Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 227

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 16 kwie 2009, 15:48

wg mnie to ten sam typ trenera co Klinsman. bardziej motywator niz trener, od taktyki ma asystentow - taki ktos nie pasuje do Bayernu. Przeprowadzono eksperyment w osobie Klinsmana jesli na koniec sezonu zarzad stwierdzi ze sie nie sprawdzil to powtorki nie chce. Bayern zawsze slynal z zelaznej dyscypliny, taktyki i wytrzymalosci fizycznej i do tego stylu wg mnie nalezy wrocic a byly trener Barcelony tego nie gwarantuje.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 18 kwie 2009, 20:24

Cos cisza w temacie.

Wygralismy dzisiaj z Arminia. Strasznie sie chlopaki meczyli ale w koncu Toni strzelil bramke. Strasznie mnie ten pilkarz denerwuje, gdybym mial wybor to wolalbym zeby to Toni leczyl kontuzje a nie Klose. No i to co zrobil Hamit w koncowce meczu po podaniu Ribery'ego ehh tragedia widac wyraznie ze do formy z zeszlego sezonu Altintopowi daleko i raczej jej juz w tym sezonie nie odzyska.

Radosc Klinsmanna po strzelonym golu bezcenna... Szkoda ze Leverkusen uleglo Wilka, nie ogladalem tego meczu z wiadomych przyczyn ale podobno delikatnie mowiac sedzia sie nie popisal. Cieszy bramka Kroosa, niech sie chlopak ogrywa i wroci do nas juz jako naprawde fenomenalny zawodnik!!!

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 19 kwie 2009, 10:52

A czy ten kolega pilkarzy nie poskromil charakternych Eto'o, Ronaldinho, Deco? Rijkaard wygral 2 razy lige i raz LM. czego mozna wiecej oczekiwac? Kazdy szanujacy sie trener musi posiadac swietnych asystentow, a Ryj takich mial (no moze po za Neeskensem). Nie wierze, zeby Frank poprowadzil kiedykolwiek Bayern ale mimo wszystko nie demonizowalbym jego zdolnosci. Poradzil sobie w Barcelonie , to teoretycznie moglby poradzic sobie wszedzie. Bayern ma mniej gwiazd, mniejszy prestiz, slabsza liga...a moze wlasnie Bawarczykom potrzebny jest dobry motywator? Klinsi nie potrafi nawet tego

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 19 kwie 2009, 14:34

ehh Rijkaard mial w Barcelonie wybitnych pilkarzych o niesamowitych umiejetnosciach indywidualnych i te wlasnie indywidualnosci osiagnoly te sukcesy. Z tego co pamietam to Rijkaard przez caly czas pracy w Barcelonie byl krytykowany za slaba gre w obronie, braki taktyczne itp. Bayern nie ma, nie mial i chyba nie bedzie mial na tyle duzo indywidualnosci w druzynie aby na ich fantazji oprzec gre druzyny. Bayern zawsze opieral sie na kolektywie, zgraniu, wzajemnym zrozumieniu i jak juz pisalem wyzej dyscyplinie, taktyce i wytrzymalosci fizycznej.

Caly poprzedni sezon oparty byl na indywidualnych umiejetnosciach Ribery'ego wystarczylo to na 1/2 pucharu UEFA. W tym sezonie najlepszy mecz w LM Bayern rozegral gdy zabraklo francuza, mam tu na mysli mecz 1/8 Lm ze Sportingiem. Jesli Klinsmann zakonczy przygode z Bayernem to oczekuje ze pojawi sie trener, ktory bedzie potrafil przywrocic Bayern z przelomu wiekow. Dlatego dla mnie idealnym trenerem bylby Benitez, niestety Liverpool go nie pusci i on sam nie bedzie chcial odejsc, a Rijkaard wg mnie takich wlasiwosci nie posiada.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 24 kwie 2009, 9:43

Czytałem, że Bayern będzie/szuka bramkarza.Wreszcie panowie przejrzeli na oczy, że Rensing do niczego się nie nadaje, no cóż trochę późno spojrzeli na ten problem bo tytuł będzie ciężko wywalczyć.Jeżeli chodzi o kandydatury to wg mnie pomysł z Enke słaby bo ma już 31 lat, po broni może ze 3-4 lata i będzie trzeba szukać nowego golkipera, a po drugie na mnie nigdy nie robił wrażenia.

Adler - jak dla mnie numer 1. w Niemczech, młody, perspektywiczny, szybko się rozwija.Najlepsze rozwiązanie dla Bayernu.Jednak czy Bayer puści swoją gwiazdę, wątpię w to, nie wiem jaką ma kwotę odstępnego w kontrakcie, ale Bayern stać na pewno na wyłożenie takie sumy.Gdybym ja miał decydować to wydał bym te pieniądze bo jestem pewny, że się zwrócą.

Kameni - numer 2. na mojej liście, nie tak dobry jak Adler, ale jak odchodzi z Espanyolu to Monachijczycy mogą go sprowadzić, średniak, na BL może być dobry, ale czy w LM podoła to nie wiem.

Frey - widziałem kilka meczy, i imponował swoją grą, ale trochę za stary + 20 milionów za bramkarza, który będzie bronił 3-4 lata jeszcze [ Za Adlera chyba Leverkusen będzie chciało mnie, więc co się bardziej opłaca ].

Boruc - też dobra opcja, każdy zna jego poziom i umiejętności, jeżeli będzie w formie to może wygrać dla Bayernu mecz, w LM Klinsmann będzie miał zapewnioną jakoś z tyłu, mogą dużo osiągnąć.

Co Wy myślicie o nowym bramkarzu w Bayernie ?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 24 kwie 2009, 10:25

EnJoy's pisze:20 milionów za bramkarza, który będzie bronił 3-4 lata jeszcze [ Za Adlera chyba Leverkusen będzie chciało mnie, więc co się bardziej opłaca ].
Frey klasa sama w sobie, jest najlepszy z tych podanych przez gazety, a 3-4 lata to i tak sporo więc dla mnie najfajniejsza opcja. Z tym, że Bayern lubi tanio kupować więc osobiście nie wierzę, że tyle zapłacą. Czy Adler będzie tańszy to można polemizować. Leverkusen gra fajną piłkę i mają chyba spore ambicje, ponadto wzmocniliby ligowego rywala. Różnie z tą ceną może być. Chociaż ten gościu od transferu w BM potrafi nieźle się targować i niskie ceny płacić więc kto wie ^^

Dziwi mnie natomiast, że mało kto się Mandandą interesuje. Dla mnie francuz to ten sam poziom co Adler czy Lloris, a być może od gracza Lyonu nawet lepszy. Ciekawe ile Marsylia by za niego chciała...

Btw. Jak wygląda sprawa z Marinem ? Przechodzi on do was ?

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 24 kwie 2009, 10:49

Zdecydowanie Adler. To rozwiązanie najlepsze dla wszystkich.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 24 kwie 2009, 13:49

Marin na dzień dzisiejszy jest najbliżej HSV. Już latem mało co do nich nie dołączył. Ostatnio podobno miało sie odbyć jakieś spotkanie zawodnika z Beiersdorfem w sprawie kontraktu.

Jeśli chodzi o bramkarza to jak już będziemy musieli kogoś kupić to w grę wchodzi tylko tio: Enke, Adler, Frey. I jak dla mnie to Enke ma największe szanse.
Jak mam sam wybierać, to powiem to co dawno mówiłem: Adler.

Rense też może być i nie skreślałbym go aż tak szybko.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 24 kwie 2009, 15:08

Adler nie przejdzie, bo ostatnio Hoeness & Co. każdego wydanego eurocenta oglądają z miliona stron, więc nie sądzę, żeby lekką ręką wydali ok. 20 mln na bramkarza. Fakt, Adler jest świetny, do tego młody, zajebiście perspektywiczny. Teraz nieco spuścił z tonu, ale to nie ma żadnego znaczenia. Ogromny potencjał i niedługo może eksplodować na wielką skalę. Jednak nie w Bayernie.

Ja mimo wszystko dalej dałbym szansę Rensingowi. Nie zapominajmy, że to dopiero jego pierwszy sezon jako nr 1. I trzeba też wziąć pod uwagę, jaka presja na nim ciąży z tytułu bycia następcą jednego z lepszych bramkarzy w historii całej piłki. Na jesieni prezentował się nie najlepiej, lekko mówiąc, teraz jest już nieco lepiej. Zdecydowanie Michael zasługuje na kolejną szansę w przyszłym sezonie. Ma poparcie zarządu i trenera (ostatnio nieco mniejsze, ale jednak). Tak wiele mówiło się o jego nieprzeciętnym talencie, że działacze nie mogą go po prostu lekką ręką odstawić.

Jednak jeżeli już zmiana bramkarza byłaby konieczna, to zdecydowanie wolę Enke od Adlera. Z prostego powodu- ceny. Enke z pewnością byłby do wyciągnięcia za kilka mln, więc w porównaniu do tego, co trzeba zapłacić za Pigułę, to niewiele. Ma jeszcze kilka lat gry przed sobą. I jest to ostatni dzwonek w jego karierze, jeżeli chce osiągnąć coś więcej niż walka o utrzymanie z 96-stkami. W moim mniemaniu kandydat idealny, oczywiście w przypadku konieczności wymiany golkipera. Bo ja jednak zostawiłbym na przyszły sezon Rensinga. Czemu? Są inne pozycje, które wymagają gruntownego wzmocnienia, jak chociażby najbardziej kulejące- prawa strona obrony i skrzydło. I to tutaj skupiłbym się na wzmocnieniach, bo wiadomo, że zbytniej rozrzutności w lecie nie ma co oczekiwać.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 25 kwie 2009, 23:42

Wg mnie Adler jest co najwyżej średni, runda wiosenna w jego wykonaniu to katastrofa, dzisiaj kolejną bramkę zawalił, a Bayer Leverkusen przegrał 0-1. Jeszcze dwa, trzy lata temu w niemieckiej młodzieżówce Adler był daleko za Rensingiem, ale trochę pograł i - powiedzmy - polepszył się. W obronie Rensinga przelałem już setki zdań i nie chce mi się wszystkiego powtarzać. Nie rozumiem dlaczego Klinsmann przed meczem z Barceloną nagle odsunął Rensinga od składu. Dał jasny znak, że jego uznaje winnym wszelkich niepowodzeń. Niesłusznie. Co, że niby z Buttem lepiej jest? Nie sądzę. Dawać Michaela z powrotem.

marrecki14
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marrecki14 » 27 kwie 2009, 11:14

Drugiego takiego golkipera jak "Oli" i tak będzie ciężko znaleźć. Wydaje mi się jednak, że powinien być Niemcem. A Butt trochę za mało szans dostał uważam

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 27 kwie 2009, 11:56

Uwaga!!!! Uwaga!!!!

Klinsmann został zwolniony!!!!

Do konca sezonu druzyne poprowadzi Jupp Heynckes

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 27 kwie 2009, 12:06

Wiemy.

Powiem krótko:

O [ch**].

Nie ogarniam do końca co się stało, ale jak widzę, ze Heynckes poprowadzi zespół to przynajmniej tyle dobrego. W końcu zwolnienie jego było największym życiowym błędem Uliego :wink:

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 27 kwie 2009, 12:18

Ciekawe kto bedzie nowym trenerem tzn od nowego sezonu

Mam nadzieje, ze Uli nie wpadl na pomysl aby teraz naprawiac swoj "wielki blad" z roku 91 i obsadzi na stale Juppa na lawce trenerskiej :P

Wg plotek probowali sciagnac Wengera ale ten odmowil. Jesli to prawda to bardzo dobrze to znaczy ze mierza wysoko, w jakiegos naprawde swietnego trenera, moim faworytem biorac pod uwage wszystkich trenerow jest Benitez a z tych na "urlopie" Schuster. Ciekawa opcja byl by tez Didier Deschamps. Wykonal swietna robote z Monako i awansowal z seri b do a z Juve. Do dzis nie wiem dlaczego Juve go zwolnilo, moze ktos zna powody??

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 kwie 2009, 12:21

Szkoda. liczylem ze wybroni sie Klinsi.

Wiadomo czy bedzie kontynuowal trenerke?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”