Liverpool (zbiorczy) - Strona 23

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Mona_
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mona_ » 07 kwie 2005, 17:15

Co do trenerów, to w oficjalnym rankingu IFFHS Benitez zajmuje 5 miejsce z 62 pkt, a Fabio Capello 12 z 13 punktami. Wedlug mnie jednak nie nalezysie sugerowac tym rankingiem, bo napewno obaj trenerzy sa zwodowcami :D
Ja osobiscie nie palam wielka sympatia do Beniteza (wedlug mnie przesadza juz z ta hiszpanizacja Liverpoolu, nie mowiac juz o tych wszystkich plotkach transferowych), zawsze chciałam aby Kenny Dalglish ponownie objal posade trenera, ale jestem mimo tego pelna uznania dla Rafy za to jak prowadzi zespol w tym sezonie mimo tych licznych kontuzji (no wlasnie czyzby zle przygotowanie do sezonu? a moze aklimatyzacja zawodnikow spoza Wysp Brytyjskich?)

Awatar użytkownika
vilden
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vilden » 07 kwie 2005, 17:26

racja Mona, tylko, ze w klubowym odpowiedniku tego rankingu przewodzi Newcastle United, wiec ciezko brac na powaznie ten "ranking" ;)

Awatar użytkownika
zioło
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zioło » 07 kwie 2005, 19:55

Po wczorajszym zwycięstwie Liverpoolu jestem już niemal pewny że uda się im awansować :) :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 kwie 2005, 20:03

Z jednej strony patrząc na naprawdę dobrą (a miejscami nawet bardzo dobrą) grę Liverpoolu można być optymistą. Z drugiej jednak strony ta jedna stracona bramka ma duży wpływ. Juventus napewno zagra lepiej w rewanżu i z pewnością kluczem do ewentualnego awansu The Reds będzie strzelenie bramkii. Zawodnicy Białej Damy mogą nie grać porywająco ale konsekwentnie (vide mecz z Realem) i przynajmniej jedną bramkę strzelą. Oby nie stało się tak, iż po wyrównanym meczy Juve strzela jednego gola w końcówce i Liverpool za burtą. Podopieczni Benitez muszą być bardzo skoncentrowani i grać swoje tak jak to robią dotychczas a wtedy powinno być nieźle. Mają dość duże szanse mimo, że wiele osób wskazuje Juve (w dalszym ciągu) jako faworyta dwumeczu.

Mona_
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mona_ » 07 kwie 2005, 20:13

Dużo w tym meczu według mnie będzie zależało od psychiki zawodnikow, bo wiadomo na Juventusie ciazy wielka presja. W lidzie caly czas sa za Milanem, a do konca juz niewiele kolejek, w LM przegrali z teoretycznie slabiej notowanym Liverpoolem i jesli Liverpool strzeli pierwszy bramke to tylko dobije przeciwnika, sam urosnie na skrzydlach i... polfinal stoi przed The Reds otworem.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 07 kwie 2005, 20:14

Oba zespoły mają dużą sznasę na awans. To zleży, która będzie miała lepszy dzień.
A co do tych trenerów, to oczywiście, że Capello jest lepszy ale za 5 lat wszystko może się zmienić. Główną cechą Capello jest dobra praca z młodzieżą o czym świadczy to, że z niegrzecznego Ibrahimovica zrobił przyzwoitego gracza, któremu odechciało się głupich wybryków.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 07 kwie 2005, 20:32

vilden pisze:
Anka pisze:Zaiste Benitez jest lepszym trenerem od Capello
a na jakiej podstawie tak sadzisz? bo chyba nie na podstawie osiagniec obu tych Panow. Ja rozumie, ze jako fanka The Reds cieszysz sie ze zwyciestwa swojej druzyny, ale bez przesady, zeby wypisywac takie bzdury. Oczywiste jest ze Banitez to swietny trener, ale pisac, ze jest on lepszy od Capello to jak narazie wielka przesada. Moze za pare lat.....
Nie jestem fanką Liverpoolu, i nie nazywam jej 'swoją drużyną'. ;) Nie wiem, dlaczego tak wnioskujesz, ale mniejsza z tym... :roll: Co do tego, dlaczego uważam, że Benitez jest lepszym szkoleniowcem od Capello: według mnie samo to, że podniósł przeciętny przed sezonem (nie obrażając nikogo) zespół na wyżyny jest potwierdzeniem moich słów. Jeżeli chodzi o drugiego - Włocha - to uważam, że pod jego wodzą Juve nie gra fantastycznie, i że jego 'jakość' spadła w ostatnim czasie. :wink:

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 07 kwie 2005, 20:45

Mona jeszcze jedno warto napisać to tego co napisałeś. Że Liverpool przejdzie na Delle Alpi z zaliczką i Benithez ustai już klub nie na wygranie tylko walke i remis. A The Red`s to nie Real on sie "walki" nie boją. W końcu Anglieski klub.

A Juve ma napiety terminarz i gra naprawde trudne mecz co prawda Liverpool. Jest drugi "na liście" ale Viola Inter czy Lazio to rywale którzy czekaja Juve. I pewnie zdają sibie spraw z "maratonu"...

Kolejnym sądze że nawet minusem Juve jest ławka i to że Capello cały sezon gra jedna jedenastką. Rafa znienił skład ale musiał .... a Fabio nie ma kim grać w defensywnie i nie ma może zaufanie to graczy typu Kapo czy Tacchinaidi, Appiah. Ma praktycznie 3 rezerwowych. Zalayete, Olivere i ostatnio Pessotto :roll: żadnego klasowego obrońcy. Nie życze nikomu kontuzji żeby było jesne ale ten mecz moze byc trudniejszy dla Juve niż Liverpool ktory ma zaliczke. Bedzie ciekawie .....na pewno :twisted:

Może gdybać dalej i wywnioskować że Liverpool może nawet Milanowi pomóc w wygraniu Scudetto :D ale to za wcześnie ..... zobaczymy co rewanże przyniesią.

P.S. No zanosi sie że Xabi wróci a Kewell albo Hamman mają szanse wrócić na Juve ?? Albo któryś z młody gniewnych ?? Mellor to nie ale Sinama ??

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 07 kwie 2005, 20:46

Anka pisze:
vilden pisze:
Anka pisze:Zaiste Benitez jest lepszym trenerem od Capello
a na jakiej podstawie tak sadzisz? bo chyba nie na podstawie osiagniec obu tych Panow. Ja rozumie, ze jako fanka The Reds cieszysz sie ze zwyciestwa swojej druzyny, ale bez przesady, zeby wypisywac takie bzdury. Oczywiste jest ze Banitez to swietny trener, ale pisac, ze jest on lepszy od Capello to jak narazie wielka przesada. Moze za pare lat.....
Nie jestem fanką Liverpoolu, i nie nazywam jej 'swoją drużyną'. ;) Nie wiem, dlaczego tak wnioskujesz, ale mniejsza z tym... :roll: Co do tego, dlaczego uważam, że Benitez jest lepszym szkoleniowcem od Capello: według mnie samo to, że podniósł przeciętny przed sezonem (nie obrażając nikogo) zespół na wyżyny jest potwierdzeniem moich słów. Jeżeli chodzi o drugiego - Włocha - to uważam, że pod jego wodzą Juve nie gra fantastycznie, i że jego 'jakość' spadła w ostatnim czasie. :wink:
Nie jestem taki pewny czy on podniósł ten zespół, według mnie w LM maja więcej szczęścia niż rozumu podobnie w Premiership. Te dobre wyniki to bardziej zasługa takich piłkarzy jak Garcia, Biscan i Hyypia, czyli piłkarzy schowanych za takimi 'gwiazdami' jak Moro, Baros, Xabi Alonso i Cisse.

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 07 kwie 2005, 20:48

Corinthians pisze:
Anka pisze:
vilden pisze:
Nie jestem taki pewny czy on podniósł ten zespół, według mnie w LM maja więcej szczęścia niż rozumu podobnie w Premiership. Te dobre wyniki to bardziej zasługa takich piłkarzy jak Garcia, Biscan i Hyypia, czyli piłkarzy schowanych za takimi 'gwiazdami' jak Moro, Baros, Xabi Alonso i Cisse.
z pilkarzami to sie zgodze chociaz jestem fanem the reds ale co do szczescia to nie sadze jakby mieli tyle szczescia to by tylu pilkarzy niue mialo kontuzji na raz

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 07 kwie 2005, 20:59

Po prostu ich rezerwa jest lepsza niż pierwszy skład :lol:

Mona_
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mona_ » 07 kwie 2005, 21:17

_*For_zaza_Milan*_ pisze:Mona jeszcze jedno warto napisać to tego co napisałeś. Że Liverpool przejdzie na Delle Alpi z zaliczką i Benithez ustai już klub nie na wygranie tylko walke i remis. A The Red`s to nie Real on sie "walki" nie boją. W końcu Anglieski klub.
Na walke napewno, Benitez już niejednokrotnie podkreslał a ostatnio chyba przed meczem rewanzowym z Bayerem, ze najlepsza obroną jest atak.
_*For_zaza_Milan*_ pisze: P.S. No zanosi sie że Xabi wróci a Kewell albo Hamman mają szanse wrócić na Juve ?? Albo któryś z młody gniewnych ?? Mellor to nie ale Sinama ??
Bardzo prawdopodobne, ze Alonso wroci. W srode zagrał w meczu rezerw LFC i prawdopodobnie znajdzie sie w skladzie na Manchester City, ale wszystko bedzie zalezalo od jego dyspozycji. W koncu chlopak nie gral 3 miesiace. Na powrot Mellora i Sinamy nie ma szans. Te ostatni nie zagra napewno do konca sezonu. Co do Kewella to sam Benitez chyba tego nie wie. Raz Harry mowi, ze moze grac nastepnego dnia cos go boli i tak w kolko :roll: (wedlug relacji Benia). Hamman.. hmm... powinien byc gotowy, bo konutzja chyba nie byla groźna, podsumowujac to jednak nie bardzo sie orientuje kiedy ma wrocic.

Metol: no pewnie :lol: w koncu "w Liverpoolu sa dwie wspaniale druzyny: Liverpool i rezerwy Liverpoolu." (Bill Shankly) (bez obrazy dla fanow Evertonu)

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 07 kwie 2005, 21:27

Mona pisze:Mona Metol: no pewnie :lol: w koncu "w Liverpoolu sa dwie wspaniale druzyny: Liverpool i rezerwy Liverpoolu." (Bill Shankly) (bez obrazy dla fanow Evertonu)
Hehe :lol: Toś mie zraniła... zraniłaś mnie na wskroś :lol:

Mona_
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mona_ » 09 kwie 2005, 18:02

No i przegrana z Manchesterem City :( w ostatniej 90 minucie :( nie rozumiem jak Liverpool moze grac tak nierowno. Raz The Reds pokonuja Juventus, nastepnego razu przegrywaja z City... ciekawe jak jutro zaprezentuje sie Everton...

Awatar użytkownika
boca
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boca » 09 kwie 2005, 18:10

Everton jutro wygra i znowu odjedzie na 4 punkciki .
Coś ten Liverpool nie może zagrać dwóch dobrych meczy , chyba za dużo myślą o Juventusie .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”