Studia - Strona 23

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Re: Studia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 07 gru 2011, 20:38

no widze ze od razu wyczuliscie o co chodzi ;p chcialem sie zapytac jak wyglada egzamin z wdp u batora (slyszalem ze test) bo mam nadzieje ze nie bedzi etrzeba cytowac kwiecistych definicji z podrecznika tylko wystarczy po prosutu rozumiec o co w nich chodzi i wykorzystac to w zadaniach. po 2 czy egzamin u prof. ptaka jest jakis straszny i jesli ktos mial z prof. rominkiewiczem lacine to jak wyglada zaliczenie z owej ;p noi i ogolnie czy egzaminow nalezy sie bac czy raczej nie chodzi w nich o rzucanie nam klod po nogi ;p

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 07 gru 2011, 20:47

U Ptaka miałem walkę o życie, bo trafiłem na jedno pytanie, które było źle opracowane (systemy zgromadzeń stanowych), ale dałem radę, wdp to teścik - kup sobie książeczkę ich autorstwa, trochę się chyba powtarza. Łacinę miałem z Żeberem :lol: .
Egzaminy na 1 semestrze są raczej luźne. Na IV semestrze będziesz miec wesoło, ale jeżeli nie jesteś wyjątkowym osobnikiem, prędzej czy później sobie poradzisz.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 07 gru 2011, 20:49

heh no wzglednie mnie pocieszyles a z historii skrypt czy ksiazka? :P

a jeszcze mam pytania o administracje na tej samej uczelni gdyby sie ktos orientowal ;p
Ostatnio zmieniony 07 gru 2011, 20:50 przez TS borys IFC, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 07 gru 2011, 20:50

na ksero u Jacka powinny być testy z wdp na ten rok. Wystarczy je rozwiązać i nauczyć się ich na pamięć żeby zdać egzamin, na którym większość pytań się powtarza. Oczywiście lepiej dla ciebie jeśli zrozumiesz te pytania bo sporo pojęć z wdp przydaje się w dalszej nauce. Nie trzeba cytować definicji o antynaturalistycznym ujęciu prawa.

Egzamin z Ptakiem jest bardzo przyjemny. Na każde pytanie musisz kilka zdań powiedzieć i wtedy Marian za ciebie się rozwija - kiwasz głową i powtarzasz za nim. Pamiętaj tylko żeby elegancko się ubrać, ładne spinki do koszul robią na nim wrażenie.

Rominkiewicz robi kolokwium na koniec z całości. Z tego co pamiętam to nawet jeśli je oblejesz wstawia 3. Dokładnych informacji na ten temat jednak nie mam bo miłość do łaciny zaszczepiał u mnie Żeber :lol:

E: na historie skrypt + wykłady. Dobrze jest coś zacytować z wykładu - definicję stanu itp. Wtedy masz zdany egzamin na starcie.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 07 gru 2011, 20:59

TS borys IFC pisze:
a jeszcze mam pytania o administracje na tej samej uczelni gdyby sie ktos orientowal ;p
Jestem również na drugim roku uzpełniających administracji :)

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 07 gru 2011, 21:03

kurd eniedobrze bo na wykladach u mariana bywalem rzadko ;p ale nie no trzeba sobie jakos poradzic mam nadzieje ze bedzie dobrze bo z hista raczej nie mam problemow

a o administracje pytam ze wzgledu na pana lawniczaka (jak kolokwium wyglada), jak trudny jest egzamin ze statystytki (u pani Miki) i egzamin z historii administracji u kruszewskiego

sorki ze was tak mecze ale za wielu zrodel informacji nie mam wiec jak juz jakeis zlapalem to postanowilem wykorzystac

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 07 gru 2011, 21:11

TS borys IFC pisze:
a o administracje pytam ze wzgledu na pana lawniczaka (jak kolokwium wyglada), jak trudny jest egzamin ze statystytki (u pani Miki) i egzamin z historii administracji u kruszewskiego

sorki ze was tak mecze ale za wielu zrodel informacji nie mam wiec jak juz jakeis zlapalem to postanowilem wykorzystac
Nie miałem z Ławniczakiem, statystyka banalna, u Kruszewskiego trochę loteria - sporo osób uwalił, ale na poprawce podobno było bardzo przyjemnie.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 07 gru 2011, 21:47

ok to pocieszylem swoja druga polowe dzieki chlopaki mam nadzieje ze juz wam nie bede musial zadawac takich pytan ale gdyby cos to bede na was liczyl no i chyba nie musze podejrzewac ze skoro jestes fanem juve to chcesz mi tu oddac jakas niedzwiedza przysluge

a skoro juz o tyle spytalem to chcialem tez spytac o logike u pazdziory. trudne, latwe? ogolnie logika na razie wyglada dosc sympatycznie ale wydaje mi sie ze jak ktos chce to moze ja skutecznie tej cechy pozbawic czego sie jakos po panu pazdziorze nie spodziewam bo wyglada na spko goscia ale spytac zawsze warto ;p

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 07 gru 2011, 21:50

Chyba jesteście pierwszym rocznikiem, który ma z Paździorą. Wcześniej był Jabłoński a jeszcze wcześniej Gromski

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 07 gru 2011, 21:57

cytując Batora - "prawda"
Paździora pierwszy raz wykłady z logiki prowadzi. Powinno być dobrze ;)

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 07 gru 2011, 22:00

dobra dzieki wielkie chlopaki chyba najwyzszy czas zaczac ogarniac nauke troche powazniej zeby uniknac kochanego stresu :P

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 16 sty 2012, 23:41

jesli mozna kolegow z UWr prosic o przyblizenie zasad u prof.Ptaka. bo juz slyszalem wiele koncepcji. najczesciej sie powtarza ze losuje sie dwa pyta 1 z panstwa 2 z prawa. ale byly i inne glosy. mozecie powiedziec jak to jest? i pocieszcie jakosc bo juz sam nie wiem co myslec o tym egzaminie. duzo osob oblewa? :P

aha i czy prof. daje jakis czas na przygotowanie odpowiedzi

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 16 sty 2012, 23:47

1 z prawa, 1 z państwa. Daje czas na przygotowanie. Zdecydowana większośc zdaje. Standardowa taktyka przy egzaminach ustnych - nie wchodzic ze zdecydowanie lepiej nauczonymi od siebie, bo wtedy efekt kontrastu zadziała :) .

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 16 sty 2012, 23:49

moze jakos bedzie. na razie idzie mit o slamazarnie i jeszcze ucze sie z laptopa ale moze jakos bedzie. musi :P. dzieki wielkie za pomoc

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 16 sty 2012, 23:50

Kup sobie skrypt na 2 piętrze. Nie wiem przypadkiem czy nie będzie tam moich rozkmin, bo dałem tym ziomkom ten skrypt po wcześniejszym nabyciu z ksera w piwnicy i popisaniu trochę po nim :) Sam jestem ciekaw czy ogarnęli czystą wersję czy dalej lecą na mojej :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”