Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 223

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 gru 2006, 18:56

John Travolta pisze:Dołącz jeszcze do kandydatów Drogbe i Ronaldo, mysle ze oni zasłuzyli nawet bardziej.
mnie gracze ManU nie obchodzą, bo miałem na myśli gracza miesiąca w Arsenalu.
Eboue być może wróci na Sheffield, jeśli nie - bedzie gotów na następny mecz

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 gru 2006, 19:21

moj ulubiony pilkarz ebue :D ktory kladzie sie od podmuchu wiatru? tak mi sie przypomnialo bo kibice arse zarzucaja to np c. ronaldo. a ich pilkarz nie tylko w finale lm potrafi klasc sie jak sciety nawet bez kontaktu z przeciwnikiem :P

po finale lm szczerze go nie lubie. choc talent jakis tam ma. tylko ze teraz albo zostanie wiecznym talentem albo klasowym obronca. ciekawi mnie jak to sie potoczy bo potencjal ma. i to duzy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 gru 2006, 19:39

rkoeman pisze:ebue
Eboue :wink:

musze ci przyznać racje, że w finale wymusił ten faul, po którym padł gol, Puyol go nie faulował. Niemniej jednak, tak naprawde nie wiemy jakbyśmy sie zachowali w takim momencie w finale LM, u porgu kariery, keidy gramy w 10 przeciwko faworyzowanej Barcelonie :D
Wiem, ze to marne usprawiedliwienie, ale zawsze :P
Wspomniałes o Ronaldo, ja tylko chciałbym dodac, że Ronaldo o wiele częsciej symuluje [jakoś nie moge sobie przypomnieć wielu prób 'nurkowania '] Eboue - Ronaldo jak najbardziej. W dodatku Ronaldo upadajac przeważnie jeszcze będąc w powietrzu - obserwuje arbitra z nadzieją w oczach :D U Eboue tego nie ma :P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 28 gru 2006, 20:02

rkoeman pisze:choc talent jakis tam ma.
'Jakis' tam ma. :roll:
rkoeman pisze:tylko ze teraz albo zostanie wiecznym talentem albo klasowym obronca. ciekawi mnie jak to sie potoczy bo potencjal ma. i to duzy.
Jezeli Ty go nie uwazasz za klasowego obronce to cos jest tu nie tak. :roll:
Na moje oko to mozna go zaliczyc do najlepszej 5 prawych obroncow na swiecie. :o Ostatnio mial troche problemy zdrowotne i jego gra nie byla taka jak wczesniej, ale sie jescze rozkreci...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 gru 2006, 20:11

guru pisze:Na moje oko to mozna go zaliczyc do najlepszej 5 prawych obroncow na swiecie.

Jeden dobry sezon to trochę za mało na zaliczanie go do najlepszej piętki obrońców. Zobaczymy jak będzie prezentował się za 2-3 lata, jeżeli utrzyma obecną formę to taki status powinien otrzymać z miejsca :wink:

W finale faul wymusił, nawet ja musze to przyznać :lol: Ale przeprosił i to nawet nie raz. Usprawiedliwienie co prawda marne, ale liczy się gest :]

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 28 gru 2006, 20:50

W dodatku Ronaldo upadajac przeważnie jeszcze będąc w powietrzu - obserwuje arbitra z nadzieją w oczach
U Ronaldo tez juz tego nie ma, w tym sezonie zrobil to tylko raz w meczu z Boro i jak oglądałem wszystkie mecze MU w tym sezonie wiecej nie widzialem, nie upada juz tak łatwo jak kiedys. Powoli pracuje na to by zniknęła juz opinia nurka. A Eboue w finale zaszalał nie tylko tym wolnym, pamietam jak raz sie przewrócił to zastanawiałęm sie czy przestanie sie kiedys turlac...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 gru 2006, 20:53

John Travolta pisze:]U Ronaldo tez juz tego nie ma, w tym sezonie zrobil to tylko raz w meczu z Boro i jak oglądałem wszystkie mecze MU w tym sezonie wiecej nie widzialem

Widocznie masz jakąś porządną wadę wzroku. Jak już napisał Kuman- wystarczy obejrzeć niedawny mecz z Wigan kiedy to pięknie kopnął sam siebie po czym wymusił faul. Gdyby mi się chciało to znalazłbym jeszcze więcej przykładów z tego sezonu, ale najzwyczajniej w świecie mi się nie chce :P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 28 gru 2006, 21:15

RóżA pisze:Widocznie masz jakąś porządną wadę wzroku. Jak już napisał Kuman- wystarczy obejrzeć niedawny mecz z Wigan kiedy to pięknie kopnął sam siebie po czym wymusił faul. Gdyby mi się chciało to znalazłbym jeszcze więcej przykładów z tego sezonu, ale najzwyczajniej w świecie mi się nie chce

RóżA, nie ma co sie czepiac. Henry w tym sezonie tez jakos tak byle czego upadal. Najczesciej w polu karnym przeciwnika na co sedzia sie nie chcial nabrac i slusznie.

A odnosnie podlkadki Eboue to byla mistrzowska :P Ja sie nie dziwie, ze sedzia dal sie nabrac, zrobil to perfekcyjnie. Oczywiscie tego nie mozna chwalic, ale taki jest futbol. Tych symulatorow powinni ostro karac.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 gru 2006, 21:18

owszem. tyle ze to henry mowil cos o pracy sedziego ;)

ale koncze ten temat. oczywiscie ze eboue. za szybko napisalem.

chodzi o to ze jak ktos slusznie wspomnial on dopiero ma szanse potwierdzic swoj wielki talent i stac sie klasowym pilkarzem. powinno mu sie udac bo gdzie jak gdzie ale w arsenalu mlodzi pilkarza maja ogromyn kredyt zaufania. jezeli nie pomieszaja mu w glowie np przejdciem do realu to za jakis czas moze byc absolutna czolowka swiatowa.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 gru 2006, 21:19

Tutaj się z Tobą do końca zgodzić nie mogę. Thierry padał w polu karnym, ale prawie (i prawie jest tylko dlatego że mogłem coś przeoczyć :] ) za każdym razem miał bezpośredni kontakt z obrońcą. Nigdy nie przewracał się na sucho. Francuz do 'symulatorów' nie należy. Jego dotychczasowe największe przewinienie to chyba złapanie się nie za tę część ciała co potrzeba w meczu Francja-Hiszpania :wink:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 28 gru 2006, 21:27

RóżA pisze:Jego dotychczasowe największe przewinienie to chyba złapanie się nie za tę część ciała co potrzeba w meczu Francja-Hiszpania
To bylo naprawde glupie :lol:
RóżA pisze:za każdym razem miał bezpośredni kontakt z obrońcą.
Dobra, ale jaki kontakt? W Premiership sedziowie tego nie odgwizduja. To nie SerieA. W kilku meczach zrobil by wiecej pozytku utrzymujac sie na nogach. Nie jestem w stanie Ci wymienic wszystkich spotkan, ale tak ogolnie biorac. Henry w poprzednich sezonach nie robil taetru i sie ruszal wiecej. Mam nadzieje, ze ten odpoczynak i bardzo dobra gra naszych napastnikow (Robin i Ade) pozytywnie wplynie na niego i zacznie grac tak jak wczesniej. Lepiej jest strzalic cos z akcji niz z karniaka.
rkoeman pisze:owszem. tyle ze to henry mowil cos o pracy sedziego
To juz w ogole bylo przegiecie... :roll:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 gru 2006, 21:32

guru pisze:Dobra, ale jaki kontakt?

Bezpośredni. Napisałem to już wcześniej :]

Oczywiście że mógł utrzymać się na nogach, kto wie czy właśnie takie rozwiązanie nie przyniosłoby więcej pożytku, ale Henry najwidoczniej zdawał sobie sprawę że nie da już rady dalej holować tej piłki. Nie ma co się oszukiwać, Francuz w pierwszej połowie sezonu był bez formy. Zdarzały mu się przebłyski, ale rzadko. Mam nadzieję że po powrocie zacznie prezentować to do czego nas przyzwyczaił przez te kilka lat :wink:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 gru 2006, 21:57

Jego dotychczasowe największe przewinienie to chyba złapanie się nie za tę część ciała co potrzeba w meczu Francja-Hiszpania
chocby final LM - wpadl barkiem w bok glowy marqueza, ten ustal na nogach a titi trzymajac sie za twarz turlal sie poltora metra. pozniej po meczu mowil ze byl atakiem brutalnych fauli

no bez przesady. szanuje tego gracza za styl gry i uwazam ze jednego z najlepszych pilkarzy swiata ale po porazce cos sie z nim stalo - za duzo mowi, wpiera ludziom ze brzydzi sie symulowaniem po czym kladzie sie po rzekomym wejsciu puyola i po wolnym pada gol....

cos jest nie tak. czasem lepiej niz nie mowic tylko grac. bo to ze wywalil sie w polu karnym to normalna sprawa albo ze gral na czas w finale lm - taka niestety jest pilka. tylko po co wpierac innym ze jest inaczej?

choc nic nie przebije tego co robi c. ronaldo. nikt tak nie umie sam sie kopac po nogach

koniec tematu. powiedzialem co wiedzialem

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 28 gru 2006, 21:58

Widocznie masz jakąś porządną wadę wzroku. Jak już napisał Kuman- wystarczy obejrzeć niedawny mecz z Wigan kiedy to pięknie kopnął sam siebie po czym wymusił faul. Gdyby mi się chciało to znalazłbym jeszcze więcej przykładów z tego sezonu, ale najzwyczajniej w świecie mi się nie chce
Przegapiłem moze z 10 minut, ale takich sytuacji jak mowisz czasem nie da sie wychwycic bo w pełnym biegu wystarczy lekkie poruszenie nogi rywala i juz sie przewracasz, takie sytuacje to codziennosc i sa cięzkie do wychwycenia, nawet na powtórkach, tylko ze jak zrobi tak Ronaldo to jest symulka, a jak zrobi kto inny to ewidentny faul...

Tak samo mozna by napiasc o karnym w meczu MU - Arsenal, Adebayor kopnął piłke do przodu przeskoczył bramkarza i przewrócił sie. Nie było kontaktu a sędzie podyktował karnego, to tez jest symulka? Ja raczej nie sądze, ale w wykonaniu Ronaldo takie rzeczy to byłaby symulka, większosc ludzi jest co do niego uprzedzona...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 gru 2006, 22:03

John Travolta pisze:Adebayor kopnął piłke do przodu przeskoczył bramkarza i przewrócił sie. Nie było kontaktu a sędzie podyktował karnego
Mam Ci wrzucić powtórkę? Kontakt był, Ade wpadł na Kuszczaka.

rkoeman doskonale Cię rozumiem. Sam byłem trochę zdziwiony gdy czytałem wypowiedzi Henry'ego po feralnym dla nas finale Champions League czy nawet podczas Mistrzostw Świata. Pytanie tylko czy to były prawdziwe wywiady czy tez tylko wymysły Suna czy Daily Mirrora :roll:

A co mi tam :P Tu masz powtórkę :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”