Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 230

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
10%
Real 2016/2017/2018
3
15%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
30%
Bayern 2020
2
10%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
15%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
3
15%
Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 17 mar 2010, 10:43

od fazy grupowej do 1-2 finalu zolte kartki sie NIE kasuja

jesli natomiast po polfinalach,zawodnik przekroczylby liczbe kartek i powinien pauzowac w finale (jak nedved w finale z milanem) to od poprzedniego sezonu to zmienili i bedzie mogl zagrac

wyjatkiem jest czerwona kartka pokazana w drugim meczu polfinalu-wtedy ona sie nie kasuje i taki delikwent final obejrzy w tv
Ostatnio zmieniony 17 mar 2010, 10:54 przez jordan20, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
maniekk
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maniekk » 17 mar 2010, 10:44

Fabregas jest kartkę od zawieszenia
Cesc jest kartkę od zawieszenia w LM? Wydaje mi się, że Clichy ma obecnie taką sytuację, ale żeby Cesc też.. Hmm

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 17 mar 2010, 10:57

pauzuje sie po 3 zoltych kartkach (faza grupowa + pucharowa)
clichy i fabregas maja po 2
http://www.uefa.com/uefachampionsleague ... index.html
http://www.uefa.com/uefachampionsleague ... index.html (ta jedna z meczow rundy wstepnej sie nie liczy)

w barcelonie taki problem maja: pique,puyol

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 19 mar 2010, 12:27

Kurde, zapomniałem oglądać losowania. Nie ma to jak praca :P

no, ależ wylosowaliśmy, po prostu rewelacja. Jedna z dwóch drużyn, których za cholerę nie chciał żaden Bawarczyk i na dodatek pierwszy mecz u siebie. Ale co tam, jakby co w półfinale powinno być lżej :lol:

Do kibiców Manchesteru - no to chyba sobie temacik założymy, co? Historię spotkań mamy niezłą, mogę ją opisać jakby co :wink:
Ostatnio zmieniony 19 mar 2010, 12:28 przez Michał M, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 mar 2010, 12:28

Ciekawe losowanie. Inter szczęśliwie [ale tylko do 1/2 :P] Francuzi ze sobą, a w dwóch parach wielkie rewanże za 99 i 06 :]

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 19 mar 2010, 12:33

Michał M pisze:Do kibiców Manchesteru - no to chyba sobie temacik założymy, co? Historię spotkań mamy niezłą, mogę ją opisać jakby co :wink:
Już się doczekać nie mogę :P Dwumecz strasznie ciekawy ,a Bayern był zespołem który mi się marzył w tej części LM :D

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6645

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 19 mar 2010, 12:53

No i należy wspomnieć, że w 1/2 na pewno będzie francuska drużyna.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 19 mar 2010, 12:57

Małe skojarzenie - jak wygrywaliśmy ostatnio LM, to w 1/4 wyeliminowalismy własnie Manchester :P Nie mam nic przeciwko małej powtórce z historii :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 mar 2010, 13:09

United w 7 spotkaniach z Bayernem wygrali tylko raz, ale chyba każdy pamieta ten mecz :lol:

United rzeczywiście maja chyba najłatwiejszą drogę, choć jak Bayern jakimś cudem ich ogra, to wtedy moze nawet jakaś francuska ekipa się do finału dostanie.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 19 mar 2010, 13:09

Oby wszyscy byli zdrowi, a jestem spokojny. Bayern oglądam regularnie i wiem, że stać ich na pojedyncze przebłyski. Dlatego też nie można być na tym poziomie pewnym niczego, ale wydaje mi się, że obecnie United ma zdecydowanie więcej do zaoferowania. W drugiej linii powinniśmy dominowac nawet na Alianz, a przód powinien coś ukłuć.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 19 mar 2010, 13:13

fieldy pisze: choć jak Bayern jakimś cudem ich ogra, to wtedy moze nawet jakaś francuska ekipa się do finału dostanie.
Sądzisz, że jeśli Bayernowi uda się przejść Manchester, to padniemy na Lyonie czy Bordeaux? :lol: Nie sugeruj się I rundą, wtedy Bayern nie gral jeszcze tak jak robi to teraz :wink: Powiem więcej - jeśli przejdziemy Manchester, to możemy naprawdę mieć spore szanse na finalne zwycięstwo, bo piłkarze uwierzą, że są w stanie wygrać z wszystkimi (bylo nie było, Man Utd jest obok Barcelony jedną z dwóch najlepszych obecnie ekip na świecie).
red85 pisze:W drugiej linii powinniśmy dominowac nawet na Alianz, a przód powinien coś ukłuć.
W środku pomocy pewnie tak, ale jesteś też tak pewny o skrzydła? Zakładam, że zagra i Franck i Arjen, więc... :wink:

Z pewnością Manchester jest faworytem. Z drugiej strony, Bayern rzadko nim nie jest, więc można będzie zagrać na pewnym luzie. I jeśli trójkąt Robben-Mueller-Ribery będzie w gazie, a do tego dojdzie dobra dyspozycja Demichelisa i van Buytena (w tej kwestii na razie jestem pesymistą, niestety), to może być ciekawie.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 19 mar 2010, 13:18

W środku pomocy pewnie tak, ale jesteś też tak pewny o skrzydła? Zakładam, że zagra i Franck i Arjen, więc... :wink:
Chodziło mi o posiadanie piłki - nie dość, że osobiście uważam, że posiadamy większy potencjał w środku pola (CM) to zagramy tam trójką zawodników. Po bokach bardzo prawdopodobne, że zagrają Park i Valencia, którzy słyną z tytanicznej pracy jaką wykonują na boisku. Fergie z pewnością wie, że siła Bayernu jest na skrzydłach i z pewnością zrobi wszystko, żeby te sektory boiska odpowiednio zabezpieczyć. Dwójka defensywnych pomocników i wybiegani skrzydłowi to chyba całkiem dobra metoda na zatrzymanie Bayernu.

Zresztą na obecną chwilę to obawiać się można Robbena, bo Ribery prezentuje się gorzej niż nasi skrzydłowi.
Ostatnio zmieniony 19 mar 2010, 13:19 przez red85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 mar 2010, 13:19

Dobre losowanie, będzie ciekawie.
Manchester z Bayernem sobie poradzi, wystarczy wyłączyć skrzydła. Do tego ich obrona woła o pomoc, Rooneya będą mieć ciężko zatrzymać.
Barcelona w meczu z Arsenalem na pewno jest faworytem. Zależy co pokaże Arsenal, jak się nie przestraszą to powalczą na pewno. Wierze w Kanonierów że zagrają dobry dwumecz.
Francuski pojedynek też zapowiada się bardzo ciekawe, mimo wszystko myślę że Bordo jest silniejsze od Lyonu i awansuje.
Inter jak odpadnie to na pewno będą w czarnej dupie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 mar 2010, 13:20

Michał M pisze:Sądzisz, że jeśli Bayernowi uda się przejść Manchester, to padniemy na Lyonie czy Bordeaux? :lol:
Nie wiem czy padniecie, Mysle ze Francuzi będą mieli szanse na awans. fifty-fifty bym powiedział. Bordeaux wygrało chyba 6, czy 7 ostatnich meczów w LM :lol: Są dobrze zorganizowani i mają kim postraszyć.
Ale najpierw trzeba przejsć United, co bedzie niezwykle trudne, wiec z szansami w 1/2 na razie moze się wstrzymamy :P

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 19 mar 2010, 13:22

red85 pisze:Dwójka defensywnych pomocników i wybiegani skrzydłowi to chyba całkiem dobra metoda na zatrzymanie Bayernu.

Zresztą na obecną chwilę to obawiać się można Robbena, bo Ribery prezentuje się gorzej niż nasi skrzydłowi.
Podwajanie czy potrajanie naszych skrzydeł to na pewno będzie dobra metoda. Nasz środek niestety wciąz nie wykorzystuje naszego dobrodziejstwa na bokach pomocy, zresztą w pierwszym meczu zabraknie Schweinsteigera (kartki). Ribery może i prezentuje się gorzej na chwilę obecną, ale jeśli tylko będzie w pełni sił, to zawsze może jedną cudowną akcyjką przesądzić o losach meczu. W meczu z Fiorentiną grał z kontuzją (o czym chyba nie każdy wie), a i tak pięknie aystował przy golu van Bommela.
fieldy pisze: Mysle ze Francuzi będą mieli szanse na awans.
Szanse na awans i w ogóle na finalny triumf ma tak naprawdę w tej chwili każda drużyna :wink: To truizm, wiem :P ale przykład przejścia Realu przez Lyon tylko to potwierdza :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”