Polska kadra na Euro - Strona 23

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Re: Polska kadra na Euro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 cze 2012, 23:24

Ruskie zeszmacili się jak Polska z Grecją. Brawo PZPN!

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 12 cze 2012, 23:26

Też bym postawił na Tytonia. W końcówce z Grecją i całym meczu z Rosją wybronił więcej niż powinien, więc jak najbardziej mu się należy. Też się nie zdziwię jak Wojtek wróci, ale bądźmy szczerzy - z Grecją nie miał swojego dnia i nie jest powiedziane, że ten dzień będzie miał z Czechami.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 cze 2012, 23:31

Tutaj sie z Morrowem nie zgodze- benisz mial 48%(ze strony steca czy weszlo juz nie wiem) NIECELNYCH podań- wrzutki dramatyczne- w defensywie ok bo jak nie Dudka to Polański podwajali i to nie po jego stronie biegał niesamowity Arszawin.

Musimy wygrać z Czechami którzy są słabsi od nas i mamy Awans- tylko bez 3 drewien w środku i Obraniaka bo myśle że z Grosikiem i Mierzejem gra może całkiem wyglądać.

Rzadko chwale naszych ale Perkins chyba dzisaj mecz życia.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 12 cze 2012, 23:42

MGiggs pisze:Tutaj sie z Morrowem nie zgodze- benisz mial 48%(ze strony steca czy weszlo juz nie wiem) NIECELNYCH podań- wrzutki dramatyczne- w defensywie ok bo jak nie Dudka to Polański podwajali i to nie po jego stronie biegał niesamowity Arszawin.
Boenisch z tyłu bardzo ok, zauważ, że Dzagoev w zasadzie nie istniał a z Czechami miażdżył, z przodu Sebastian grał niewiele a jak już to zazwyczaj słabo ale zauważ MGiggsie, że Obraniak po lewej stronie był fatalny, zero wsparcia dla Lewego, zero zrywów lewą stroną, mało zaangażowania, jak schodził z fochem (swoją drogą jaki jest sens na ostatnie 20 sekund przed wolnym ściągać gracza, który cały mecz bije stałe fragmenty!?) Przy 3 DMFach w środku w zasadzie Boenisch nawet nie miał do czego biegać. Zgadzam się, że Perquis dziś jak profesor. Bardzo podobali mi się też Polanski i Dudka. Obu średnio trawię, nie wiem jakie mieli statystyki, pewnie jaj nie urywały ale ich gra i determinacja bardzo mi się podobała.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 cze 2012, 23:44

Powiem tak z lepszym trenerem mielibyśmy minimum już 4 pkt. Czemu dzisiaj nie puścił Grosika? Aż się prosi o tego chłopaka, żeby wniósł gaz. Smuda go nigdy nie lubił i gdyby nie afera z Peszko, pewnie by nie pojechał w ogóle na Mistrzostwa. Teraz ani myśli go posłać na plac.

Tak jak już pisałem, że ta drużyna ma duży potencjał i powiedziałbym, że te wyniki osiąga pomimo trenera, a nie dzięki niemu. Ale najważniejszy jest cel, jeśli go osiągnie to będzie miał swoją chwałe.

Co do meczu to trzeba wyrożnić defensywne bo była solidna świetny mecz środkowych obrońców. Piszczek jak na niego słabo. Boenisch jak na niego przyzwoicie. W ofensywie w pierwszej połowie słabo za mało ludzi szło do ataku. W drugiej połowie wyglądało to lepiej. Z trójki def. Dudka najlepszy i on powinien zagrać z Czechami. Lewandowski był osamitoniny przez to próbował dużo dryblować, a to jego dobrą stroną nie jest. Jak można było to przetrzymywał piłkę, zastawiał się, odgrywał. NIe powiedziałbym, że zagrał słabo. Nic wielkiego bo Messim nie jest, żeby czterech zrobić.

Co do Obraniaka to nie jest skrzydłowy. On nie ma tego gazu i dryblingu, więc ja się po nim na skrzydle niczego wielkiego nie spodziewałem.

A i jeszcze jedno nie rozumiem czemu nie gramy wszystkiego na Nardowoym. Pamiętam, że choćby Anglia w 96 wszystko grał na Wembley. Teraz tak samo powinni być. We Wrocławiu jest stadion mniejszy o parenaście tysięcy miejsc i będzie mniej kibiców. Z tego co pamiętam to początkowo tak miało być, że wszystko gramy w Warszawie, a potem dano Wrocławowi trzeci mecz. Teraz w obliczu meczu o wszystko widać jaka to była głupia decyzja.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 cze 2012, 23:48

Tylko że Mierzej ostatniego wolnego dograł znakomicie i Brożek był o styk od gola czyli ten który Ludo zmienił- pare cm i Smuda by przeprowadził kluczową i złotą zmiane.
Mierzej super wrzucił a Brożek miał okazje- psioczenie tutaj na smude jest dziecinne bo jak pisałem pare cm i byłby geniuszem taktycznyn :lol:

Benisz nic nie daje w prodzie a w defensywie miał cholerna pomoc od Dm szczególnie od Dudki bo własnie on zagral dlatego że Benisz był tak słaby z Grecją.

Mamy awans na wyciągniecie ręki bo czesi są najsłabsi od lat- awans będzie, nie z tymi czechami i nie u siebie

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 cze 2012, 23:49

aha jeszcze jedno z tego co mówił Smuda na konferencji wynika, że zagra Szczesny z Czechami. Dla mnie głupia decyzja.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 12 cze 2012, 23:52

pare cm i Smuda by przeprowadził kluczową i złotą zmiane.
Oj tam oj tam. Te parę cm i mógłby Sobiecha wprowadzić. Wyższy i lepszy. Geniuszem Smuda nigdy nie był i nie będzie. Więcej drużynie przeszkadza niż pomaga.
Mamy awans na wyciągniecie ręki bo czesi są najsłabsi od lat- awans będzie, nie z tymi czechami i nie u siebie
Żebyśmy tylko w piórka nie obrośli. Bo to wciąż gra z kontry jest.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8756
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 cze 2012, 23:53

Morrow pisze:Boenisch? Z Grekami był tragiczny ale dzisiaj świetnie grał, prawa strona Rosji nie istniała
Z weszło z godziny 23.21:
Dostaliśmy dokładne statystyki. W przypadku Boenischa faktycznie wyglądają fatalnie.

Podania długie – 9, 4 celne.
Podania średnie – 32, 18 celnych.
Podania krótkie – 10, 5 celnych.
Boenisch był naprawdę fatalny.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 12 cze 2012, 23:54

sbQ pisze:Ale pamiętacie, przy tym, o tych puszczonych prostopadłych piłkach, do spólki z Wasylem?

No można te piłki na palcach jednej ręki policzyć. A ilość jego odbiorów i przechwytów pewnie już nie.

Nigdy nie byłem jego wielkim fanem, ale w tym meczu mi się niesamowicie podobał. Mam nadzieję, że to znaczy, że to jego normalny poziom :)

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 13 cze 2012, 0:01

Perquis i Polański dzisiaj fenomenalne spotkanie. Perquis zagrał chyba mecz życia, praktycznie każde podanie Rosjan w strone naszego pola karnego w drugiej połowie było przez niego przechwycone, niesamowita waleczność, bardzo mi się dzisiaj podobał. Polański tak samo jak Damien, niesamowity walczak, biegał, odbierał, podawał, szkoda że musiał zejść, ale Mierzejewski dał dobrą zmianę. I Kuba, jak dotąd chyba najpiękniejsza bramka Euro, fantastyczne uderzenie i to w takim momencie w takim meczu.

Ja, jako jeden z nielicznych napiszę - brawa dla naszej Reprezentacji Polski, bo dzisiaj byliśmy lepsi od Rosjan :brawo:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 13 cze 2012, 0:07

Kamil232 pisze:aha jeszcze jedno z tego co mówił Smuda na konferencji wynika, że zagra Szczesny z Czechami. Dla mnie głupia decyzja.
Co powiedział?
A i jeszcze jedno nie rozumiem czemu nie gramy wszystkiego na Nardowoym. Pamiętam, że choćby Anglia w 96 wszystko grał na Wembley. Teraz tak samo powinni być. We Wrocławiu jest stadion mniejszy o parenaście tysięcy miejsc i będzie mniej kibiców. Z tego co pamiętam to początkowo tak miało być, że wszystko gramy w Warszawie, a potem dano Wrocławowi trzeci mecz. Teraz w obliczu meczu o wszystko widać jaka to była głupia decyzja.
Też o tym pomyślałem przed meczem i też tego nie rozumiem, chyba, że są jakieś wymogi teraz.
Z trójki def. Dudka najlepszy i on powinien zagrać z Czechami.
Jak dla mnie Dudka świetny ale Polanski jeszcze lepszy. IMO obaj powinni zagrać z Czechami bo Murawski cienko.
Co do Obraniaka to nie jest skrzydłowy. On nie ma tego gazu i dryblingu, więc ja się po nim na skrzydle niczego wielkiego nie spodziewałem.
Czemu dzisiaj nie puścił Grosika? Aż się prosi o tego chłopaka, żeby wniósł gaz. Smuda go nigdy nie lubił i gdyby nie afera z Peszko, pewnie by nie pojechał w ogóle na Mistrzostwa. Teraz ani myśli go posłać na plac.
Jasne, zgoda ale po cholerę w ogóle wystawiać Ludo na takiej pozycji skoro już na swojej nominalnej z Grekami pokazał, że nie jest w najwyższej dyspozycji. Aż prosiło się o to żeby dać pograć Grosikowi i poganiać trochę Anyukova, którego Grosik pewnie by przynajmniej szybkościowo niszczył.

Jest jakiś optymizm bo dzisiaj byliśmy lepsi. Ciekawie jak Czesi będą wyglądać w meczu z nami. Z Grekami w drugiej połowie wyglądali fatalnie, Rosjanie zresztą też, ten mecz w pierwszej kolejce sporo ich kosztował. Rosicky zagra, nie wierzę, że to będzie uraz, który mu uniemożliwi grę w być może najważniejszym dla Czechu meczu mistrzostw.
sbQ pisze:Ale pamiętacie, przy tym, o tych puszczonych prostopadłych piłkach, do spólki z Wasylem?
Nie czarujmy się, nasi stoperzy są wolni i to nie jest para, którą obserwatorzy kiedykolwiek będą się zachwycać. Zgranie i komunikacja jeszcze bardzo kuleje ale Perquis dziś naprawdę fajnie walczył i nieźle czytał grę. Nadal są błędy i szybsze bicie serca ale dziś ani Kierżakow ani Roman nic sobie nie pograli, kiedy z Czechów robili wiatrak. Co mieli wyczyścić w większości wyczyścili więc ja tam dziś jestem z nich zadowolony.
Boenisch był naprawdę fatalny.
Statystyki może i ma słabiutkie ale w obronie mi się podobał, kilka ofiarnych interwencji, kasował co miał kasować. Raz sprowokował głupio groźną akcję ale w porównaniu z Grecją na tyłach dziś dużo lepiej. Spodziewałem się, że będzie wiatrak, owszem pomagali mu pomocnicy ale po tragicznym pierwszym meczu dziś widziałem progres. Może słabo się przypatrywałem ale ja tam do niego pretensji nie mam. Za to do Piszczka, który obok Lewego był IMO naszym najlepszym graczem z Grekami już tak bo i mecz słaby w jego wykonaniu i oczekiwania większe wobec jego osoby.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 cze 2012, 0:13

Ludo moze grac na skrzydle,to nowa fala,bardzo modna w dzisiejszej pilce,ze zawodnicy tacy jak Obraniak,techniczni,lubiacy zejsc do srodka i niekoniecznie szybcy sa wystawiani na skrzydle. Pierwszy przyklad z brzegu - Arda Turan w Atleti.

ALE.

Gdyby Smuda byl normalny,albo chociaz ogarnial sytuacje na boisku,to zobaczylby ze na niezbyt szybkiego i zwrotnego Aniukowa Grosik bylby IDEALNY,szczegolnie w koncowce gdzie poszlo kilka naszych kontr. Szkoda,ze sprawy,ktore zauwaza nawet laik sa zbyt trudne dla milosciwie nam panujacego oraz jego asystentow.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 13 cze 2012, 0:18

Jaki tam z ciebie laik, Doktor, pisałeś ostatnio coś o zdanym egzaminie trenerskim :P

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 13 cze 2012, 0:21

udo moze grac na skrzydle,to nowa fala,bardzo modna w dzisiejszej pilce,ze zawodnicy tacy jak Obraniak,techniczni,lubiacy zejsc do srodka i niekoniecznie szybcy sa wystawiani na skrzydle. Pierwszy przyklad z brzegu - Arda Turan w Atleti.
No tak, ale to ma sens jak się gra dwójką w środku pola by ten trzeci pomagał w rozegraniu czy odbiorze piłki, bądź nawet z trzema ale tylko po to by przejąć kontrolę nad środkiem pola by klepać i mieć przewagę w posiadaniu piłki. A jaki to ma sens jak się gra cofniętym i czeka się na kontry? Na cholerę czwarty schodzący do środka, jak planem miało być odbiór i szybka kontra. Do Kontry są potrzebni na skrzydłach typy którzy będą zapierdalać, są szybcy i mają niezły drybling. Wystawianie Obraniaka na taki styl na skrzydle to nieporozumienie.
Co powiedział?
Że Szczesny to numer 1, chociaż isnieje szansa, że Tyton zagra z Czechami. Jak dla mnie to oznacza, że zagra Wojciech.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”