w zdania
Dzięki za radę. Większość kolegów od razu pisała na czysto..

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 13 gru 2006, 19:35

Dla mnie probny byl trudniejszy. Z probnego mialem cos 40 pkt, a pozniej napisalem na 73. Dostalem sie do dobrego liceum.
Zreszta, jak ktos zle napisze, to nie wszystko stracone, zawsze mozna sobie zalatwic szkole. U mnie w klasie jest takich kilku, co nawet 110 pkt nie przekraczali, a przyjeli ich mimo ze prog byl 130

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 13 gru 2006, 19:47

Dla mnie probny byl trudniejszy. Z probnego mialem cos 40 pkt, a pozniej napisalem na 73. Dostalem sie do dobrego liceum.
Zreszta, jak ktos zle napisze, to nie wszystko stracone, zawsze mozna sobie zalatwic szkole. U mnie w klasie jest takich kilku, co nawet 110 pkt nie przekraczali, a przyjeli ich mimo ze prog byl 130
Hmm, moim zdaniem próbne w sumie są po to, aby już nic nie mogło zaskoczyć ucznia na własciwym egzaminie. Matematyczny poszedł próbny mi gorzej, nie podano nam jeszcze oficjalnych wyników, ale nauczyciele mówią, że w naszej klasie tylko jedna osoba miała wynik pow. 40 punktów a pięć pow. 30. Z pewnością gorsze wyniki niż na zwykłym egzaminie były dlatego, że było ledwie 8 zadań zamkniętych, a na głównym jest 20.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”