Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 224

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 11 mar 2009, 8:44

Ha, a pomyśleć, że obawiałem się drugiego Anderlechtu :P

Piękne zwycięstwo, tym bardziej, że odniesione w sytuacji, w której nie musieliśmy wygrać i graliśmy w mniejszej lub większej mierze rezerwowymi. Cieszy właśnie ich postawa, od Butta począwszy a na Muellerze skończywszy. Debiut Butta bardzo mnie ucieszył, bo pokazał, ze mamy b. dobrą alternatywę w bramce. Kto wie czy nie lepszą od podstawowego bramkarza :lol: Szkoda, że Klose nie dał mu strzelić karnego, no a le z drugiej strony to Klose walczy o triumf w klasyfikacji strzelców, a nie Butt :P Niezły mecz Breno, tak jak już opisał to kama reda. Nie wykorzystał swojej szansy Sosa, myślę, że powinnismy się pożegnać latem z tym piłkarzem. Zamiast sprowadzać dziwne latynoskie talenty lepiej jak widać postawić na rodzimych zawodników jak Thomas Mueller. To co ten 20-latek zrobił przed bramką na 5:1, to z naszych zawodników zrobiłby chyba jedynie Ribery :rydzyk: Piękna sprawa ten jego wczorajszy debiut w LM, oby tak dalej :!:
kama_reda pisze:Niemniej, w akcji Mullera nigdy nie widziałem,
Ja widziałem jedynie 10 min w meczu z HSV (1 kolejka), gdzie mnie nie za bardzo przekonał. Ale teraz ma za sobą pół znakomitego sezonu w rezerwach, gdzie jest najlepszym strzelcem plus podpisany profesjonalny kontrakt. Może grać też jako napastnik, więc w przyszłym sezonie ( a może i jeszcze w tym) będziemy mieli okazję widywać go częściej. Choć rozważyłbym też kwestię ew. wypożyczenia go do jakiegoś słabszego 1-ligowca typu Eintracht. No zobaczymy :wink:

Wszystko byłoby pięknie, ale to zaledwie tydzień od fatalnego występu z Leverkusen. Co powoduje, że nadal wolę wstrzymac się z ochami i achami na cześć naszej drużyny i trenera.

Awatar użytkownika
Angelo18
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo18 » 11 mar 2009, 16:32

No no Bayern kolejny raz zaskakuje tylko tym razem pozytywnie. Co prawda Sporting to chyba jednak najsłabsza drużyna na tym etapie rozrgywek , ale takie wyniki nie zdarzają się zbyt często , a biorąc po uwagę dwumecz to już masakra. Bardzo ciekawi mnie jak Bayern spisze się dalej, przy mocniejszych rywalach.

Chyba, że Porto wyeliminuje dziś Atletico i Bayern zagra z nimi w ćwierćfinale. Kolejna wyprawa do Portugali... byłoby ciekawie:P

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 11 mar 2009, 22:00

Osobiście liczę, że trafimy na Villareal, czy Porto. Wiadomo teoretycznie słabsi rywala. Raz możemy mieć szczęście, skoro Barcelona doszła do półfinału ogrywając Celic i Schalke to czemu my nie możemy dojść po Sportingu, Porto lub Villarealu :).

Ostatnio pojawiły się plotki o powrocie Ballacka. Ja osobiście jestem na tak, z pewnością lepszy on niż Gourcuff. Z całym szacunkiem dla tego gracza, ale życie to nie gra komputerowa i on jest kotem w worku. Czort wie czy się sprawdzi, dlatego wole kogoś tak solidnego jak Ballack, a do tego Hleb na skrzydło i zaklepany już Tymoschuk jako defensywny pomocnik. Do tego prawy obrońca i wszystko zaczęło by się kleić. No jeszcze nowy bramkarz, ale w to wątpię, na pewno sprowadzenie Hleba, Ballacka i Rafinhy jakoś załagodzi nam, kibicom brak nowego keppera. A co do Rensinga to sądzę, że jego talent został gdzieś 'zmarnowany'. Zdecydowanie błędem było trzymanie tego chłopaka na ławce, moim zdaniem rola drugiego bramkarza powinna przypaść komuś starszemu, a nie młodemu i utalentowanemu. Teraz wychodzi brak ogrania, bo niestety na treningu wszystkiego nie dopracuje. Jestem ciekawy jak dobry byłby dziś ten chłopak gdyby Bawarczycy wypożyczali go przez ostatnie cztery lata, ale tak wiem to tylko gdybanie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 mar 2009, 22:05

O Gourcuffie nie macie co nawet marzyć. Pomijając to, że od Ballacka jest w tym sezonie zwyczajnie lepszy, to zwyczajnie jest nie do wyciągnięcia. Bordeaux prawie na pewno go wykupi i raczej nie będzie myślało o oddawaniu największej po Benzemie gwiazdy ligi do Bayernu, czy gdziekolwiek indziej - możliwości są dwie, albo Francuz wróci do Milanu (oby!), albo zostanie w Bordeaux jeszcze rok i odejdzie najwcześniej po mundialu.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 12 mar 2009, 8:53

Gourcoff to wymysł prasy, bazującej na wypowiedzi Ribery'ego, że dobrze gra mu się z Gourcoffem w reprezentacji i życzłby sobie piłkarza takiego pokroju w Bayernie. Pewnie, że nie mamy na niego szans, ja zresztą nie jestem pewien czy do końca bym go u nas chciał. Niech najpierw Klinsmann okresli się wreszcie jaką chce grać taktyką w pomocy, czy tylko z 1 czy też z 2 DM-ami, to wtedy będzie można myśleć ew. o ofensywnym środkowym.

Co do Hleba, to ponoć Kalle stwierdził, że to wymysly prasy. Nie byłbym do końca tego pewny, bo Hleb pytany w wywiadzie o Bayern niczemu głośno nie zaprzeczał. Ale znając nasz zarząd, nie zdziwię się, jeśli sprowadzą jedynie prawego obrońcę. W koncu na prawej stronie pomocy mamy prawdziwą gwiazdę niemieckiej piłki, pana B.S., po co mu więc robić konkurencję...Jeszcze biedak by na ławie usiadł, i tak ledwo daje radę Altintopowi :roll:

Co do prawych obrońców - potencjalnych kandydatów - tu jest prawdziwa zagadka. Rafinhę ponoć wykluczyli z uwagi na jego ekscesy, o Fannim Hoeness stwierdził, że nie jest w polu widzenia. Prasa namiętnie wymieniała wcześniej nazwisko Torosidisa (niech ktoś coś o nim napisze, bo naprawdę nie znam gościa) a ostatnio Turka Gokhana Gonula (oraz jego rodaka Ardę Turana - ale to w kontekście pomocy). Nie wiem co o tym wszystkim sądzić, choć ciesza mnie te spekulacje, bo wskazują na to, że raczej pozbędziemy się Oddo (względnie Lella, choć to mniej prawdopodobne).

Co do Ballacka - nie wierzę w jego powrót do Monachium. Zresztą jemu najprawdopodobniej zależy jeszcze tylko na roku gry w Europie (do MŚ), a potem ma ponoć wyjechać do Stanow. Poza tym, co z tego, że przyszedłby za darmo, skoro zażyczyłby sobie sporej pensji. Lepiej juz przedłużyć kontrakt z Ze i liczyć na rozwój Kroosa w Leverkusen (albo niespodziewane objawienie w postaci Baumjohanna :) ).

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 14 mar 2009, 17:26

Pomału zaczynam odzyskiwać wiarę w ten klub. Pogrom w Lidze Mistrzów oraz dwa ostatnie spotkania w lidze wygrane w osłabieniu pewnie i różnicą kilku bramek (5-1 oraz dzisijesze 3-0). Tak powinno się grać cały sezon! Ogórasów jak Hannover czy Eintracht na stojąco ogrywać po 2-0, zaś z drużynami z czołówki zdobywać po 4 punkty (wygrana u siebie i remis na wyjeździe) i mistrz zdobywa się sam. Dlaczego tak wiele punktów przepuścili w cały sezonie? Może wreszcie zaskoczyli i do końca sezonu Bayern będzie już grac na swoim poziomie? Paradokslanie brak Ribery i Toniego pomaga rozwinąć skrzydła reszcie zespłu (dziś niezłe spotkanie Sosy!). Oby to już było to. Po dosyć mam już ten huśtawki nastrojów ;-)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 16 mar 2009, 9:15

Ebi pisze: Paradokslanie brak Ribery i Toniego pomaga rozwinąć skrzydła reszcie zespłu
Miejmy nadzieję, że jednak wkrótce wrócą, szczególnie Toni, bo zdaje się, że Klose wypadnie nam ze składu na dłuższy czas :( I to w momencie, kiedy był naprawdę w świetnej formie, zdobywając bramki niemal w każdym meczu rundy wiosennej.

Wynik z Bochum ok, ale gra jakaś szałowa nie byla, zważywszy, że Bochum musiało grać w "10" przez prawie całą drugą połowę. No i ten karny Poldiego - nie wiem, śmiać się czy płakać. A na dodatek to nasz jedyny zdrowy napastnik w tym momencie...Widać, że chyba jednak trzeba by się rozejrzeć za jakimś czwartym napadziorem, najlepiej jakimś większym typem. Może Janko z Salzburga :?: Na czwartego byłby jak najbardziej ok, tylko czy by chciał przyjść?

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 19 mar 2009, 12:05

Plotki z ostatnich dni własnie zostały oficjalnie potwierdzone - tak Demichelis jak i van Bommel przedłużają swoje kontrakty - pierwszy do 2012, drugi do 2010 r. Czy to dobre wieści - z przypadku Micho sądzę, że tak (choć wciąż musi pracować nad swoją formą, bo jeszcze daleko mu do dyspozycji z ubiegłego sezonu), natomiast co do Marka to mam mieszane uczucia. Owszem, gość jest liderem jakich mało w naszej ekipie, ma niewątpliwie spore doświadczenie, ale co się stanie jeśli po przyjściu Tymo usiądzie na ławie? A raczej nie spodziewam się, porownując sobie klasę obydwu graczy, żeby to Ukrainiec usiadł na ławce (może na początku sezonu jeszcze tak, bo z pewnością będzie potrzebował paru tygodni na aklimatyzację, ale później już z pewnością nie). Czy niezadowolony van Bommel, siedzący na ławie, nie będzie zawadą w ekipie. Chyba, że przewidziana jest już na tym etapie rotacja na pozycji z Ze Roberto, który najpewniej też przedłuży kontrakt. Ale co wtedy z całą rzeszą innych pomocników - Altintop, Schweinisteiger, Borowski i Baumjohann (nie wspominając o Sosie, którego mam nadzieję wypożyczymy)? Dla nich zostanie walka jedynie o 1 miejsce w składzie. Chyba za dużo tych graczy w pomocy nam się w tej chwili robi (licząc nowe nabytki oraz Sosę i Ottla będzie 10 na 4 miejsca w składzie). A o dodatkowych wzmocnieniach w tej formacji najpewniej znów możemy zapomnieć na kolejny sezon.

Tak mi się coś znowu zaczyna wydawać, że poza bocznym obrońcą Bayern nikogo nie sprowadzi. Dobrze, że chociaż w tym miejscu dostrzegają słabość. Najpewniejsze w tym momencie jest chyba pożegnanie Oddo, pozostawienie Lella oraz sprowadzenie z powrotem Goerlitza jako lewego back-upa (KSC pewnie nie wykupi go, zwłaszcza jak spadną do 2 ligi). Lell i Goerlitz jako rezerwowi mogą być ok, ale niezbędny jest transfer podstawowego bocznego obrońcy (prawego lub lewego, Lahm może grać i tu i tu).

Z 4 napastnika też pewnie nic nie będzie, skoro Hoeness nawet w obliczu kontuzji Klose ( :( ) stwierdził, ze wystarczy nam czwórka graczy w tej formacji, z włączeniem utalentowanego juniora (Mueller). Także skład tej formacji na przyszły sezon jest już ustalony.

Awatar użytkownika
EuGeniusz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EuGeniusz » 06 kwie 2009, 16:06

Coś tu cicho w tym temacie :( .Czy kibicem jest się tylko wtedy gdy drużyna wygrywa?
Jeszcze BM nie stracił szans na tytuł,chciaż po tym sobotnim wyniku wielu zwątpiło :?: .
Ale kibicem jest się zawsze,zostało jeszcze trochę kolejek więc mozna to odrobić.
No i została jeszcze LM , tu tez można zebrać laury :wink: .ale nadzieję można pokladać
tylko w tym że BM mecze słabe przeplata b.dobrymi bo na nic więcej nie mozna liczyć.
Czy skład z meczu z Wilkami był optymalnym? czy może ktoś odpoczywał bo o kontuzji
M.Klose to wiem( szkoda że go nie będzie).

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 08 kwie 2009, 13:54

EuGeniusz pisze:Czy kibicem jest się tylko wtedy gdy drużyna wygrywa?
Oczywiście, że nie, tylko mnie np. znudziło się już odpowiadanie samemu sobie w tym temacie :?

Co do mistrzostwa - prawdę mówiąc, absolutnie nie zasługujemy na nie w tym sezonie. I w sumie przeżyję, jeśli tego mistrzostwa nie będzie, byleby tylko awansować do LM. Może kolejny sezon bez trofeów obudzi Hoenessa i s-kę i zobaczą, że z piłkarzami typu Lell i Ottl to nawet szans w BL nie mamy (nie mówiąc o LM). Jeszcze 10 lat temu nie do pomyślenia byłoby, że tacy przeciętni grajkowie grać będą w 1 składzie, lub stanowić podstawową alternatywę do niego :roll: .Zresztą wszystko to już do znudzenia powtarzam od pewnego czasu, nie chce mi się więc mocno rozpisywać.

Dzisiaj Barca - moim zdaniem gra przede wszystkim o honor, bo wielkiej szansy na awans to niestety nie mamy.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 09 kwie 2009, 12:02

To co, pewnie niedługo znów zacznie się karuzela transferowa? Bo chyba Hoeness nie jest totalnym durniem, żeby nie zauważyć w końcu braków, które kibice Bayernu wytykają już od dłuższego czasu.

Dla mnie najbardziej aktualny stał się moj post, który napisałem po meczu w Leverkusen i który znajduje się na poprzedniej stronie tego topiku.

Czekam na wieści o mozliwych transferach. Inne newsy mnie nie interesują.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 kwie 2009, 16:38

Ja czekam również na wieści o transferach. Ale takich konkretnych. Nie Baumjohany itp.

Prawy obrońca(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), środkowy obrońca (od biedy, Buyten out), Dma mamy, rozgrywający (!!!!!!!!!) oraz prawoskrzydłowy poszukiwani od zaraz.
Jak mówię, tylko nie Baumjohany i inne. Tu trzeba znów zainwestować.
Prawda jest taka, ze dwa lata tamu zrobiliśmy świetne transfery i wtedy mówiono, że będziemy dalej sie sukcesywnie wzmacniać. Uj a nie prawda. Bujać to my, ale nie nas.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 09 kwie 2009, 18:30

Tylko że wczorajszy mecz przesądził chyba jeden transfer. Chodzi oczywiście o Waszego utalnetowanego pomocnika...

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 09 kwie 2009, 18:47

Hanni pisze:Tylko że wczorajszy mecz przesądził chyba jeden transfer. Chodzi oczywiście o Waszego utalnetowanego pomocnika...
Jeżeli miałby przynieść odpowiednią ilość kapuchy, takiej jakiej by starczyło na 3 b. dobrych graczy, to ja nie mówię nie. Widać chyba, że nec Hercules contra plures i sam Ribery niewiele nam pomoże.
Akarin pisze:Jak mówię, tylko nie Baumjohany i inne. Tu trzeba znów zainwestować.
Ja bym akurat na takiego Baumjohanna tak mocno nie jechał. Zobaczysz, że będzie jeszcze z niego większy pożytek niż ze Schweinsteigera czy Sosy.

A co do inwestycji - przydałoby się wyłożyć znów 70 mln euro. Jak 2 lata temu. Pytanie tylko, czy jeszcze taką kasę Bayern ma? (ponoć stadion wchłonął kupę forsy). Jak nie, kto wie czy faktycznie nie trzeba będzie rozważyć sprzedaży Francka - o ile będzie dobra oferta (jak 60 mln euro).

Swoją drogą, może ktoś tu pamięta, może nie, ale pisałem ponad rok temu, że jak nie wyłożymy kasy na jakieś fajne transfery przed sezonem 08/09, to w kolejnym okienku znów będzie nas czekał "umbruch"...

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 kwie 2009, 18:52

Michał M pisze:(ponoć stadion wchłonął kupę forsy).
Arsenal po przeniesieniu się na ES robi bardzo mało transferów. Zazwyczaj jest to wzmocnienie rezerw, a nie pierwszej drużyny. Poza Arshavinem i Nasrim nikogo tak naprawdę dobrego nie kupiliśmy w ostatnim czasie. Każdy jedzie po Wengerze, ale to nie jego wina. Dobrze, że mamy jeszcze takiego trenera, który potrafi nas jeszcze jakoś utrzymać w czołówce. Zarząd ma wszystko w d***, bo kibice i tak na stadion przychodzą. :] Takie bajki co pisali "70 milionów funtów" na transfery to tylko w The Sun.

Także na miejscu kibiców Bayernu nie nastawiałbym się za bardzo na transfery jak 2 lata temu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”