Operacja "Czyste ręce" ... - Strona 24

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 20 maja 2006, 16:35

Ibrahimović pisze:Oczywiście ze nalezy sie wykluczenie z LM ,zreszta zapraszam na www.sportnews.it znajdziesz tam ok 10 rozmow Facchettiego z Pairetto. Napewno o cukierkach rozmawiali, albo o urodzinach córki Pairetto.

Ciekawe co Pairetto dostał od Fachettiego.
Nie sądzisz, że media chcą dolać oliwy do ognia i wmieszać w ten bród innych wielkich Calcio przekształcając rozmowy. Pozatym gdyby Inter miał ustawiane mecze to nie odpadłby już w ćwierćfinale. A skoro władze zdecydowałby się na ustawianie to chyba nie na słaby Anderlecht czy na Valencie - gdy Inter miał dobrą sytuacje w grupie - ale na dalsze fazy, bo jaki byłby w tym sens ?

Awatar użytkownika
DarkSnake
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DarkSnake » 20 maja 2006, 16:37

Jesli Inter naprawde mieszal cos z sedziami w LM to nalezy nam sie kara, byc moze wykluczenie z europejskich pucharow. Jest mi teraz wstyd za Facchettiego jesli to wszystko to prawda. Mam nadzieje ze Moratti o tym nic nie wiedzial bo wierze, ze Moratti to czlowiek sprawiedliwy. Obysmy byli czysci w Serie A, poki co wszystko na to wskazuje, nie chce degradacji :P Trzeba oczyscic swiat calcio i jesli tak nalezy to Facchettiego zwolnic (a tak go cenilem :? ) i niech nam naloza zakaz wystepow w Lidze Mistrzow i UEFA. Zawiodlem sie strasznie na moim klubie.. Ale winnym nalezy sie kara, bez wyjatkow. Czekam na wyjasnienie tej sprawy.
Forza Inter.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 20 maja 2006, 16:37

Marq pisze:
zreszta zapraszam na www.sportnews.it znajdziesz tam ok 10 rozmow Facchettiego z Pairetto.
Mógłbyś dać dokładny link bo nie moge tego znaleźć?
To nie 10 rozmow jak napisalem, tylko jedna długa rozmowa.

http://www.sportnews.it/news/index.php? ... 44&srctxt=

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 20 maja 2006, 16:57

Mógłby ktoś przetłumaczyć te rozmowy? Bo na Agnieszke nie ma co liczyć... Rozmowy Moggiego wszystkie tłumaczyła a teraz?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 20 maja 2006, 17:00

Moim zdaniem (zawsze jest moim zdaniem ale wole to dodawac dla jasnosci) Interowi nic nie grozi.Dowody (?) sa tak plytkie a poszlaki tak niewyrazne ze kibice Interu moga spac spokojnie.
Szczescie w nieszczesciu jest takie ze sprawa tyczy sie europejskich pucharow a nie Serie A.UEFA pewnie zawiesi postepowanie podobnie jak zrobila to ze sprawa Starej Damy (tylko ze tutaj akurat czeka na dzialania swojego ramienia w Italii).
To tak na pierwszy rzut oka bo informacje sa jednak szalenie skape na temat udzialu Interu.
Pisalem pare dni temu ze kraza plotki jakoby Inter tez byl podejrzany.Milan jest Roma jest teraz Inter.W zasadzie wszyscy sa.
A i tak najbardziej oberwie sie turynczykom.
Marq pisze:Mógłby ktoś przetłumaczyć te rozmowy? Bo na Agnieszke nie ma co liczyć... Rozmowy Moggiego wszystkie tłumaczyła a teraz?
Marq nie przesadzaj.Na JP rozmowy tlumaczyli niekiedy pol dnia i dluzej zeby tlumaczenie bylo jak najwierniejsze.Ladnie to tak rzucac cien na prace Agnieszki tylko dlatego ze jest fanem Interu?Jak napisala o Moggim to wielu fanow oskrzalo ja ze zmyslila to wszystko.Na razie dala newsa (co juz swiadczy o tym ze nie tuszuje w jakis sposob byc moze korupcyjnych dzialan Interu) potem moze przetlumaczy rozmowy.
Nieladnie sie zachowujesz.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2006, 17:04 przez Chlopaczek, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
DarkSnake
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DarkSnake » 20 maja 2006, 17:03

Pod tym adresem ( http://translate.google.com/translate?u ... en&ie=UTF8 ) jest przetlumaczona ta podana strona z wloskiego na angielski. Z tym ze jest niedokladne tlumaczenie bo to tylko translator z google ale zawsze cos.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 20 maja 2006, 17:07

Nie powiem... zaskoczyła mnie sprawa z Fachettim :oops:
Jak narazie nic konkretnego nie wiadomo. Faktem jest rozmowa Fachettiego z Pairetto - miesiąc przed meczem z Valencią wiedział, że sędzią będzie Meyer, a na dwa tygodnie przed meczem z Anderlechetem - Vassaras. Nie jest to może skandal na miarę Moggiego, ale i tak nie powinien się wydarzyć. Mam nadzieję, że to tylko zwykła ciekawość Fachettiego...

Z daty rozmów wynika, że chodziło o mecze z Anderlechtem (29.09.2004 skończony wynikiem 3-1 dla Interu) i Valencią (20.10.2004 skończony wynikiem 1-5). Nie wiem co mam o tym sądzić. Sprawa w toku. Ewentualne wykluczenie z LM może być katastrofalne finansowo w skutkacj :roll:

UltraInter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: UltraInter » 20 maja 2006, 17:19

No wstyd i hańba, jestem rozczarowany.
ALE :!: Jak zwykle mam jedno ALE
:arrow: Juve wybierało sobie sędziego na dany mecz. Moggi wybierał arbitra który mu bardziej pasował
:arrow: Inter znał nazwiska sedziego z kilku tygdoniowym wyprzedzeniem. Jak dla mnie (o ile te rozmowy to tylko kto sędziuje bez np. 'Dobra dajesz mi fure i dom a macie półfinał) to kara finansowa za złamanie regulaminu.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 maja 2006, 17:32

Marq pisze:Mógłby ktoś przetłumaczyć te rozmowy? Bo na Agnieszke nie ma co liczyć... Rozmowy Moggiego wszystkie tłumaczyła a teraz?

Nie wiem czy zauważyłes że jej nie ma :roll: A gdy pisała tego news to chyba na www.sports.it nie było jeszcze rozmów. One są w dzisiejszym numerze La Gazzetta a wiesz chyba jak jest. :wink:

Już mnie nic nie zdziwi. Jakisz czas temu życzyłem Interowi i Romie by ich nie podpisali do listy. Niestety kolejny dopisany klub światczy o tym że całe zamieszanie potrwa jeszcze długo :? Jedyna nadzieja w tym że Włosi chcąc ubiegać sie o Euro muszą wyczyścić wszystko. Choć to i tak nie daje im żadnej gwarancji. Cała afera powoli zaczyna dotyczyć całej ligi. Może uwieżyć w to że Moggi sypie jak snieg. Choć to chyba jeszcze nie ten etap by Juventus chciał wciągnąć rywali. Oby winnych skazali. I to już sie skończyło bo się zygać chce jak się czyta te newsy. Fachettim rozmawiał na temat sedziów. Ale każdy klub ma takiego człowieka który ma prawo rozmawiać na temat sędziów [zgłaszać nie prawidłowość czy kontrowersje] i tak samo mają prawo dowiadywać sie kto poprowadzi ich mecz.

Jak narazie to tylko przybywa klubów na tej "liście" - każdy wie że najwiecej mają na Juventus. Bo im nie tylko zarzuca sie jakieś rozmowy. Najdziwniejsze jest to że jak taka sytuacja potrwa jeszcze z tydzień to cała liga będzie "umoczona" :? Ile jeszcze potrzebują czasu :?

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 20 maja 2006, 17:47

*_Zaza_* pisze:każdy wie że najwiecej mają na Juventus

Mysle, ze ma na to wplyw rowniez to, ze to Juve bylo klubem tym 'najbardziej pilnowanym'. :)

Swoja droga, gdzies slyszalem(ale nie mowie, ze to prawda) ze to dzialacze Interu zlecili podsluchiwac Juve. Jesliby sie okazalo, ze sami sie przez to wkopali to by byla dosc zabawna sytuacja :lol:

Jak tak to dalej potrwa to latwiej bedzie po prostu kluby Serie B przeniesc do Serie A i na odwrot :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 maja 2006, 17:54

Bardzo możliwe Bagg że tak było. Juve było "obiektem kontrolowanym" :wink: a później okazało sie jest jest. Dla tego mi. Moggi i Juventus maja wiecej zarzutów - spraw itd. Równie dobrze może twierdzić że jak by tak każdego w 100% prześwietlili to zawsze coś znajdą. Choć wcale tak nie musi być. Ale sami widzicie co sie dzieje. Oby tylko to śledztwo ? proces itd. Nie trwało 7 lat :?

bagg pisze:Swoja droga, gdzies slyszalem(ale nie mowie, ze to prawda) ze to dzialacze Interu zlecili podsluchiwac Juve. Jesliby sie okazalo, ze sami sie przez to wkopali to by byla dosc zabawna sytuacja

Albo mieliśmy to samo źródlo albo naprawde tak było. Bo ja słyszałem że De Santisca Inter zlecił śledzić - podsłuchiwać ? :roll:

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 20 maja 2006, 17:55

Nie wiem czy zauważyłes że jej nie ma Rolling Eyes
Nie zauważyłem więc cofam to co napisałem. :)
Ewentualne wykluczenie z LM może być katastrofalne finansowo w skutkacj Rolling Eyes
Was z LM na pewno nie wykluczą, jak na razie nie ma dowodów, ale jak dobrze wiemy z każdym dniem wychodzą na jaw coraz to nowe rewelacje na temat Serie A. :?

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 20 maja 2006, 18:37

ox...po dlugim milczeniu odzywam sie tez...bo odkad poczytalem sobie rozmowy Moggiego,stwierdzilem ze ja to po prostu PIERDOLE..tak...dokladnie,drogie dzieci,dorosli,mlodziezy...ja to po prostu pierdole..to cos jak runiecie pewnej czesci mojego zycia i swiatopogladu..klub ktoremu kibicowalem od dziecka,sukcesy ktore po czesci odczuwalem jako swoje,pasja,lzy,radosc,cierpenie itd.itp...to wszystko uluda?to wszystko klamstwo?nieprawda?oszustwo?to tak jakby...nie..nie potrafie znalezc slow...ani porowniania...
stwierdzilem ze okazywanie jakiejkolwiek radosci ze Scudetto(wciaz jeszcze nie wiadomo czy to Scudetto wogole bedzie)jest nie na miejscu...milosci sie jednak nie wybiera,i choc stwierdzilem kilkanascie dni temu ze przestaje wogole pisac o Juve,wracam...bo to teraz wielka sztuka byc kibicem tego klubu i zachowywac sie godnie w obliczu tego calego gowna...

w kazdym razie,podpisuje sie pod opcja zeby nas zdegradowano,zrobiono porzadek i dano sprawiedliwosci za dosc...a jesli Milan czy Inter czy Lazio czy KTOKOLWIEK byl w to wmieszany to z nimi powinno stac sie to samo...

wielki wstyd dla Calcio...

ps.WP?chetnie..nawet 3...drastyczne czasy wymagaja drastycznego przekazu...

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 20 maja 2006, 19:05

RzuR powiem ci że zaimponowałeś mi oby było więcej takich prawdziwych kibiców jak ty, którzy chcą prawdziwego, rozwiązania tego smrodu, i chcą jeśli zawinili ponieść karę, a nie marzą aby "rozeszła się ona po kosciach". To naprawdę wstyd i hańba dla całego calcio :. I podobnie jak ty i mam nadzieję większośc sprawda zostanie szbko i dokładnie przebadana, WSZYSCY WINNI zostaną ukarani i zacznie się bardzo mozolna odbudowa dobrego imienia. Ale to nie nastąpi, jeżeli sprawie zostanie ukręcony łeb.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 20 maja 2006, 19:47

AgaM

Z tego co wiem to Milan tez jest zamieszany w ta afere, moze nie jest tak to rozglosnione jak z Juve ale Rossoneri bezpiecznie czuc tez sie nie moga... To samo Lazio, Viola i dzisiaj Inter doszedl jeszcze... Ja mysle ze Juve spadnie a do niego dolacza jeszzcze conajmniej jedna druzyna ktore wyzej wymienilem... Wszyscy mowia jaka ta liga wloska jest dobra bo w pucharach maja duzo druzyn a tu wychodza przekrety w LM do tego jeszcze (Juve, Inter). Mam nadzieje ze w koncu ze co niektorzy sie opaietaja i nie beda wynosic Serie A ponad niebiosa... I co z tego ze wloskim klubom idzie niezle w LM jak serdziowie sa ustawiani pod te kluby (Vassaras)... Mam nadzieje ze przed mundialem sie to wszystko wyjasni i winni zostana ukarani...

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”