Major League Soccer (MLS) - Strona 23

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Re: Major League Soccer

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 03 lis 2011, 23:16

Naprzód Filadelfio !
Szkoda że nie bede mógł oglądać ale przekazuje całe swoje moce i mam nadzieję że o 6 rano piękna wiadomość o odrobieniu strat pierwszego meczu zapewni mi udany początek dnia.
Stawiam 1-2 i zwycięstwo po karnych.

A co do innej pary reprezentantów wybrzeża, to raczej West Coast>East Coast i David Beckham ciągle na afiszach

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 05 lis 2011, 22:21

A to niespodzianka. Od półfinałów konferencji MLS pokazywana jest w Orange Sport. Szkoda, że nie wiedziałem wcześniej. Zerknąłbym sobie którejś nocy. Zostaje jeszcze jutrzejszy finał konferencji i finał ligi 20. listopada.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 lis 2011, 22:47

Nowy Jork po pasjonującym meczu przegrał w LA 2-1. Nikt nie pokonał LA na ich własnym terenie, więc nikt się nie spodziewał czego innego. Philadelphia uległa 1-0. Nowak wystawił mega ofensywny zespół więc ostatecznie przegrali walkę w środku pola. Houston ukłuło z wolnego - mają najwięcej bramek w sezonie ze stałych fragmentów gry.

Z mojej perspektywy szkoda, bo jednak przez błędy Nowaka w ustawieniu spieprzyliśmy kompletnie. Ale trudno.

Jutro w nocy LA - Real Salt Lakt, ale wcześniej - bo o 23:30 czasu PL - spotkanie Sporting Kansas City z Houston Dynamo.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 18 lis 2011, 13:11

Zapomniałem o tym napisać :P Houston Dynamo pokonało Sporting Kansas wynikiem 2-0, a LA wygrało z Real Salt Lake 3-1. Obie druzyny spotkają się w finale MLS Cup w niedzielę (w pon. polskiego czasu o godzinie 3:00) na stadionie LA Galaxy - Home Depot Center.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 lis 2011, 13:51

Faworyt finalu - Los Angeles Galaxy - pokonalo Houston Dynamo wynikiem 1-0. Kapitan zespolu Landon Donovan strzelil zwycieska bramke w drugiej polowie. Ok 60. minuty Robbie Keane strzelil bramke, jednak sedzia niepoprawnie nie uznal jej odgwizdujac spalonego. Powtorki pokazaly, ze Irlandczyk byl na rowni z obronca, wiec decyzja byla bledna. 12 minut pozniej Donovan strzelil bramke do ktorej sedzia nic nie mial, wiec sprawiedliwosci stalo sie zadosc. Beckham konczy 5-letnia przygode z Ameryka pucharem. W 90. minucie Anglik mial rzut wolny z ok 25 metrow i pilka szla pieknie w okienko, ale bramkarz jakims cudem ja wyciagnal. :lol:

Tak czy inaczej, najlepszy zespol sezonu potwierdzil swoja wyzszosc w play-offach. Szkoda tylko, ze potrzeba do tego plac przewyzszajacych jakiekolwiek place innych klubow oprocz NY. Mam tylko nadzieje, ze liga nie bedzie poblazac i pozwalac na takie rzeczy na szersza skale, bo jesli ta liga stanie sie liga dla emerytowanych gwiazd z Europy, skonczymy tak samo, jak NASL w latach 70.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 lis 2011, 16:57

Amerykanska liga MLS zmienia system na konferencyjny - czyli znany z NBA, NHL, NFL itp. Koniec z typowym systemem gdzie gra sie dwa razy z jedna druzyna. Teraz bedzie inaczej. Oto jak bedzie wygladal system:

Wschodnia konferencja bedzie miala 10 zespolow. Kazdy z zespolow ze Wschodu zagra po 3 mecze z kazdym z rywali ze swojej konferencji - dwa u siebie i jeden na wyjezdzie. W 2013 bedzie odwrotnie - jesli Philadelphia zagra dwa razy na Red Bull Arena i raz w PPL Park, w 2013 2 razy u siebie i raz na RBA. Lacznie bedzie to 21 spotkan. Z pozostalymi dwoma rywalami zagra sie dwa razy. (4 mecze).Zeby zakonczyc sezon, kazda druzyna ze Wschodu nastepnie zagra z kazda z 9 druzyn z Zachodu - 5 meczow u siebie i 4 na wyjezdzie lub na odwrot. Odwrotnosc w sezonie 2013.

Zachodnai konferencja bedzie miala 9 zespolow, wiec bedzie to wygladalo troszke inaczej. Rowniez kazda z druzyn z zachodu zagra ze soba 3 razy - lacznie 24 mecze. Druzyna z zachodu zagra z 4 druzyna 2 razy u siebie i raz na wyjezdzie a z pozostalymi 2 na wyjezdzie i jeden u siebie. Tak jak na wschodzie, w 2013 bedzie na odwrot.

Druzyny z zachodu zakoncza sezon grajac z kazda z druzyn ze wschodu raz. 5 meczow u siebie i 5 na wyjezdzie. W 2013 bedzie na odwrot.

Zmienia sie takze system play-offow:

Po pierwsze, final bedzie mial gospodarza - ten, kto ma wiecej punktow bedzie mial prawo do organizowania gospodarza.

W dalszym ciagu bedzie 10 druzyn. Jednak tym razem 5 z kazdej konferencji zostanie zakwalifikowanych. Numer 4 z konferencji zagra z numerem 5 w jednym meczu i nastepnie zwyciezca zagra w pierwsza druzyna konferencji o miejsce w polfinale konferencji.

Finaly konferencji (czyli tak jakby 1/2 finalu MLS) beda dwumeczami, a nie jak do tej pory pojedyncze.
Ostatnio zmieniony 21 lis 2011, 17:22 przez Magnum, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 21 lis 2011, 17:04

Amerykanie jak to Amerykanie, zawsze muszą być inni nisz reszta. I w tym momencie ich liga stała się dla mnie niezrozumiała :lol:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 sty 2012, 17:28

Nie wiem, czy ktos to przeczyta, ale David Beckham zostaje w USA - podpisuje nowy kontrakt na dniach.

Alfonso
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alfonso » 07 sty 2012, 3:44

Magnum pisze:Nie wiem, czy ktos to przeczyta, ale David Beckham zostaje w USA - podpisuje nowy kontrakt na dniach.
Ancelloti przyszedl do PSG i po transferze Backhama a to szkoda bo becks byl juz jedna noga i dwoma rekami we Francji.Tak czy inaczej musi zostac w USA i tam juz zakonczy sportowa kariere.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 09 sty 2012, 11:23

Warto zwrocic uwage, ze w nowym sezonie po raz pierwszy w MLS zadebiutuje druzyna Montreal Impact, powiekszajac grono druzyn z Kanady do 3 w calej MLS, powiekszajac lige do 19 zespolow :)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 sty 2012, 4:07

Związek piłkarski USA ogłosił nowy format US Open Cup czyli krajowego pucharu USA. Wreszcie zmienia się format na lepszy - w 99. edycji pucharu wezmą udział 64 drużyny; 16 drużyn MLS, 6 drużyn NASL i 10 drużyn USL Pro kwalifikuje się bezpośrednio, pozostałe 32 drużyny wezmą się z Premier Development League, United States Adult Soccer Association i National Premier Association - są to drużyny amatorów którzy przez regionalne turnieje będą się kwalifikować do Otwartego Pucharu :wink:

Pierwsza runda zacznie się 15 maja. Drużyny będą podzielone w cztery grupy geograficznie. Runda 2 odbędzie się 22. maja, gdzie wejdą drużyny z NASL i USL Pro. 29. maja odbędzie się 3 runda gdzie zespoły MLS zmierzą się ze zwycięzcami 2 rundy. 4 runda odbędzie się 5. czerwca.

3 tygodnie później zaczną się , ćwierćfinały, półfinały odbędą się 10. lipca i finał odbędzie się 7-8 sierpnia. To najwcześniejsza data turnieju od 1994 roku, kiedy 30. lipca Greek American AC pokonał Bavarian SC 3-0.

Wszystko jest przesunięte wcześniej z powodu Ligi Mistrzów CONCACAF - USSF nie chce, żeby był konflikt przez co Open Cup był olewany.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 12 sty 2012, 9:57

Nie wiem czy juz gdzies to bylo, ale prawa telewizyjne do MLS stracil Fox, na rzecz NBC. Od 2012 roku NBC jest zwiazany z MLS 3-letnim kontraktem.(o dziwo mniejszym niż proponowany kontrakt przez Foxa ) Zdecydowała zapewnie wieksza dostepnosc NBC w domach Amerykanow (dociera do 76 milionow domostw, a Fox tylko do 30), oraz szeroka kampania promocyjna jaka ma zamiar uczynic NBC, posiadajacy juz doswiadczenia z promowania dycyplin np. hokej - NHL.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 sty 2012, 13:43

Zdecydowała zapewnie wieksza dostepnosc NBC w domach Amerykanow (dociera do 76 milionow domostw, a Fox tylko do 30), oraz szeroka kampania promocyjna jaka ma zamiar uczynic NBC, posiadajacy juz doswiadczenia z promowania dycyplin np. hokej - NHL.
Masz jakies zrodlo tych liczb? Ciekawi mnie, bo np. w Dish Network ktory mam Fox Soccer jest dostepny w nizszych pakietach i w pakiecie sportowym, a NBC Sports (dawny Versus) jest dostepny tylko w najwyzszym pakiecie wiec go nie mam.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 12 sty 2012, 13:47

goal.com USA edition

edit: a poszukalem tego linka :P http://www.goal.com/en-us/news/1110/maj ... merica-to-

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 12 sty 2012, 13:54

Pojawila sie tez informacja, ze Robbie Keane na podobnej zasadzie jak Thierry Henry, bedzie wypozyczony do Aston Villi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”