Polscy kibice - Strona 230

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 25 sty 2013, 11:48

Po pierwsze Boniek zasłynął już genialnym pomysłem połączenia ŁKS i Widzewa jako "FC Łódź" (mówi takie głupoty jako były zawodnik Widzewa!).
To przede wszystkim jest romanista anizeli widzewiak.
Po drugie Łodzi nie stac na 2 kluby i szczerze mowiac jestem ciekaw ktory szybciej stanie sie amatorski. Z punktu Widzenia kibica pomysl Bonka to totalna bzdura. Z biznesowego jak najbardziej sensowna, ale futbol rzadzi sie swoimi prawami.
Teraz wyskakuje z głupimi pomysłami odpalania rac... po meczach, mają być to "legalne pokazy pirotechniczne"
chyba w przerwach meczow zaraz po gwizdku konczacym polowe.

Franz ale chyba nie bujasz w oblakach i nie sadzisz ze rzad ugnie sie pod wplywem kibicow. Trzeba zdac sobie sprawe ze na stadionach nie bedzie rewolucji a co najwyzej zmiana kosmetyczna. Dla PZPN to przede wszystkim zmiana wizerunku i pr Bonka.

Przy okazji jak sie ma protest Zylety? Do czasu az nie bedzie odpowiedzi na postawiony postulaty bedzie trwac protest? Nowy prezes chyba nie ma zamiaru o tym nawet dyskutowac nie wspominajac o udzieleniu jakiejkolwiek odpowiedzi.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 25 sty 2013, 20:32

Bienias pisze:chyba w przerwach meczow zaraz po gwizdku konczacym polowe.
Ja czytałem, że po meczach. Zresztą to nie jest istotne - każdy z tych pomysłów jest tak samo głupi/oderwany od rzeczywistości :wink:
Bienias pisze:Franz ale chyba nie bujasz w oblakach i nie sadzisz ze rzad ugnie sie pod wplywem kibicow. Trzeba zdac sobie sprawe ze na stadionach nie bedzie rewolucji a co najwyzej zmiana kosmetyczna. Dla PZPN to przede wszystkim zmiana wizerunku i pr Bonka.
Jasna sprawa. O tym właśnie pisałem... PR i propaganda w dużej ilości, potrzebne zmiany = zero :) Tylko drobna kosmetyka, która de facto nic nie wnosi, a może dawać "argumenty" antykibicowskim naganiaczom.
Bienias pisze:Przy okazji jak sie ma protest Zylety? Do czasu az nie bedzie odpowiedzi na postawiony postulaty bedzie trwac protest? Nowy prezes chyba nie ma zamiaru o tym nawet dyskutowac nie wspominajac o udzieleniu jakiejkolwiek odpowiedzi.
Nie Żylety - tylko protest kibiców Legii Warszawa.

Żyleta jest puściutka jak Natalia Siwiec, ale i na innych trybunach sporo wolnych miejsc :wink: Postulaty spotkały się z dobrym przyjęciem u wszystkich kibiców (ITI się nie ustosunkowało - olali spraw/próbują to zamieś pod dywan), frekwencja (mimo tego, że jest ratowana masowym rozdawaniem zaproszeń i wycieczkami dzieciaków) radykalnie spadała.

Zaś nowy prezes faktycznie nie widzi problemu. Jego sprawa. Mamy czas, my "Byliśmy, jesteśmy, będziemy - dla nas to coś więcej niż przemysł", a prezesi się zmieniają :)
Ciekawe co zrobi jak mu w lutym, w środku tygodnia, na pasjonujący mecz z Olimpią Grudziądz przyjdzie dzika horda/istne tłumy - w tamtym roku na meczu z 4 ligowym Gryfem było 13 tys zobaczymy jak będzie teraz :lol:

PS:

Nawiązują do dysputy o komunizujących kibicach:

"Polonia Warszawa - Precz z komuną" :rotfl:

Choć to pewnie znowu propaganda tej strasznej faszystowskiej Legii, zaś te lewusy z filmiku już dawno pogonione z ekipy!

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1529
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 26 sty 2013, 11:39

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6613

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 sty 2013, 11:51

franz pisze:Nawiązują do dysputy o komunizujących kibicach:

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... Gpk2_iebZ4

"Polonia Warszawa - Precz z komuną" :rotfl:

Choć to pewnie znowu propaganda tej strasznej faszystowskiej Legii, zaś te lewusy z filmiku już dawno pogonione z ekipy!
Jak można takie g.... nagrać? Koktajle Mołotowa, WTF?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 sty 2013, 12:49

Nie kibice, ale z inicjatywy kibiców. Bo komu innemu chciałoby się robić takie rzeczy?

Jak już o graffach.

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 26 sty 2013, 21:41

Bienias pisze:Franz ale chyba nie bujasz w oblakach i nie sadzisz ze rzad ugnie sie pod wplywem kibicow.
Ten rząd się ugnie sam pod sobą. :jupi:

Wyjaśnienie wydarzeń w Egipcie
http://stadiony.net/aktualnosci/2013/01 ... na_ulicach

Jednak to Ultras Ahlawy świętuje. Ten kraj się chyba podzieli w końcu jak wiele w Afryce.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 sty 2013, 20:02

Dzisiejszy artykuł z Newsweeka o Staruchu.

http://t.co/eO0Nhwsy

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5294
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 31 sty 2013, 15:24

Nowa Huta na wczorajszym meczu koszykówki na Wiśle:
Przed meczem: Obrazek
Oprawa raz: Obrazek
Obrazek
"Każdy może nas obrazić, ale nie każdy zdąży przeprosić"

Trans a'propo Polkowic: Obrazek

Oprawa dwa: Obrazek

Jak znajdę zdjęcie trzeciej oprawy to też wrzuce :)

Filmik zapowiadający mecz wrzucałem w Domku, ale tutaj też wrzuce: http://www.youtube.com/watch?v=CBUoE9GY4Rc

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 31 sty 2013, 15:52

O co chodzi z Polkowicami?

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 31 sty 2013, 16:17

z forum Wisły:
W transparencie chodziło o to, że CCC Polkowice po raz kolejny dało sprawę do prokuratury odnośnie tego, że rzekomo Dunin pobił ich kibiców.... Sprawa nie dość że na psach, w prokuraturze, ponownie w PLKK które odwiesiło karę 10.000 zł to również piszą pisma - paszkwile do can packu, aby przestał sponsorować nasz klub...
Kto to jest Dunin to można tutaj przeczytać: http://historiawisly.pl/wiki/index.php? ... igostowski

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 31 sty 2013, 16:46

Przecież w Polkowicach nie ma kibiców. A jak są, to Zagłębia...

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 31 sty 2013, 16:56

Tam była raz akcja po meczu z CCC w Polkowicach. Oficjalnie nic nie wiadomo jak to wyglądało, ale jedni mówili ze Dunin (60letni menager) sprowokowany rzucił się na kibiców ;) drudzy że ktoś tam wyskoczył do niego, a inni że po prostu zasłabł. No i klub z Polkowic zrobił afere gdzie tylko się dało (policja, plkk, sponsor Wisły). Jak widać sprawa ma dalszy ciąg, mimo że trochę czasu już minęło.

A co do Zagłebia to też wiadomo jakie Wisła ma z nimi stosunki...

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 31 sty 2013, 17:32

Nie interesuję się koszykówką w ogóle, więc temat kibicowski nie jest mi znany. Nie wiem, kto chodzi na CCC, ale myślę, że raczej Janusze z Polkowic.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 31 sty 2013, 17:38

Kto wyrzucił kibicowski wieniec?
Jak ustalił portal Niezalezna.pl, kibice Legii Warszawa udali się do Lwowa, aby na Cmentarzu Łyczakowskim złożyć wieniec i oddać hołd bohaterom Powstania Styczniowego. Ku ich zaskoczeniu, wieniec oraz zapalone znicze zostały szybko usunięte, aby swój wieniec mógł złożyć szef Kancelarii Prezydenta Bronisława Komorowskiego.

- Na Cmentarzu Łyczakowskim we Lwowie złożyliśmy wieniec herbowy Legii i zapaliliśmy znicze. Później poszliśmy jeszcze zapalić znicze przy innych grobach, m.in. Orląt Lwowskich. Gdy wróciliśmy do mogił Powstańców Styczniowych, nasz wieniec był jeszcze na miejscu. Później zaprzyjaźnionych kibiców Pogoni Lwów dowiedzieliśmy się, że nasz wieniec i znicze gdzieś zniknęły – tłumaczy w rozmowie z portalem Niezalezna.pl jeden z kibiców Legii.

Tego dnia, we Lwowie odbywały się także oficjalne uroczystości upamiętniające bohaterów Powstania Styczniowego. Schodzący z Górki Powstania kibice minęli nawet oficjeli. Jakież było zdziwienie kibiców Legii, gdy na zdjęciach z uroczystości zobaczyli, że szef Kancelarii Prezydenta Jacek Michałowski złożył wieniec na grobach przy Górce Powstania 1863 r. na Cmentarzu Łyczakowskim dokładnie w tym miejscu, w którym jeszcze przed chwilą znajdował się wiec kibicowski.

Nie wiadomo, kto usunął wieniec kibiców i jeszcze palące się znicze. Kibice Pogoni Lwów poinformowali swoich kolegów, że tuż przed przybyciem polskiej delegacji wieńca i zniczy na Górce Powstańca 1863 r. już nie było.

Na oficjalnej stronie prezydenta znajduje się relacja z uroczystości oraz zdjęcia. Widać na nich Jacka Michałowskiego, składającego kwiaty w miejscu, w którym chwilę wcześniej znajdował się wieniec kibiców Legii.
Nawet z kwiatami i zniczem pozostawionymi na miejscu pamięci, walczy "nasza władza". Ch....j im w serce skur.......

EDYTA/PS:

Dudek postanowiłem na forum ogólnym odpowiedzieć na Twoje PW/ten wasz ostatni filmik.

1. Wiem, wiem, klimat Krakowa. Lokalna specyfika itd. Tylko cały czas i wszystkiego tym nie da się tłumaczyć. Może to już nie jest kwestia specyficzności - tylko powszechnej normy?

2. Sam początek filmu. W jaki sposób grupa przestępców, która goni innego przestępce, żeby go zaszlachtować jak świnie w ramach walki o wpływy z kryminalnej działalność - jest związana z Wisłą, kibicowaniem? Co mają wspólnego tego rodzaju "interesy" z meczem koszykarek i wspieraniem ich w sportowej rywalizacji na parkiecie? Zresztą kto może być dumny (umieszczać to w filmikach?) z gonienia w biały dzień jednego gościa bez broni przez bandę wyposażoną w sprzęt w celu zrobienia z niego filetu - chyba tylko drobni sprzedawcy amfy/kryminalne prostaczki. Na pewno nie kibice, no ale Kraków tam wszystko jest możliwe :)

3. Spacer po mieście ze sprzętem w dłoni. Może lepiej zrobić "insurekcje" na rynku z kosami na sztorc - Wiślacy Kosynierzy (dobra nazwa dla grupy :wink: ). Siekiera w klubowych barwach (sic!) żałosne - zgadza się, ale jeszcze bardziej zabawne :lol:

4. Cały klimat filmiku jest dla mnie delikatnie mówiąc nieestetyczny, zarówno jeśli chodzi o warstwę wizualna jak i muzyczną. Rozwalania własnej dzielnicy, zamiast zrobienia swojego grafu, który zakryje wrogi i upiększy miasto jest bardzo kiepskie zwłaszcza, że ten wpół rozjebany płot może się zwalić na łeb jakiemuś dzieciakowi bawiącemu się w okolicy, zaś poczucie humoru na poziomie ubierania Bogu ducha winnej świnki w barwy Cracovii - niezłe jaja, hahaha, choć Monty Python to to nie jest.

Zresztą nie mój cyrk - nie moje małpy. To wasze miasto, więc zasad "kibic z dala się nie wpierdala" - w pełni obowiązuje. Wyraziłem tylko swoje zdanie i spadam.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 31 sty 2013, 20:10

franz pisze:
1. Wiem, wiem, klimat Krakowa. Lokalna specyfika itd. Tylko cały czas i wszystkiego tym nie da się tłumaczyć. Może to już nie jest kwestia specyficzności - tylko powszechnej normy?

2. Sam początek filmu. W jaki sposób grupa przestępców, która goni innego przestępce, żeby go zaszlachtować jak świnie w ramach walki o wpływy z kryminalnej działalność - jest związana z Wisłą, kibicowaniem? Co mają wspólnego tego rodzaju "interesy" z meczem koszykarek i wspieraniem ich w sportowej rywalizacji na parkiecie? Zresztą kto może być dumny (umieszczać to w filmikach?) z gonienia w biały dzień jednego gościa bez broni przez bandę wyposażoną w sprzęt w celu zrobienia z niego filetu - chyba tylko drobni sprzedawcy amfy/kryminalne prostaczki. Na pewno nie kibice, no ale Kraków tam wszystko jest możliwe :)

3. Spacer po mieście ze sprzętem w dłoni. Może lepiej zrobić "insurekcje" na rynku z kosami na sztorc - Wiślacy Kosynierzy (dobra nazwa dla grupy :wink: ). Siekiera w klubowych barwach (sic!) żałosne - zgadza się, ale jeszcze bardziej zabawne :lol:

4. Cały klimat filmiku jest dla mnie delikatnie mówiąc nieestetyczny, zarówno jeśli chodzi o warstwę wizualna jak i muzyczną. Rozwalania własnej dzielnicy, zamiast zrobienia swojego grafu, który zakryje wrogi i upiększy miasto jest bardzo kiepskie zwłaszcza, że ten wpół rozjebany płot może się zwalić na łeb jakiemuś dzieciakowi bawiącemu się w okolicy, zaś poczucie humoru na poziomie ubierania Bogu ducha winnej świnki w barwy Cracovii - niezłe jaja, hahaha, choć Monty Python to to nie jest.

Zresztą nie mój cyrk - nie moje małpy. To wasze miasto, więc zasad "kibic z dala się nie wpierdala" - w pełni obowiązuje. Wyraziłem tylko swoje zdanie i spadam.
1. O tym mówiłem, że tego nie da się zrozumieć. Tak samo jak osoba nie związana w ogóle z kibicowanie nie zrozumie zdobywania barw, tak osoby z innego miasta nie zrozumieją sensu takich filmików w Krakowie.
2. Pisałem już że głównym celem takich filmików jest pokazanie kto rządzi w danej dzielnicy. Osoby które są pokazane na początku mają wiele wspólnego z Wisłą, ale nie sądziłem że to trzeba tłumaczyć. A że ta sytuacja miałą miejsce w Nowej Hucie to dlatego jest umieszczona na tym filmiku.
3. Spacer był dość krótki. Jak będziesz w Krakowie to się odezwij to Ci pokaże na jakie osiedle weszli. Osiedle, które jest najbardziej procracovia w całym mieście. Jeszcze 10 lat temu praktycznie każdy autobus wracający z meczu tamtędy był conajmniej obrzucany kamieniami. wiadomo że teraz takich akcji praktycznie nie ma, ale uwierz że naprawdę jest to osiedle dość niebezpieczne dla Wiślaków. Ostatnio znajomy dostał na siłowni 2 osiedla dalej niezły wpierdol od kilku gości z tamtego osiedla bo się dowiedzieli że pare razy za młodego był na Wiśle.
4. Może doszli do wniosku że zamalowany graf można odnowić, a tutaj już nie ma takiej możliwości? Rozwalanie dzielnicy - dajmy spokój temu stwierdzeniu, Huta w starym podziale Krakowa to prawie 1/4 Krakowa, a 1 mur ktory jest na jej obrzeżach nikomu problemów nie robi.

Natomiast co do opinii o filmiku to nie będę Cię przekonywał czy jest fajny czy nie, bo kazdy ma swoje zdanie na ten temat. Staram się tylko pewne epizody wytłumaczyć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”