Derby D'Italia - Bój o Italie ! - Strona 23

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Derby D'Italia?

Juventus Turyn
62
53%
Inter Mediolan
43
37%
A może podział punktów
12
10%
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 03 lis 2007, 8:05

(L)oczkerson pisze: Co do pomocy to po kontuzjach Stanko i Viery (on to nawet mógłby być zdolny do gry przynajmniej Mancio musiał by zrobić szybciej zmiane) na mnie wielkiego wrażenia nie robi. a jak Maicon jeszcze będzie niezdolny i J. Zanetti będzie grał na obronie to już w ogóle porażająca nie będzie.

Pomoc mimo braku wielkich młodych nazwisk nie spisuje się najgorzej. Fakt faktem, że taki Dacourt nigdy już nie wybije się ponad swój najlepszy okres, ale jak paradoks jest cenniejszy niż Vieira. Figo nie ma piłki przy nodze przez całe spotkania, ale u niego wystarczy jeden byłsk geniuszu i bramka lub asysta gwarantowane. Cambiasso i Zanetti uznana marka, a na ławce Solari czy Jimenez którzy jednak w tym sezonie wiele nie pograli. Inna sprawa, że pomoc Juve jest bardzo zbliżona (przynajmniej jej środek). Tiago, Almiron czy C.Zanetti napewno nie biją Cuchu czy Capitano. Tak na marginesie, kiedyś były spory w komentarzach na temat właśnie tej formacji ... po meczu można będzie przyznać komuś rację.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 lis 2007, 9:31

bagg pisze:gigi na bramce, czyli w niej mamy przewage miazdzaca
Oczywiście nie chce aby uważano, że próbuje wmawiać wyższość Julio Cesara nad Buffonem (tak nie jest), ale chyba możecie się srodze zawieść jeśli liczycie, iż Julio wpakuje sobie hattricka w 15 minut. Począwszy od poprzedniego sezonu gra bardzo równo. Praktycznie nie robi błedów, a wielokrotnie ratował Inter z dużych opresji.
maciek_88 pisze:Ale tym najlepszym zawodnikiem to Snipp_ chyba określił Ibrę, bo jak dla mnie to on był głównym twórcą Scudetto 2006-2007.
Faktycznie, źle zrozumiałem zdanie. Przyznaje się bez bicia.

hrabi dużo patosu w twoim poście. Oczywiście możesz miec swoje zdanie, ale nie muszę się z nim zgadzać i niech tak pozostanie. Na Ciebie ta otoczka działa jakoś specjalnie, ja nie musze się napinac bo każdy mecz Interu, nawet z Izolatorem Boguchwała jest dla mnie dużym wydarzeniem i koniec.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 03 lis 2007, 9:38

powiem ci szczerze, babel, ze zylem w przekonaniu, iz w tym spotkaniu wystapi jeszcze ten trzeci, mlody bramkarz interu. ale skoro jest tak, jak mowisz, to ta przewaga iscie miazdzaca nie jest. ale, tak czy siak - istnieje ;)

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 03 lis 2007, 9:44

bagg pisze:powiem ci szczerze, babel, ze zylem w przekonaniu, iz w tym spotkaniu wystapi jeszcze ten trzeci, mlody bramkarz interu. ale skoro jest tak, jak mowisz, to ta przewaga iscie miazdzaca nie jest. ale, tak czy siak - istnieje ;)
Orlandoni nie jest taki młody , ma koło 30stki :wink:

edit
a dokładnie 35 :P

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 03 lis 2007, 9:48

a to nie wiedzialem, powiem szczerze. jakos zestaw bramkarzy interu nigdy mnie nie interesowal :P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 lis 2007, 11:14

Zico_FCI co do Crespo to o ile jest zawodnikiem klasowym, to jednak teraz pomiędzy nim a Devidem różnica jest jednak bardzo duża, bo Treze strzela jak maszynka (10 goli w 10 meczach i już dwa Hat-Tricki w tym sezonie, a Crespo strzelił 2 gole, Crespo w Interze pewnego miejsca w 11 wywalczyć sobie jednak nie potrafi, a za rywali ma Adriano co od prawie 2 lat nic nie gra (tak przy okazji to asystent Manciniego powiedział że po ostatnich treningach ON wystawiby Adrano obok Zlatana), Suazo co dopiero teraz trafiłdo siatki i Cruza który zawsze jednak był tylko rezerwowym, więc dla mnie różnica jest wielka i na dobrą sprawę to i Iaquinta w tym sezonie prezentuje się dużo lepiej od Argentyńczyka, bo zagrał 4 mecze (drobne kontuzje) i w nich strzelił 4 gole oraz zalaliczył 3 asysty, był też zdecydowanie najlepszym piłkarzem JUVE w meczu z Romą, a to że Crespo zawsze może zagrać doskonały mecz to inna sprawa, podobnie może być w przypadku Del Piero, który o ile strzelił 3 bramki w tym sezonie, to jednak w ogółnym rozrachunku jest co najwyzej dość dobry.

A co do formacji pomocy to jesli w JUVE zagra Camoranesi to formacja Starej Damy dla mnie będzie miała większy potencjał od tej Interu, problem tylko w tym że JUVE nie zawsze gra na swoim maksymalnym poziomie a Inter raczej wahań dyspozycji nie ma. Nawet jeśli teraz będzie musiał liczyć na Dacourta czy niemłodego Figo

PS: tak naprawdę Inter kadrowo wyraźną prewagę ma tylko w obronie, tak jak w JUVE w Bramce a w pomocy i ataku oba zepsoły prezentują się dla mnie podobnie. Zadecyduje więc pewnie motywacja, taktyka i indywidualności

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 03 lis 2007, 12:11

(L)oczkerson pisze:
A co do formacji pomocy to jesli w JUVE zagra Camoranesi to formacja Starej Damy dla mnie będzie miała większy potencjał od tej Interu, problem tylko w tym że JUVE nie zawsze gra na swoim maksymalnym poziomie a Inter raczej wahań dyspozycji nie ma. Nawet jeśli teraz będzie musiał liczyć na Dacourta czy niemłodego Figo
Camor jest po kontuzji a Inter w pomocy ma zawodnika, który jest przy porównywaniu pomocy kluczowy - Cambiasso. Ja liczę na Nedveda, który na ważne mecze potrafi się sprężyc. Szkoda że nie można postawic w STS że Czech dostanie żółtą kartkę - pewniaczek :P. Szkoda Marchionniego, bo w okresie przygotowawczym był najlepszym pomocnikiem w zespole a tu kontuzja trochę pokrzyżowała szyki.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 lis 2007, 12:28

Dla mnie formacja pomocy ma nawet większy potencjał od tej Interu bo Camor to zawodnik zdolny zagrać fenomenalny mecz zawsze, nawet po dłuższej przerwie, ale tak jak pisałem jego występ na dobrym poziom nie jest pewny, właśnie bo jest po kontuzji

A co do Marchionniego, to Marco ma tego pecha, w Serie B miał szansę wyrobić sobie mocną pozycje kiedy kontuzjowany był Camoranesi, ale ostatecznie też nic tego nie wyszło, bo....sam został kontuzjowany, dokładnie tak jak teraz... Szkoda bo to wartościowy zmiennik o dużych umiejętnościach

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 03 lis 2007, 14:36

Przepraszam za Ot ale osobiscie czuje sie urażony nazwa tego tematu i pewnie reszta kibicow wloskich druzyn (nie Interu i nie Juve ) też :P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 lis 2007, 15:13

nazwa jest historyczna i wynika z faktu w od lat 60 (wtedy nazwa sę przyjeła) JUVE i Inter to były 2 najbardziej utytułowane kluby walczące ze sobą o mistrza, i tak było do 94 chyba kiedy Milan przegonił Inter, tyle że bezsensem było zmienianie jej na mecz JUVE-Milan jak lokalizacje straganu z wędlinami

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 03 lis 2007, 15:49

Każdy przecież o tym doskonale wie. Poza tym nazwa wcale nie musi mieć jakiegoś konkretnego powodu. W Polsce na przykład Legia debry Polski rozgrywała w tym sezonie kolejno z Widzewem, Lechem i Wisłą. :lol: a żadna z tych drużyn najbardziej utytułowaną nie jest.

Powołani ze strony Interu:
Bramkarze: 12 Julio Cesar, 22 Paolo Orlandoni, 71 Enrico Alfonso.

Obrońcy: 2 Ivan Ramiro Cordoba, 4 Javier Zanetti, 6 Maxwell, 13 Maicon, 16 Nicolas Burdisso, 24 Nelson Rivas, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu.

Pomocnicy: 7 Luis Figo, 15 Olivier Dacourt, 19 Esteban Cambiasso, 21 Santiago Solari, 30 Pelé, 31 Cesar

Napastnicy: 8 Zlatan Ibrahimovic, 9 Julio Ricardo Cruz, 18 Hernan Crespo, 29 David Suazo.
Tak jak się spodziewałem, Adriano nie będzie nawet na ławce.
Ostatnio zmieniony 03 lis 2007, 16:16 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 03 lis 2007, 16:02

Nazwa tego tematu to co najmiej demagogia :)

ale mniejsza o to.. mecz zapowiada sie arcyciekawe wiadomo z jakich powodow :)

FORZA REMIS ! :P

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 03 lis 2007, 18:38

FORZA REMIS !
Dokladnie bylo by to nalepsze wyjscie dla innych druzyn w Seria A w kontekscie Tabelii :P

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 03 lis 2007, 19:49

Zico_FCI pisze:Tak jak się spodziewałem, Adriano nie będzie nawet na ławce
Adriano to jak ma jeszcze odrobine ambicji to powinien odejsc w najblizsze lato albo nawet i zimą.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 04 lis 2007, 3:40

Nadszedł wielki dzień, a za kilka godzin nadejdzie wielka chwila... chwila, na którą długo czekałem :] Nie wierzę, że dla któregokolwiek fana, działacza, piłkarza Interu bądź Juventusu jest to zwykły mecz, tylko o 3 punkty. To jest mecz o prestiż, który jest ważniejszy niż punkty :P Fakt- 3 pkty z Interem są matematycznie tyle samo warte, co 3 pkty z Empoli np ale satysfakcja z pokonania Interu byłaby milionkrotnie większa i dużo więcej warta niż 3 oczka. Mecz jest dla mnie osobiście bardzo ważny, być może najważniejszy w sezonie ale nie w kontekście punktów (bo sezon długi, a to tylko jedno spotkanie) ale tego właśnie uczucia, które tak trudno opisać :P Nie chodzi tu o jakąś zemstę, bośmy sobie sami naważyli piwa z tą całą aferą. Uczucia, jakimi darzą się kibice, wypowiedzi piłkarzy, działaczy (tych byłych także :P ) dodają smaczku. Moim zdaniem mobilizacja dużo większa w obozie Starej Damy. To my spadliśmy ze szczytu na dno, to my wspinamy się ponownie na ten szczyt :P To my mamy coś do udowodnienia Zlatanowi, ale nie tylko jemu. Także innym, którzy opuścili nas w potrzebie... Capello, Canna, Zambro i cała reszta. Wielkim osiągnięciem byłoby pokazanie światu, że Juventus to jedność, wspaniali zawodnicy, którzy poświęcili/poświęcają lata swojej kariery, by odzyskać honor i to są prawdziwi Mistrzowie, nie tylko na boisku ale i poza nim. Oni pokazali światu co się naprawdę liczy i dla kibiców Juventusu było to ważniejsze niż jakikolwiek puchar. Nie udowodnimy tego wszystkiego wygrywając z Empoli czy Livorno ale z Interem właśnie, Mistrzem i najsilniejszą w tym momencie drużyną w Italii. Dlatego ten mecz jest tak ważny nie tylko dla kibiców ale i dla piłkarzy. Dlatego liczę na 200% zaangażowania i przynajmniej remis :P

Obrona... chyba nie widzę innej możliwości jak Grygera - Legro - Chiellini - Molinaro. O występ Grygery i Chielliniego raczej się nie boję ale Molinaro... niby gra dobrze ale popełnia drobne błędy. Boje się, że przy klasie zawodników Interu, takie błędy moga zadecydować. No i Legro.... Legro, to Legro :roll: Jeśli popełnisz w tym meczu babola, to osobiście pojadę do Turynu i wepchnę Ci ten nowy kontrakt do gardła :twisted: noo 8) (-> wysłałem do niego takiego smsa więc powinno być dobrze).
Pomoc- i tu mamy pole do popisu. Myśle, że będzie to wyglądało tak od lewej Nedved - Zanetti - Nocerino - Hasan. Nedved i Nocerino wypoczęci, typowe walczaki, o mobilizację nie trzeba się martwić. Nedved jest nam potrzebny, kiedy Pavel gra dobrze, wtedy Juventus gra dobrze. Na środek jest jeszcze Almiron no i Tiago. Dobry bedzie też wariant z Almironem (u boku czyściciela Nocerino), gdyż w tym meczy strzały z dystansu mogą być kluczem (Nedved, Almiron właśnie) ale myslę, że na początku może nieco bardziej asekuracyjnie, Zanetti jest chyba lepszy w defensywie. Tiago zagrał dobrze z Empoli ale IMO nie zasłużył jeszcze na to, by wyjść przeciwko Interowi w pierwszym składzie. Prawa strona- w zasadzie nie zdziwie się, jeśli zobaczymy tam Iaquinte (oszczędzanego z Empoli) ale to wariant ofensywny. Pewnie później wejdzie Camor, szarpnął pare razy z Empoli ale sam Ranieri mówił, że nie jest jeszcze gotowy na 90min.
Atak- no nie widzę innej możliwości jak Alex - Treze. Obecność tego drugiego nie podlega dyskusji, natomiast jeśli chodzi o Alexa, to Ranieri przeprowadził z nim indywidualną rozmowę i powiedział, że na niego liczy szczególnie w tym meczu, że to on ma poprowadzić drużynę do zwycięstwa. Występ od 1. minuty prawie pewny.

Oczekiwania?? Wybaczę porażkę, wliczam ją w ryzyko. Wszak klasy Interu nie trzeba nikomu przedstawiać. Szeroka, doświadczona i bardziej zgrana kadra, równa wysoka forma, efektowna gra, pozycja w tabeli itp itd jednak po naszej stronie powinno być zaangażowanie, determinacja i boiskowa złość. Oczekuję, że wszyscy zawodnicy, bez wyjątku będą gryźć trawe do ostatniej minuty. Wiele złego nas w ostatnim czasie spotkało, powrót na szczyt i tak musi potrwać kilka latek, dopiero się rozpoczął na dobrą sprawę i ewentualna porażka będzie oznaczać tylko tyle, że po prostu jest jeszcze za wcześnie. Zwycięstwo zajebiście bardzo mnie ucieszy ale porażka też nie załamie, bo nie jest to mecz o życie, a proces odnowy musi potrwać 8) Dlatego zwycięstwo byłoby czymś pięknym, takim malutkim cudem :) a remis bedzie dla mnie sukcesem. Lepiej też dla dobra ligi, by Juventus wygrał ten mecz, bo nie chciałbym, żeby Inter zbyt wcześnie odskoczył od reszty stawki.

No i cóż można więcej napisać... Szabelki w dłoń i zgotujmy Interowi piekło :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”