Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 225

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 04 sie 2008, 22:10

No, ale jak został sprzedany to już jest gorszy itd. Brawo

Tak może i to głupota ale od Evansa i tak jest gorszy i nie mam zamiaru z Tobą p tym dyskutować bo co Ty wiesz o naszej szkółce :?: Pewnie nic więc ta rozmowa i tak nie miałaby większego sensu ;)

EOT

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 04 sie 2008, 22:13

Może i jest gorszy, ale nie o to chodzi :] Chodzi o sam fakt jakie umiejętności itd. miał Pique jak jeszcze był w drużynie, a jakie ma po transferze według opinii niektórych kibiców :]
Stracilismy Pikaczu Neutral Poprostu smiech na sali
a później:
sprzedaż Pique jest jak dla mnie jak najbardziej rozsądnym wyjściem
To najłagodniejsze.Było tego dużo dużo więcej i dużo gorsze(najpierw: być może stracimy dobrego zawodnika i zawód, a potem: to słabiak i nie był potrzebny itd.), ale nic. Już uciekam :)

P.S. my na razie jesteśmy z niego bardzo zadowoleni :]
Ostatnio zmieniony 04 sie 2008, 22:34 przez Bask, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 04 sie 2008, 22:32

Ferguson nie wyrzucał go z drużyny. Chyba sam Hiszpan uznał, że łatwiej będzie mu grać w zespole Barcelony niż United, gdzie konkuruje z Ferdinandem, Vidicem, Brownem i Evansem. Istnieje też możliwość, że po prostu tęsknił za krajem. Ludziom się to zdarza.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 04 sie 2008, 23:03

Z tego co czytałem to Pique miał chyba jeszcze tylko rok ważny kontrakt i nie chciał go przedłużać... dobrze mówię czy nie ? ^^

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 04 sie 2008, 23:07

Bask pisze:
Kamil232 pisze:Bo mamy lepszego Evansa.
Wcześniej czytałem, że to głupota sprzedawać Pique itd.
No, ale jak został sprzedany to już jest gorszy,słaby itd. :brawo: :lol:
To czytałeś chyba posty osób, które nie wiedziały co mówią(z doświadczenia jednak wiem, że kibice FCB na tym forum czytają niezbyt uważnie). Ja Jonny'ego obserwuję od dłuższego czasu i od początku mówiłem, że ma większą szansę na zrobienie kariery u nas. Utwierdziłem się w tym przekonaniu po kapitalnym okresie na wypożyczeniu w Sunderlandzie. A Pique? Zrobi karierę, ale nie w PL.

Dobry ruch Simmo. Ma szansę udowodnić, że warto na niego stawiać na OT. Wystarczy tylko potwierdzić swoją klasę na Ewood Park.

Dzisiaj byliśmy za to świadkami fajnego meczu. Fabio i Rafael wyglądają znakomicie. Rodrigo też wygląda na klasowego grajka. Gibson - kapitalna brama. Kto wie...Może będą z niego ludzie, ale musi zostać wypożyczony do klubu z PL. Z młodzików dobry był jak zawsze Evans oraz Cleverley, który z meczu na mecz coraz bardziej mi się podoba. Już nie mogę doczekać się CC, bo nasi młodzicy wyglądają wprost znakomicie :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 sie 2008, 23:13

Bez żadnych złośliwości [nie śmiałbym po waszym ostatnim sezonie :D] mam nadzieję, że wasza młodzież lepiej zaprezentuje się w CC niż w minionym sezonie, też chciałbym zobaczyć co potrafią.

Czy Manucho [czy jakoś tak, tan z Angoli] przyjdzie w tym sezonie na OT, czy ciągle w Grecji czeka na pozwolenie na pracę ?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 04 sie 2008, 23:24

fieldy pisze:Bez żadnych złośliwości [nie śmiałbym po waszym ostatnim sezonie :D] mam nadzieję, że wasza młodzież lepiej zaprezentuje się w CC niż w minionym sezonie, też chciałbym zobaczyć co potrafią.
My raczej wypożyczamy zawodników, którzy dobrze rokują, ale z uwagi na dużą konkurencję w składzie, nie mają wielkich szans na częstą grę w pierwszym zespole. Niestety, ale liga rezerw prezentuje żenujący poziom, gdzie nawet Eagles wyglądał jak gracz nie z tego świata. I dlatego pewnie ponownie nie ujrzysz naszych wszystkich dobrze rokujących młodzików w akcji. Ot już taki Simpson poszedł do ROvers :P

W tamtym roku odpadliśmy dość niespodziewanie, ale chyba na własne życzenie. DO gry desygnowany był Evans, który dopiero o wrócił po kontuzji, słabiuteńki Bardsley, nie lepsi Martin oraz Eagles i w końcu (o zgrozo) Dong. Na domiar złego dopiero futbol w Anglii poznawał Anderson. Teraz musi być lepiej i będzie :)
Czy Manucho [czy jakoś tak, tan z Angoli] przyjdzie w tym sezonie na OT, czy ciągle w Grecji czeka na pozwolenie na pracę ?
Wciąż czeka na pozwolenie na pracę. Ostatnio widziany był na trybunach bodaj w Aberdeen.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 05 sie 2008, 0:52

Wcześniej czytałem, że to głupota sprzedawać Pique itd.
No, ale jak został sprzedany to już jest gorszy,słaby itd.
Jak zwykle kibice Bary aktywni :lol: Ja nic takiego nie pisałem, że to głupota sprzedawać, więc nie wrzucaj mnie z kimś innym do jednego wora.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 05 sie 2008, 1:06

Evans pewnie zrobi taka kariere jak wszyscy ostatni wychowankowie szkolki, czyli albo pojdzie gdzies na wypozyczenie na kilka lat albo zostanie sprzedany. Nie wypowiadam sie na temat jego umiejetnosci bo nigdy nie widzialem go w akcji.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 05 sie 2008, 1:29

ostatnimi czasy u kibicow Barcelony i Manchesteru zaobserwowalem to co zazwyczaj charakteryzowalo ''polemiki'' sympatykow Juve i Interu. Mianowicie olbrzymi przerost formy nad trescia z domieszka megalomanstwa i rosnacymi w zawrotnym tempie rozmiarami bufoniarstwa. ogarnijta sie!! :P

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 05 sie 2008, 1:34

Ten pierwszy cytat to moj ;] . Zdania nt PQ nie zmienilem , dalej twierdze ze to niezly chlopak i mimo wszystko Barca zrobila dobry interes kupujac go

Inna sprawa, ze niedlugo konczyl mu sie kontrakt, ktorego raczej nie mial ochoty przedluzyc , no i pomijajac nasz zelazny duo byl Evans. Trudno jest ocenic kto lepszy, kto gorszy, ale dyplomatycznie powiem, ze Evans wcale nie gorzej prezentowal sie niz PQ (jezeli chodzi o te mecze ktore widzialem z jego udzialem)

Zmieniajac temat, co by nie zwolywac fanow Barcy...

Simpson w Blackburn. Mam mieszane uczucia, co do tego. Gary znowu kwiczy i cos go boli i tak naprawde mozemy w trakcie sezonu zostac z jednym prawym defensorem - Brownem. Pomijam Hargo , bo wolalbym go widziec na nominalnej pozycji oraz braci z Brazylii. Z drugiej strony moze sie ograc. Tak naprawde jego przyszlosc zalezy od tego jak bedzie sie prezentowal w Blackburn. Jesli bedzie gral tak jak w meczu z Kaizer Chiefs (przecieralem oczy ze zdumienia :shock: ) to jestem pewien ze nastepce Garego bedziemy mieli , a ja przyznam sie do bledu :)

Na wylocie sa tez podobno Martin i Evans . Ten ostatni juz od dluzszego czasu jest pod obserwacja Keano, ale watpie zeby SAF zostawil nas bez alternatywy na srodek defensywy. Co do Martina to rowniez nie jestem pewien ... Tak szczerze mowiac nie wiem co sadzic o jego grze . W tamtym sezonie w meczach kontrolnych bardzo mi sie spodobal. W tym roku , w tych meczach co widzialem , przychodzi mi na mysl jedno - gorsza wersja Parka. Facet ma zajebiste serce do gry , nie odpuszcza , goni przez pol boiska za przeciwnikiem , ale niestety umiejetnosci juz mniejsze :-/

Cos cicho o transferach z naszej strony .

Prawde mowiac jakos mnie to nie martwi. W ataku zostaje Fraizer. Ciekawi mnie sytuacja z Manucho i jego pozwoleniem na prace . Jesli takowe pozwolenie dostanie , atak bedziemy mieli kompletny.

Ktos juz wczesniej poruszal kwestie skrzydel. Imo Fergie raczej nie bedzie tutaj kombinowal . Giggs mimo poprzedniego slabego sezonu nadal bedzie mial swoje miejsce na skrzydle, Nani pewno wiecej pogra , wroci Park , Ron , od bidy Hargo zagra... moze jednak Martin zostanie...

Enyłej wydaje mi sie ze na zakupie Petrucciego to okno zakonczymy :)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 05 sie 2008, 2:29

Ja żałowałem i nadal żałuję Pique. Odkąd go widziałem na mistrzostwach młodziaków widziałem w nim bardzo duży potencjał. Gość miał trochę pecha bo kiedy zagrał ważny a nie wygrany mecz z Boltonem w PL to zawalił bramę a szans za wiele nie dostawał bo nasz duet stoperów był wręcz niezniszczalny. Kiedy przychodziły ważniejsze mecze np. z Barcą a ktoś z dwójki Rio-Vida nie mógł grać Fergie wolał Browna na środku. Nie miał więcej cierpliwości chłopak a zgłosiła się Barca, to Hiszpan i jego klub więc trudno mu się dziwić choć z drugiej strony przy pełnej kadrze ilość szans na grę może mieć porównywalną z MU.

Evans? Jest Brytyjczykiem w przeciwieństwie do Pique, cała rodzina z nim włącznie od zawsze kibicuje Diabłom, do tego twardy i zadziorny. Trudno się dziwić, że kibice United pokładają w nim duże nadzieje i sympatyzują z nim. Sprzedaż Evansa to byłby duży błąd, w moim odczuciu powinien być naszym 1-szym rezerwowym stoperem. Umiejętności? Obaj pokazali się z dobrej strony w słabszych klubach, za kilka lat będzie można ocenić co z nich wyrosło.
boskigonzo pisze:Ron

Ja wcale nie byłbym taki pewny jego pozostania. Jak odejdzie na gwałt będziemy potrzebowali skrzydłowego. Piłkarz z Portugalczyka wspaniały ale jako człowiek zachowuje się jak rozkapryszony gówniarz. Daleko mu pod tym względem choćby do Kaki, który mimo podobnego szumu medialnego nie dał się nawet przez chwilę sprowokować. Tu raczej nie chodzi o aspekt sportowy bo MU piłkarsko oferuje w tej chwili raczej więcej niż klub z Madrytu. Decyduje tu w mojej opinii klimat. Zawodników z południa zawsze będzie ciągnęło do Hiszpanii. Jakby nie patrzeć, poziom sportowy zbliżony a deszczowa Anglia w porównaniu do słonecznej Hiszpanii to dość istotny aspekt.

Niezależnie od finału w tym okienku poniesiemy duże straty. Odszedł Queiroz, który był ważnym ogniwem ostatnich sukcesów, odejście Ronaldo nas osłabi dość znacznie, jego rola w dwóch ostatnich sezonach jest nieoceniona. Jeśli pozostanie z pewnością wpłynie to na atmosferę w drużynie. Pieprzenie, że wszyscy go będą normalnie traktować to bzdura. Kibice są na niego źli, byli z nim w trudnych chwilach a on wypina się na United, sam Ronaldo będzie sfrustrowanym "niewolnikiem" i jego marzenie nie spełni się co najmniej rok, wątpię aby inni piłkarze pozostali wobec tego obojętni. Jakby się cała zabawa nie skończyła United traci. Dziwi mnie trochę zachowanie Fergiego bo o ile nigdy nie zawahał się wywalić piłkarza kiedy ten nie stawał po stronie drużyny choćby chodziło o bzdury tak teraz zachowuje sie jak nie on. Tak było ze Staamem, Becksem, Ruudem i Keanem. Żywe legendy klubu a Szkot nie miał oporu ich wypieprzyć. Ronaldo teraz daje wyraźne znaki, że interesuje go przede wszystkim koniec własnego nosa a Szkot jakby nawet wbrew sobie usilnie stara sie go zatrzymac. Nie rozumiem tylko po co ta cala zabawa. Po cholerę gadanie po finale, że zostaje, że chce być legendą klubu a potem tłuczenie bzdur bez jasnego stanowiska. Wezmy w koncu za niego te 80- 90 mln i kupmy za to Riberego albo Silve bo nieszczęśliwy Ronaldo za wiele nam nie da. Swoją drogą nawet gdyby chciał grać dla United to nie wierzę, że wyjdzie mu taki drugi sezon. Trochę się rozpisałem ale ta cała sytuacja działa mi na nerwy.

Wypożyczenie Simpsona to bardzo dobre posunięcie. Gdyby poszedł do jakiegoś pierwszoligowca to byłby pewnie stracony a tak w Blackburn ma szansę na pokazanie, że zasługuje na grę dla United. Ze sparingów nie wyciągałbym jakichś większych wniosków. Kilku chłopaków się pokazało ale już wielu młodych błyszczało w okresach przygotowawczych. Choćby taki Eagles po udanym tournee dostał kilka razy szansę na grę w PL i kompletnie zawiódł.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 05 sie 2008, 8:26

Evans pewnie zrobi taka kariere jak wszyscy ostatni wychowankowie szkolki, czyli albo pojdzie gdzies na wypozyczenie na kilka lat albo zostanie sprzedany. Nie wypowiadam sie na temat jego umiejetnosci bo nigdy nie widzialem go w akcji.
Mistyczna kula prawdę Ci powie!

Jonny już był na kilku wypożyczeniach i muszę Cię zmartwić - zawsze prezentował się świetnie. Nie można porównać go do żadnego z naszych ostatnich wychowanków, bo nikt nie miał takich osiągnięć - debiut jako nastolatek na szczeblu reprezentacyjnym i od razu gracz meczu w spotkaniu z Hiszpanią (bodaj 2 lata temu). Świetna gra w Sunderlandzie w PL.

Nigdy nie powiedziałem, że Pique jest słaby. Jest słabszy od Evansa. Na pewno Hiszpan jest za wolny na PL, ale w Hiszpanii pewnie za kilka lat będzie jedną z gwiazd.
moze jednak Martin zostanie...
Tylko po co? Jak na dłoni przecież widać, że tego piłkarza niszczyły kontuzje. To już nie ten sam chłopak, który zachwycał w meczu z Celtami. Niestety, ale to jest poziom Eaglesa - Championship dla niego będzie odpowiednim miejscem.
Choćby taki Eagles po udanym tournee dostał kilka razy szansę na grę w PL i kompletnie zawiódł.
Eagles rokował dobrze w wieku 17-stu lat, kiedy rozegrał dobry mecz bodaj z Leeds. Później już było tylko gorzej i wypożyczenia do Watford, NEC, czy Sheff.Wed. pokazały, że z Chrisa wielkiego pożytku my nie będziemy mieli. Wbrew pozorom na tournee również nigdy nie pokazał, że stać go na wiele. Strzelał bramki - to fakt. Co z tego, jak co rusz było widać jego nieporadność na boisku. Zupełnie inna sytuacja jest z Simmo, więc nie jestem w stanie zrozumieć tych ciągłych porównań.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 05 sie 2008, 12:13

red85 pisze:Na pewno Hiszpan jest za wolny na PL, ale w Hiszpanii pewnie za kilka lat będzie jedną z gwiazd.
A to w PL nie ma wolnych stoperow? Pewnie sami sprinterzy tam graja np. Hyypia, Senderos czy Vidic. Rzeczywiscie sie nie nadaje. Ciekawe tylko dlaczego ci sprinterzy nie potrafia nadazyc za Torresem...

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 05 sie 2008, 13:18

mistyk pisze:
red85 pisze:Na pewno Hiszpan jest za wolny na PL, ale w Hiszpanii pewnie za kilka lat będzie jedną z gwiazd.
A to w PL nie ma wolnych stoperow? Pewnie sami sprinterzy tam graja np. Hyypia, Senderos czy Vidic. Rzeczywiscie sie nie nadaje. Ciekawe tylko dlaczego ci sprinterzy nie potrafia nadazyc za Torresem...
Jest taki jeden, który z Torresem nie ma żadnych kłopotów. Zowie się Ferdinand. Rio Ferdinand.

Vidic mimo, że demonem szybkości nie jest, to na pewno jets szybszy niż Pique. Co więcej - swoje braki w szybkości nadrabia świetną grą w parterze (czytaj wślizgami).

Senderos czy Hyypia to przeciętni - jak na standardy Premiership - defensorzy. A w United muszą grać najlepsi. Evans wygląda na lepszego obrońcę, więc pomimo tego, że Pique to wielki talent, nie ma miejsca w drużynie (która przecież dysponuje trzema innymi, świetnymi środkowym obrońcami) dla dwóch świetnie rokujących młodzieńców.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”