Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 2244

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8780
Kontakt:

Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 lut 2020, 18:39

Lista zgłoszonych zawodników do LE:

Lista A:

1 Samir Handanovic
2 Diego Godin
5 Roberto Gagliardini
6 Stefan de Vrij
7 Alexis Sanchez
8 Matias Vecino
9 Romelu Lukaku
10 Lautaro Martinez
11 Victor Moses
12 Stefano Sensi
13 Andrea Ranocchia
15 Ashley Young
20 Borja Valero
23 Nicolò Barella​​​​​​
24 Christian Eriksen
27 Daniele Padelli
33 Danilo D'Ambrosio
34 Cristiano Biraghi
37 Milan Skriniar
77 Marcelo Brozovic
87 Antonio Candreva
95 Alessandro Bastoni

Lista B:

30 Sebastiano Esposito
31 Lorenzo Pirola
35 Filip Stankovic
36 Thomas Schirò
38 Giacomo Pozzer
41 Jacopo Gianelli

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 450

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 03 lut 2020, 18:40

cloner pisze:
03 lut 2020, 18:39
Lista zgłoszonych zawodników do LE:
w skrócie: nie ma Kwadwo. Jest Eriksen.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 03 lut 2020, 18:41

Agoume nie ma na liście B, ciekawe czemu

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1517
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 03 lut 2020, 18:54

Handanowi wymyślili jakąś specjalną ortezę, na kontuzjowany palec, jeśli da radę w tym trenować to jest szansa że zagra z Milanem i w pozostałych meczach, jeśli nie to bronił będzie Padelli. Szkoda że z Radu się to tak potoczyło, ponoć kilka godzin po ogłoszeniu jego transferu Handanović doznał tej kontuzji, mielibyśmy przynajmniej okazję ocenić młodego Rumuna. No ale stało się jak się stało i nie ma co płakać, Padelli jest solidny.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 05 lut 2020, 18:36

Idziemy na lato pełną parą po Robina Gosensa z Atalanty, cena którą przywołują media to 30 milionów euro. Tak ostatnio się zastanawiałem, kogo my możemy wyrwać na lewe wahadło, za dobre pieniądze, i żeby gwarantował jakość większą od tego co mamy, i przyszły mi do głowy 2 nazwiska, jedno to właśnie Niemiec, i drugie Kolasinać. Jak widać klub poważnie postanowił zająć się pozycją lewego wahadła, sam Gosens to chłop w sile wieku 25 lat, silny jak tur, znakomity w grze 1 na 1 w fazie defensywnej, i ze smykałką do wejść ofensywnych i strzelania bramek. Rozgrywa właśnie swój sezon życia, przypuszczam że on sam jest zdziwiony tym na jakim poziomie on gra w Atalancie, w Niemczech nic nie osiągnął, w Holandii odpalali go na wypożyczenia po jakichś śmiesznych klubach, dopiero w Atalancie odnalazł swoją oazę spokoju i warunki do pokazania tego co się nauczył. Nieźle jak na gościa, którego Atalanta pozyskała za 900 tys euro, a zarobi na nim w granicach 30 baniek.
Z Atalantą mamy dobre stosunki transferowe, oni chętnie sprzedają swoich graczy jeśli ktoś konkretnie zapłaci, myślę że tu dałoby się włączyć w transfer jakiegoś juniora lub ewentualnie wymienić na Dalberta, chociaż i przy dzisiejszych kwotach, jeśli trzeba byłoby zapłacić te 30 baniek to i tak nie dużo, jak za gościa który rozgrywa mega sezon. Bardzo optuję za tym ruchem, Niemiec zwyczajnie wymiata w tym sezonie i nie wolno go odpuścić, bo na tą pozycję doprawdy ciężko znaleźć kogoś konkretnego.
Do końca sezonu jeszcze daleko, ale tak sobie myślę że na przyszły sezon lewe wahadło w osobach Gosens, Young (Dalbert) wygląda bardzo dobrze.
Natomiast na prawe wahadło to czeka nas rzeź, Marotta musi iść z nożem w zębach żeby nam przynieść Meuniera z PSG, kolejny idealny kandydat do tej formacji, ale tam kolejka będzie niesamowicie długa i konkurencja ciężka.
Z wahadłami Gosens - Meunier dałoby się żyć, patrząc na ich jakość to + 10 do tego co mamy. O ile Niemiec jest prawdopodobny to jednak Meunier będzie miał w czym wybierać, i tylko kunszt Marotty może go tu sprowadzić. Ogólnie z prawym wahadłem będzie problem, ja prócz Lazzariego z Lazio nie widzę gościa który podniósłby poziom po tej stronie, a biedę mamy niesamowitą, Candreva stary, Moses to tylko doraźny środek, z lecie zostaniemy z Lazaro, który zapewne wróci z wypożyczenia i starym Candrevą. Niesamowicie ważne jest teraz działanie klubu by zrobić wszystko aby sprowadzić prawego wahadłowego i lepszej okazji niż Meunier nie będzie.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 05 lut 2020, 19:17

mi też się podoba ten Gosens. Jestem ciekaw jakby sobie poradził, chociaż są pewne wątpliwości. Wahadłowy wahadłowemu nierówny. Atalanta gra jednak systemem 3-4-2-1. Co to oznacza? Że tak naprawdę mają skrzydłowych w postaci Ilicia i Gomeza, którzy rozciągają grę, a wahadłowi Atalanty jedynie na prędkości walą dośrodkowania. Do tego zamykają akcje na dalszym słupku, dzięki czemu każdy z wahadłowych Gasperiniego strzela niebotyczną liczbę goli, a Gosens w tym sezonie to już szaleje totalnie. W Interze jednak wahadłowy musi sobie radzić samemu na skrzydle, więc widzimy jak wygląda przy tym taki Biraghi, który nie ma przyspieszenia i dryblingu i lewa strona w ataku jest martwa. Gosens to też nie jest jakiś wielki drybler żeby nawijać rywali i tworzyć przewagę na wahadle. Ale ma inne fajne cechy jak dobre wykończenie i siła fizyczna.
Dlatego chyba fajną opcją byłby Theo ;) Chociaż jest to raczej nierealne, bo Milan go nie sprzeda. Inne opcje oprócz Gosensa to pewnie Emerson i Alonso z Chelsea, ale Inter ma fatalne stosunki z Mariną i na transfer są małe szanse, albo trzeba będzie przepłacić.
Na prawe wahadło faktycznie jak rękawiczka pasuje Meunier - wygasający kontrakt i kumpel Lukaku. Wydaje się, że jest to prawdopodobne. Z takich innych opcji to do głowy mi przychodzi Hakimi, na co nie ma większych szans.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 05 lut 2020, 19:32

Diamen23 pisze:
05 lut 2020, 19:17
Dlatego chyba fajną opcją byłby Theo
czy Ty widziałeś jak on gra w obronie ? To ja wolę Gosensa, który potrafi wejść ofensywnie, a w defensywie zamiata rywali, niż Theo, który w ofensywie zamiata a w obronie dziura.
Diamen23 pisze:
05 lut 2020, 19:17
Hakimi
Hakimi, nikt mnie tak nie oczarował od czasu pojedynku Bale z Maiconem, kapitalny zawodnik, problem jest taki że Real go nie puści, niemniej jednak olałbym wszystko inne byleby ściągnąć go do Mediolanu, szkoda że nierealne :?

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 07 lut 2020, 23:18

A ciekawe ile kosztowałoby Inter skupienie Ilicicia i Ruiza z Napoli? Ok Josip to teraz pewnie ze 80 mln, ale Ruiz obniżył loty.
Zaraz mnie zjebiecie, że zapomnij ale takie transfery, mniam.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 07 lut 2020, 23:27

MaUser_FCI pisze:
07 lut 2020, 23:18
Ok Josip to teraz pewnie ze 80 mln
Kontrakt mu się kończy tego lata.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2888

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 07 lut 2020, 23:38

Josip tak jak Papu pewnie zostaną w Atalancie, a przynajmniej powinni

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 852

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 07 lut 2020, 23:41

80 baniek za 32 latka? dobre sobie

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 10 lut 2020, 11:15

Viviano przylatuje na badania i ma bronić do momentu powrotu Handy :angry2: co za dramat. Po co oni tego Radu wypożyczali, mielibyśmy idealnego zmiennika i przy okazji gościa do dalszej obserwacji. Na nowy sezon nie ma bata, musimy mieć dobrego golkipera nr 2. Dziwiłem się ostatnio czemu nawet w PW broni Słoweniec no to dostałem dobitną odpowiedź na moje pytanie.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 450

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 10 lut 2020, 12:35

Szkoda że to nie wpadło

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu