Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 229

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 01 maja 2009, 15:50

Szczerze mówiąc to nie dziwię się tym informacją po tym całym cyrku z tego tygodnia.
Już czytałem info, ze Tymoszczuk nie chce przyjść i pójdzie do Interu czy Milanu, bo zwolnili Klinsmanna :lol:
Ja też czekam na dementi :wink: :P

Ale jak nie awansujemy do Lm to szanse na zostanie Francka oceniam tak na 30% :wink:

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 01 maja 2009, 16:48

Ale z Rummenigge tryska jad :? Aż żal słuchac...

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 03 maja 2009, 15:11

Sie porobiło przez ten czas co mnie nie był, no no...

Zwolnienie Klinsmanna po ostatnich wynikach niby aż takim dużym zaskoczeniem nie było, ale mimo wszystko liczyłem, że dadzą mu dograć sezon. Chyba jednak obawa, że nie dostaniemy się nawet do LM była tu głównym powodem takiej a nie innej decyzji. Cóż, Klinsmann dołączy zatem do tego wąskiego grona trenerów, którzy z Bayernem nie liderowali BL ani razu. I "go to America".

Nowy trener - po ostanich wypowiedziach i informacjach prasowych sądzę, że będzie nim Louis van Gaal. Zna język, poza tym sam oferuje swoje usługi, no i ma markę, a trenera z marką właśnie Bayernowi trzeba. Heynckes jest dobrym typem strażaka, ale nie sądzę, żeby chciało mu się jeszcze trenować przez cały sezon.

Zaciekawił mnie za to news, że to Nerlinger ma być jednak następcą Hoenessa w kwestiach sportowych. Liczyłem jednak na Kahna w tym względzie.

Co jeszcze nas będzie czekać, to oprócz nerwowej końcówki w BL (na mistrza już przestałem liczyć, Wolfsburga już raczej nie przeskoczymy, ale 2 miejsce musi być :!: ) jeszcze karuzela transferowa. Tymoszczuk oczywiście przyjdzie (powiązanie go z Klinsmannem raczej przesadzone, każdy trener będzie chciał mieć takiego zawodnika :wink: ), natomiast spore znaki zapytania dotyczą obsady bramki (IMHO będzie nowy nr 1, a Rensing odejdzie), prawej obrony (mam nadzieję, że Oddo spuszczą na drzewo, a powrót Goerlitza oznacza jedynie kolejną alternatywę na ławę), no i pomocy. W tej formacji może być rozmaicie, ciekawe czy rzeczywiście zarząd sprzeda Ribery'ego i jeśli tak, kto przyjdzie na jego miejsce (Diego? van der Vaart? a może jeszcze ktoś inny - nie Hleb, bo jego traktuje jako inny transfer). Proponowane póki co ceny (Real 36 mln, Barca - 25 mln + Hleb) są póki co za niskie. Moim zdaniem zarząd powinien rozmawiać z potencjalnymi kontrahentami od 50 mln w górę.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 maja 2009, 16:00

Nikt Wam nie da >50 milionów za Francuza. Jeśli naprawdę padają takie oferty, jak ta Realu i Barcelony, to jestem w szoku, że Francuz jeszcze nie podpisał kontraktu. Szczególnie oferta Barcy jest kusząca - duże pieniądze i bardzo dobry piłkarz za Francka to świetna propozycja.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 03 maja 2009, 17:23

wg mnie jedyna przyczyna jaka moze skusic dzialaczy Bayernu do sprzedania Francka to brak awansu do LM, bo wtedy Ribery bedzie sial ferment w druzynie. 2 sprawa jeli Lyon wydebil od Romka ok 40 banike za Essiena to czemu Bayern ma puscic francuza ze 25 czyli tyle samo ile za niego dal, przeciez to zadny interes... Nic mi nie wiadomo o zlej kondycji Bayernu zeby ten byl zmuszony na szybko znalesc kase, jest wrecz przeciwnie - Bayern ma stabilne finanse od wielu juz lat notuje zyski i ma pare groszy na koncie, tak na czarna godzine. Ostatnio byl nawet ranking Forbsa z ktorego wyszlo ze Bayern jest 4 najbogatszym klubem na swiecie. Po co sprzedawac najlepszego zawodnika, najwieksza marketingowa gwiazde z ktorej doi sie najwiecej kasy?? Nie ma ku temu zadnych powodow

A tak po za tym juz nudnym tematem, ktory niestety bedzie walkowany do momentu odejscia francuza z Bayernu to...

Cieszy wygrana z Borussia, zdobylismy wazne 3 pkt. Widac ze Jupp na trenerce przeprowadza modre zmiany i wprowadza nowe rozwiazania taktyczne. Wg mnie fajny mecz zagral Altintop i Lucio ale moje oceny moga byc mylace bo ogladalem ten mecz tak troche 5 przez 10. Cieszy ze nowy trener wpuscil na kilka minut Mullera, wazne zeby chlopak sie ogrywal i stworzyl prawdziwa alternatywe w ataku. Szkoda ze nie ma w tebeli troche wiecej luzu zeby mozna go bylo wystawic w pierwszej 11 na chociaz jeden mecz.

Fajnie pokazal sie w tym meczu Marin. Gral krotko ale pokazal kilka dobrych podan. Moze za kilka sezonow bedzie dzielil i rzadzil w pomocy razem z Kroosem, bylo by fajnie ale jak narazie to blizej mu do HSV niz do nas.

Oby dzisiaj rywale zegrali dla nas i pozwolili zdobyc troche luzu

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 maja 2009, 17:29

Bayern nie dostanie wiele więcej, bo czasy przepłacania za piłkarzy się skończyły, Essien poszedł za jakieś 2 razy większe pieniądze, niż był wart. Teraz za Francuza nikt takich pieniędzy nie da, bo on nie jest wart więcej, niż oferuje Real z Barceloną, a przy obecnym kryzysie finansowym, który dopiero przecież dojdzie do futbolowego światka, ceny raczej będą tylko spadać.
Wydaje mi się, że 30-35 milionów euro za Ribery'ego to cena odpowiednia, nie wierzę w to, że ktoś zapłaci za niego ponad 40 milionów. To w końcu gwiazda Bundesligi, nie Serie A czy Premiership, ani też nie jest to gracz niesamowicie utytułowany.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 03 maja 2009, 18:35

na rzeczywiscie wicemistrz swiata jest tytulem o znacznie mniejszej wartosci od np mistrza hiszpani, a kryzys finansowy raczej za mocno na bundeslidze sie nie odbije, bo poprostu kluby z Bl czerpia relatywnie malo pieniedzy np z transmisji telewizyjnych, bogatych sponsorow czy tez skladek socios. Dlatego wg mnie to bedzie liga ktora na kryzysie zyska najwiecej i to ze np Barcelona nie bedzie miala kasy zeby dac za Riberego tyle, ile oczekuje Bayern to bedzie problem Barcy,a nie Bayernu...

Kto wie moze wlasnie teraz kluby BL dokonaja kilku wzmocnien, ktore znacznie podniasa atrakcyjnasc ligi i przestanie sie mowic o tym jaka to BL jest slaba... Podobno "Wilki" rozwazaja zakup Mutu, ciekawe jakie wzmocnienia poczyni HSV i "Wiesniaki" ale to jest temat do innego dzialu

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 maja 2009, 10:37

Wilmore pisze:Wydaje mi się, że 30-35 milionów euro za Ribery'ego to cena odpowiednia, nie wierzę w to, że ktoś zapłaci za niego ponad 40 milionów.
Jak nie zapłacą więcej, to Bayern go nie puści. Krotka piłka. Lepiej będzie go wykorzystać jeszcze sezon niz oddać go za pół darmo już teraz. Kontrakt ma i basta.

Poza tym, przypominam, że Bayern zapłacił za niego, jeszcze jako zawodnika Marsylii (a więc gwiazdy drużyny i ligi gorszej, od ktorej gra teraz) łącznie ok 30 mln euro. To co, w tym czasie wartośc Ribery'ego wzrosła raptem o 5 mln??? Deflacji aż tak dużej to raczej nie mamy :lol:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 04 maja 2009, 10:46

Michał M pisze:Jak nie zapłacą więcej, to Bayern go nie puści. Krotka piłka. Lepiej będzie go wykorzystać jeszcze sezon niz oddać go za pół darmo już teraz. Kontrakt ma i basta.
W przyadku braku LM, Franck będzie chciał odejść , ale jak mówisz, że Bayern go nie puści bo ma kontrakt to wydaje mi się, że Ribery straci motywację, chodzi mi o to, że z niewolnika nie ma zawodnika więc i te 30 baniek będzie dobre.

Jak go sprzedadzą to będą mieli na dobrego bramkarza, choć niektórzy twierdzą, że miernota Rensing jeszcze nie dorósł do przejęcia pałeczki po Kahnie, mimo, że w klubie jest od X lat i uczył się od samego Mistrza.Inni nazywają to brakiem gotowości, a ja brakiem talentu.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 maja 2009, 11:21

EnJoy's pisze:W przyadku braku LM, Franck będzie chciał odejść , ale jak mówisz, że Bayern go nie puści bo ma kontrakt to wydaje mi się, że Ribery straci motywację, chodzi mi o to, że z niewolnika nie ma zawodnika więc i te 30 baniek będzie dobre.
Nie dopuścimy do braku LM, więc sytuacja się rozwiąże :) Oczywiście, jest zawsze problem braku motywacji, ale nie wydaje mi się, żeby Ribery kopał piłkę po trybunach, tylko dlatego, że będzie jeszcze grał w Bayernie a nie gdzie indziej. Przyszły sezon to sezon przed MŚ i na pewno Ribery będzie chciał ułożyć sobie pod nie formę.

Co do bramkarza, to Robert Enke nie powinien kosztować więcej niż 7 mln euro. Nie trzeba nam sprzedawać Ribery'ego, żeby mieć dobrego gościa na bramce.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 04 maja 2009, 15:35

Meczy mnie juz strasznie temat poswiecony rzekomemu odejsciu Riberego z Bayernu, moze by tak zalozyc osobny temat na forum i zrobic miejsce dla wszystkich spekulacji??

Zarzad okreslil kogo chce na posade trenera Bayernu. Mianowicie dobra znajomosc jezyka niemieckiego i duze doswiadczenie zarowno trenerskie jak i to zyciowe. Wiec w zasadzie nic nowego nie powiedzial, bo ze kogos takiego szukaja to bylo wiadomo od razu po zwolnieniu Klinsmana, podobno faworytem w wyscigu jest van Gaal i wydaje sie ze to holender bedzie goscil na naszej lawce trenerskiej od przyszlego sezonu. Podobno doszlo do pierwszych rozmow i ma dostac 3 letnie kontrakt ale wszystko to podobno.

Cieszy natomiast wypowiedz Uliego wg ktorej stopien wydatkow jakie Bayern poniesie na wzmocnienia zalezec bedzie od wyniku w tym sezonie, mam nadzieje ze to oznacza ze jesli zajmiemy 2 miejsce w Bl to Uli wzmocni kadre nie tylko tam gdzie braki zauwazylby niewidomy ale dokona jakiegos mocnego wzmocnienia kadry. Pojawily sie ploty o Diego i wielu fanow Bayernu jest nimi zachwycona, natomiast ja mam obiekcje. Mianowicie Diego gra duzo pilka, podobnie jak Ribery i zastanawiam sie czy oni by sobie wzajemnie nie przeskadzali na boisku( choc moze to tylko moja obawa w koncu w Barcelonie Xavi, Iniesta i Messi sobie nie przeszkadzaja) a druga spraw to przychamowanie rozwoju Kroosa, byc moze wroci do nas juz po tym sezonie i majac za rywala Diego na srodku pomocy raczej sobie nie pogra i podobnie bylo by po nastepnym sezonie. Mysle ze dopiero za 2 do 3 lat Toni bedzie lepszym spielmacherem od brazylijczyka

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 maja 2009, 15:58

Ja tam bym nie miał nic przeciwko Diego :wink: Ale myślę, że nie jest on planowany obok Francka, a na wypadek, gdyby tenże odszedł. Więc raczej miejsca sobie nie zabiorą :wink: Co do Kroosa, to potrzymałbym go jeszcze z rok w Leverkusen. I wtedy ocenił, co dalej z nim będzie. Jakby co, nie musiałby przecież w wieku 20 lat być od razu spielmacherem, z tego co widziałem, to w Leverkusen też czasami grywa z boku i jest ok.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 07 maja 2009, 13:32

Nudziło mi sie, to przeglądnąłem statystyki naszych zawodników na kicker.de

Znalazłem dwie ciekawe rzeczy:

Nasi prawi obrońcy:

Lell:
http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... on/2008-09

Oddo:
http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... on/2008-09

Piękne. A szczególnie ten pierwszy rules.

To chyba wyjaśnia dlaczego Oddo wraca do Milanu, Lell do rezerw (ewentualnie na trybuny) i zbawca na prawą stronę in. :wink:

Jeśli chodzi o Diego to widziałem info, ze podobno Juve z Werderem sie dogadało. Myślę, ze jednak w czerwonej koszulce by lepiej mu sie grało :wink:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 08 maja 2009, 9:49

Akarin pisze:Jeśli chodzi o Diego to widziałem info, ze podobno Juve z Werderem sie dogadało.
Allofs zaprzeczył więc jeszcze nic straconego. Sądzę, że Werder będzie grał na kasę - i pytanie, czy aż tak bardzo chcemy Diego, żeby wykładać za niego 30 baniek :?: Odpowiedź pewnie pozytywna gdyby Ribery rzeczywiście miał odejść, ale gdyby miał zostać, to nie wiem.

W tej chwili zresztą ważniejsza jest osoba trenera - mam nadzieję, że plotki o van Gaalu potwierdzą się już w najbliższych dniach, bo szczerze mówiąc nie widzę w tej chwili lepszego kandydata na naszego trenera.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 10 maja 2009, 20:12

Wygralismy z Energie i zrownalismy sie punktami z VFB. Koncowka sezonu jest niezwykle emocjonujaca, Szkoda troche HSV w tzw wojnie polnocnej przegrali wszystko co tylko mogli...

Mamy trudny terminarz i o mistrzostwie bedzie decydowal ostatni mecz, moze bedzie tek jak w 2001 roku?? chociaz obiektywnie patrzac to nie zaslugujemy na mistrza wiec 2 miejsce mnie bedzie jak najbardziej satysfakcjonowac no ale wiadomo apetyt rosnie w miare jedzenia. Oby tylko nasi zawodnicy sie nierozleniwili i nie zaliczyli jakiejs wpady w koncowce, zostaly 3 mecze i 9 pkt musi byc nasze o reszte stawki nie trzeba sie bedzie martwic

Werder na koniec sezonu dokonal jakiejs reaktywacji i wkoncu zaczeli grac tak jak na nich przystalo wiec moze urwa Wolfsburgowi jakies punkty. My natomiast walczymy z Bayerem, "Wiesniakami" i Stuttgartem. Same ciezkie mecze ale jak juz pisalem wyzej 9 pkt musi byc nasze!!!

W sobotnim meczu ladnie zagral van Bommel, cieszy bramka Sosy no i to w zasadzie tyle

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”