Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 23

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 24 sie 2006, 19:16

Grupa F - ManU,Celtic,Benfika,FC Kopenhaga

Zapowiada się, że ManU znów ma łatwą grupę.

:arrow: Celtic - chyba najsłabszy zespół w grupie. Nie przekonuje mnie zupełnie w lidze szkockiej. Jedyny pozytyw obecności tego zespołu w naszej grupie, to prawdopodobieństwo na to, że TVP pokaże mecz pomiędzy ManU i Celtami. Mój typ - 4 miejsce w grupie

:arrow: Benfica - mocny zespół o czym mogliśmy się przekonać w zeszłym sezonie. Praktycznie nie osłabili składu. Najpoważniejszy rywal. Mój typ - 2 miejsce w grupie

:arrow: FC Kopenhaga - widziałem tylko ich rewanżowy mecz z Ajaxem,więc za dużo o tej drużynie nie wiem. Nie jest to jakiś mocny rywal,ale i tak trudniejszy niż Celtic.

Podsumowując, brak awansu z takiej grupy byłby katastrofą. Nawet nie powinienem brać takiej opcji pod uwagę :shock:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 sie 2006, 19:17

Prosiłbym, aby o Lidze Mistrzów pisać w odpowiednim temacie. Mam nadzieję, że forumowicze sprostają oczekiwaniom :roll:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 24 sie 2006, 19:20

Sorry, jak to pisałem to jeszcze nie było tych tematów z grupami.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 26 sie 2006, 14:08

Jak już wcześniej wspominałem - dziś United czeka potyczka z Watford. Znany jest już skład: van der Sar - Brown, Ferdinand, Silvestre, Evra - Ronaldo, O'Shea, Carrick, Park - Giggs(c), Saha. Żałuję tylko, że w wyjściowej jedenastce brakuje Fletchera. O'Shea zastąpiłby Silvestre'a i byłoby całkiem dobrze. Może uda mi się zobaczyć mecz w necie...

Działacze Bayernu Monachium poinformowali, że Manchester United zakończył starania o Owena Hargreavesa. Gill odpuścił w końcu. Szkoda, choc na pewno trudno byłoby go wyciągnąć. Chyba, że... Mark van Bommel dołączy do druzyny z Bawarii. Niemeckie dzienniki podały informację, jakoby Holender miał zasilić monachijski klub.

Pewną alternatywą dla Owena może okzać się młody Norweg - Kristoffer Haestad. Jeden ze scoutów United był na meczu IK Startu (w tym klubie gra Norweg) z Drogheda United w ramach rozgrywek Pucharu UEFA. Haestad gra na pozycji defensywnego pomocnika i nazywany jest 'norweskim Gattuso' :lol: Jeśli nie uda się zakupić Hargreavesa, sprowadzenie 23-letniego Norwega byłoby dobrym posunięciem. Nic nie tracimy. Btw Heastad wyraził swoje zadowolenie zainteresowaniem jego osobą Manchesteru United.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 26 sie 2006, 14:41

Manumef pisze:Jak już wcześniej wspominałem - dziś United czeka potyczka z Watford. Znany jest już skład: van der Sar - Brown, Ferdinand, Silvestre, Evra - Ronaldo, O'Shea, Carrick, Park - Giggs(c), Saha. Żałuję tylko, że w wyjściowej jedenastce brakuje Fletchera. O'Shea zastąpiłby Silvestre'a i byłoby całkiem dobrze. Może uda mi się zobaczyć mecz w necie...

Działacze Bayernu Monachium poinformowali, że Manchester United zakończył starania o Owena Hargreavesa. Gill odpuścił w końcu. Szkoda, choc na pewno trudno byłoby go wyciągnąć. Chyba, że... Mark van Bommel dołączy do druzyny z Bawarii. Niemeckie dzienniki podały informację, jakoby Holender miał zasilić monachijski klub.

Pewną alternatywą dla Owena może okzać się młody Norweg - Kristoffer Haestad. Jeden ze scoutów United był na meczu IK Startu (w tym klubie gra Norweg) z Drogheda United w ramach rozgrywek Pucharu UEFA. Haestad gra na pozycji defensywnego pomocnika i nazywany jest 'norweskim Gattuso' :lol: Jeśli nie uda się zakupić Hargreavesa, sprowadzenie 23-letniego Norwega byłoby dobrym posunięciem. Nic nie tracimy. Btw Heastad wyraził swoje zadowolenie zainteresowaniem jego osobą Manchesteru United.
Co do Heargvavesa to Rummenige zapowiedział, że może sobie odejść z klubu ale w 2010 roku czyli za 3,5 roku. Będzie mieć wtedy niespełna 29 lat i także może zasilić Manchester. Wtedy sobie go zgarną. Pozdro. :wink:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 26 sie 2006, 14:59

Manumef pisze:Działacze Bayernu Monachium poinformowali, że Manchester United zakończył starania o Owena Hargreavesa. Gill odpuścił w końcu. Szkoda, choc na pewno trudno byłoby go wyciągnąć. Chyba, że... Mark van Bommel dołączy do druzyny z Bawarii. Niemeckie dzienniki podały informację, jakoby Holender miał zasilić monachijski klub.
Spojrz na moj podpis. Nawet jezeli przyjdzie van Bommel to Owen nie odejdzie. Jak napisal Ebi w wieku 29 lat mozecie go sobie wziac.

ManU dzisiaj gra z Watford. Wie ktos o kontuzjach jakie sa w ManU? Bo noe wiem czy warto stawiac na nich w tym meczu wieksza kase...

Awatar użytkownika
rymownik
Czerwony Diabeł

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rymownik » 26 sie 2006, 16:16

Macie może linka do relacji radiowej z meczu MU ? bo mi nie działa :/ widocznie mam zły adres :/

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 26 sie 2006, 19:14

Kolejny mecz i kolejne zwycięstwo 8) nadal mamy lidera

Mecz zdecydowanie najsłabszy z dotychczasowych ale wygranay i własnie po takich spotkaniach poznaje się wartość drużyny :)
Giggs 600-setny mecz i brameczka coś cudownego odkąd pamiętam Giigs zawsze na flance w United 8)
Mało gry kombinacyjnej ,podani góra, słabe tempo jdenym słowem nie ta druzyna co w meczach z Charltonem i Fulham.
Obrona strasznie nie pewnie ale jestem w stanie to zrozumieć bo brak Nevilla,Gabiego, Vidica i jak dla mnie świetnego Evry który przesiedział całę spotkanie na łąwce. Tylko Rio powinien grać z dzisiejszej czwórki obronćow gdy pozostali wyzdrowieją. Carrick bardzo blado nawet Fletcher go przycimił :roll: Teraz Tottenham i z taką postawą bedzie cieżko choć londynczycy grają straszny piach :?

Awatar użytkownika
Adas07
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adas07 » 26 sie 2006, 19:34

Moze i zwyciestwo bez blasku ale licza sie kolejne 3 pkt.Ja uwazam ze moglibysmy wiecej zwyciezyc lecz obrona beniaminka spisywala sie bardzo dobrze.Gol dla Watford padl po ewidentnym bledzie Silvestre'a a pozniej chcieli tylko wyrownac pod koniec swietna sytuacje mial Saha lecz ja zmarnowal strzelajac wprost bramkarza.Sadze ze mecz z Tottenhamem wygramy tak z 2:0 otoz dlatego ze wroci gary,vidic,heinze czyli cala obrona oprocz ferdinanda.Tottenham gra kiepska pilke jak narazie choc mecz z nimi nie powinien byc latwy ale wygramy... :wink:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 27 sie 2006, 21:47

Cieszą zwycięstwa Diabełków, warto podkreślić, że dwa odniesione na wyjeździe i oba bez Scholesa i Roo. Wszystko oczywiście będzie zależało od stabilności formy bo Chelsea udowodniła dziś, że nie ma mowy o kryzysie i z pewnością czeka nas ciężka walka o mistrza.

Co do nowości w spekulacjach transferowych. Przejście Hargreavesa ostatecznie upadło, choć i tak na to nie liczyłem. Z drugiej strony Bayern kupił Van Bommela ale to raczej wzmocnienie poważnie osłabionej 2 lini aniżeli poszukiwanie następcy Owena.

Na szczęście pismaki nie próżnują i już wynaleźli opcję sprowadzenia na OT Reo-Cokera, niezwykle utalentowanego, 22 letniego kapitana i wychowanka West Ham United.Ma autorytet mimo 22 lat, charakter i w dodatku pochodzi z kopalni talentów WHU. Jakby nie patrzeć to jest to co Tygrysy lubią najbardziej bo o wielkich nazwiskach na DMFa zdążyliśmy już zapomnieć a mimo udanego początku dziura w środku pozostaje dziurą. Jak się uda go ściagnąć będę usatysfakcjonowany mimo, że nie ma na nazwisko Diarra. Dla mnie to dużo ciekawsza opcja niż np. Senna.

Kolejna ciekawostka to zainteresowanie młodym Duńczykiem, oczywiście DMFem - Haestedem. 23 lata czyli jeszcze nieopierzony. Nie wiem co potrafi bo nie widziałem go w akcji. Ma plus bo chce u nas grać. Z braku laku może być. Kto wie czy nie wyrósłby z niego talent jak chociażby Owen wynaleziony przez Bayern.

Żeby nie było za miło. Pojawiły się plotki o sprowadzeniu Trezegueta. Dla mnie porażka. Może atak już nie przentuje się tak zacnie jak sezon temu ale Francuz raczej nie jest nam potrzebny.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 28 sie 2006, 14:05

Martinho pisze:
Manumef pisze:Działacze Bayernu Monachium poinformowali, że Manchester United zakończył starania o Owena Hargreavesa. Gill odpuścił w końcu. Szkoda, choc na pewno trudno byłoby go wyciągnąć. Chyba, że... Mark van Bommel dołączy do druzyny z Bawarii. Niemeckie dzienniki podały informację, jakoby Holender miał zasilić monachijski klub.
Spojrz na moj podpis. Nawet jezeli przyjdzie van Bommel to Owen nie odejdzie. Jak napisal Ebi w wieku 29 lat mozecie go sobie wziac.

ManU dzisiaj gra z Watford. Wie ktos o kontuzjach jakie sa w ManU? Bo noe wiem czy warto stawiac na nich w tym meczu wieksza kase...
A jednak sprawa na nowo odżyła. Van Bommel: "Opuściłem Barcleonę, ponieważ nie dostałem gwarancji, że będę grał co tydzień" - powiedział.

"Ale w Bayernie Monachium szanse na to są o wiele większe - tak mi powiedziano, gdyż z klubu odszedł Ballack, a bliski odejścia jest Hargreaves."

Jeśli Holender mówi prawdę, że w Bayernie pogodzono się z odejściem Hargreaves'a to być może na dniach zawita na OT. Wydaje się, że były Barcelonista dał plamę taką wypowiedzią, bo nie sądzę,aby to była właściwa osoba to udzielania takich informacji :twisted: Nie jestem też pewien źródła tej wypowiedzi, bo w newsie na DP jej nie podano.

Ale ja widać spekulacje jeszcze się nie zakończyły. I do czwartku będą jeszcze trwać. I jakby się Rummenige nie zarzekał, to o odejściu Owena jest cały czas głośno i sprawa jest wciąż aktualna.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 28 sie 2006, 14:12

Niestety zespół MU U-18 przegrał ligowy mecz z Reading 1:2 :evil:
Bramkedla United strzelił siedemnastoletni Antonio Bryan.
Oto Skład:
Zieler
Eckersley(Derbyshire), Chester Cathcart, Drinkwater
Eikrem(Bryan), McCormack, Evans(Welback), Gailbraith
Fagan, Brandy.
Po dwóch kolejkach Diabełki mają w dorobku tylko jeden punkt :(

Podobno van Boomel sie wypowiadał że przyszedłdo Bayernu po to aby zastąpić Ballacka i Owena 8) Oby były to prorocze słwoa holendra

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 28 sie 2006, 18:22

Dzisiaj, a właściwie już wczoraj pojawiło się wiele plotek o piłkarzach, którzy rzekomo mają zawitać na Old Trafford jeszcze przed końcem okienka transferowego. Ja jednak zwrócę uwagę na dwóch piłkarzy Owena Hargraevesa i Davida Trezeguet. O transferze Anglika już od jakiegoś czasu było bardzo głosno o jego transferze. Jak dla mnie idealny następca Roya Keane'a. Do tego sam przyznał, że marzy o grze dla United. Włodarze Bayernu usilnie jednak próbują go zatrzymać, a Hoeness czy tam Rummenige stwierdził że Owen może zmienić klub w 2010, czyli wtedy kiedy wygaśnie jego kontrakt. Przyznam, że po tej wypowiedzi zatraciłem wszelkie nadzieje na transfer Anglika. Wczoraj jednak pojawiło się światełko w tunelu. Bayern Monachium pozyskał Marka van Bommela, a do tego sam Holender stwierdził, że jest tu by zastąpić Ballack'a i Owena H. Życze mu aby się nie mylił ;). Dzisiaj mówi się, że transfer Anglika ma umożliwić Sir Bobby Charlton, który jest bardzo zaprzyjaźniony z Franzem Beckenbauerem. OBY :!: Teraz przejdę do Davida Trezegueta. Uważam, że transfer Francuza bardzo by się nam przydał. Oczywiście jeśli kwota odstępnego nie będzie zbyt wysoka. Trezegol ma chyba 27-28 lat i jak dla mnie jest świetnym snajperem. Znakomita gra głową, świetna gra obiema nogami no i ten nos strzelecki. Jest on Francuzem więc miał by u nas sporo kolegów. A że jeszcze jeden napastnik się nam przyda dobitnie świadczy mecz z Watford. Nie grał Rooney i już były problemy. Oczywiście Saha według mnie może być królem strzelców Premiership, ale gdyby nie daj Boże jakiejś kontuzji, któregoś z naszych zawodników to ani Solskjaer mimo wszystko ani Rossi mogą nie podołać w strzelaniu bramek na dłuższą metę.

P.S. Dzisiaj z tego co mi wiadomo Keano zadebiutował w roli trenera Sunderlandu. I to jak :twisted: :!: Jego podopieczni zwyciężyli 2-0 West Bromwich Albion.

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 29 sie 2006, 13:59

Jak donosi Sky Sports - według mnie bardzo wiarygodne źródło. David Trezguet osiągnął porozumienie z Manchesterem United. Mówi się, że Francuz w przypadku przejścia do Manchesteru podpisze kontrakt trwający do 2010 roku, na mocy którego zarabiał by 4,5 mln euro rocznie. Teraz jeszcze trzeba się porozumieć z Juventusem Turyn. Oby włodarze Bianconerich zgodzili się na sprzedaż Trezegola.

Na osłodzenie nastroju dodam jednak, że już sam agent Owena Hargreavesa stwierdził, że nie uda się Anglikowi przejśc do Manchesteru w tym okienku. Jak to sam stwierdził teraz jedyna nadzieja, że Manchester United wciąż będzie się interesował Hargreavesem i może w przyszłości się uda. Szkoda...

Teraz Ferguson oprócz kupna Trezegueta musi się szybki postarać o jakiegoś defensywnego pomocnika. Muszę przyznać, że biorąc pod uwagę możliwe przyjście Owena H. np za rok, ciekawym posunięciem mogło by być sprowadzenie tego młodego Norwega - bodajże Haesteda.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 29 sie 2006, 14:08

ATI pisze:Jak donosi Sky Sports - według mnie bardzo wiarygodne źródło. David Trezguet osiągnął porozumienie z Manchesterem United. Mówi się, że Francuz w przypadku przejścia do Manchesteru podpisze kontrakt trwający do 2010 roku, na mocy którego zarabiał by 4,5 mln euro rocznie. Teraz jeszcze trzeba się porozumieć z Juventusem Turyn. Oby włodarze Bianconerich zgodzili się na sprzedaż Trezegola.
Spokojnie podchodzę do sprawy Davida. Nie jestem pewien, czy Francuz chciałby być tylko rezerwowym Roo i Saha. A tylko w takiej roli widziałbym go w United. No chyba, że rzuciłby wszystkich na kolana, na co raczej specjalnie nie ma co liczyć. Co więcej, niedługo do pełnej dyspozycji wróci Alan. I to on powinien raczej pełnić rolę zmiennika któregoś z dwójki podstawowych napastników. Wierzę, że Smithy pokaże jeszcze taką dyspozycję jaką prezentował w barwach Leeds(pamięta ktoś jeszcze jak nasi rywale zawojowali Champions League :P. To był team...(Viduka,Milner,Smithy itd)
ATI pisze:Na osłodzenie nastroju dodam jednak, że już sam agent Owena Hargreavesa stwierdził, że nie uda się Anglikowi przejśc do Manchesteru w tym okienku. Jak to sam stwierdził teraz jedyna nadzieja, że Manchester United wciąż będzie się interesował Hargreavesem i może w przyszłości się uda. Szkoda...
I to ma być osłodzenie nastroju?:twisted:
ATI pisze:Teraz Ferguson oprócz kupna Trezegueta musi się szybki postarać o jakiegoś defensywnego pomocnika. Muszę przyznać, że biorąc pod uwagę możliwe przyjście Owena H. np za rok, ciekawym posunięciem mogło by być sprowadzenie tego młodego Norwega - bodajże Haesteda.
Na to w tym okienku chyba nie ma co liczyć. Pożyjemy, zobaczymy. Być może Carrick sprawdzi się w tej roli. Choć nie ma co ukrywać, że typowy DM, to to nie jest.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”