AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 228

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 27 gru 2006, 23:00

Zaskakujace posuniecie nie ma co :roll: ... tak ni z gruchy ni z pietruchy :P Ale prawda jest taka ze w Ameryce Pld nie tylko ci slawni malolaci z FMa i filmikow na Youtube potrafia w pilke grac :wink: ... wiadomo ze mlody byl obserwowany nie raz nie dwa i przypadkiem do Milanu nie trafi. 8)

Ale nie da sie ukryc ze kibice Milanu czekaja nie cos wiecej ... prawda :P .

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 gru 2006, 23:35

A własnie a FM-owy co na to kojaża go ? :twisted: Jak tam jest w grze ? Inna sprawa jak jak piszesz wielu nadal sie rozwija a nie ma etykietki "złote dzieci" - zreszta masz przykład na własnym ogródku Mancini i Taddei chyba muszą zmienic narodowośc by zagrać w kadrze [Amantino juz nie może bo zaliczył epizot] Ale swoja droga ja sądze ze Dunga go powoła ! On ma coś w sobie "ze skauta" :wink: Już pokazał że forma sie liczy

Goofii oczekiwania są inne ale nie teraz. W zimie ? nigdy nie było ruchu i nie bedzie. Trzeba uzupełnić kadre, tym bardzie wobec ostatniej plagi urazów. Massimo Oddo to hit we Włoszech jesli dojdzie w zimie do transferu. Ale to ostatnia szansa dla obu zainteresowanych. No może jeszcze Beckham w Interze :wink: Na zimowe mercato czekają tylko trenerzy, nie kibice :P

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 28 gru 2006, 10:58

Jak donoszą włoskie portale Leandro Grimi w dniu dzisiejszym podpisze 5-letni kontrakt z Milanem.
Z tego co udało mi się zrozumieć to fakt iż Braida wybierając się do Ameryki Południowej nie miał w ogóle zamiaru obserwować tego gracza. Jednak chłopak zrobił duże wrażenie na Cesare Maldinim i zaczęto mu się dokładnie przyglądać. Mniej więcej od października trwały negocjacje co do kwoty za jaką Milan miałby kupić tego 21-letniego obrońcę.

FORZA MILAN

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 gru 2006, 11:27

Jeszcze sie mercato nie zaczeło a już chyba znamy rozwiązanie zagadek. Młody zastąpi Sergio [w obwodzie], Oddo na prawa wtedy Bonera spokojnie na środku a i ławka na poziomie. Jedyny rebuz to Antek, wczoraj był temat wypożyczenia z opcja pierwokupu po sezonie [z zapisaną suma transferu już teraz] teraz informacje ze za 4/5 milionów Real odda Antka i grazie. Wiecej nikt nie da tym bardzie ze nie moze grać w LM.

Pytanie czy jest sens sprowadzać gracza który nie zagra w Champions League ? Ja sadze ze jest, w lidze sie bedzie dogrywał z ekipą. Da jedną opcje wiecej w ofensywie. To napastnik który inni niż Gila i Pippo. W razie czego gra spokojnie w lidze a np Oliveira czy Gila odpoczywają na LM. To może tylko zaprocentować.

Inna sprawa to ten Grimi i Massimo Oddo. Bo ich transfery naprawde dadzą Ancelottimu masse wariantów gry w obronie. Nie spełni sie może taktyczne "marzenia" z Ambrsonim na stoperze ale jak by nie patrzeć bedzie miał pełne pole manewru: Maldini, Nesta, Kaladze, Bonera, Billy, Cafu, Jankulovski, Favalli, Oddo, Grimi, Simic a jeszcze Sergio na L 4.

Bo ostatnio przez kontuzje było kilka zmian, na szczescie posiadamy w obronie piłkarzy uniwerslanych co pokazała ta plaga kontuzji. Ancelotti nie przesłuwał nikogo w pomoc czy coś a na ich nominalne pozycje, a teraz ma jeszcze wieksze pole manewru zależnosci od sytuacji zadrowej.

Jankulovski - Kaladze - Bonera - Cafu
Jankulovski - Kaladze - Nesta - Oddo
Kaladze - Maldini - Nesta - Cafu
Jankulovski - Maldini - Bonera - Simic
Kaladze - Simic - Bonera - Cafu
Jankulovski - Kaladze - Nesta - Bonera

Przypomne ze obaj obrońcy moga grac w LM. Jak by nie patrzeć da mu to naprawde plusa. Zwłaszcza ewentualny transfer Massimo. Bo raz że zluzuje Cafu, dwa że ma na prawa w obrodzie Daniele i Dario, a trzy że obaj sobie radza bez problemu na środku. Najważniejsza sprawa to teraz negocjacje z Lotito, nawet ważniejsza niż Antek. 7,5 milona plus Foggia i gra gitara :P

Fotka z debiutu :P Obrazek

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 28 gru 2006, 12:19

Ja tego Grimiego widziałem ze dwa razy, ale w pamięci jakoś mi nie został. Po prostu nie wyróżniał się w tych meczach, i nie wiem czy to jest taki dobry zawodnik. Jego zaletą jest chyba przystronność. Przecyztałem, że gra na skrzydłach i w obronie.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 gru 2006, 12:30

Corinthians ale na skrzydłach [lewym boku obrony] i na środku obrony ? To miałeś na myśli ? Czy grał w pomocy na skrzydłach jak oglądałeś go w akcji ? pamietasz moze ?

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 28 gru 2006, 13:04

Zaza pisze:Corinthians ale na skrzydłach [lewym boku obrony] i na środku obrony ? To miałeś na myśli ? Czy grał w pomocy na skrzydłach jak oglądałeś go w akcji ? pamietasz moze ?
Ja go widziałem tylko na prawym skrzydle, ale dokładnie nie pamiętam. To był sierpniowy mecz z River i Grimi na pewno wypadł fatalnie. Z moich notatek wynika, że miał dużo niedokładnych podań i tracił masę piłek, spowalniał akcje i był bardzo zagubiony.
Te inne pozycje wytrzasnąłem powołując się na Lanacion i Ole. Jeśli chodzi o środek obrony, to wątpie aby mógł tam grać, a na pewno nie w tym sezonie, bo Racing ma jedną z najlepszych par stoperów w lidze - Cabral i Crosa. Grimi grał co najwyżej na lewej obronie.
Trudno mi ustalić jego nominalną pozycję, bo naprawdę, w ogóle się nim nie zainteresowałem, a Reinaldo Merlo (trener Racigu) potrafił ustawić piłkarza na niestworzonych pozycjach.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 gru 2006, 13:11

Piszą onim jak o lewo-skrzydłowym. Może faktycznie w meczu z River grał na prawym skrzydle ale z przymusu. Informacje odnoście piłkarza mówią o lewej flance. Jak miałeś możliwośc oglądanie tego meczu to wiesz lepiej. Ale co ciekawe jeden z Argentyńskich umieścił go na środku obrony :wink: jako nominalna pozycja. Czeski film - nikt nic nie wie, zobaczymy co pokaże jak był półroku obserwowany to chyba nie kupili go dla sztuki. Inna sprawa że 2 miliony eruo to nie pieniądze wiec nawet ryzyka nie ma :wink: A co do debiutu to chyba jednak River :P 3:1 było wtedy. Tak nawet podała oficjalna strona ? choć ja głowy nie dam :roll:

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 28 gru 2006, 15:28

Na www.acmilan.pl wyczytalem taka oto wypowiedz naszego nowego nabytku:
”Przejście do Milanu to realizacja moich marzeń, każdy piłkarz chciałby tu grać. Paolo Maldini jest moim idolem i wzorem. Mam nadzieję, iż któregoś dnia będę grał na podobnym poziomie. Na jakiej pozycji gram? Jestem ofensywnie usposobionym bocznym obrońcą. Jeśli Bóg na to mi pozwoli, stanę się nowym Maldinim.”
No chlopak wybral sobie najlepszy jaki mogl wzor do nasladowania :lol:
Napisze tylko to: mlodziencze niech Ci Bog pozwoli :P a wszyscy bedziemy szczesliwi :lol:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 28 gru 2006, 15:41

Pozwalam mu :]

Pocukrowal.

Milan \o/

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 gru 2006, 0:36

Cukrowanie i tyle. Tak trzeba na dzień dobry. Już na lotnisku musiał pokazać ze wie gdzie przyjechał :P Ale jak sam mówi boczny obrońca, a jak jeszcze za przykład bierze Paolo to lewa flanka :wink: Zobaczymy jak to bedzie, narazie może mówić dużo.

Wraca temat Kaczora - Pato, ale 17 latek to nawet nie uzupełnienie w tym moemncie, ale co ciekawe ponoć łysy pytał Viola o Bojka :roll: Jedno co mnie cieszy to każdy z tych napastników jest o takiej charakterystyce jak szukamy. Czyli nie a'la dostaw noge. To najważniesze, juz pomijając Jana Kwinte :P Swoją drogą Viola dała 1,5 roku temu za Bługara 13 milionów euro. A Juve ma chyba prawo pierwokupu. Wczoraj Sevilla kupiła tego Rosjanina z Zenitu. Ponoć ktoś z ataku poleci dla równowagi. Na pewno nie Kaonute, wiec może Javier Ernesto Chevanton ? o tak ! :P szkoda że narazie tylko ja wpadam na takie pomysły a nie prasa by sugerować mułowi :P

Forza Milan !

Sports.it ['] żenada - nawet nie zrobili tego dobrze :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 gru 2006, 0:48

Zaza pisze:Ponoć ktoś z ataku poleci dla równowagi. Na pewno nie Kaonute, wiec może Javier Ernesto Chevanton ? o tak ! szkoda że narazie tylko ja wpadam na takie pomysły a nie prasa by sugerować mułowi

Oj napewno nie Kanoute i nie Chevanton. Do przeprowadzki szykuje sie Kepa, wychowanek Sevilli, zreszta długo szukac nei bedzie bo talent chlopak ma wiec i sa chetni z LA Liga czy Premiershi. Drugi w kolejnosci jest chyba Luis Fabiano, ktory nadal nie pokazuje pelni umijetnosci, jednak czasem gra wysmienicie i rozumie sie z pozostala ekipa z Brazylli i Kanoute. Kiedys w jego przypadku była mowa o Mediolanie jednak chyba nic chodzilo o ACM. :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 gru 2006, 1:05

Aha czyli Kepa pierwszy na liście strat, jego pod uwage nie biore. Bo to bardzo ale to bardzo mało prawdopodobny ruch. Może nawet Sevilla go wypożyczy w La Liga - szkoda że tak chcą zrobić, ale zauważ Jarzinho że był taki okres że Chevanton był gotów do gry [zdrowy] a mimo to atak Sevilli wyglądał Kanoute - Lusi Fabiano. Czyli teraz Urugwajczyk był 3 w kolejności. A jak przeszedł Rosjanin ? Fabiano był łaczony już kiedys z Milanem ? wiesz było ostatnimi laty kliku tych "boskich" Canarinhos, On, Carlos Alberto, Nilmar, Fredzio. Narazie za graczem Lyonu może tylko "płakać" tym obecnie w Lyonie [bo Nilmar też -nadal- od Aulasa :wink:] Jak to kiedyś kto powiedział nie sztuka jest sie wybić... sztuka jest umnieć latać :twisted:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 29 gru 2006, 1:09

albo czegos nie zrozumialem albo zaza sie pomyliles

przeciez bojinov poszedl do juve i tam gra wiec dlaczego mialby teraz isc do milanu? za niego do violki poszedl mutu ktory calkiem niezle sobie zaczyna tam radzic

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 gru 2006, 1:17

Nie, nie Ronald Viola kupiła Mutu za gotówke - 13 milionów [?] [swoją drogą powinna dziekować Bogu] ale Bojak, Juventus tylko wypożyczył. Z opcja pierwokupu, tylko że tam nie zapisano jaka to sume wiec teoretycznie Viola rozdaje karty. Inna sprawa ze on chyba ostatnio nie gra dla Starej Damy, miał okresy dobrej gre ale ostatnio nie ufa mu Deschamps.

Bługar zasilił Viola z Lecce za 13 milionów, on nie ma chyba jeszcze 20 lat. Podobnie jak Chaventon z Sevilli to jedna szkoła Zdenka Zemana :wink: Tylko wiesz to narazie odległy temat bo była jakaś wzmianka i tyle. Viola go odda jak trzeba, w to nie wątpie. Z tym ze Juventus tez może wyłozyć ile trzeba.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”