Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 2265

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 448

Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 11 maja 2020, 11:38

Wydaje się, że Lautaro w Barcelonie to kwestia czasu.

Wszystko składa się w jedną całość: zawodnik milczy na temat przyszłości, media zarówno włoskie jak i hiszpańskie donoszą o negocjacjach między klubami, w międzyczasie Lautaro odrzuca ofertę kontraktu proponowaną przez Inter. La Gazzetta twierdzi, że odrzuciliśmy 80 mln euro za zawodnika i jednocześnie zdajemy sobie sprawę, że klauzuli Barcelona za niego nie zapłaci. Cała transakcja powinna się zamknąć na kwocie 90 mln euro + 1 zawodnik, którym będzie Semedo, lub Emerson (?). Włosi piszą też, że w tej transakcji nie weźmie udział Vidal. Odwrotnie natomiast pisze Mundo Deportivo.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 11 maja 2020, 11:39

ten Emerson dobry jest? Wszyscy go chwalą, ale wygląda nieporadnie w kompilacjach.

@moody90 , @h1893230

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 11 maja 2020, 12:34

Obejrzałem w tym sezonie 1 mecz Betisu - z Realem Sociedad, głownie po to żeby obczaić Odegaarda i Isaaka, i Emerson po prostu skradł show - grał kosmicznie. Masakrował defensywę z prawego skrzydła, w obronie nic nie psuł. Jak się to zestawi ze statami (udział przy 8 bramkach w 23 meczach grając na prawej obronie) oraz ohami i ahami expertów, to można wysunąć wniosek że jest niezły :mrgreen:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 11 maja 2020, 12:44

dzięki, jest nawet kompilacja z tego meczu, faktycznie wygląda na niej dobrze:

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2826

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 11 maja 2020, 20:46

Coraz więcej mediów pisze ze Tonali wasz :(

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 11 maja 2020, 21:05

tak, Di Marzio o tym pisał, więc może Tonali będzie graczem Interu. Dla mnie to wygląda jasno - coraz więcej plotek o transferze Lautaro = coraz więcej plotek o transferze Tonaliego. Widać, że jest tu efekt domina. Bardzo by mnie cieszyło, gdybyśmy pieniądze z Icardiego i Lautaro wydali na Tonaliego i Wernera. Niemiec to mało prawdopodobna opcja, bo pewnie Klopp go zgarnie, ale pasowałby jak ulał obok Lukaku. Trio Eriksen - Werner - Lukaku bardzo przypominałoby trio L.Alberto - Immobile - Caicedo z Lazio, więc fajnie byłoby pomarzyć o podobnej grze z ich strony.

Juventus niby jest w grze, ale chyba Paratici planuje mercato na zasadzie wymian, więc możliwe że wpadnie ten cały Arthur z Barcelony (Pjanić + De Sciglio?), a może i za Pogbą (Rabiot, Ramsey, D.Costa?) uda się zakręcić. W przypadku Brescii, raczej w grę wchodzą tylko pieniądze i młodziki.

Wracając do kadry Interu na przyszły sezon, to gdyby razem z gotówką za Lautaro udało się pozyskać kogoś z dwójki Emerson Royal / Nelson Semedo to byłaby też załatwiona sprawa prawego wahadła. Mosesa można by odesłać do Chelsea, a Candreva byłby super opcją na ławkę. Z Tonalim w kadrze, środek pola byłby ładnie zapełniony, a jest jeszcze Nainggolan, który mógłby być fajnym uzupełnieniem.
W ostatnich dniach też dużo plotek o wymianie Gagliardini - Izzo, raczej korzystnej dla obu stron. Izzo ma słaby sezon, ale to dobry zawodnik do gry z trójką w obronie, agresywny i waleczny, w stylu Conte. Gdyby obronę wzmocnił jeszcze Kumbulla, to byłby sztos. Marotta zrobił grunt poprzez wypożyczenie Salcedo i Di Marco do Verony + dogadanie się z graczem.
Podsumowując, gdyby udało się sprowadzić z pieniędzy za Lautaro i Icardiego, Wernera, Tonaliego, Kumbullę i kogoś z dwójki Emerson / Semedo, to jedyną pozycją wymagającą wzmocnienia jest lewe wahadło + rezerwowi napastnicy. Opcja mocno optymistyczna i marzycielska, ale kto tam wie.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1596

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 13 maja 2020, 15:35

Vidal+Rakitic + kasa=Lautaro - marzenie. Niestety pewnie Ivan zostanie a te cepy oddadzą perełkę Emersona.. Ktoś tu pytał czy jest dobry. Tak, jest bardzo dobry.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 13 maja 2020, 15:49

tylko ten Vidal czy Rakitic to powinni być wyceniani na max 5 mln euro. Największe kwoty płacone za graczy powyżej 32 roku życia:
https://www.transfermarkt.pl/transfers/ ... e=o32&w_s=
jest Ronaldo, bramkarze i następny na liście jest... Michael Laudrup. Cóż, wszystkie kluby piszą o kryzysie i liczą na promocje, a Barcelona wycenia rezerwowych dziadków z opasłymi kontraktami na kupę siana ;)

Ja mam nadzieję, że Vidal nie trafi do Interu.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1596

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 13 maja 2020, 16:12

Diamen23 pisze:
13 maja 2020, 15:49
Conte go uwielbia wiec mysle ze jednak trafi. Barca chce Lautaro, Conte chce Vidala. Jakos sie dogadaja :P

h1893230
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 248

Post Wyświetl pojedynczy post autor: h1893230 » 14 maja 2020, 0:04

Diamen23 pisze:
tylko ten Vidal czy Rakitic to powinni być wyceniani na max 5 mln euro. Największe kwoty płacone za graczy powyżej 32 roku życia:
jest Ronaldo, bramkarze i następny na liście jest... Michael Laudrup. Cóż, wszystkie kluby piszą o kryzysie i liczą na promocje, a Barcelona wycenia rezerwowych dziadków z opasłymi kontraktami na kupę siana ;)

dobrze wiedziec. to teraz idz do chinczyka z interu i powiedz mu ze 31 letni perisic jest wart 5mln. jakim cudem on chce od bayernu za tego dziadka 20mln? aha juz wiem, bo perisic to supercak na poziomie messiego, i jak od nas chcą to wtedy niewazne ze ma 31 lat, 20mln i [ch**], kasa ma plynac ale jak my kupujemy to ma byc za darmo. takie to twoje rozumowanie jest.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 14 maja 2020, 6:12

Zapominasz o kilku istotnych faktach. Perisic jest młodszy od w/w dwójki i wciąż ma dwa lata ważnego kontraktu. Sumą wpisaną jako oczekiwaną kwotę wykupu aż tak bardzo bym się nie sugerował, jakąś trzeba było dać ale w Bayernie poza Kovacem którego już zresztą nie ma nikt Chorwata nie chciał, bo tam jednak mają oczy i widzą że z niego jest po prostu przeciętny grajek. Niby jest te 20 baniek, ale jestem niemal pewien że gdyby Bayern (co bardzo mało prawdopodobne) zdecydował się jednak na wykup Perisicia ale za kwotę nawet o połowę niższą, Inter by taką ofertę przyjął.

Ale wracając do tematu dealu z Barceloną. Chcą Lautaro to niech złożą sensowną ofertę lub dadzą na wymianę choćby tego Semedo co byłoby zdecydowanie ciekawszym rozwiązaniem w obliczu biedy na wahadłach. Tu już nawet nie chodzi o wiek Rakiticia czy Vidala a o to, że my środek mamy całkiem całkiem obstawiony i jeśli dodatkowo dołączyłby jeszcze Tonali, te dwa tłuściutkie kotki na wysokich kontraktach które mają bliżej niż dalej i nic już w zasadzie nie muszą udowadniać są u nas zwyczajnie niepotrzebne.

A tak już z czystej ciekawości, skoro poruszony został temat wyceny zawodników. Na ile wyceniłbyś 32-letniego Rakiticia z rokiem kontraktu i 33-letniego Vidala również z rokiem kontraktu? Uwzględnić również należy ich słabnącą pozycję w drużynie jak i to że obaj są w Barcelonie zwyczajnie do odstrzału.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 14 maja 2020, 8:29

h1893230 pisze:
14 maja 2020, 0:04
Diamen23 pisze:

dobrze wiedziec. to teraz idz do chinczyka z interu i powiedz mu ze 31 letni perisic jest wart 5mln. jakim cudem on chce od bayernu za tego dziadka 20mln? aha juz wiem, bo perisic to supercak na poziomie messiego, i jak od nas chcą to wtedy niewazne ze ma 31 lat, 20mln i [ch**], kasa ma plynac ale jak my kupujemy to ma byc za darmo. takie to twoje rozumowanie jest.
Perisić jest 2 lata młodszy od Vidala, a cena wykupu została ustalona rok temu, kiedy miał 30 lat. Na tym etapie 3 lata to przepaść.
Zresztą Bayern prawdopodobnie dostanie dużą zniżkę na niego.
Salas11 pisze:
14 maja 2020, 6:12
A tak już z czystej ciekawości, skoro poruszony został temat wyceny zawodników. Na ile wyceniłbyś 32-letniego Rakiticia z rokiem kontraktu i 33-letniego Vidala również z rokiem kontraktu? Uwzględnić również należy ich słabnącą pozycję w drużynie jak i to że obaj są w Barcelonie zwyczajnie do odstrzału.
zgaduję, że Vidal minimum 20 baniek, mimo że jest rezerwowym, z rokiem kontraktu, zarabiającym ogromne pieniądze i sprowadzonym 2 lata wcześniej za 18 baniek :rotfl4:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 14 maja 2020, 9:20

Ja tego Vidala nawet bym widział za jakieś symboliczne pieniądze, ale tylko pod warunkiem że zszedłby z zarobków i zaakceptował rolę zmiennika. Barella mógłby się w kilku elementach przy jego doświadczeniu podciągnąć. No i kontrakt na rok z opcją przedłużenia jeśli dobrze by się prowadził, bo tajemnicą raczej nie jest że lubi sobie pofolgować i nie należy do zdyscyplinowanych.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 15 maja 2020, 13:59

Mertens prawdopodobnie w Interze według włoskich gazet.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 maja 2020, 14:00

W miejsce Lautaro czy Alexisa?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”