FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2244

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Abyss
Skład C
Skład C
Reputacja: 11

F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Abyss » 11 cze 2017, 22:26

To mógłby być dla Barcelony transfer pokroju Suareza. Bardzo drogi, ale również bardzo potrzebny i trafiony w '10'. Przynajmniej na papierze.

Inna sprawa, że do samego transferu pewnie jeszcze długa droga i raczej nie postawiłbym na to większych pieniędzy. Włoch pewnie musiałby mocno się postawić, aby PSG zechciało chociaż rozważyć jego sprzedaż.

Worpok
Junior
Junior
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Worpok » 12 cze 2017, 15:15

Veratti to dla Barcy ideał. Problem jest tylko taki, że to nie jest jedyne konieczne wzmocnienie jakiego potrzebuje klub - atak, środek obrony i prawa obrona również potrzebują piłkarzy z topu. A z tym zarządem to można liczyć co najwyżej na Belleriny czy inne Gomezy. Do tej pory nie wiem jakim cudem kupili Suareza.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 12 cze 2017, 17:15

Worpok pisze: atak, środek obrony
podaj prosze tych pilkarzy z TOPU,ktorzy zgodza sie grzac lawe msn lub obroncy przy pique i umtitim...
jesli verratti mialby byc JEDYNYM transferem w lato to ide w to !
prawa obrone mozna obstawi vidalem/palencia
na srodek obrony wystarczy mashe z marlonem
a w ataku paco i denis suarez

chyba,ze ktos woli wariant z bellerinem za 40-50 mln (za mniej arsenal go nie pusci) + jakis serri za 30...
ja wole marco za 80-100 mln

ps-kompletnie nie podoba mi sie wizja z messim jako srodkowym pomocnikiem i kupnem kogos na prawy atak (griezman,dybala,dembele)
zostanie wg mnie zachwiana rownowaga miedzy atakiem (3 atakujacych + slabo grajacy w obronie/destrukcji/pressingu messi) a obrona
takie 424,gdzie bronic bedzie tylko busquets + drugi pomocnik (sergi roberto,rakitic,gomes)

Worpok
Junior
Junior
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Worpok » 12 cze 2017, 18:26

Ja tez wole transfer tylko jednego Verattiego, zamiast 3 gości pokroju Bellerina czy innych tego typu. Tylko co z tego? Skoro nawet z Włochem drużyna Barcelony nie będzie wyrównana we wszystkich formacjach? Nie jestem też od podawania gości z TOPu, którzy zgodzą się grać z MSN czy z Iniestą i Rakiticiem - od tego jest zarząd. Zarząd który doprowadził do tego, że jak poważniejszej kontuzji dostanie ktoś z MSN albo Pique lub Umtiti to klub jest w dupie bo nie ma godnych zastępców. Zarząd, który budowanie drużyny powinien planować długofalowo, tymczasem wydaje się że polityka Barcelony jest totalnie bez ładu i prawdopodobnie gdyby nie transfer Suareza nie byłoby tych sukcesów z 2015.

Real w przypadku kontuzji zawodnika ofensywnego miał na ławce: Morate, Isco, Jamesa, Asensio i Lucasa Vasqueza. Barca miała Arde, Alcatera, Denisa Suareza, Andre Gomeza i Rafinhe.

Awatar użytkownika
notamused
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: notamused » 13 cze 2017, 18:02

moody90 pisze: ja tez, ze szczescia
No właśnie. Pieniądze w tej chwili już nie grają roli; jeśli chcesz klasowego zawodnika to musisz zabulić, a takim właśnie jest Verratti. Trzeba również pamiętać, że 100 milionów dzisiaj to już nie jest tyle samo co 100 milionów kiedyś. Z niecierpliwością wyczekuje potwierdzenia tego transferu, bo nareszcie Barcelona wzmocni swoją pomoc kimś godnym i adekwatnym do statusu drużyny.

Awatar użytkownika
notamused
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: notamused » 14 cze 2017, 13:02

Katalońskie radio RAC1 podaje, że Kolumbijski środkowy obrońca Yerry Mina dołączy do Barcelony w zimowym okienku

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 14 cze 2017, 19:47

To najprawdopodobniej ostatni sezon Mascherano w Barcelonie. Także Mina w zimowe okienko jak najbardziej. Potem w środku będziemy mieli Pique, Umtiti, Marlon, Mina.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 14 cze 2017, 21:50

Osobiście nie wierzę w kupno Verrattiego. Po pierwsze to fakt, że PSG go nie chce puścić, po drugie to kasa której Barca nie ma. Skończy się wysokim przedłużeniem kontraktu. rzekłem :(

Jeżeli Valverde faktycznie planuje grać 3 napastników przed Messim to prędzej Barca kupi kogoś do prawy atak aniżeli do środka. Generalnie uważam, że to nie jest jeszcze moment żeby cofać aż tak głęboko Messiego. Rozwiązaniem całej sytuacji jest dobry pomocnik.

Zakup środkowego obrońcy to dla mnie niepotrzebne wydawanie kasy. Ile już poszło na mitycznych środkowych obrońców? Pomysł z zaklepaniem zawodnika jest najlepszy. Transfer za rok albo za 2 za Masche w zależności od formy. Sanchez nie jest zły.

Awatar użytkownika
notamused
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: notamused » 14 cze 2017, 23:20

Podobno Messi spotkał się z Verrattim na Ibizie gdzie obaj są właśnie na wakacjach i przekonywał go do transferu. Rozmawiali po włosku

Nadzieja matką głupich, ale to jednak ona umiera ostatnia. Ja wciąż wierzę :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 14 cze 2017, 23:31

Jestem cule przez większość życia. Dla mnie takie newsy nie robią wrażenia jak R10 w MU albo CR7 w Barcelonie. Detale nie wskazują na transfer Włocha do Barcy

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 145

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 15 cze 2017, 10:39

Messi nie brał udziału w kolacji z Verrattim na Ibizie. Leo był z Fabregasem i Suarezem. @gerardromero

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 15 cze 2017, 10:46

Fabregas do Barcy.#confirmed.

Awatar użytkownika
notamused
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: notamused » 15 cze 2017, 11:10

Maldini (ex-ACM): "Barcelona would be, of course, an ideal destination for Verratti and I think he too would be a perfect player for Barça."

Niech chłopak posłucha genialnego Maldiniego.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2461
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 15 cze 2017, 12:57

Czym kieruje się zarząd Barcelony kupując dwóch graczy z Ameryki Południowej na obsadzenie tak ważnej pozycji jak środek obrony?

Co do Verrattiego to mam nadzieję, że jednak skusicie się na tego Seriego z Nicei, Marco to TOP5 na swojej pozycji i natychmiastowy wzrost jakości w jakości gry Barcy.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 15 cze 2017, 13:12

Pojawiają się jakieś informacje, że Barca pytała Arsenal o Ballerina, ciekawe co z tego wyjdzie, bo moim zdaniem to wypełniłoby lukę po Alvesie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”