Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 225

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 29 gru 2006, 18:17

Walcott, Djourou i Hleb są w kadrze na mecz Surprised Nie ma natomiast Denilsona Laughing Coś fieldy pomieszałeś.
Czytalem newsa na BBC i wszystko sie zgadza. :roll: Nie wiem skad Ty bierzesz info, ale BBC to raczej wiarygodne zrodlo. :wink:

BBC
Ostatnio zmieniony 29 gru 2006, 18:19 przez guru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 gru 2006, 18:19

Ja nie opierałem się na liście powołanych tylko na newsie :D w którym były tylko przypuszczenia, była szansa, że Denilson zagra, jednak się okazało, że ci przeziębieni będa w stanie zagrać.
Hleb doznał jakiegoś urazu na trening.
oficjalna strona podała pisze:Hleb got injured today on his shin. (...) We don't think it's bad but he will miss this game.(...) Theo Walcott has a back problem(...) As a consequence Denilson and Lauren are likely to be on the bench for the first time in the Premiership this season

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 29 gru 2006, 18:22

Wiem, właśnie przeczytałem to na oficjalnej stronie, ale jeszcze dzisiaj na Arsenal TV był 'Match Menu' i przedstawiali listę powołanych na mecz. Nie było na niej Denilsona, a nazwiska Walcotta, Djourou i Hleba na niej widniały :wink: Być może listę powołanych na mecz można zmienić :roll:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 gru 2006, 20:33

RóżA pisze:Mecz ten trzeba wygrać, Sheffield na chwilę obecną nie jest w stanie zabrać nam ani jednego punktu, oby tylko skuteczność znów nie zawiodła.
Chyba jak kazdy mecz trzeba wygrac :lol: Co do tego ze Sheffield nie jest w stanie wam zabrac 2 pkt to wydaje sie ze jestes w bledzie :!: Byly meczarnie z Watfordem a szable to jednak bardziej wymagajacy rywal w dodatku do tego spotkanie przystapicie bardzej oslabieni wzgledem ostatnich derbow :twisted:
Nie bedzie Theo wiec kto ma asyste zanotowac :think: Wg mnie ciezki mecz i najprawdopoddobniejszy remis chociaz w ekipie Szabel tez nie jest zbyt rozowo :cry: :cry: :cry:

edit
guru pisze:... Fabregas? Rolling Eyes Tak dla twojej wiedzy ma najwiecej asyst w lidze Arrow 10. Za nim jest Lampard, ktory ma ich 8.
No neich ma - tylko ze ja nie pilem do tego :!: tylko do ostaniego zagrania z Watfordem(zreszta w tym poscie do tego meczu sie odnosilem) kiedy to Theo wysmienitym zagraniem otworzyl dorge do Bramki v. Persiemu - gdyby nie to pewnie skonczyloby sie na utracie pkt :think:
Ostatnio zmieniony 29 gru 2006, 20:46 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 29 gru 2006, 20:39

czeher pisze:Co do tego ze Sheffield nie jest w stanie wam zabrac 2 pkt to wydaje sie ze jestes w bledzie Exclamation Byly meczarnie z Watfordem a szable to jednak bardziej wymagajacy rywal w dodatku do tego spotkanie przystapicie bardzej oslabieni wzgledem ostatnich derbow Twisted Evil
Racja. Osobiscie to ja nie jestem pewien 3 oczek. :? Gramy na wyjezdzie i na dodatek jestesmy baaardzo oslabieni. Nawet jak Sheffield wystawi rezerwy to nie bedzie latwo, bo rezerwowi zawodnicy dadza z siebie wszystko. Przypomina mi sie mecz Arsenalu z Evertonem w CC. :wink: Na dodatek beniaminek gra silowo.
czeher pisze:Nie bedzie Theo wiec kto ma asyste zanotowac
... Fabregas? :roll: Tak dla twojej wiedzy ma najwiecej asyst w lidze :arrow: 10. Za nim jest Lampard, ktory ma ich 8.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 29 gru 2006, 22:34

guru pisze:Osobiscie to ja nie jestem pewien 3 oczek.

Ja w sumie jakoś bardziej bałbym się straty punktów z Watfordem. Może przemawia przeze mnie zbyt duży optymizm, ale jestem zdania, że Arsenal nie będzie miał problemów ze zdobyciem kompletu punktów w tym starciu.
guru pisze:Gramy na wyjezdzie i na dodatek jestesmy baaardzo oslabieni.
A kiedy Arsenal nie gra osłabiony :P Praktycznie nie ma meczu, aby ktoś nie wyleciał, jak nie za kartki to znowu urazy i tak w kółko. Dlatego też dobrą stroną tych wszystkich absencji jest dodatkowa mobilizacja dla innych zawodników do pokazania się w ważnym spotkaniu.

Poza tym mamy dobry okres, nawet przy słabszej grze jesteśmy w stanie zdobyć komplet punktów, dlatego warto kontynuować passę i w dobrym stylu zakończyć rok.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 gru 2006, 0:03

oj Duchu, ty chyba przed kazdym meczem piszesz, że 3 pkt łatwo nam przyjdzie zdobyć. Wcale tak łatwo nie bedzie, na pewno meczu nie wygramy na stojąco. Trzeba będzie walczyć i to porzadnie. Dobre jest to, że zagra kilku rezerwowych w nasych szeregach. Choćby taki Aliadiere, on wie, że jego dni w Arsenalu są policzone, juz nie będzie wypozyczany, zostać też ne zostanie - będzie sprzedany [najprawdopodobniej], a że okienko zimowe się otwiera - to wie, ze musi dać z siebie wszystko. Bo będzie chciał sie pokazać potencjalnym szefom [mówi się o Boro].
Nasz zespół jest bardzo mocno osłabiony, tak źle to już dawno nie było.
Zabraknie [lub może zabraknąć] Eboue, Gallasa, Freddiego, Theo, Bestii, Hleba, Adebayora, Henry'ego, Diaby'ego,
wyboldowałem tych wazniejszych, którzy stanowią o naszej sile.
To 6 zawodników, czyli ponad połowa składu. A wiadomo przecież, że i tak gramy młodym zespołem, gdzie na rezerwie mamy jeszcze młdoszych i jeszcze mniej doświadczonych piłkarzy.
Song, Denilson, czy wiecznie marnujący okazje Aliadiere - nie mówie, że nie dadzą rady - mówie, że wcale łatwo nie będzie.
Całe szczęscie, że środek pomocy mamy ciagle ten sam i odpukać - Gilberto i Cesc raczej są zdrowi. Trzon zespołu został Jens - Kolo - Gilberto, Cesc - Robin. Więc stawiam na naszą wygraną [biorac pod uwage jeszcze osłabienia Sheffield], choć po cięzkim meczu, bo jak wiadomo, róznie u nas bywa ze skutecznością.

czeher pisze:Nie bedzie Theo wiec kto ma asyste zanotowac
Cześku, zawsze można bramkę po stałym fragmencie zdobyć, strzał z wolengo Robina, bądź jego dośrodkowanie z rożnego i Gilberto już będzie wiedział co z piłką zrobić :D
W pierwszym meczu, u nas wygraliśmy 3:0 Bramki strzelali niobecni, Gallas, Titi oraz ... Jagielka, który teraz zagra i chwała Bogu :P

edit:
Wenger jednak postanowił przedłużyć wypożyczenie Stokes'a do końca sezonu, więc ma szanse zdobyć króla strzelców szkocjkiej ligi.

7 bramek brakuje do bramki nr 15 000 w Premiership.
Szkoda, że Arsenal ga najpóźniej, pewnie nie uda nam się strzelić jubileuszowego gola. Ale jest też dobra storona - nie przejdziemy do historii jako drużyna, która dała sobie strzelić jubileuszową bramkę :lol2:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 gru 2006, 13:49

Stokesowi dobrze zrobi przedłużenie umowy z Falkirk. Młody Irlandczyk doskonake sibie radzi w lidze szkockiej i taki obrót sprawy wyjdzie mu na dobre :]
Ja jednak mam nadzieję że to właśnie któryś z graczy Arsenalu zdobędzie jubileuszową bramkę w Premiership :wink: Barclay's ufundowała nawet jakąś nagrodę indywidualną dla strzelca historycznego gola, niestety zapomniałem co to ma być :oops:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 gru 2006, 19:14

Po pierwszej połowie przegrywamy 1:0. Nie możemy dzisiaj stworzy ć sobie dogodnej sytuacji do strzelenia bramki :? Do tej pory mieliśmy takową tylko jedną- w 5 minucie Baptista znalazł się sam na sam z bramkarzem Sheffield. Niestety przy przyjęciu piłka mu odskoczyła i udanie interweniowali obrońcy. Szansę miał też Gilberto po rzucie rożnym, jednak Jego strzał z główki przeleciał nad bramką. Poza tym słabo. Rosikcy stara się dzisiaj rozgrywać, niestety z różnym skutkiem. Aliadiere :? Przez 45 minut przy piłce był dwa razy. Oddał nawet strzał na bramkę :shock: ale wprost w bramkarza. Bramkę zapisuję na konto Toure z Lehmannem za spółkę- ten pierwszy dał się ograć jak junior, drugi wyszedł fatalnie wyszedł z bramki. Poza tym Sheffield gra bardzo brutalnie- Baptista już dwa razy zwijał się z bólu, podobnie Rosicky. Do tego Van Persie został uderzony pięścią w brzuch przez kapitana gospodarzy, niestety sędzia tego nie wychwycił. Oczywiście Van Persie przy najbliższej okazji oddał graczowi Shieffield (ale nie temu który Jego uderzył) za co dostał żółtą kartkę :roll:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 30 gru 2006, 19:25

Co jak co ale po Kolo takiego błedu sie nie spodziewałem :o Poprostu zawalil tą bramke jak dzisja pewnien "kopacz" z MU :P
Murawa dzisaj nie wyglada za fajnie i napewno nie sprzyja grze kombinacyjnej :roll: Jeżeli Arsenal bedzie dalej sobie tak poczynał a Sheffield grał jak do tej pory z takim zangażowaniem to trzy punkty zostaną tam gdzie powinny :twisted:

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 30 gru 2006, 19:54

Jagielka na bramce a my sie przewracamy zamiast grac... ladnie..

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 gru 2006, 20:11

Myslalem, ze Aliadiere juz wystarczjaco pokazal sie w tym roku, a tu taki zonk. Arsenal nie zasłuzyl na remis, tym bardziej na zwyciestwo. Zostali osmieszeni... Nie wiem jak wygladała sytuacja do konca z kontuzjami, jednak napewno Cesc mogł grac od pierwszej minuty, w miejsce Aliadiere czy Flaminiego. Jeszcze tego malo gospodarze grali ponad 30 minut z Jagielka w bramce :P :P Wenger i te jego pomysły ponosza kolejna porazke.
Na jakiej pozycji gral poczatkowo Bestia...
Wszyscy pomagaja MU jak tylko mozna.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 gru 2006, 20:17

Jarzinho pisze:Na jakiej pozycji gral poczatkowo Bestia...
Ofensywnie usposobiony pomocnik :wink:

Na koniec meczy Sheffield prezentowało typową 'obronę Częstochowy'. Z dzisiejszej porażki nawet się cieszę, gdyż może w końcu Wenger zrozumie że nie można wystawiać w pierwszym składzie Aliadiere. Ten człowiek to paralityk, który zupełnie nie pasuje do naszego zespołu :? Poza tym całkiem nieźle zagrał Denilson.

Aha, Anthony Stokes ustrzelił dzisiaj hat-tricka :wink:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 30 gru 2006, 20:19

Wszyscy pomagaja MU jak tylko mozna.
MU przedewszystkim samo sobie pomaga.

Widzialem tylko koncówke i wyglądała bardzo przeciętnie w wykonaniu Arsenalu. Jeszcze przed tym meczem myslałem ze maja jakies szanse na dogonienie lidera, ale w takich chwilach pewnie nawet najwięksi optymisci tracą nadzieje.

Cesc nie zagrał od początku, prawdopodobnie dlatego ze jest przemęczony, grał w prawie kazdym meczu i juz z Watfordem wyglądał na przytłoczonego i zmęczonego, dotego chyba był przeziębiony...

Głowny błąd Wengera to ze nie za bardzo trafił z wymianą pokolen w druzynie, za szybko odeszli weterani i za szybko wymaga od młodych stabilnej formy. Młode chłopaki jeszcze nie dokonca dojrzeli i przydałby im sie jeszcze doswiadczony Pires, Bergkamp czy nawet Sol.
A tak jest grupa młodych nieco ogranych, i grupa jeszcze młodszych żółtociobów. No i jeszcze ta grupa skontuzjowanych...

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 30 gru 2006, 20:22

[']
Zajebiscie... Przeszlismy do historii. Ostatni raz przegralismy z Sheffield 33 lata temu.[']
Zenada!! Szkoda, ze mecze Premiership odbywaja sie na gnoju. [']
Jarzinho pisze:Myslalem, ze Aliadiere juz wystarczjaco pokazal sie w tym roku, a tu taki zonk
['] Nie jestem w stanie go bronic. Ciekawe czy trener Boro wciaz go chce.
Jarzinho pisze:Arsenal nie zasłuzyl na remis, tym bardziej na zwyciestwo. Zostali osmieszeni... Nie wiem jak wygladała sytuacja do konca z kontuzjami, jednak napewno Cesc mogł grac od pierwszej minuty, w miejsce Aliadiere czy Flaminiego.
Mimo tego bledu Toure to akurat nie jestem na niego zly. Szkoda, ze Wenger nie daje mu szans w ataku, bo on przynajmniej potrafi oddac strzal.
Gralismy w naprawde oslabionym skladzie, tylko co ma powiedzec trener SU? Byl zmuszony postawic obronce na bramke... Jednak nasi nie byli w stanie oddac ZADNEGO groznego strzalu przez 35 minut. [']
Przegralismy 2:0 w zenujacym stylu i tyle na ten temat...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”