Najlepsze filmy - Strona 23

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 wrz 2005, 19:50

Bogi pisze:ale czy opłaca się go oglądać

Kapitalna rola Ed'a - pokazał co portafi :lol: /no nie zdradzajmy wszytskiego/

Filmik ciekawy, Gere - jakoś za nim nie przepadam - ale na grę złego słowa powiedzieć nie mogę. Zna się chłop na robocie.

Filmik ciekawy, zaskakujący [ale tylko momentami :lol: ] polecam - nie powinienneś się zawieść :wink:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1496
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 14 wrz 2005, 19:56

Ja chciałbym polecic 2 filmy Pukajac do nieba bram i Gliniarz z Beverly Hills . Pierwszy z nich ma fajny klimat i ciekawa fabułe natomiast Gliniarz z Beverly Hills to juz klasyka ... jednak nie zapomniana :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 wrz 2005, 19:58

coco pisze:Gliniarz z Beverly Hills to juz klasyka
czy taka klasyka wielka .... większą klsyką Eddiego moim zdanim były :
Delirious i Raw - jak ktoś nie widział to musi obejrzeć - bo do piekła pójdzie ]:->

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 14 wrz 2005, 20:03

fieldy pisze:czy taka klasyka wielka .... większą klsyką Eddiego moim zdanim były
ej chłopie nie wiem czemu ale widze ze lubisz mnie prowokowac choc nie masz racji słuchaj ja napisałem ze Gliniarz jest dla mnie klasyka ... czym jest dla ciebie nie obchodzi mnie jak masz cos do powiedzenia to napisz na gg bo tu nie bede pisał tego co chce ci powiedziec bo bym bana dostał :arrow: koniec tematu !!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 wrz 2005, 20:10

coco pisze:ja napisałem ze Gliniarz jest dla mnie klasyka ...
a ja napisałem że dla mnie nie :lol:
coco pisze:czym jest dla ciebie nie obchodzi mnie
to nie czytaj - i co ważniejsze nie odpisuj - możesz mnie zignorować - taka fajna nowa opcja
coco pisze:jak masz cos do powiedzenia to napisz na gg
niby o czym miałbym z tobą rozmawiać :rotfl2:
coco pisze:nie bede pisał tego co chce ci powiedziec bo bym bana dostał
chciałes mi ubliżyć bo napisałem, że gliniarz z Beverly Hills to gorsze dzieło Eddiego niż Delirious czy Raw? [wiesz co to w ogóle ?] :roll:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 14 wrz 2005, 20:37

fieldy pisze:chciałes mi ubliżyć bo napisałem, że gliniarz z Beverly Hills to gorsze dzieło Eddiego niż Delirious czy Raw? [wiesz co to w ogóle ?]
gdzie takich ludzi robia ? widac ze gosc lubi byc w centrum uwagi zeby zaznaczyc swoja osobowosc i zeby sie popisac jednym słowem ****

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 14 wrz 2005, 21:38

Grafomański impertynent
moge wiedziec co to znaczy ??

post o takiej tresci nie powinien znalezc sie w tym temacie poza ym post pod postem, reasumujac 1 WP

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 14 wrz 2005, 21:44

Jeśli to z Nortonem i Gerem, to raczej warto. Norton to faktycznie kameleon, trzyma w napięciu, zaskakujące, cyniczne zakończenie... Z nudów można . No i można się nieźle zdziwić patrząc na Gere'a, który momentami gra, a nie "użycza twarzy na potrzeby filmu".
Kapitalna rola Ed'a - pokazał co portafi /no nie zdradzajmy wszytskiego/

Filmik ciekawy, Gere - jakoś za nim nie przepadam - ale na grę złego słowa powiedzieć nie mogę. Zna się chłop na robocie.

Filmik ciekawy, zaskakujący [ale tylko momentami ] polecam - nie powinienneś się zawieść

Aha, no dzięki chłopaki... :).Aha no i mam pytanie ----> czy ktoś ma na zbyciu adres torrenta z "Taksówkarzem", no bo przepadł mi , a nie mogę nigdzie znaleść, a jak już znalazłem, to się chopak nie ściąga :?.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 06 paź 2005, 17:25

wreszcie wróciłem :wink: po niesłusznym moim zdaniem banie :wink: ale wracajac do tematu to chciałbym polecic film Ludzie Honoru z wysmienita plejada gwiazd Tomem Cruisem , Jackiem Nicolsonem i Demi Moore którzy pokazali w tym filmie co znaczy prawdziwe aktorstwo

Awatar użytkownika
proevo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: proevo » 06 paź 2005, 18:17

Ja gorąco Polecam moje trzy ulubione filmy:

"Zielona Mila", "Adwokat Diabła" oraz najlepsza komedia jaką widziałem "Robin Hood i Faceci w rajtuzach" :D

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 06 paź 2005, 19:34

ja polecam film Sling Blade naprawde super fabuła i swietna kreacja Thortona jeden z lepszych jakie widziałem :wink:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 06 paź 2005, 20:52

własnie skonczyłem ogladac film Zakochany bez pamieci i uwazam ze to był bardzo fajny film bardzo dobra rola Jima Carreya ciekawy motyw szczerze polecam :wink:

Temat "Najlepsze filmy" nie oznacza, że powinieneś co parę godzin "polecać" nowe filmy.

Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juras_InterFan » 06 paź 2005, 21:37

coco pisze:własnie skonczyłem ogladac film Zakochany bez pamieci i uwazam ze to był bardzo fajny film bardzo dobra rola Jima Carreya ciekawy motyw szczerze polecam :wink:

Temat "Najlepsze filmy" nie oznacza, że powinieneś co parę godzin "polecać" nowe filmy.
Hehehe :)

Ja wlasnie skonczylem ogladac "Skeleton Key"
Fajny filmik - taki horroro thriller :)
W skali od 1 do 10 dał bym 8 - wiec warto poswiecic te 90 minut ...

Pozdro !

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 paź 2005, 11:05

A ja sobie obejrzałem [który to już raz :?: ] 12 angry men
Opisuje tutaj - bo uważam, że jest to jeden z najlepszych filmów w historii kina :!:
Film, który wyreżyserował Sidney Lumet [już to powinno skłonić co po niektórych, aby obejrzeć ten film - jesli jeszcze nie widzieli]
Nakręcony w 1957 roku. W roli głównej zagrał Henry Fonda - kolejny argumenta aby skusić się i zobaczyc tego gernialnego aktora w akcji.

Film opowiada o 12 gniewnych ludziach :lol:
czyli o ławie przysięgłych, którzy debatują nad wyrokiem skazującym bądź uniewinniającym dla pewnego chłopaka.
Jest bardzo gorąco [dosłownie i w przenośni] Nie obchiodzi się bez ostrych wymian zdań, czasem jest nawet groźnie.
Film całe 92 minuty dzieje się w pokoju przysięłych - co dodaje odpowiedniego klimatu.
Więcej nie zdradzę - obejrzyjcie sami.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 07 paź 2005, 17:04

Bezsprzecznie jednym z najlepszych filmów w historii kina jest Pewnego Razu na Dzikim Zachodzie stary film ale niesamowita muzyka i klimat tego filmu (western) :wink: powoduja ze na stałe zapisał sie w kartach historii :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”