Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 226

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 14 kwie 2009, 10:13

mete pisze:to raczej nie tak.Flamini po slabszym poczatku sezonu gral mniej ale po kontuzji Rino doszedl do bardzo dobrej formy i aklimatyzacje ma juz za soba.
Tak, ale sam podkreślasz "po kontuzji Rino". Sądzę, że byłoby mu o wiele trudniej gdyby Gattuso był zdrowy. U nas natomiast myślę, że spokojnie wygryzł by van Bommela.
mete pisze:(jako ciekawostke podam ze Carlo zapytany niedawno o gracza ktorego chcialby trenowac podal wlasnie ukrainca)
To by musiał przyjść trenować Bayern :lol: Chyba, że Tymo przyjdzie do Was w 2012 czy 2013 r. (akurat będzie miał odpowiedni wiek - 33/34 lata), a Ancelotti będzie jeszcze trenerem Milanu :wink:
mete pisze:jeszcze jedno mozecie powiedziec cos wiecej o Dzeko z Wolfsburga bo z tego co widzialem to jak na swoje warunki fizyczne technika ma calkiem dobra ale statystki bramkowe ma swietne.tylko nie ogladalem go zbyt duzo.sadzicie ze ma szanse zaistniec w duzym klubie??
Trudno wyczuć czy by się sprawdził. Fakt, że moim zdaniem jest naprawdę niezły - chyba lepszy od Grafite, chociaż to Brazylijczyk ma więcej bramek, ale trzeba by chyba jeszcze wstrzymać się z jego oceną do momentu kiedy zagra wraz z Wolfsburgiem w LM (czyli do przyszłego sezonu).

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 14 kwie 2009, 11:32

Masz racje Michal cos tam bylo mowione przed sezonem ze brakuje nam dobrego DM ale chyba i sam Klinsman wierzyl ze da rade grac tym skladem ktory ma. Inaczej pewnie by kogos kupili, moze nie kogos super dobrego ale kogos by kupili.

Co do tematu trenera to pojawily sie plotki jakoby Luois Van Gaal mial objac posade trenera Bayernu. Ciekawie sie robi. Ja czekam na jakis wywiad z Ulim lub K-H zeby z tonu ich wypowiedzi wysnuc jakies wnioski w sprawie obsady lawki trenerskiej. Milczenie obu panow, wg mnie nie jest dobra wrozba dla Klinsmana

Dzisiaj mecz rewanzowy z Barca. Ciekawe co pokaza nasi zawodnicy wiadomo ze zagra Lell ( :/) i Butt. Klinsmann zapowiedzial ze to Butt bedzie bronil przez nastepne kilka tygodni. To chyba ostatecznie rozstrzyga kwestie Rensiga w Bayernie. Ja licze po cichu ze Bayern zdobedzie szybko gola i na ostatnie 20 moze 15 min bedzie tracil 1 bramke zeby uzyskac dogrywke. Wtedy mielibysmy naprawde swietne widowisko i godne pozegnanie z LM. Na awans nie zaslugujemy po tym co pokazalismy w pierwszym meczu.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 14 kwie 2009, 12:14

przembal pisze:Co do tematu trenera to pojawily sie plotki jakoby Luois Van Gaal mial objac posade trenera Bayernu. Ciekawie sie robi. Ja czekam na jakis wywiad z Ulim lub K-H zeby z tonu ich wypowiedzi wysnuc jakies wnioski w sprawie obsady lawki trenerskiej. Milczenie obu panow, wg mnie nie jest dobra wrozba dla Klinsmana
Trudno przesądzać jednoznacznie sprawę. Może po prostu Ullego tak wcięło, że nie wie zupełnie co ma powiedzieć - czy bronić Klinsmann czy przyznać się publicznie do swojego błędu (w końcu to była jego m.in. decyzja co do zatrudnienia Klinsmanna). Trzeba jeszcze chwilę odczekać, zobaczyć jak przebiegną 2-3 najbliższe mecze.

Co do rewanżu w LM, to proponuję jednak pisać w topiku jemu poświęconym :wink: Mimo faktu, iż został mocno zaśmiecony przez dyskusje o Messim i Cristiano Ronaldo...

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 14 kwie 2009, 14:42

no nie wiem, raczej Uli nie nalezy do osob ktore jesli im sie cos nie podoba to milcza. Zawsze gdy Bayern przegrywa to manifestuje swoje poparcie dla trenera, oczywiscie jesli mu ufa np mowi ze zostalo jeszcze klika meczy, ze duzo czasu, ze jest pewny ze w nastepnym meczu druzyna pokaze odpowiedna reakcje itp. Tu to zaufanie chyba zostalo zniszczone.

Jeszcze jedno mnie frapuje. Istnieje pewna zaleznosc - ilekroc Uli znika na jakis czas to po powrocie wyskakuje z czyms ciekawym tzn nowy pilkarz, trener, jakies ultimatum itd Ciekawe jak bedzie tym razem.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 14 kwie 2009, 19:41

Osobiście nie chce mi się wierzyć w zatrudnienie w Bayernie Louisa van Gaala. AZ Alkmaar pewnie zmierza po mistrzowski tytuł w Holandii i chyba van Gaal będzie powalczyć z tą drużyną w Lidze Mistrzów.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 14 kwie 2009, 19:59

Tyle, że to sam van Gaal z niczego wyleciał, ze chciałby się zatrudnić w Bayernie. Ze strony Bayernu nic takiego nie wyszło.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 14 kwie 2009, 20:18

To zmienia postać rzeczy. Byłbym wdzięczny gdybyś znalazł dla mnie tą wypowiedź. Chętnie przeczytam

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 14 kwie 2009, 20:25

Ja czytałem ją tylko na DSFie i słyszałem w Eurosporcie.
W necie nie wiem gdzie jest. Ale widziałem ja na sport1.de gdzieś. Poszukam i wrzuce tutaj jak znajde.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 14 kwie 2009, 20:32

emdżej pisze:To zmienia postać rzeczy. Byłbym wdzięczny gdybyś znalazł dla mnie tą wypowiedź. Chętnie przeczytam
Też nie mam linka, ale czytałem dzisiaj tą wypowiedź i powiedział coś w tym stylu "znudziło mnie trenowanie małych klubów jak Alkmaar, chciałbym potrenować wielki klub taki jak np. Bayern Monachium". Także Bayern był tu wymieniony z nazwy, ale raczej bardziej jako przykład.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 15 kwie 2009, 20:17

Cesarz powiedzial ze nie ma presji w Bayernie na wygranie w tym sezonie BL.

Mi tez sie tez tak wydaje, troszke nasi pilkarze sa juz chyba znudzeni ciaglym wygrywaniem BL i po prostu za bardzo sie do niej nie przykladaja, celem jest awans do LM a kolejne mistrzostwa to taki dodatek do podstawowego celu, czyli Ligi Mistrzow.

Rewanz z Barca pokazal, ze moze jest jeszcze nadzieja na lepsza gre, gdy na lawce siedzi Jurgen Klinsman. Wystarczyl powrot do skladu Lahma i Lucio i juz gra ofensywna Barcy zostala dosc skutecznie powstrzymana, ciekawe jak by to wygladalo w pierwszym meczu.

Niemieckie gazety rozpisuja sie o wzmocnieniach. Wymienia sie van der Vaarta, Marina, Hleba i Zhirkowa. Ciekawe nazwiska, ciekawi pilkarze ale najwazniejsza wg mnie kwestia to obsada lawki trenerskiej, czy Klisi dostanie szanse na 2 sezon w Bayernie, czy go zwolnia a jego miejsce obejmie ktos inny??
Wg mnie jest 2 kandydatow van Gaal i Schuster.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 15 kwie 2009, 22:54

wszystko fajnie , tylko barca była rozluźniona ( jak masz 4 gole zapasu ) to choćby nie wiadomo co zrobisz trochę się rozluźnisz. Jak dla mnie dwumecz dobitnie pokazał że Barcelona jest aktualnie półkę wyżej w Europejskiej piłce .
Tak mi sie wydaje że skupowanie najlepszych kickerów w Niemczech to trochę za mało . Ribery póki co lata świetlne przed resztą zespołu .

Co do trenera to van Gaal to fajna opcja , Pozdro

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 16 kwie 2009, 0:23

Żeby Bayern chociaż najlepszych z BL kupował :P

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 16 kwie 2009, 10:18

Napastnik Bayernu Monachium, Luca Toni jest przekonany, że Roberto Mancini byłby idealnym następcą Juergena Klinsmanna, jeśli ten pożegnałby się z posadą szkoleniowca Bawarczyków.
Mancini od prawie roku pozostaje bez pracy szkoleniowca, kiedy to pożegnał się z Interem Mediolan. Nie tylko jego nazwisko wymieniane jest w gronie potencjalnych następców słabo radzącego sobie na Allianz-Arena Klinsmanna. Wcześniej na giełdzie pojawiali się Ottmar Hitzfeld, Lothar Matthaus, Mehmet Scholl, Martin Jol, Mirko Slomka i Frank Rijkaard. - Nie wiem, co się stanie po zakończeniu sezonu, musimy poczekać, czy Bayern będzie kontynuował współpracę z Klinsmannem - powiedział Toni - Myślę, że o tym zadecyduje końcówka sezonu, na jakim miejscu zakończymy rozgrywki ligowe. Trzeba sobie jasno powiedzieć, że jeśli do Bayernu trafiłby włoski trener, ktoś tak dobry, jak Mancini, byłoby to dobre posunięcie dla całego klubu.

Źródło: ASInfo
Może Włoch byłby lepszą opcją dla Bayernu niż Klinsmann :)

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 16 kwie 2009, 11:17

Ciekawie, ciekawie jesli juz sami zawodnicy mowia glosno o zmianie trenera to cos jest na rzeczy. Ciekawa opcja byl by Scholl ale czy jest juz na tyle wyksztalconym trenerem?? jak narazie prowadzi druzyne mlodziezowa i to bardzo mlodziezowa bo trampkarzy. Jeszcze chyba to nie jest odpowiedni czas na to, by nasz byly pilkarz objal pierwsza druzyne. Aczkolwiek bardzo bym mu kibicowal gdyby objal Bayern bo byl to jeden z moich ulubionych pilkarzy i jest zwiazany bardzo mocno z naszym klubem. Bylo by to cos naprawde wspanialego Scholl na lawce trenerskiej, Khan na posadzie menadzera fiu fiu zmiana generacji rzadzacej Bayernem i jednoczesnie potrzymana tradycja obsadzania bylych pilkarzy Bayernu na najwazniejszych stanowiskach.

Kesli mowa o naszych bylych pilarzach to nawet calkiem niezle radzi sobie na lawce VFB Markus Babbel. Natomiast Lothar Mattheus nieprezentuje odpowiedniej jakosci jesli chodzi o umiejetnosci trenerskie.

Inni wymienieni przez ASinfo trenerzy, chyba tylko Jol prezentuje odpowiedni poziom ale odwala naprawde swietna robote w HSV i szkoda bylo by to niszczyc. Rijkaard mnie nie przekonuje, tym bardziej Slomka.

Mancini jest ciekawa opcja, chba lepsza od van Gaala. Przy van Gaalu tez mam watpliwosci od czasu Ajaxu nic wielkiego nie osiagnal, a to bylo bardzo dawno temu.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 16 kwie 2009, 14:18

Rijkaard mnie nie przekonuje
mozna wiedziec czemu?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”