Liga holenderska Eredivisie (zbiorczy) - Strona 23

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
mozdok
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Re: Eredivisie (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mozdok » 18 lut 2011, 14:25

Przeczytaj jeszcze raz, bo ja miałem na myśli, że powinien być dobrym obrońcą. Właśnie dlatego, że z OFK wyszli Ivanović i Kolarov.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 lut 2011, 14:28

mozdok pisze:Przeczytaj jeszcze raz, bo ja miałem na myśli, że powinien być dobrym obrońcą. Właśnie dlatego, że z OFK wyszli Ivanović i Kolarov.
Aha to spoko :wink: Jestem uczulony na wszelka krytyke graczy z Balkanow i widocznie doszukuje sie jej tam gdzie jej nie ma :P

Awatar użytkownika
mozdok
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mozdok » 18 lut 2011, 14:39

To witaj w klubie. Ja mam podobnie. I do tego jako student filologii serbskiej tępię błędy w pisowni i wymowie. Bo cały czas nie mogę zdzierżyć, jak w polskiej telewizji każde bałkańskie nazwisko jest przekręcane. Wymowa końcówek -ić jako -icz albo -ic to już totalny kosmos.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 mar 2011, 17:13

Groningen :rotfl4: W ostatnich trzech meczach 13 straconych goli ! :boje się: Z twierdzy Euroborg nie ma co zbierac. Rode moglem jeszcze jakos przezyc,ale Heracles ?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 12 mar 2011, 18:59

Wygląda na to, że w grze o tytuł zostaną już tylko PSV i Twente. Ajax doznał dziś poważnego osłabianie, gdyż kciuk na treningu złamał Stekelenburg. Nie zagra przez 4-6 tygodni, a zostało przecież tylko osiem kolejek. Z grubaskiem Verhoevenem w bramce mistrzostwa się nie zdobędzie.

janek92
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: janek92 » 12 mar 2011, 19:48

O ja pier.... niczę. Czyli Ajax ma ogromny problem. Chociaż jak pamiętam jakiś występ jesienią okrągłego bramkarza (chyba Stekelenburg zszedł przez kontuzję) to nie było wcale źle. W każdym razie trochę bramki Verhoeven zasłoni. :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 mar 2011, 20:00

A ja pamietam jak w tym sezonie Verhoeven wszedl w koncowce jakiegos spotkania (Heracles?) i zostal bohaterem broniac dwie sytuacje sam na sam :lol: Kiedy wbiegal na boisko kibice druzyny przeciwnej mieli niezla polewe,a na koncu przecierali oczy ze zdumienia :wink:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 12 mar 2011, 20:10

Dr.Football1 pisze:(Heracles?)
Excelsior. Pamiętam to, bo oglądałem ten mecz. Ale po prostu nie wierzę, że on mógłby w tym stylu bronić przez dłuższy czas. Wtedy to miał zwierzęcy dzień: wejście smoka i dzień konia.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 kwie 2011, 16:39

No to Ajax dosyc okrutnie zakonczyl niesamowita passe Heraclesa. Skad oni wzieli tego Boilsena ? Chlopak z koniecznosci wchodzi na boisko w 45 minucie (debiut) i z miejsca niszczy system zostaja graczem meczu imho :brawo: Zawiodla mnie troche moja ulubiona gwiazdeczka Ajaxu - Lorenzo 'Next Seedorf' Ebecilio :wink:

Groningen w koncu zwycieskie,ale 3-2 na Euroborgu z bananami z Venlo na kolana nie powala...

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 24 kwie 2011, 15:51

Tak z nudów policzyłem sobie średnią wieku Feyenoordu który właśnie wygrywa z PSV... 21,8 nieżle :)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 24 kwie 2011, 16:11

W tym momencie Ajax przeskakuje w tabeli PSV (kto by w rundzie jesiennej pomyślał że do tego dojdzie?) i ze stratą jednego punktu bije się z Twente o mistrzostwo. A żeby było ciekawiej, w ostatniej kolejce Ajax podejmuje u siebie właśnie Twente. Będzie się działo :)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 24 kwie 2011, 16:16

Znając Ajax to jeszcze zgubią punkty z Heerenveen i tyle będzie z emocji w ostatniej kolejce. Ale jeśli nie to mecz z Twente trzeba obejrzeć obowiązkowo.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 24 kwie 2011, 16:23

Teoretycznie PSV jest w korzystnej sytuacji. Za tydzień podejmują Willem II, więc o niespodziance nie może być już mowy, a w ostatniej kolejce zagrają z nie walczącym już o nic Groningen. Przy sprzyjających okolicznościach jeszcze wyszarpią majstra, ale możliwych scenariuszy jest od groma. Tak czy siak liczę, że mecz Ajax - Twente będzie spotkaniem o mistrzostwo :wink:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 24 kwie 2011, 16:31

Salas11 pisze:Za tydzień podejmują Willem II, więc o niespodziance nie może być już mowy, a w ostatniej kolejce zagrają z nie walczącym już o nic Groningen.
To Twente podejmuje Willem II. PSV zagra z Vitesse.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 kwie 2011, 16:35

A nie mowilem Salas :chill: Grales DNB 2 ? :boruta:

Dobry mecz na De Kuip. Wijnaldum po prostu zniszczyl system. Nie dosc,ze strzelil dwa gole to i pracowal na calej szerokosci boiska robiac ogromna roznice w srodku pola. W drugiej polowie zawiodl mnie troche Miyaichi,ale w pierwszej pokazal,ze ma prawdziwy dynamit w nogach. Feye odgonilo troche zle duchy z poprzedniej rundy :)
PSV zagra z Vitesse.
I moga miec spore problemy,bo na pewno nie zagraja Manolev,Pieters,Engelaar i kilku innych zawieszonych badz kontuzjowanych.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”