Barcelona - AC Milan - Strona 23

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

A cieszyć się po meczu będą kibice

Milanu
21
57%
Barcelony
16
43%
Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Barcelona - AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 30 mar 2012, 0:12

AgaM pisze:Emerald naprawdę "wzrusza mnie" troska Barcelony o zdrowie plkarzy Milanu i Interu, autentycznie łzy mi się do oczu cisną. Chyba będę musiała podobnie jak Neron isć po pojemnik na łzy. Goal com. też się chyba wzruszył bo tak to przedstawił.
Powiało intelektem... "jak Neron iść po pojemnik na łzy" - czyli dobrowolnie przyznajesz się, że podobnie jak jeden z najbardziej ekhm niestabilnych władców w historii posiadasz pojemnik na lzy?

No i pozwól, że Ci wytlumaczę jedną sprawę: Myślę, że piłkarzom Barcelony, podobnie jak reszcie sztabu i władz klubu a także kibicom wisi zdrowie piłkarzy Milanu i Interu. Raczej martwią się o swoje własne kiedy muszą tam grać... chciaż nie pamiętam żeby ktokowiek wypowiadał się na temat czyjegokolwiek zdrowia...

Ok tym razem już naprawdę konczę na ten temat.. no do Nerona musiałem się odnieść :)

Szkoda, że po tak dobrym meczu więcej czasu zajmuje dyskusja tak naprawdę o polityce niż o piłce...
Mam nadzieję, że po rewanżu będzie inaczej.
Pozdro dla kumatych!

EDIT:

I jeszcze wypowiedź Marco Van Bastena na temat meczu i murawy...
http://www.sport.pl/sport/10,67450,1144 ... zawie.html

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 30 mar 2012, 1:00

Panowie, nie dosc ze panuje tu hipokryzja do entej potegi (sprawa karnego - co ciekawe do karnego przynal sie jedynie kibic Realu - chwala mu za to - i chyle przed nim czolo), to powiem wam cos jeszcze: gdyby byl kibicem Milanu - a powiedzmy ze jestem Legii - i uznal wynik na wlasnym stadionie 0-0 za cudowny, swiwetny genilany, to mogbym jedynie schowac glowe w piasek i sie wstydzic ze kibicuje wielkiemu kubowi. Cofam sie 10 lat wstecz i widze oczami wyobrazi kibiocow Milanu dziekujacym Bogom Olimpu za remis 0-0 z Barcelona na San Siro. To podkresla jaka sila wspolczesnej piki jest Barca!!!

dodam:
Wasza Legenda -ktora zaloze sie milion dolarow, ze nikt nie widzial tutaj na oczy - VAN BASTEN - mowi: "Wstyd rozgrywać mecze o tak wielką stawkę na tak kiepskim boisku." Nie wiem do jakiego stopnia trzeba byc zdesperowanym zeby posuwac sie do robie z boiska koryta dla swin aby tylko ugrac wynik. osobiscie cholernie lubie Milan, ale cos takie myslaem ze jest zarezerowane dla malutkich klubikow typu Chelsea.
Ostatnio zmieniony 30 mar 2012, 1:04 przez HELDER, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 30 mar 2012, 1:04

Powiało, powiało, to była złośliwość i kpina. Sprawdź w słowniku co znaczą te słowa.

Co do meritum inni ci ładnie wyłożyli a jakoś też się do tego nie odniosłeś. Dlaczego FC Barcelona nie złożyła skargi przed meczem, znali stan boiska.... Zresztą nie będę się powtarzać, bo po co, dla mnie takie zachowanie klubu, który chce być i jest najlepszy na świecie to żenada. Gdyby się tak Milan zachował, trzymałabym język za zębami, bo po ludzku byłoby mi wstyd. Kiedyś, (znowu trochę ironizuję, tak dla informacji)... sto lat temu istniało pojęcie "szlachectwo zobowiązuje". Odnosząc się stricte do piłki nie wypadało klubowi, który mieni się być najlepszym takie przesadne aktorzenie i takie zachowanie jak z tą skargą na murawę.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 mar 2012, 1:08

RealFan pisze:
Gdyby skarga była dzień przed meczem, to wyglądałoby to poważniej. Po meczu, którego nie wygrali, zważywszy na to, że Barcelona wiedziała, jak wygląda boisko już wcześniej, wygląda dość zabawnie.
.
Emerald pisze:Pewnie, ze to co zrobila Barcelona jest zenujace...trzeba bylo siedziec cicho. Bo tak sie robi!
!

Realfanie Barcelona wiedziala i zareagowala. Milan mial dzialac zeby bylo lepiej. Olali sprawe pomimo kilku prosb Barcelony. Ponadto Milan nie zastosowal sie do jakiegos tam regulaminu lm i nie podlal swojej cudnej traweczki. Dlatego Emeraldzie skarga jest glupia ale zachowaniem zenujacym wykazali sie przedstawiciele Milanu. Mowili jedno robili drugie i to z premedytacja. Barca rowniez grala na gorszych murawach i nie musiala skarzyc sie bo gospodarze robili wszystko co mozliwe zeby murawa byla jak najlepsza. Milan widocznie przyjal taktyke im gorsza murawa tym lepiej dla nas.
o do meritum inni ci ładnie wyłożyli a jakoś też się do tego nie odniosłeś. Dlaczego FC Barcelona nie złożyła skargi przed meczem, znali stan boiska...
bo caly czas wierzyli ze Milan zachowa sie godnie. W przerwie mieli podlac murawe. Nie zrobili tego wiec pewnie miarka sie przebrala.

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 30 mar 2012, 1:30

Mimo że boisko i tak wykazywało duża wilgotność? Bez przesadyzmu, dopiero wtedy byłoby kartoflisko i narzekanie.

Nie mam zamiaru zaklinać rzeczywistości, murawa na SS jest zła, ale i tak było znacznie lepiej niż w meczu z Arsenalem, a ci nie pobiegli ze skargą. Macie rewanż u siebie, możecie przygotować sobie murawę jaką chcecie i pod względem wilgotności i wysokości trawy :wink: Ja rozumiem wypowiedzi pomeczowe i krytyka, ale skarga?

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 30 mar 2012, 1:42

Jak w rewanżu będzie murawa zbyt wilgotna to niech Milan się skarży że Barcelona za mocno namoczyła trawę i stworzyła podwyższone ryzyko kontuzji ;>
ale zachowaniem zenujacym wykazali sie przedstawiciele Milanu. Mowili jedno robili drugie i to z premedytacja
Większość piłkarzy Barcy tak mówi że nie symuluje a podczas meczu robią drugie.z premedytacją, Taki Sanchez czy Alvez leżeli przy każdej nadażającej się okazjii

Już nie brońcie tak swojego klubu za wszelką cenę bo te skargi to dziecinna zabawa.
Po meczu czytałem tylko wypowiedzi piłkarzy że sędzia im przeszkodził, że trawa, że powiini byli wygrać lecz żaden nie powiedział że Milan zrobił dobrą robotę dobrze się broniąc. Wszystko tylko nie oni więc szefowie Barcy postanowili złożyć skargę na trawę,
In reference to the official protest presented to Uefa by Barcelona regarding the condition of the San Siro pitch, AC Milan communicates that:

"1) The watering of the pitch, to be done within one hour before the game as agreed in the organisational meeting yesterday morning [Wednesday] and as per the regulations of the Uefa Champions League in section 14.15, was not carried out because of the conditions of high humidity on the pitch;

"2) The general condition of the pitch, on which Barcelona had trained the night before without raising any questions, was deemed suitable by both match officials and delegates from Uefa during the site visit yesterday morning."
Oświadczenie Milanu.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 30 mar 2012, 1:48

mete pisze:
Może mi ktoś pomóc w znalezieniu Juve w tej edycji LM?Szukam i szukam i znaleźć nie mogę,więc nie mam jak odgryźć się maćkowi_88 :(
Nie mogłem się powstrzymać. Ustawienie z wczoraj:

Obrazek
Właśnie pokazałeś jaki jesteś cienki. Co ma Juve do wczorajszego meczu? Nie mam pojęcia.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 30 mar 2012, 2:01

AgaM pisze:Powiało, powiało, to była złośliwość i kpina. Sprawdź w słowniku co znaczą te słowa.
Oj moja droga... probujesz pokazać pazurki? Nie wychodzi, bo jeśli to faktycznie była zlośliwość i kpina to albo sama nie rozumiesz co kryje się pod tymi słowami, albo jesteś malutkim grzeczniutkim domowym kociaczkiem i nie potrafisz pazurków wysunąć... no niestety niskie loty :)
To co napisałaś to było coś w stylu pseudointelekualnej prezentacji: popatrzcie! Wiem kto to był Nero!
AgaM pisze:Co do meritum inni ci ładnie wyłożyli a jakoś też się do tego nie odniosłeś.
Odniosłem się, poczytaj posty, nie będę odwalał tej jakże ciekawej pracy za taką intelektualistkę, która na dodatek potrafi trochę ironizować :)
AgaM pisze:sto lat temu istniało pojęcie "szlachectwo zobowiązuje". Odnosząc się stricte do piłki nie wypadało klubowi, który mieni się być najlepszym takie przesadne aktorzenie i takie zachowanie jak z tą skargą na murawę.
Nie będe roztrząsał jak wyglądala piłka 100 lat temu i ile bylo klubów. Powiem tylko, że skoro Noblesse Oblige to Milan jest jak najbardziej zobowiązany gości podejmować w odpowiedznich warunkach, a nie mówić: no to co że jest kartoflisko! Arsenal grał w szambie i się nie skarżył...
Jest tutaj taki użytkownik, który nazwałby to hipokryzją... wymagać od kogoś szlachectwa i honoru samemu nie potrafiąc się tym wykazać... Toż nawet Wasza legęda mówi, że wstyd...
Bienias pisze:Dlatego Emeraldzie skarga jest glupia ale zachowaniem zenujacym wykazali sie przedstawiciele Milanu.
Bienias.. Ręce mi opadły!
Pół dnia prubuję wytłumaczyć, że protest Barcelony jest jak najbardziej na miejscu a Ty wyciągasz cytat, który jest nota bene sarkazmem (gdybym był agąM to bym sie pochwalił we właściwym poście...) odniesionym do tego co napisał mości Wilmore... i mi tłumaczysz... O tempora, o mores!!

No ja nigdy nie skończę tego tematu! :(

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 30 mar 2012, 2:58

League pisze: Większość piłkarzy Barcy tak mówi że nie symuluje a podczas meczu robią drugie.z premedytacją, Taki Sanchez czy Alvez leżeli przy każdej nadażającej się okazjii .
Moze mnie zbanuje, niewazne,. Stwierdzam fakt - jestes imbecylem.
Jak bezczelnym trzeba byc gosciem zeby wylawiac jakiekolwiek sytuacje z tego meczu na "korzysc" Barcy. W meczu gdzie Ambrosini - o tym nikt nie mowi tu, ale ja powiem - powinien za kop w glowe Busa wyleciec z boiska (druga zotla- zaprzeczysz imbecylu?).
Alves i Alexis lezeli, tak, za to Bonera byl mega twardzielem. Robinho byl mega twardzielem, jego pad na murawe chwile przed zejsciem to bylo prawidziwe męstwo. El Faraon wywrocil sie w starciu z Puyolem o podmuch wioatru - ale jest mega twardzielem. Przypomne co niektorym, jako ze sa gimbusanmi - to Wlosi wymyslili styl lezenia i turlania sie po murawie. Byc moze o tym zapomnielicie? A moze tego nie znacie? Mega hipokryzja. MEGA HIPOKRYZJA.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 30 mar 2012, 7:08

Helder może włosi wymyślili symulowanie ale nie wymyślili tego w takiej ilości i takiego biegania do sędziego w 11.Pokaż mi drugą ekipę co tak robi. Możemy sobie analizować faule i ci powiem że Keita też kopał graczy Milanu i też można by mu Czerwo pokazać. A co to w ogóle za argument że ci mogą symulować bo inni to wymyślili. To włochów wina że hiszpanie to stosują;) :rotfl:
Możesz mnie nazywać imbecylem, to tylko o tobie świadczy.Kto się przezywa ten się tak nazywa.Lecz kompleksy.
A jestem pewien że gdyby Barca wygrała tej skargi by nie było. To jest Mega hipokryzja

http://www.football-italia.net/17189/ue ... inst-barca Masz poczytaj sobie, tylko przetłumacz w google translate Helder bys zrozumiał .Uefa broni Milanu.

Edit: Bienias to pierwszy z brzegu przykład gdzie filmików nie trzeba to gdyby Alexis nie dodał od siebie to pewnie karny by był.
Ostatnio zmieniony 30 mar 2012, 8:33 przez League, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 mar 2012, 8:21

Bienias.. Ręce mi opadły!
Pół dnia prubuję wytłumaczyć, że protest Barcelony jest jak najbardziej na miejscu a Ty wyciągasz cytat, który jest nota bene sarkazmem (gdybym był agąM to bym sie pochwalił we właściwym poście...) odniesionym do tego co napisał mości Wilmore... i mi tłumaczysz... O tempora, o mores!!
nie wiem co pisales bo czytalem posty selektywnie a szczerze mowiac tylko realowcow. Nie wczulem sie wiec sorka :P

Mam wrazenie ze co by nie robila Barca jest zle. Jestem przekonany ze gdyby Milan przeciwko Barcelonie mial tak kontrowersyjne sytuacje to taki Mirek przez miesiac by pisal o kradziezy i 2 niepodyktowanych faulach na SS. Inni stali uzytkownicy ktorzy w temacie Barcy wypowiadaja sie wylacznie o sedziach z chcecia by taki mecz dodali do swojego kanonu meczow z CFC, Interem czy tez Realem.
Większość piłkarzy Barcy tak mówi że nie symuluje a podczas meczu robią drugie.z premedytacją, Taki Sanchez czy Alvez leżeli przy każdej nadażającej się okazjii
Nie znam Alveza :( Pokaz mi jak bardzo pilkarze Barcy symulowali podczas meczu z Milanem. daj np 3 filmiki. czekam.
w szczegolnosci znajdz filmiki z AlveSem i Alexisem podczas meczu z Milanem.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 mar 2012, 8:38

Helder mówisz o tej sytuacji co Ambrosini kopnął piłkę, która trafiła w głowę Busquetsa a ten padł jakby dostał z półobrotu od Norrisa? Dodatkowo większość fanów Milanu już dawno stwierdziło, że karny się Barcelonie należał. Nikt się tego nie wypiera w przeciwieństwie niektórych kibiców Barcelony i ich ciągłego usprawiedliwiania niektórych zdarzeń.

Ozdobny do cienkości mam kilka kilogramów za dużo, ale się staram. PS zapomniałeś o swoim patentowym słowie. PS 2 ja już jesteś to wytłumacz wszystkim, że Robinho nie zmarnował 100% procentowej sytuacji. bo piłka poleciała dwa metry nad bramką.
Ostatnio zmieniony 30 mar 2012, 8:57 przez mete, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 30 mar 2012, 8:42

Bienias pisze:nie wiem co pisales bo czytalem posty selektywnie a szczerze mowiac tylko realowcow.

Mam wrazenie ze co by nie robila Barca jest zle.
To juz zakrawa o paranoję ;) Rozumiem ze sie nie lubicie, ale wolisz czytac negatywne komentarze z uwagi na wasza rywalizacje, niz opinie w miare neutralnych kibicow innych druzyn..? :shock:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 30 mar 2012, 9:20

mete pisze:Helder mówisz o tej sytuacji co Ambrosini kopnął piłkę, która trafiła w głowę Busquetsa a ten padł jakby dostał z półobrotu od Norrisa?
Mete nie przesadzaj... owszem padł, ale wydaje mi się, że w takiej sytuacji to akurat normalne... Padł pomasował się po bolącej główce, poklepał i wstał. Nie było turlania, nie było krzyczenia na sędziego. Nikt nic do sędziego w tej sytuacji nie powiedzial...
Bienias pisze:nie wiem co pisales bo czytalem posty selektywnie a szczerze mowiac tylko realowcow.
Eeee Bienias.... skoro czytałeś tylko Realowców to skąd się wziął cytat ze mnie w Twojej wypowiedzi? :)

Generalnie to jest naprawde przykre.... dyskutujemy o skardze. Wy uważaće, że to żenada, ja uważam, że o ile jest to zachowanie dosyć "niestandardowe" i w zasadzie nie da żadnych efektów to nie ma w tym nic przesadnie złego.

Po co odnosić się do aktorzenia, napinek czy biegów do sędziego? Tego w środowym meczu nie było. Mecz był rozgrywany w naprawde dobrej atmosferze i naprawdę fair. Faule jak były to nie złośliwe, pokazywanie kartek przez piłkarzy zdarza się wszędzie. Puyol nie padł jak był trzymany w polu karnym. Nie było absolutnie nic czego możnaby się przyczepić. Po co szukać tego na siłę i robić brzydkie kupy?

No już nei wspomnę o tym, że jedyną drużyną, która po tym meczu mogła się uważać za pokrzywdzoną decyzjami sędziego jest właśnie Barcelona. A mimo to większość kibiców Barcy nie wypisuje stwierdzeń, że ich klub został okradziony.
No a tak jak napisał Bienias... gdyby to się stało w drugą stronę to jestm pewien, że byście pisali o tym, że sędziowie pomagają Barcie...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 mar 2012, 9:24

Gall dzis niestety nadrobielem zaleglosci. Jak bedziesz dluzej na forum bedziesz wiedzial ze niektorych postow nie trzeba czytac bo szkoda czasu.
Rozumiem ze sie nie lubicie,
ale ja znam wielu kibicow Realu nawet tych z fioletowej i poza relacja na linii Barca-Real jest sympatycznie.
ale wolisz czytac negatywne komentarze z uwagi na wasza rywalizacje
NIe. Przeczytalem post Realfana bo interesuje mnie jego tworczosc ponad innych uzytkownikow. Jest jednym z nielicznych kibicow Realu z ktorym mozna podyskutowac i sensownie ponapinac.

wisienka.
opinie w miare neutralnych kibicow innych druzyn..?
w przypadku Barcy jest tak: Albo jestes cules albo je*iesz Barce. Na tym forum jest malo obiektywnych kibicow w stosunku do Barcy ( za czasow Pepa i jego sukcesow).

ed.
Eeee Bienias.... skoro czytałeś tylko Realowców to skąd się wziął cytat ze mnie w Twojej wypowiedzi?
jestes kryptomierda :wink:

Tak na serio to przeczytalem w takim samym przypadku jak teraz. Przed wyslaniem mojego posta pojawil sie twoj wiec przeczytalem go na dobranoc:P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”