LM: Arsenal - Barca - Strona 23

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Czy Eboue znów da nura ?

Wiadoma sprawa
24
71%
Nic z tych rzeczy
10
29%
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: 1/4: Arsenal - Barca (31 III - 6 IV)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 05 kwie 2010, 21:21

Bedzie Marquez, bedzie i impreza.

Naprawde mocno obawiam sie jego jutrzejszego wystepu. Nie za bardzo wierze tez w wystep Iniesty, chociaz w razie niekorzystnego wyniku pewnie bedzie mogl wejsc z lawki.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 kwie 2010, 23:21

Jakby ktoś miał info o dobrym sprawdzonym kanale na sopie przed meczem (najlepiej angielskim bo tych z n-ki naprawde żal sluchac) to prosilbym o wrzucanie tutaj linkow ;)
dzieki

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 kwie 2010, 23:23

bo jebne :lol2:

Teraz Rosicky ma jakiś uraz i może nie zagrać :angry:

WTF ?!

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 kwie 2010, 23:26

wtf. skad zes to wytrzasnal.

edit. kutwa mac walic to. na oficjalnej. swietnie. zajebiscie. fraaan meerida... :boje się:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 kwie 2010, 23:34

żeby była jasność, ja nie mówię, ze w razie nieobecności Tomasa Arsenal ma jakies dużo większe szanse, po prostu to jest coś niesłychanego.

Znów trzeba nowy prawdopodobny skład ustalać :P a wcześniej pisałem, ze "jak nikt więcej nie wypadnie" :angry:

Almunia
Sagna - Sylwek - Verma - Clichy
Denilson - Diaby - Nasri
Theo - Nicklas Eboue/Eduardo/Vela/Merida

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 kwie 2010, 23:51

Vela nigdzie nie pojechal.. :think: Pewnie bedzie Eduardo.. czy Boss postawi na Meride? Nie wiem, mam nadzieje mimo wszystko, ze zagra Rosicky. Będe dobrej mysli :lol:

Campbell ma sam zdecydowac, czy zagra. Mam nadzieje ze glupi nie jest i jak wie, ze nie moze grac, to ustapi miejsca Sylwkowi, bo wiecej kontuzji nam nie potrzeba. Zobaczymy jutro.

Jak rano wstane i zobacze, ze Almunia/Theo/Vermaelen/cala trojka wypadli to sie nie zdziwie. juz mnie nic nie zdziwi.

miguel indurain pisze:dzizus, skonczcie juz jeczec, wieczny placz arszenikowy ze ktos kontuzjowany. tymczasem wychodzi na to ze arsenal wyjdzie najsilniejsza jedenstaka oprocz van persiego. czy ktos tu w kolko powtarza ze iniesta nie zagra? a gracz to wybitniejszy od chociazby cesca. kto wyjdzie ten wyjdzie, i beda grac. a tu ciągle placz i placz, juz wiem teraz jak musi to draznic kibicow united chociazby to wieczne narzekanie na zly los przez arszenikowych fanow.
:lol:

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 06 kwie 2010, 1:12

No Miguel mial racje. W 1 meczu brakowalo tylko Robina z 11. Teraz wiecej brakuje niz jest dostepnych :)

Coz, jesli Sylwek zagra to niestety lezymy. Dobrze ze Barca tez ma swoje oslabienia bo inaczej rozbiliby nasz polrezerwowy sklad 5-0. Ciagle ludze sie ze Campbell i Rosicky zagraja i przynajmniej powalczymy. Nawet ludze sie ze uda sie wygrac, ze zdarzy sie cos w rodzaju niemal cudu, cos co przytrafilo sie w meczu z Rubinem czy Sevilla na CN.

Gallas
Fabregas Song
Arshavin
Caly kregoslup druzyny nam wylecial.

W Barcelonie przynajmniej zagraja Xavi i Busquets wiec sytuacje maja na pewno lepsza.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 kwie 2010, 1:19

No Miguel mial racje. W 1 meczu brakowalo tylko Robina z 11. Teraz wiecej brakuje niz jest dostepnych :)
Fakt - wyszlo. Ile z tego pozytku bylo to inna bajka.
W Barcelonie przynajmniej zagraja Xavi i Busquets wiec sytuacje maja na pewno lepsza.
Ale ale! Przeciez im wypadl Ibrahimovic! A my mamy Bendtnera, uwazam ze tu duza przewaga :lol:

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 06 kwie 2010, 1:44

Zaraz sie zleca fani mes que un club i beda sie spierac czy Bendtner jest lepszy od Bojana wiec cii :)

Swoja droga dawno mnie tu nie bylo. Jak sadzicie, czy my naprawde jestesmy tak wyraznie slabsi od Barcy jak to wygladalo na ES czy moze naszych zjadla trema i medialnie zbudowana wielkosc Barcy i postrzeganie jej jak cos nie z tego swiata?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 kwie 2010, 2:17

michal2 pisze:Zaraz sie zleca fani mes que un club
Yo!

Bendtner jest lepszy nawet od Zlatana więc Bojan może mu pewnie co najwyżej nogi heblować.

Dobry patent z tą medialnie zbudowaną wielkością Barcelony. Jak nam się skończy abonament to będzie bida :/

Istnieje też inna możliwość. Słyszałem na mieście plotki jakoby Barcelony miała w każdej formacji lepszych piłkarzy od Arsenalu. To mogło mieć jakiś wpływ na przebieg spotkania.

Trema? Jest na to rada. Niech Wenger przeprowadzając łapanki w gimnazjach zwraca szczególną uwagę na osoby wybijające się podczas szkolnych przedstawień. To mogą być w niedalekiej przyszłości (circa 10 lat - ciekawe czy Barcelona będzie miała wtedy jeszcze abonament na wielkość :think: ) prawdziwe gwiazdy zdolne do osiągania dobrych wyników w konfrontacjach z topowymi ekipami. Żartowałem.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 06 kwie 2010, 2:21

medialnie zbudowana wielkosc Barcy
Medialnie nie wygrywa sie wszystkich pucharów jakie tylko są do zdobycia w ciągu sezonu.

Jutro IMO Barca załatwi sprawę w 15-30 minut tak jak z Vfb. Rewanż u siebie w przypadku takiej drużyny jak Barcelona to wielki handicap a Duma Katalonii tylko swojej lekkomyślności zawdzięcza tlącą się nadzieję na awans w sercach kibiców Arsenalu. Brak duetu Pique - Puyol moźe by miał znaczenie gdyby Barcelona grała z Chelsea na Stamford. Jutro patrząc na to co działo się w pierwszym meczu, styl gry Arsenalu i kontuzje w ekipie Kanonierów ciężko liczyć, że podejmą walkę. Może gdyby w Barcelonie zabrakło jeszcze Messiego...

Żeby nie było awans Arsenalu bardzo by mnie ucieszył i mile zaskoczył ale zwyczajnie nie widzę takiej opcji. Zresztą w chwili obecnej nie widzę dla Barcelony żadnej przeszkody, która będzie w stanie ich zatrzymać w drodze do obrony tytułu.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 kwie 2010, 2:23

Szkoda, że mnie nie ma w Lublinie, to bym poszedłem do pubu z Mentorem oglądać mecz. Byłoby ciekawie :P

Cóż, ciężko powiedzieć. Wydaje się, że nie jesteśmy o tyle gorsi. Nie potrafiliśmy zagrać z takim przeciwnikiem który gra jak my, tylko o wiele lepiej. :P Nie będe jęczał o kontuzjach.

Mentor, twoje teksty mnie czasem rozwalają. Dzisiaj mnie zawiodłeś. Konkretnie tym. \
Żartowałem.
:P

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 06 kwie 2010, 2:32

Yo yo :)

Doceniam genialny wystep Barcelony ale nawet ogorki z Hiszpanii a wiec slabsze zespoly od Arsenalu nie pozwalaja u siebie Barcelonie tak dominowac stad moj wniosek ze nasi nie zagrali tego co potrafia. Nawet na CN czesto sredniaki z Hiszpanii walcza lepiej niz Arsenal w I polowie.

Z ta medialna wielkoscia chodzi o to jaka opinie ma Barca, jak postrzegane sa jej gwiazdy. Oczywiscie doceniam wielkosc rywala i dobrze wiem ze 6 pucharow to musi budzic respekt.

W zaden sposob nie chcialem sie napinac czy cos, ja wrecz obawiam sie ze skonczy sie na 5-1 :(

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 kwie 2010, 2:56

ale nawet ogorki z Hiszpanii a wiec slabsze zespoly od Arsenalu nie pozwalaja u siebie Barcelonie tak dominowac stad moj wniosek ze nasi nie zagrali tego co potrafia
Mentor czy tam Jarzihno pisali ze to dlatego ze ogorki sie muruja i graja na kontre. My chcielismy grac normalny arsenalowy football (vel pierwsza akcja) i tym chyba wku**** tygrysa :lol:

Żeby pojęczeć, 6 zawodników ze stricte podstawowej jedenastki (Song, Rosicky, Fabregas, Gallas, Arshavin, Van Persie) jutro nie wystąpi (jeden ma 50:50) na pewno.. do tego pare kontuzji zawodnikow rezerwowych. :) Ot tak na zakonczenie przed jutrzejszym napinaniem. :P
W zaden sposob nie chcialem sie napinac czy cos, ja wrecz obawiam sie ze skonczy sie na 5-1 :(
ja tez :/

Zapowiedź meczu onetu mnie rozwalila :lol:
We wtorek i środę kibice piłki nożnej emocjonować się będą rewanżowymi spotkaniami Ligi Mistrzów. Po pierwszych meczach trudno wskazać faworytów; o wynikach poszczególnych rywalizacji mogą przesądzić kontuzje gwiazd.

W Barcelonie broniąca tytułu Blaugrana podejmować będzie Arsenal Londyn. Obie drużyny zagrają bez kluczowych zawodników, strzelców bramek ze zremisowanego przed tygodniem 2:2 spotkania - Zlatana Ibrahimovica (Barcelona) i Cesca Fabregasa (Arsenal).

Dotkliwsze jest jednak osłabienie Kanonierów - młody kapitan drużyny jest motorem napędowym angielskiego klubu. Z kolei pierwsze skrzypce w ekipie z Katalonii gra będący w doskonałej formie Lionel Messi. Znacznie poważniejsze jest osłabienie Barcy w obronie - nie zagrają zawieszeni za kartki środkowi defensorzy Gerard Pique i Carles Puyol. Zabraknie również kontuzjowanego pomocnika Andresa Iniesty. Z kolei obrona Arsenalu wystąpi bez Willliama Gallasa.

Ciężar gry pod nieobecność Fabregasa ma na siebie wziąć 21-letni Theo Wallcot. Trener Barcelony Josep Guardiola obawia się rajdów tego zawodnika. - On jest szybszy niż nasza cała drużyna razem wzięta - zaznaczył.
:lol:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 kwie 2010, 10:09

arsenal zwyczajnie nie umie sie murowac. inaczej z barcelona na canp nou sie nie wygrywa badz nawet nie remisuje. barcelona jezeli jest w slabszej formie fizycznej jest do ogrania ale od jakiegos czasu pilkarze wygladaja z meczu na mecz lepiej

oczywiscie to tylko pilka i cuda sie zdarzaja ale szanse arsenal ma male. szczegolnie w takim skladzie arsenal ma szanse tylko teoretyczne. barcelona gra szybciej, lepiej pilka majac przy tym lepszego bramkarza i obrone. arsenal nie spalil sie psychicznie. po prostu nie umie grac bez pilki. jezeli w premiership ktos ich przysicsnie to tez maja problemy a druzyny w anglii dosc mocno odstaja technicznie od barcelony

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”