Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 227

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 27 cze 2011, 16:43

Mecz z Vitesse, który miał się odbyć 9 lipca został odwołany.Za przyczynę nie odbycia się tego meczu podaje się, to iż Andre Villas-Boas, nie chce grać tak szybko meczy sparingowych, gdyż nie zdąży skompletować całego składu. :)
Zapowiada się bardzo pracowity czas w Chelsea w kwestii transferów :P Pewnie będą większe zmiany, bo jeżeli miałoby być tak jak wspomniał Villas-Boas na samym początku, że nie będzie robił większych korekt w składzie to zapewne nie odwoływaliby meczu, który miał odbyć się za 2 tygodnie :)

Mam nadzieję, że Pastore do nas nie trafi :) Wolałbym Thiago Alcantare...

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 27 cze 2011, 21:48

Przywitał bym Modricia z otwartymi ramionami bo wg mnie to lepsza opcja dla nas niż Pastore w dodatku o wiele tańsza i pewniejsza. I nie chciałbym żebyśmy próbowali pozyskać Neymara nie jest wart swojej ceny w dodatku może się nie sprawdzić, jakby nie patrząc brazylijska liga to nie PL. W dodatku jak już słyszę te gadanie ala Robinho "chce zostać najlepszym piłkarzem świata" to aż mi się w ogóle odechciewa.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 27 cze 2011, 23:04

Falcao ponoć powiedział, że:
"Nie przykładam większej uwagi do tego co dzieje się w prasie i koncentruję się na kadrze i Copa America. Wiem, że takie plotki wywołują zainteresowanie. Osobiście jestem dumny z łączenia mojej osoby z taki wielkimi klubami, ale jestem szczęśliwy w Porto."

"Jedno co wiem w tej chwili to, że po Copa America będę przygotowywał się do nowego sezonu z moim klubem".

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 28 cze 2011, 17:45

A co z Kevinem De Bruyne, podpisał już kontrakt ? Bo nie orientuje się w Jego sprawie...

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 28 cze 2011, 17:50

marCHELSinio pisze:A co z Kevinem De Bruyne, podpisał już kontrakt ? Bo nie orientuje się w Jego sprawie...
Ostatnio ciszej się o tym zrobiło, wydarzenia związane z Villasem Boasem i piłkarzami Porto trochę całą sprawę schowały. Tak naprawdę nie wiemy, jak na to patrzy Villas Boas, bo w najlepszym wypadku (jeszcze byliśmy bez coacha) miało być tak: De Bruyne przychodzi, jednocześnie wypożyczamy go na rok do Anderlechtu w ramach zakupu Lukaku, przy którym można by liczyć na jakąś zniżkę. Pojawiały się też newsy, że Genk chciało sprzedać Kevina, ale jeśli w jego kontrakcie będzie klauzula, że piłkarz może być wypożyczony w Belgii tylko do Genk (wiem, dziwne). Mam tylko nadzieję, że cały transfer będzie dopięty, a AVB nie zsunie tego na dalszy plan.

Zresztą ostatnio w ogóle on prowadzi jakieś rewolucje, ponoć chce zmienić nam trenera bramkarzy :| Pytanie tylko po co? Powiedzmy sobie szczerze, na dzień dzisiejszy w Premier League mamy najlepszego golkipera (na świecie nie wiem, nie mam rozeznania co do pozostałych, ale Petra na nikogo bym nie zamienił - jest po prostu niesamowity, jeden z moich ulubieńców w CFC :wink: ), więc co tu zmieniać

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 28 cze 2011, 18:35

Według mnie, Andre tą zmianą trenera bramkarzy chce pokazać, że ma coś do powiedzenia w klubie. Bo innego wytłumaczenia w zasadzie nie widzę :P
Kevin byłby dobrym rozwiązaniem dla The Blues, chciałbym go w sezonie 12/13 oglądać w podstawowym składzie CFC. :)

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 29 cze 2011, 11:33

Roberto Di Matteo zostal nowym asystentem Villas-Boas'a mam nadzieję że ta współpraca będzie bardzo owocna :) Cieszę się że Di Matteo powrócił do klubu. Teraz czas zaczac przygotowania do nowego sezonu i pozyskać 2-3 nowych zawodnikow i tyle samo odprawic.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 29 cze 2011, 12:44

Wyczytalem dzisiaj na goal.com, ze Essien jest: POSSIBLE DEPARTURE.

Czy ktos z Was sie orientuje kto jest Michaelem zainteresowany?

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 29 cze 2011, 12:53

Raczej nie sugerowałbym się newsami z goal.com

Villas - Boas za krótko jest trenerem Chelsea żeby już mówić o odejściu tak dobrego gracza jakim jest Essien, póki nie ma konkretnych informacji o ofertach i zainteresowaniu innych klubów to musi być tylko plota.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 29 cze 2011, 13:02

Morrow pisze:Villas - Boas za krótko jest trenerem Chelsea żeby już mówić o odejściu tak dobrego gracza jakim jest Essien, póki nie ma konkretnych informacji o ofertach i zainteresowaniu innych klubów to musi być tylko plota.
No generalnie to wlasnie mnie zaskoczylo, skad sie wzial pomysl o odejsciu Essiena? Myslalem, ze moze jakis klub wyrazil zainteresowanie i cos sie dzieje... a jako, ze co sie dzieje w PL nie sledze wcale (chyba, ze dotyczy to jakichs klubow hiszpanskich czy wloskich...) to nie wiem nic...

Natomiast co do goal.com to raczej tam zbyt duzo nie plotkuja, a jesli juz tak to plotki sa nazywane plotkami a nie wiadomosciami 'jeszcze niepotwierdzonymi'.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 29 cze 2011, 13:03

Odejście Essiena jest tylko plotką. Po zakończeniu sezonu powiedział że chce zostać na SB a jego agent średnio raz na 2 tyg to powtarza ciągle przy okazji łączenia Essiena z innymi klubami jak np. ostatnio był łączony z AC Milanem.

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 29 cze 2011, 13:07

Same dobre wieści :)
Roberto Di Matteo zostal nowym asystentem Villas-Boas'a mam nadzieję że ta współpraca będzie bardzo owocna Cieszę się że Di Matteo powrócił do klubu. Teraz czas zaczac przygotowania do nowego sezonu i pozyskać 2-3 nowych zawodnikow i tyle samo odprawic.
Cieszę się z tego bardzo, mamy asystenta z doświadczeniem w prowadzeniu zespołu, WBA z nim nie grało jakiejś padaki, zresztą trochę nie rozumiałem jego zwolnienia. Dodatkowo zresztą były nasz piłkarz :)

Co do Essiena, to oczywiście, że zostaje.

A i Lollichon pozostaje trenerem bramkarzy więc gra gitara 8)

Obrazek

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 29 cze 2011, 17:29

Bardzo dobry ruch Villas-Boas'a,że sprowadził na swojego asystenta trenera, który jest obyty w premiership oraz ma doświadczenie w prowadzaniu klubu :) Dodatkowo Di Matteo jest żywą legendą Chelsea :) teraz czas na ruchy transferowe... :P

Ponoć Jose Bosingwa jest blisko transferu do Besiktasu... czyli, możemy się spodziewać nowego prawego obrońcy na Stamford Bridge :)

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 29 cze 2011, 18:33

romantyk_emil pisze:Ponoć Jose Bosingwa jest blisko transferu do Besiktasu... czyli, możemy się spodziewać nowego prawego obrońcy na Stamford Bridge :)
No kto jak kto, ale Bosingwa zasługuje jeszcze na szanse. Szczerze mówiąc, obecnie jego prędzej wystawiłbym w... ataku niż Anelkę, który już jest stary, forma też nie ta i zapycha miejsce w kadrze :lol:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 30 cze 2011, 9:02

Do 6-7 lipca można ignorować wszystkie ploty na temat tego kto odejdzie a kto przyjdzie. AVB powiedział że dopóki nie spotka się z piłkarzami nie będzie żadnych zmian w kadrze.

Full interview:
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”