Valencia CF (zbiorczy) - Strona 23

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 sie 2006, 20:29

John Travolta pisze:Wiadomo ze suche statystyki moga tuszowac prawde, bo prawda jest taka ze C.Ronaldo swietnie grał tylko przez czesc sezonu i ja osobiscie mysle ze stac go na znacznie wiecej, zreszta pokazuje to juz w tym sezonie.
Ronaldo ma ogromny potencjał, jesli nie będzie miał takich strat formy jak w mininym sezonie - tylko utrzyma tą formę, którą ma obecnie - to wtedy może być najlepszym skrzydłowym w lidze.
John Travolta pisze:Statystki które oglądałem były na SkySports, z całego sezonu 2005/2006.
sprawdze sobie statystyki za ten rok, bo ja wiem gdzie można sprawdzić :P [niestety tylko z ligi, bez pucharów krajowych czy europejskich] ale ty chyba mówisz też o lidze tylko, bo nie wierzę żeby Ronaldo miał dobre statystyki za ubiegły rok w LM

Otóż [przypominam, że tylko liga angielska] :

Jeśli chodzi o asysty to Giggs (9 asyst) miał ich wiecej niż Ronaldo.
Reyes (9) także wygrał tą statystykę z Ronaldo
Oczywiscie wymieniam tu tylko skrzydłowych, bo ich tam wiecej był [Rooney, Drogba, Milner]
Ronaldo był na 20 miejscu w klasyfikacji asystujących na koniec minionego sezonu.

Cristiano Ronaldo przez cały sezon zdobył 6 asyst, czyli 2 razy tyle co Bergkamp (3) [tylko, ze Ronaldo zagrał w 33 meczach, na boisku był 2438 minut, a Dennis przecież nie był podstawowym graczem]

Wiec jesli posługiwać sie suchymi statystykami to Ronaldo nie wyglada na najlepszego na swej pozycji.

Jesli zaś chodzi o bramki :
Ronaldo - 9 goli [w pkt kanadyjskiej o 1 pkt przed Reyesem, który jednak na boisku spędził 1848 minut, czyli o 590 minut krócej niż Ronaldo, co daje 6,5 meczów wiecej do wykazania się :!: ]

Awatar użytkownika
Gila11
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gila11 » 29 sie 2006, 21:06

RealFan pisze:Gila11
Albelda na obronie :>

:lol2: :haha: :lol2:
Tak bo jak nie mają kim grac w obronie to kim no słucham ?

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 29 sie 2006, 21:11

Fieldy
Ale Ronaldo grał jako typowy skrzydłowy a Reyes troche w napadzie biegał tak czy nie :?: :roll: Jeżeli tak to nic nie znaczy że Cris grał więcej bo Reyes powinien odbić to sobie jako napstnik :)
Ostatnio zmieniony 29 sie 2006, 21:14 przez Rossi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 sie 2006, 21:13

Gila11 pisze:Tak bo jak nie mają kim grac w obronie to kim no słucham ?
Valencia nie ma kim grać w obronie :?: :haha:

Żeby nie szukać daleko

http://www.vcf.pl/index.php?id=2

Tu masz kadrę Valencii. Może nie w pełni aktualną, jednak tak wiele się nie zmieniło :wink: Nie uwzględniono tu zbytnio transferów z obecnego mercato, ale to chyba nie problem :> Skoro masz taki problem z obroną to dopisz sobie jeszcze Del Horno.
Ostatnio zmieniony 29 sie 2006, 21:15 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 sie 2006, 21:15

Rossi pisze:Ale Ronaldo grał jako typowy skrzydłowy a Reyes troche w napadzie biegał tak czy nie Jeżeli tak to nic nie znaczy że grał więcej bo Reyes powinien odbić to sobie jako napstnik
Reyes występuje u nas jako skrzydłowy, w ataku biega tylko wtedy kiedy sie z piłką rozpędzi i wchodzi w pole karne [tak samo jak Ronaldo]
Reyes nie gra u nas jako napastnik. W ataku nie wychodzi, tylko na lewej stronie pomocy. Grał w ataku zaraz jak przyszedł z Sevilli - w mininym sezonie występował już jako skrzydłowy.

Dobra, kończe OT, bo to temat o Valencii jeszcze sie Pisakk wkurzy i nie poleje nic :?

Awatar użytkownika
adriano100
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adriano100 » 29 sie 2006, 21:39

RealFan pisze:Skoro masz taki problem z obroną to dopisz sobie jeszcze Del Horno.

I do tego najlepiej się spisujący środkowy obrońca czyli Albiol . Jeżeli chcemy być dokładni to z pierwszej drużyny od lewej : Moretti, Del Horno w środku : Albiol, Navarro, Marchena i ciągle Ayala a na prawej : Miguel, Curro Torres ,a i nawet ostatnio Angulo . Gila11 to ,że się nie zna tych nazwisk to nie musi wcale oznaczać ,że zawodnicy ci są słabi . Mogę Ci powiedzieć z tego miejsca ,że samo to ,że grają dla Ches musi znaczyć są to klasowi zawodnicy .

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 sie 2006, 21:42

adriano100 pisze:I do tego najlepiej się spisujący środkowy obrońca czyli Albiol
Akurat na tamtej stronie niewiedzieć czemu Albiol jest podany jako pomocnik, ale mniejsza z tym :wink:

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 29 sie 2006, 22:15

Rossi pisze:Ja opiram na tym że jak mowilem najlpeszy zawodnik zespołu jest czasem jego przeklenstwem. Joaquin według ciebie ciebie ciagna gre Betisu-OK

Czasem...To już Rossi podchodzi pod uogólnienie. To tak jakbyś to automatycznie odniósł do Giggsa i reprezentacji Walii. Czy Giggs jest ich "przekleństwem" i tylko przez niego nie grają w żadnych turniejach? Pojawił się przykład dobrego grajka ciągnącego słaby klub (że niby Joaquin). Tak samo jest z reprezentacją Walii...Czyżby Giggs nie był w stanie zaprowadzić ich do jakiegoś finałowego turnieju?
Rossi pisze:Ja umiejętność stawiam na drugim bądzi trzecim miejscu wyżej oceniam mózg i wole walki. Są wyjątki Ronaldinho,Rooney,Zidane ci piłkarze nie podchadza pod te kryteria
Wiesz mi jeżeli jests odpowiednio zmotywowany to możesz góryprzensc. A dzieki ciezkiej pracy mozna nabyć uniejętność.

I jak rozumiem - wszyscy mają mieć takie samo zdanie, bo to w końcu zdanie Rossiego? Super. Masz na mnie taki wpływ, że rozważam zmianę poglądów.
Rossi pisze:Nigdy nie musiał sie martwić o miejsce w podstawowej jedenasce miał je z urzedu Oczywsie Ryan miał lepszych partnerów co nie znaczy ze jeżeli ma sie gorszą drużyne to nie można błyszeć i pociągnać za soba klegów. Wystarczy mieć troche charzymy i zawodników z jajami bo w piłce najważniejsze jest głowa i serce a nie nogi przecież to banał

A Ryan ma niemały wpływ na kolegów z kadry. Tylko czemu oni nie grają w żadnych turniejach? :płacze: No tak, ale zawsze można napisać, że dobry piłkarz może być czasem przekleństwem drużyny...

Z mojej strony koniec OT. Domyślam się, że będziesz chciał mi odpowiedzieć w jakiś zajebiście błyskotliwy sposób więc czekam i proponuję na tym zakończyć.

E:
Valencianista pisze:Bo Albiol jest przekwalifikowanym defensywnym pomocnikiem.

I moim zdaniem Albiol powinien zostać powołany do kadry. Poprzedni sezon miał bardzo dobry, a trzeba powiedzieć, że jest to bardzo młody zawodnik. Prezentował się lepiej niż Juanito czy jego kolega z Valencii - Marchena.
Ostatnio zmieniony 29 sie 2006, 22:20 przez Pisakk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 29 sie 2006, 22:15

Bo Albiol jest przekwalifikowanym defensywnym pomocnikiem.

A jeśli idzie o obronę Ches to była to najsolidniejsza obok beniaminka Celty Vigo defensywa la Liga.Puszczone 33 bramki.A co do obrońców to dodoałbym jeszcze,że Moretti może także grać w środku obrony.

O naszą obronę nie ma się co martwić :wink: tym bardziej jeśli w klubie zostanie Ayala.

AMUNT !!!!!!!!

Awatar użytkownika
Gila11
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gila11 » 29 sie 2006, 22:32

RealFan pisze:
Gila11 pisze:Tak bo jak nie mają kim grac w obronie to kim no słucham ?
Valencia nie ma kim grać w obronie :?: :haha:

Żeby nie szukać daleko

http://www.vcf.pl/index.php?id=2

Tu masz kadrę Valencii. Może nie w pełni aktualną, jednak tak wiele się nie zmieniło :wink: Nie uwzględniono tu zbytnio transferów z obecnego mercato, ale to chyba nie problem :> Skoro masz taki problem z obroną to dopisz sobie jeszcze Del Horno.
tak ale Migule odszedł i co Carboni moze:D:DNavaro Torres dla mnie to nie jest dobra obrona ale jesli dlaciebie tak to respekt:haha:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 29 sie 2006, 22:39

Pisakk

Bedzie ostanie OT z mojej strony tak jak sie tego spodziewasz. Zajebisie błsykotliwe nie bedzie bo skoro prosta mowa to Ciebie nie trafia to co by było jakbym odpwiadał błyskotliwie :roll:
Wogóle temat się rozmył i nie ma sensu go dalej ciągnąć :)
Podsumije :arrow: skrzydła Valenci jak dla mnie nie robią wrażenia wstosunu do skrzydł MU może w świecie piłkarskich managerów ale w rzeczywistość NIE :twisted:

Jeżli chcesz abym ci odpwoiedizał odnosinie twojego ostatnie postu to łądnie poprosi a może się zastanowie :twisted:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 sie 2006, 22:46

Gila11
Czy mam rozumieć, że obrona w składzie np.

Del Horno---Ayala---Albiol(Marchena)---np. Curro Torres (nie wiem kto teraz gra)

jest słaba :> Chłopie, ta strefa jest bardzo mocna i trudno mi pojąć Twój upór :roll:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 29 sie 2006, 22:48

RealFan pisze:np. Curro Torres (nie wiem kto teraz gra)
A nie przypadkiem Miguel na prawej stronie obrony gra :>? A obrona? Mocna, przynajmniej na papierze :P. Zobaczymy jak bedzie to wygladac na boisku 8).

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 sie 2006, 22:51

olson pisze:A nie przypadkiem Miguel na prawej stronie obrony gra
Nie byłem poprostu pewien czy pozostał na Mestlla (były plotki, a ja wyjechałem i nic nie wiedziałem na ten temat). Jeśli tak, to tym bardziej defensywa wygląda solidnie :wink:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 29 sie 2006, 23:11

RealFan pisze:Nie jestem poprostu pewien czy pozostał na Mestlla.
Chyba nic mi nie ucieklo, a to transferze Portugalczyka nic nie slyszalem :think:. A z reszta, mam na glowie problemy w Monachium, co tam sie bede przejmowal tymi hiszpanskimi :P.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”