Liga Europy (zbiorczy) - Strona 23

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Ligę Europy 2019/2020?

United
0
Brak głosów
Inter
6
35%
Wolverhampton
1
6%
Sevilla
5
29%
Leverkusen
0
Brak głosów
Roma
0
Brak głosów
Getafe
0
Brak głosów
Eintracht
2
12%
Ktoś inny
3
18%
Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 26 kwie 2007, 18:41

Ebi przestrzegam przed lekceważeniem Espanyolu. To bardzo nieobliczalna drużyna, która jak będzie miała dobry dzień to już w pierwszym spotkaniu może Werderowi wybić finał z głowy. Natomiast jak będzie miała zły to Niemcy już dzisiaj zapewnią sobie w praktyce awans. Ja mimo wszystko stawiam na finał Espanyol - Sevilla, która obroni zeszłoroczny tytuł.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 26 kwie 2007, 18:44

assurbanipal pisze:Ebi przestrzegam przed lekceważeniem Espanyolu. To bardzo nieobliczalna drużyna, która jak będzie miała dobry dzień to już w pierwszym spotkaniu może Werderowi wybić finał z głowy. Natomiast jak będzie miała zły to Niemcy już dzisiaj zapewnią sobie w praktyce awans. Ja mimo wszystko stawiam na finał Espanyol - Sevilla, która obroni zeszłoroczny tytuł.
Szczerze mówiąc to do Sevilli jestem neutralnie nastawiony i dlatego ani im nie kibicuję, ani im nie życze porażki, choć w tej parze będę za Osasuną. Co do Espanyolu to nikt nie mówi o lekceważeniu. Przecież Hiszpanie wyeliminowali już chociażby Benficę, a w grupie wlali Ajaxowi 2:0 na wyjeździe. W dodatku w napadzie jest Pandiani czyli póki co król strzelców tegorocznego PUEFA.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 26 kwie 2007, 19:23

Ebi pisze:W dodatku w napadzie jest Pandiani czyli póki co król strzelców tegorocznego PUEFA.
Wspierany przez Tamudo czyli żywą legendę więc napewno atak całkiem całkiem :wink:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 26 kwie 2007, 19:35

Bardzo chciałbym aby to Werder wygrał UEFA, bo niemiecka drużyna już dawno nie zdobyła tego trofeum. W zeszłym sezonie Schalke było w półfinale, ale odpadło z Sevillą. Teraz czas aby to hiszpańska drużyna odpadła :P . Myślę, że Werder stać na zwycięstwo przeciw Espanyolowi, ale raczej w tym meczu padnie remis. Dobrze, że Brema gra rewanż u siebie bo to zawsze jakiś atut. Z Espanyolu najbardziej obawiam się własnie Tamudo oraz Pandianiego. Gdyby Brema miała do dyspozycji najmocniejszy skład to podejrzewam, że niezależnie od dobrego dnia Hiszpanów i tak mialiby większe szanse na zwycięstwo.
A co do drugiej pary to mimo wszystko stawiam na Osasunę. Sevilla nie wytrzyma gry na 3 frontach, coś muszą sobie odpuścić. A wg mnie najważniejsze jest dla nich mistrzostwo. Poza tym tak świetnie ostatnio nie grają z Kogutami szczęśliwie przeszli dalej, ale Osasuna taka słaba nie jest, żeby ją od razu na pożarcie skazywać. Mogą powalczyć, bo w La Liga nie mają szans na puchary i spadek też im raczej nie grozi. Dlatego puchar UEFA to dla nich jedyna szansa na dostanie się w przyszłym sezonie do europejskich pucharów.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 kwie 2007, 22:47

Jarzinho pisze:Największa niespodzianką wg. mnie jest obecnośc w gronie półfinalistów Espnyolu, choć z gry zasługiwali na to i to bardzo. Teraz beda mieli trudnych przeciwników, czyli Werder. Jednak jesli pokaza taka pilke jak do tej pory moze być znacznie ciekawiej niz w dwumeczu Osasuny z Sevilla
Poraz kolejny Espanyol pokazał się ze świetnej strony i jesli patrzac na oba dzisiajesze spotkania, stwierdzam, ze zagrał najlepiej, ładnie dla oka, efektownie i efektywnie. 3-0 i chyba Werder po tym spotkaniu bedzie cały w skowronkach, to zdecydowanie za niski wynik, bo poprostu Espanyol dzisiaj był zdecydowanie lepsza ekipa i tylko moga miec pretensje do siebie o skuteczność. Obecnośc Espanyolu była wg. mnie niespodzianka, jednak jak juz pisałem z tego co prezentuja na boisku ich obecność w półfinale jest jaknajbardziej na miejscu.

Drugie spotkanie uświadomiło mnie, ze Sevilla nie jest jeszcze druzyną, która moze walczyć na 2-3 frontach, zdecydwoanie ostatnio występuje u nich spore oszczedzanie "materiału". Było tak z Donieckiem i poznie sporo sie musieli nameczyć, podobnie w Londynie, gdzie oddali inicjatywe oszczedzajac sie na Valencie i wreszcie dzisiaj była taka sama taktyka. Mogło to sie skonczyc dla nich źle, a tak maja ogromne szanse na odrobienie strat i awans do finału gdzie czeka na nich Espanyol 8)
Hiszpański finał...

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 26 kwie 2007, 23:45

Jarzinho nie tylko ty widziałeś czarnego konia w Espaniolu:
:P
assurbanipal-16.03.2007 pisze:Mały Budda i spólka grają ostatnio bardzo dobrze w lidze, a w pucharze zdemolowali pogromcę CSKA Moskwa 4:0. Ja liczę na hiszpański finał Espanyol - Sevilla
....jak widać wszystko jeszcze jest realne :lol: ..... no i dzisiaj przed meczem:
Ebi przestrzegam przed lekceważeniem Espanyolu. To bardzo nieobliczalna drużyna, która jak będzie miała dobry dzień to już w pierwszym spotkaniu może Werderowi wybić finał z głowy.
Brawo Espanyol :!:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 kwie 2007, 8:11

No i Werder popłynął... Odczuwam tu minimalną satysfakcję, gdyż potwierdziła się moja teza, że BL wcale się nie wzmacnia, jak twierdzą niektórzy forumowicze :wink: , no i poza tym wiadomo, że nie kibicuję drużynie znad Wezery tylko Izery :D choć z drugiej strony prorokowałem finał Werder-Sevilla i raczej jest to nietrafiony typ.

W każdym razie Werder odstawił wczoraj kichę - żeby kandydat na Mistrza Niemiec przegrał tak żałośnie z 10 drużyną ligi hiszpańskiej :?
Ebi pisze:Oj biednie coś tutaj, widać puchar UEFA cieszy się prawie zerowym zainteresowaniem wśród forumowiczów
Jak za rok my zagramy w P. UEFA, to zwiększy się zainteresowanie (coś mam dzisiaj skłonność do sarkazmu) :D

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 27 kwie 2007, 9:36

No cóż, jedenego finalistę już znamy, bo uważam że Werder ma co najwyżej 1 procent szans na awans. Michał nie gadaj, że Werder żałośnie przegrał z dziesiątą drużyną ligi hiszpańskiej, bo taki Real (kandydat na mistrza) przegrał z Bayernem, który za rok zagra w UEFA i już od dawna nie liczy się w walce o tytuł.

Ciekawe swoją drogą kto zagra w tym hiszpańskim finale, bo Sevilla niekoniecznie musi ograć Osasunę.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 kwie 2007, 9:44

Ebi pisze: bo taki Real (kandydat na mistrza) przegrał z Bayernem, który za rok zagra w UEFA i już od dawna nie liczy się w walce o tytuł.
No dobrze, ale przecież Bayern jest i pozostanie czołową drużyną europejską (jeden słabszy sezon tego nie zmieni), a Espanyol do elity raczej nie należy? Także porównanie raczej nietrafne, Ebi :wink: Zwłaszcza, ze jak był dwumecz Bayern-Real, to obie drużyny, zdaje się, były na 4 miejscach w tabeli swoich lig i obie miały jeszcze szanse na tytuł. No i mecze były bardziej wyrównane, Bayern w końcu nie odpalił Realu z 3:0 (choć była taka możliwość), a Espanyol po prostu zmiażdżył Werder.

Poza tym, potwierdziło się znowu, że z zespołów niemieckich najlepiej w Europie poczyna sobie Bayern i niech Niemcy żałują, że w przyszłym sezonie zagramy tylko w P. UEFA.
Ebi pisze:Ciekawe swoją drogą kto zagra w tym hiszpańskim finale, bo Sevilla niekoniecznie musi ograć Osasunę.
No, niespodziewanie może dojść do finału Osasuna - Espanyol :D Moze być ciekawie :wink:

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 27 kwie 2007, 10:09

Ebi pisze:Werder żałośnie przegrał z dziesiątą drużyną ligi hiszpańskiej
Nie no ja bym nie przesadzał :wink: Do 2. bramy całkiem całkiem Wreder grał i jakby coś wtedy strzelił to by się pewnie inaczej ułożyło :wink: Po brace drugiej faktycznie już kicha stracili wiarę chyba i się posypało. Ale z żałosnym tak jak mówie bym nie przesadzał. Poprostu Espanyol wykorzystał wszystkie błedy niemal :wink:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 27 kwie 2007, 10:23

Michał M pisze:
Ebi pisze: bo taki Real (kandydat na mistrza) przegrał z Bayernem, który za rok zagra w UEFA i już od dawna nie liczy się w walce o tytuł.
No dobrze, ale przecież Bayern jest i pozostanie czołową drużyną europejską (jeden słabszy sezon tego nie zmieni), a Espanyol do elity raczej nie należy? Także porównanie raczej nietrafne, Ebi :wink: Zwłaszcza, ze jak był dwumecz Bayern-Real, to obie drużyny, zdaje się, były na 4 miejscach w tabeli swoich lig i obie miały jeszcze szanse na tytuł. No i mecze były bardziej wyrównane, Bayern w końcu nie odpalił Realu z 3:0 (choć była taka możliwość), a Espanyol po prostu zmiażdżył Werder.

Poza tym, potwierdziło się znowu, że z zespołów niemieckich najlepiej w Europie poczyna sobie Bayern i niech Niemcy żałują, że w przyszłym sezonie zagramy tylko w P. UEFA.
Ebi pisze:Ciekawe swoją drogą kto zagra w tym hiszpańskim finale, bo Sevilla niekoniecznie musi ograć Osasunę.
No, niespodziewanie może dojść do finału Osasuna - Espanyol :D Moze być ciekawie :wink:
Hehehe. Espanyol nie zmieażdżył Werderu, wysoko wygrali ale bez przesady. Poza tym jestjeszcze rewanż, choć jak pisałemw cześniej szanse są raczej iluzoryczne. A co do żałowania, że zagramy w UEFA to chciałbym tylko przypomnieć, że jeśli już tak martwisz się o poziom Bundesligi i punkty zdobywane przez niemieckie ekipy to powiem tylko, że UEFA jest tak samo dobvrze punktowany jak LM, a grają tam słabsze drużyny. Zauważ, że ekipy które dochodzą do półfinału UEFA, albo go wygrywają zdobywają tyle samo punktów co kluby na tym samym poziomie LM.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 kwie 2007, 10:55

Ebi pisze:Poza tym jestjeszcze rewanż, choć jak pisałemw cześniej szanse są raczej iluzoryczne.
No to teraz ja odwrócę kota ogonem :P , bo twierdzę, że Werder w normalnej dyspozycji może odrobić to 3:0. Sięgam tu teraz do finału P. UEFA z 88 r (wtedy były jeszcze dwumecze finałowe), w którym nomen-omen Espanyol (!) zmierzył się z inną niemiecką drużyną, Leverkusen. W pierwszym meczu, też rozgrywanym w Barcelonie, Hiszpanie wygrali 3:0 (mały zbieg okoliczności, co nie? :lol: ), w drugim rzecz jasna nikt nie dawał szans Niemcom, ale "Aptekarze" wznieśli się na wyżyny swoich umiejętności i dokopali Hiszpanom 3:0. W karnych tez byli lepsi (3:2), także Puchar pojechał do Leverkusen :wink:
Ebi pisze:UEFA jest tak samo dobvrze punktowany jak LM, a grają tam słabsze drużyny.
Wiem i uważam że to porąbany system - dlatego np. Rumunia jest tak wysoko w rankingu, chociaż w LM nie istnieją. Chyba jednak LM powinna być punktowana lepiej.

No tak i co - zdobędziemy P. UEFA i poprawimy sytuację Niemców w rankingu, czyż nie? :> Tylko, że zarobimy mniej niż w LM, i przez to nie będziemy tak silni jak moglibyśmy być z kasą z LM. A moja teza (i nie tylko moja) to:"Silny Bayern to silna Bundesliga i odwrotnie". ale to chyba nieodpowiedni temat na wchodzenie w szczegóły... :wink:

Zresztą, proponuję do przeczytania komentarz w Sport Bildzie:
http://www3.sport-bild.de/sportbild/meinung/home.html
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2007, 11:17 przez Michał M, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 kwie 2007, 10:56

Espanyol zagrał bardzo ładnie a wynik jest za niski wręcz. Mieli mnóstwo okazji, ale często brakowało ostatniego, dokładnego podania. Nie mieli żadnych problemów z przebiciem się z piłką w okolice pola karnego. Przy stanie 2:0 miałem obawy, że dalej będą grać dobrze, ale Werder strzeli bramkę z niczego i wynik rywalizacji przed rewanżem pozostanie sprawą otwartą. Na szczęście Hiszpanie nie popełnili tego samego błędu co w meczu z Benficą i do końca grali dobrze. Jak dla mnie bez względu na przeciwnika w finale są faworytem. Ewidentnie nastawili się na zdobycie pucharu. W lidze nie grają aż tak dobrze.

Sevilla :olaboga: Podopieczni Juande Ramosa chyba wolą jeszcze powalczyć w La Liga a na grę na dwa fronty ich jeszcze nie stać.

Osasuna w lidze też w sumie o nic już nie walczy więc nic dziwnego, że w UEFA grają na maxa.

PS: Fajna sonda w temacie. O Espanyolu nikt nie pomyślał :wink:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 kwie 2007, 11:05

Mentor pisze:PS: Fajna sonda w temacie. O Espanyolu nikt nie pomyślał :wink:
O Osasunie też jak widac nie :P Pewnie obydwa kluby mieszczą się w kategorii "ktoś zupełnie inny" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 27 kwie 2007, 13:03

Espanyol zagrał świetne spotkanie. Szczególnie podobał mi sie Ivan De la Peńa, ale trudno krytykować któregokolwiek zawodnika z Barcelony bo cały zespoł zagrał bardzo ofensywnie, bez większych błedów w obronie i jak napisał Mentor
Mentor pisze:wynik jest za niski wręcz.
Dokładnie.
Choć po etatowym uczestniku CL jakim jest Werder mozna by sie spodziewać czegoś więcej. Mozliwe, że gdyby nie czerwona kartka dla Wiese, mecz skończyłby się wynikiem 2-2 lub 2-1 co dawało by szanse Niemcom. Ale nie ma co gdybać i chyba tylko kataklizm moze odebrac finał Espanyolowi.
Sevilla Olaboga Podopieczni Juande Ramosa chyba wolą jeszcze powalczyć w La Liga a na grę na dwa fronty ich jeszcze nie stać.
Być może ich nie stać, ale wcale nie musza odpaść w rywalizacji z Osasuną. Dość skromna zaliczka i wydaje mi się, że to druzyna z Andaluzji awansuje do finału. I być może nawet kosztem słabszych wyników w lidze. Pożywiom, uwidim :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”