Liverpool (zbiorczy) - Strona 224

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 01 gru 2010, 15:38

Mało jest słabszych obrońców od Konczeskiego i nawet Wayne jest lepszy. Jesli mowimy o lewych to dla mnie odkryciem sezonu na tej pozycji jest...Jose Enrique.Dla niego sezon w 2 lidze był chyba zbawienny, jeden z wiekszych leszczy obrony w Premiership nagle staje sie swietnym obrońca, swietny zarowno w obronie jak i w ataku.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 01 gru 2010, 17:27

Bridge był łączony z transferem na Anfield latem, ale nic z tego nie wyszło i przyszedł Konchesky. Teraz wszyscy mogą mieć pewność, że podobne plotki się nie pojawią, bo Wayne jest zbyt zaawansowany wiekowo, co eliminuje go, ze względu na nową politykę transferową klubu, już na starcie.

Jeśli chodzi o napastników, to dzisiaj znowu pojawiły się plotki o Llorente. No i coraz więcej gazet pisze o Hondzie.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 02 gru 2010, 17:18

Gary Cahill, o który ostatnio wspomniał MGiggs, jest łączony z przejściem na Anfield. Takie informacje podaje The Guardian.

Chociaż to pewnie plotka, bo w związku z kontuzją Carraghera (przypominam, że Jamie wróci do gry dopiero w marcu) w mediach pojawia się coraz więcej nazwisk ŚO, którzy mieliby w styczniu przejść do Liverpoolu.

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 02 gru 2010, 17:40

jestem za. młody. Anglik. w miarę udany do tej pory sezon. ale pewnie jakieś 8-10 milionów euro, jak nie funtów, trzeba będzie za niego dać.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 gru 2010, 18:30

za Cahilla ? 8 mln ? euro ? :lol:
latem łaczyli go z Arsenalem. Coyle nie chciał o tym słyszeć. Padały kwoty powyżej 20 mln funtów.
Pamiętajmy, że jest młody i pewnie niedługo zacznie grać regularnie w kadrze. Cena za niego nie będzie niska

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 02 gru 2010, 18:45

Za dobrego Angola trzeba płacic niestety sporo. Zna Ligei jej specyfike, za 3 lata nie będzie mu się marzyła miłosc do Hiszpanii i jej ligi.Oczywiscie można wyłożyc kase na Mexesa ktory może okazać się klapą i chciec po roku uciekac do Włoch.

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 03 gru 2010, 9:37

awans z pierwszego miejsca zapewniony. meczu nie widziałem, ale z tego co zdołałem wywnioskować z różnorakich tekstów i wypowiedzi pierwsza połowa - dobra, druga - fatalna. czyli jak to w tym sezonie - norma. Babel się pokazał, Reina wręcz przeciwnie, farfocel straszny na 1:1. mam nadzieję, że za transferami w styczniu przyjdzie też zmiana trenera. chociaż z drugiej strony Hodgson coś ostatnio mówił o 'jego wizji budowania zespołu' :boje się:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 03 gru 2010, 20:24

Pacheco i Kelly przedłużyli swoje kontrakty z klubem do 2014 roku, a Agger zapewnił, że nie chce opuszczać Anfield i jednocześnie zaznaczył, że jak Hodgson nie chce go w klubie, to niech powie mu to prosto w twarz. Dobre informacje. Teraz czekam na zwolnienie Roy'a, bo ten człowiek to jednak wielka pomyłka.

Odnośnie wczorajszego meczu: tragedia. Nic więcej nie jestem w stanie dodać.

gienio
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gienio » 03 gru 2010, 22:08

[quote="Daaaamian"]Pacheco i Kelly przedłużyli swoje kontrakty z klubem do 2014 roku, a Agger zapewnił, że nie chce opuszczać Anfield i jednocześnie zaznaczył, że jak Hodgson nie chce go w klubie, to niech powie mu to prosto w twarz. Dobre informacje. Teraz czekam na zwolnienie Roy'a, bo ten człowiek to jednak wielka pomyłka.

A jaki my mielismy pozytek z Dunczyka w ostatnich sezonach? :(
Za duzo w ostatnich latach przewinelo sie pilkarzy,ktorzy wiecej sa u lekarzy niz graja.
Kewell,Degen czy Aurelio a teraz dolaczyl do nich Agger.
Z cala sympatia do Daniela ale powinnismy go sprzedac bo podejrzewam,ze te kontuzje beda go trapic do konca kariery :(

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 03 gru 2010, 22:23

Sprzedać Aggera? Nie żartuj.

Fakt, Danny często ma ma problemy z kontuzjami, ale gracza o takich umiejętnościach nie można tak po prostu sprzedać. Walory Aggera w defensywie każdy zna, więc o tym pisać nie będę. Warto jednak zauważyć, że Duńczyk to jedyny środkowy obrońca w obecnej kadrze Roy'a, któremu piłka przy nodze nie przeszkadza i potrafi zrobić z nią coś sensownego. Nudzi mnie już oglądanie Carraghera czy Kyrgiakosa, którzy notorycznie wypierdalają piłki byle dalej od bramki, przez co drużyna, wbrew pozorom, naprawdę dużo traci. Skrtel w tym elemencie jest lepszy od wyżej wymienionej dwójki, ale do klasy Daniela trochę mu jednak brakuje. Dla mnie zdrowy Agger to nr 1 środka naszej defensywy i prędzej bym sprzedał Carraghera niż jego.

Porównanie do Degena strasznie nieudane.

gienio
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gienio » 03 gru 2010, 22:57

Daaamian>z tym porownaniem do Degena to mialem na mysli ilosc kontuzji w ostatnich latach :wink:
Oczywiscie szanuje Aggera,zgadza sie,ze jest najlepszym naszym stoperem ale nie zapominaj,ze on podczas 4 sezonow zagral okolo 50 meczow w lidze.
Czyli srednio nieco ponad 10.Tak wiec niewiele mamy z niego pozytku.

W zwiazku z tym,ze Carra wypadl na dluzszy okres czasu musimy znalezc jakiegos zastepce ktory by od razu wskoczyl do skladu.
Owszem jest Wilson ale on nie ma zadnego doswiadczenia w PL.Liga szkocka to poziom Championship.
Spodziewam sie wiekszej ilosci straconych bramek w najblizszych meczach,niestety.
Mimo,ze Carra nie jest jakims kozakiem w defensywie ale wiele razy dupe nam ratowal.Jakby nie bylo to dowodzil ta obrona,a teraz niby kto to ma uporzadkowac?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 03 gru 2010, 23:16

Wiem, że miałeś na myśli kontuzje.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 06 gru 2010, 16:20

Mówi się, że Liverpool zainteresowany jest pozyskaniem Connora Wickhama z Ipswich Town. Kojarzycie tego piłkarza? Warto w niego zainwestować?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 06 gru 2010, 20:47

Niezłe jaja zaraz będą. Torres nie gra, bo jego żona rodzi, a w ataku straszyć (chociaż to słowo w sumie średnio pasuje do zaistniałej sytuacji) będą Babel i N'Gog. No i oczywiście Aurelio na ławce, a w pierwszym składzie największy nieudacznik w klubie - Konchesky.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 gru 2010, 20:50

Mówi się, że Liverpool zainteresowany jest pozyskaniem Connora Wickhama z Ipswich Town. Kojarzycie tego piłkarza? Warto w niego zainwestować?
Wraz z Mccapherem(jakoś nie mogę zapamiętać tego nazwiska, więc na pewno przekręciłem, ale wiadomo o kogo chodzi) z Chelsea był największą gwiazdą angielskiej młodzieżówki u-17, która zdobyła w tym roku ME. Grywa już regularnie w Championship, jeden z najlepiej rokujących piłkarzy na Wyspach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”