Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 224

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 28 gru 2006, 22:38

rkoeman pisze:no bez przesady. szanuje tego gracza za styl gry i uwazam ze jednego z najlepszych pilkarzy swiata ale po porazce cos sie z nim stalo - za duzo mowi, wpiera ludziom ze brzydzi sie symulowaniem po czym kladzie sie po rzekomym wejsciu puyola i po wolnym pada gol....
Pierwszy raz sie z toba zgadzam. :o Naprawde, po tym finale lekko mu :badziewie: W sumie to ja sie nie dziwie. Mi tez to sie odbilo na zdrowiu. On tam byl, gral w tym meczu. Na dodatek zmarnowal conajmniej dwie 100% sytuacje. Tamten mecz to prawdziwy dramat dla naszych pilkarzy i kibicow Arsenalu. Oczywiscie to go nieusprawiedliwia, ale jakby nie bylo, przegral dwa wielkie finaly w przeciagu 2 miesiecy.:roll:
To gadanie, ze Eto'o byl na spalonym bylo poprostu bezsensowne. Tymi wypowiedziami Henry wiele stracil w oczach kibicow innych druzyn.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 gru 2006, 22:53

RóżA pisze:
rkoeman doskonale Cię rozumiem. Sam byłem trochę zdziwiony gdy czytałem wypowiedzi Henry'ego po feralnym dla nas finale Champions League czy nawet podczas Mistrzostw Świata. Pytanie tylko czy to były prawdziwe wywiady czy tez tylko wymysły Suna czy Daily Mirrora :roll:
widzialem wywiad w katalonskiej tv3 krecony w strefie mieszanej tuz po meczu. wiec nie byl to wymysl bulwarowek

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 gru 2006, 23:03

W takim razie to jednak frustracja wzięła górę. W sumie to nie ma co się dziwić, ciekawe co ja bym wymyślił gdybym przegrał w finale Champions League :lol:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 gru 2006, 23:07

byc moze mialbys zakaz bredzenia jak pilkarze barcelony? :D laporta wprowadzil taka zasade i bardzo dobrze sie ona sprawdza :D mysle ze to jedyna droga bo kazdy by sie pewnie frustrowal po zmarnowaniu 2 setek w finale lm czyli przegraniu tego tytulu oraz zlotej pilki

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 28 gru 2006, 23:14

Mam Ci wrzucić powtórkę? Kontakt był, Ade wpadł na Kuszczaka.
No w sumie o to mi własnie chodziło tylko zle to zapisałem, Ade kopną piłke gdzies w bok byle by nie dotknęła Kuszczaka, a sam przewrócił sie szukając kontaktu z Kuszczakiem, bo nie wejscie Tomka było powodem tego ze sie przewrocił. On chciał na niego wpasc, Tomek zabrał ręce. Nie bede juz tego roztrząsał bo to jest teraz normalna sytuacja ze wymusza sie faul i szuka sie tak kontaktu.
Chodzi mi głownie o to ze czasem cięzko cos jednoznacznie nazwac symulką i to jak w jaki sposób sie to nazwie zalezy od gracza który w tym uczestniczy.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 28 gru 2006, 23:18

John Travolta pisze: Chodzi mi głownie o to ze czasem cięzko cos jednoznacznie nazwac symulką i to jak w jaki sposób sie to nazwie zalezy od gracza który w tym uczestniczy.
To teraz mi wytlumasz karnego dla MU w meczu z Wigan. :o Park tak samo wymusil karnego, glownie o to mu chodzilo. Co nie zmienia faktu, ze karny BYL. :wink:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 gru 2006, 23:20

John, ale zauważ, że Adebayor zrobił przynajmniej tyle, że wymusił faul, a nie go udawał. Ronaldo robi coś zupełnie innego, on się przewraca 'sam z siebie', nie ma nawet minimalnego kontaktu z przeciwnikiem. A to jest spora różnica :wink:

Koeman, nie miałem zielonego pojęcia że coś takiego obowiązuje piłkarzy Barcelony. Pytanie tylko czy nie jest to lekką przesadą, w końcu istnieje coś takiego jak 'wolność słowa' :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 gru 2006, 23:24

RóżA pisze:Pytanie tylko czy nie jest to lekką przesadą, w końcu istnieje coś takiego jak 'wolność słowa'
Problem jednak w tym, że pod wpływem emocji człowiek może powiedzieć różne głupie rzeczy. Potem sam wie, że zrobił z siebie idiotę, ale trudno takie rzeczy odkręcić. Poza tym piłkarze reprezentują klub nie tylko na boisku, ale i poza nim. Stąd ta troska. To dla ich dobra :P

Zresztą żeby nie było, że część osób zrozumie to jako jakieś drastyczne ograniczenia narzucone piłkarzom. To nie jest tak.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 28 gru 2006, 23:28

RóżA pisze:Pytanie tylko czy nie jest to lekką przesadą, w końcu istnieje coś takiego jak 'wolność słowa'
:arrow:
Mentor pisze:Problem jednak w tym, że pod wpływem emocji człowiek może powiedzieć różne głupie rzeczy. Potem sam wie, że zrobił z siebie idiotę, ale trudno takie rzeczy odkręcić. Poza tym piłkarze reprezentują klub nie tylko na boisku, ale i poza nim. Stąd ta troska. To dla ich dobra
Zgadzam sie z tym co napisal Mentor. Szkoda, ze w Arsenalu takiego czegos nie ma. Tym sposobem uniknelibysmy nieprzemyslanych wypowiedzi Henka. :roll:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 gru 2006, 23:33

Niggaz czyli chodzi raczej o pomeczowe wypowiedzi niż o jakiekolwiek wywiady? Bo przecież takie są udzielane.

Mniej więcej kumam już o co chodzi. Sam nie raz doświadczyłem tego typu sytuacji, później rzeczywiście jest swoją głupotę ciężko odkręcić. A smród pozostaje...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 gru 2006, 23:40

Przecież wywiady są udzielane i to na różne tematy. Niektóre kwestie zostają po prostu przemilczane, ale wypowiedź ma charakter wymijający czy też czysto kurtuazyjny. To wystarczy.

A tak w ogóle to lubię czytać wywiady bo sporo niekiedy sporo mówią o zawodnikach. Na przykład styl wypowiedzi Deco zawsze poznam. Nikt nie musi podpisywać z kim to wywiad. Sposób odpowiadania na pytania ma dość charakterystyczny. Koleś nie owija w bawełnę i nie boi się szczerości. Wykazuje też często, że ma naprawdę łeb na karku.

Ależ okrutny OT :olaboga: Kończymy :wink:

bana chciałeś ? :lol2: // 2 z modów apokalipsy

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 28 gru 2006, 23:59

To teraz mi wytlumasz karnego dla MU w meczu z Wigan. Park tak samo wymusil karnego, glownie o to mu chodzilo. Co nie zmienia faktu, ze karny BYL.
No i poprawny był tez karny w meczu z Arsenal - MU. Nie to było sednem.
John, ale zauważ, że Adebayor zrobił przynajmniej tyle, że wymusił faul, a nie go udawał. Ronaldo robi coś zupełnie innego, on się przewraca 'sam z siebie', nie ma nawet minimalnego kontaktu z przeciwnikiem. A to jest spora różnica
No własnie wg mnie prawie wcale nie przewraca sie sam z siebie, to prawie to mecz z Boro, tą sytuacje z Wigan sobie chyba przypominam ale nie odczytywałem tego jako symulke. Ronaldo strasznie symulował na WC to przyznaje ale te mistrzostwa naprawde go zmieniły i to na lepsze.

Ja tez juz koncze ten OT.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 29 gru 2006, 11:23

Dzisiaj nasz najlepszy napastnik- Thierry Henry- po raz kolejny bardzo pochlebnie wypowiedział się o Ribery'm. Najwidoczniej Francuz daje do myślenia Wengerowi, może w końcu Arsene przejrzy na oczy i zdecyduje się na transfer Francka. Myślę, że nawet przy tak bogatej kadrze miejsce dla Niego by się znalazło :wink: Tym bardziej, że według mnie Ribery doskonale pasuje do wizji gry Wengera- szybki, kombinacyjny football :)

Niepewny swojej przyszłości w Arsenalu jest Anthony Stokes. Kontrakt z Falkirk (w którym strzelił już 11 bramek) kończy mu się wraz z końcem roku a on nadal nie jest pewny swojej przyszłości w Arsenalu. Według mnie najlepszym wyjściem w tym momencie byłoby przedłużenie wypożyczenia młodziana o kolejne pół roku- do końca sezonu. Później się pomyśli co zrobić dalej.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 gru 2006, 18:02

Stokesa che podobno Charlton wypozyczyć - nie miałbym nic przeciwko temu, zawsze to wyższy poziom niż Falkirk. No i tu walka o utrzymanie będzie. Myśle, że byłoby to bardzo dobre posunięcie.

Właśnie przeczytałem, że na Sheffield wyruszymy bez kolejnych pechowych graczy, znów kontuzje :?
Jak wiadomo nie zagrają Freddie, Titi, Gallas, Eboue i Adebayor, teraz sie okazuje, że także Theo, Djourou oraz Hleb prawdopodobnie nie wystąpią :?

W dodatku Cesc, Song, Bestia i Aliadiere są przeziębieni, choć w kadrze się znaleźli.

Być może zagra także Denilson, oraz Lauren

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 29 gru 2006, 18:14

Walcott, Djourou i Hleb są w kadrze na mecz :o Nie ma natomiast Denilsona :lol: Coś fieldy pomieszałeś.

W ataku powinna wyjść dwójka Bestia-Van Persie, choć znając Wenger Baptista wejdzie dopiero w 70 minucie a od początku zagra Theo albo co gorsza Aliadiere :roll: Mecz ten trzeba wygrać, Sheffield na chwilę obecną nie jest w stanie zabrać nam ani jednego punktu, oby tylko skuteczność znów nie zawiodła.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”