Polscy kibice - Strona 229

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 13 sty 2013, 2:12

Obrazek
Nie wiem czy śledzicie nową kampanię GazWybu po pielgrzymce, ale ja tak :).
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... brnal.html
"Gdzie zabrnął Kościół katolicki w Polsce, dzień w dzień czytający Dobrą Nowinę o Jezusie z Nazaretu, że swoim wiernym za wzór stawia kibiców, którzy niemal co tydzień urządzają na stadionach burdy?".
http://wyborcza.pl/magazyn/1,126715,131 ... borcza#Cuk
Kupiłbym dostęp do całości, ale obawiam się, że Tomek nic więcej nie zje w tym artykule, więc chyba nie warto.

http://wyborcza.pl/1,113768,13185237,_M ... borcza#Cuk
Świetna analiza. Zatem na dobranoc skinheadowski Tadek feat. faszystowski DJ K.K. Baczy
i

Zastanawia mnie tylko, czy wyborca PO i czytelnik GW kupuje swoją ulubioną gazetę, by czytać o rozwrzeszczanych kibolach. To byłaby jakaś masochistyczna skłonność do poznawania otaczającego świata. Na dłuższą metę to może być niebezpieczne, bo co jeśli ktoś zechce zgłębić również inne tematy?
[edit] Przejechałem do góry, idźże Franz :/.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 13 sty 2013, 11:46

piwus pisze:Przejechałem do góry, idźże Franz
Ano :(
piwus pisze:Zastanawia mnie tylko, czy wyborca PO i czytelnik GW kupuje swoją ulubioną gazetę, by czytać o rozwrzeszczanych kibolach. To byłaby jakaś masochistyczna skłonność do poznawania otaczającego świata. Na dłuższą metę to może być niebezpieczne, bo co jeśli ktoś zechce zgłębić również inne tematy?
Może bez całkowitego generalizowania w 100%, które zawsze zawiera w sobie spory margines błędu, ale większość właśnie po to ją kupuje i to jest najsmutniejsze, zaś inne tematy ich nie interesują. Nie chcą wychodzić poza utarte schematy - dzięki nim czują, że są ludźmi "na pewnym poziomie". Daje im to poczucie bezpieczeństwa i utożsamiania się z grupą, jakby nie patrzeć to potrzeby dość istotne w hierarchii wykreowanej przez Abrahama Harolda Maslowa :wink: Z góry można będzie przewidzieć jakie mają zdanie na wybrany temat - na pewno nie swoje :wink: Najśmieszniejsze są momenty gdy demiurg opinii publicznej nie zdążył jeszcze autorytarnie zająć jednoznacznego stanowiska/lub gdy się waha - wtedy biedactwa nie wiedzą co mają myśleć/mówić/robić. Żal mi ich.

W moim poprzednim "zakładzie pracy" (że użyje troszkę zakurzonej terminologii) 90% procent tzw. załogi, nie wiedziało kto rządzi/wygrał wybory w jakimś istotnym dla światowego ładu kraju, ale za to o kibolach Legii (to ci najgorsi z najgorszych) wiedzieli "wszystko" :wink: Oczywiście była to sama prawda i to "objawiona" :) Wiedza na temat gospodarki/istotnych międzynarodowych wydarzeń - zero, ale głębokie analizy "ruchu faszystów"/"moherów" obstukane na pamięć. Dużo zgranych haseł, zwykłych sofizmatów, ale zero samodzielnego myślenia. Seriale TVN, głupie polskie komedie (w których nie ma nic śmiesznego) z Karolakiem/Adamczykiem obowiązkowo, plastikowa muzyka na szczycie kulturalnej piramidy, zaś o literaturze/kinie/muzyce to sobie z nimi nie pogadasz. Pokolenie grilli, kredytu hipotecznego we frankach i promocji w Almie :wink:

Cóż "ich czarno-biały świat, to de facto mały pokój"/"jeśli świadomość to ocean, ich to raczej brodzik" (jak mawiał klasyk :wink: )
piwus pisze:Kupiłbym dostęp do całości, ale obawiam się, że Tomek nic więcej nie zje w tym artykule, więc chyba nie warto.
Warto. "Faszystowskie delicje" zostawili na koniec :wink: Jak tylko znajdę w odmętach kompa/sieci resztę to wrzucę tu, albo Ci podeślę. Oczywiście w skanie, bo nie jestem z Lecha, ale tyle linków do GW w jednym poście gryzie w oczy :wink:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6612

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 13 sty 2013, 22:43

franz pisze:W moim poprzednim "zakładzie pracy" (że użyje troszkę zakurzonej terminologii) 90% procent tzw. załogi, nie wiedziało kto rządzi/wygrał wybory w jakimś istotnym dla światowego ładu kraju, ale za to o kibolach Legii (to ci najgorsi z najgorszych) wiedzieli "wszystko" :wink: Oczywiście była to sama prawda i to "objawiona" :) Wiedza na temat gospodarki/istotnych międzynarodowych wydarzeń - zero, ale głębokie analizy "ruchu faszystów"/"moherów" obstukane na pamięć. Dużo zgranych haseł, zwykłych sofizmatów, ale zero samodzielnego myślenia. Seriale TVN, głupie polskie komedie (w których nie ma nic śmiesznego) z Karolakiem/Adamczykiem obowiązkowo, plastikowa muzyka na szczycie kulturalnej piramidy, zaś o literaturze/kinie/muzyce to sobie z nimi nie pogadasz. Pokolenie grilli, kredytu hipotecznego we frankach i promocji w Almie :wink:

Wrzuć te skany, bo przy fragmencie:
- Władza kibiców nienawidzi, tak jak nienawidziła ''Solidarności'' - zgadza się Tomasz, wgryzając się w kanapkę na pierwszym kilometrze drogi do Częstochowy.
to aż mi się włos zjeżył na głowie, tyle faszyzmu i taka agresja bije od kiboli, oni nie jedzą, oni WGRYZAJĄ się w kanapki...

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5294
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 14 sty 2013, 13:56

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 14 sty 2013, 20:50

Boromir pisze:Wrzuć te skany, bo przy fragmencie:

- Władza kibiców nienawidzi, tak jak nienawidziła ''Solidarności'' - zgadza się Tomasz, wgryzając się w kanapkę na pierwszym kilometrze drogi do Częstochowy.

to aż mi się włos zjeżył na głowie, tyle faszyzmu i taka agresja bije od kiboli, oni nie jedzą, oni WGRYZAJĄ się w kanapki...

Lud się domaga prawdy, więc macie: (tylko dla ludzi o mocnych nerwach!)

1) http://zapodaj.net/images/7f647290e4ef0.jpg
2) http://zapodaj.net/images/b9c50ce1c130a.jpg
3) http://zapodaj.net/images/c4cb128ab0ab5.jpg
4) http://zapodaj.net/images/64a84092c1a8c.jpg

PS: Przepraszam, że tak późno - jak przystało na kibola, sprzedawałem narkotyki dzieciom z domów dziecka :)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6612

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 15 sty 2013, 15:58

Dobry tekst. Taka trochę korespondencja wojenna, taki political-fiction, trochę gastronomii, naprawdę 9/10. Wróżę dużą przyszłość autorowi, jakaś poważniejsza nagroda jest tylko kwestią czasu. Brawo.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1529
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 17 sty 2013, 16:14

http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 8047_n.jpg
Nie wiem jak daleko są jeszcze w stanie posunąć się krakowskie ekipy by wykazać się swoją głupotą..

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 17 sty 2013, 23:37

Zarząd PZPN podjął uchwałę, w której zwraca się do Komisji Ligi Ekstraklasy SA, Wydziału Dyscypliny PZPN oraz Najwyższej Komisji Odwoławczej PZPN o darowanie klubom kar dotyczących zachowania kibiców na stadionach.

Zarząd PZPN zwraca się do tych gremiów o amnestię polegającą na anulowaniu wszystkich kar wydanych do 1 stycznia 2013 r. w tym zamknięcia stadionów lub części stadionów oraz zakazów wyjazdowych.

.... a Mucha niech raz się przymknie bo jej nikt w tym kraju nie słucha, zresztą jej wodza też już coraz mniej.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5294
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 18 sty 2013, 0:02

NoName1989 miałem nie komentowac ale napisze tylko ze zdjecia jakie do tej pory są pokazane to są 2 zdjecia jedno co wrzuciłes, a drugie kilka plakatów u kogos w mieszkaniu. W Krakowie nikt o tym nie słyszał, i narazie jedyne zdjecia są na fb. Plakatów na mieście żadnych nie widziałem, żaden z moich znajomych też, na forum Wisły też cisza.
O samym sensie nie będę dyskutował, gdyż szkoda czasu i nerwów.

A co do postu wyzej to zobaczymy, narazie dużo obiecywania, ale żadnych wiążących decyzji. W każdym razie sytucja może się skończyć tak, że zgoda na wyjazdy będzie, ale i tak połowa klubów protestuje więc kluby nie będa zamawiały biletów i z wyjazdów nic nie wyjdzie. A kase z protestów w jakimś stopniu sobie odbiją przez co? Przez darownie kar za kibiców.
Więc może wyjść tak że zyskają na tym tylko kluby, tylko kibice, albo w najlepszym wypadku wszyscy. Oby spełnił się ten trzeci scenariusz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8656
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 sty 2013, 10:36

Polonia Bytom on Tour 2013

Turniej halowy w Poczdamie
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 4134_n.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=sP-GBY-B15k
Nas 102 osoby, w tym 25 Góral Żywiec.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1529
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 23 sty 2013, 17:56

Komisja Ligi przychyliła się do wniosku Zarządu PZPN o darowanie od rundy wiosennej sezonu 2012/2013 kar zakazu wyjazdów zorganizowanych grup kibiców na mecze piłkarskie nałożonych wobec klubów Ekstraklasy.

Sytuacja ta dotyczy grup kibiców sześciu klubów: Lecha Poznań, Lechii Gdańsk, Pogoni Szczecin, Ruchu Chorzów, Śląska Wrocław i Zagłębia Lubin.

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 24 sty 2013, 21:01

jak przeczytałem że Boniek wycofuje delegatów z II ligi, to aż nie moge uwierzyć w moje szczęście że nie będę miał do czynienia z tymi osobnikami.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 25 sty 2013, 11:15

Unista pisze:jak przeczytałem że Boniek wycofuje delegatów z II ligi, to aż nie moge uwierzyć w moje szczęście że nie będę miał do czynienia z tymi osobnikami.
NoName1989 pisze:Komisja Ligi przychyliła się do wniosku Zarządu PZPN o darowanie od rundy wiosennej sezonu 2012/2013 kar zakazu wyjazdów zorganizowanych grup kibiców na mecze piłkarskie nałożonych wobec klubów Ekstraklasy.

Sytuacja ta dotyczy grup kibiców sześciu klubów: Lecha Poznań, Lechii Gdańsk, Pogoni Szczecin, Ruchu Chorzów, Śląska Wrocław i Zagłębia Lubin.
Panowie przecież, to jest "pic na wodę - foto montaż" :wink:

Po pierwsze Boniek zasłynął już genialnym pomysłem połączenia ŁKS i Widzewa jako "FC Łódź" (mówi takie głupoty jako były zawodnik Widzewa!). Wyobrażacie sobie np. połączenie w Manchesterze... albo drużynę A.C Internazionale Milan, barwy niebiesko-czerwone :wink: Teraz wyskakuje z głupimi pomysłami odpalania rac... po meczach, mają być to "legalne pokazy pirotechniczne" :lol: Dużo w jego gadaninie propagandy i ogólników, mało konkretów, rzetelności i znajomości tematu.

Żeby choć trochę polepszyć obecną patową sytuacje należny zmienić nieżyciowe zasady karania za rzekome "stadionowe zbrodnie", zakazy wyjazdowe, wpuszczanie na stadion, najbardziej restrykcyjne, nie racjonalne w UE przepisy ustawy BIM, ograniczyć "pajacowanie" wojewodów w sprawie zamykania stadionów itp. itd. Słowem pirotechnik nie jest kluczowa - niech nawet będzie nielegalna (choć bez "kary śmierci" za racę :wink: ) "konkretnym" ekipom to nie przeszkodzi w dobrej zabawie. Potrzeba głębokich zmian systemowych, odchodzenia od średniowiecznych zasad odpowiedzialności zbiorowej, od atmosfery nagonki... tylko ze do tego trzeba dobrej woli władzy naszej kochanej. Sam Boniek (nawet jeśli przyjąć, że chce unormować sytuacje i wie jak to zrobić ) to za mało, tu potrzeba porozumienia z rządem. Jeśli nie nie zmieni się prawo i praktyka działania władzy, to nie pójdziemy do przodu ani o centymetr. Czyli sprawę można uznać za zamkniętą :)

Odnoszę wrażenie, że obecna odwilż to "grubymi nićmi szyta" hucpa. Te śmieszne abolicje w sprawie kar "za byle gówna" są mało warte, tym bardziej że posłużą pewnie tylko temu, żeby odpalić medialna machinę w przypadku jakichkolwiek drobnych incydentów, które zostaną rozdmuchane miechem TVN/GW. Zrobią tak: "Popatrz narodzie... my do tych ohydnych kiboli grzecznie, miło, z kulturą - darujemy im straszne zbrodnie/dajemy nową szanse-nieba chcemy przychylić, a oni co?! Gwałcą, rabują i hodują świerszcze żeby mieć kasę na nowe race!".

Nawet poseł Robert Biedroń angażuje się dla dobra naszej piłki w ratowanie klubu Gryf Wejherowo :lol:

Słowem sprawa mi śmierdzi, "nie wierze kurwom - jak psom"... ale zobaczymy, a nóż coś się zmieni.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”