"Święta Wojna na San Siro" ... - Strona 24

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto tym razem wygra 'Świętą Wojnę'

Milan
14
38%
Inter
10
27%
Padnie remis
6
16%
Berlusconi wygra wybory
7
19%
Jey
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jey » 14 kwie 2006, 9:40

Sero pisze:Tak na marginesie to ciekawe czy pokażą jakieś skróty w polskiej TV
Ja nie pamiętam, kiedy w Polsce pokazywalii skrót jakiegoś meczu z Włoch :lol: . A wracjąc do meczu mam nadzieję, że Milan wygra. Ale niech nie wystawiają całego podstawowego składu. Muszą nazbierać siły na Barcę :twisted:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1299

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 14 kwie 2006, 9:41

Sero pisze:Ps. coś słabo temat idzie słabiej niż Barca-Milan
Tam dzielą i rządzą kibice Barcy....
Łukasz[ACM] pisze:Co do Pirlo zastanawia mnie fakt czemu napiałeś że zaczyna coś prezentować, widziałeś jakiś trening czy jak

Uważam że w meczu z Lyonem juz wygladał lepiej fizycznie.Z chievo również zagrał poprawny mecz :wink: (w moim odczuciu oczywiście).Łukasz wydaje mi się że pirlo jest teraz w lepszej dyspozycji niż jak był w styczniu,lutym czy marcu.Widać że się stara

Awatar użytkownika
mamba
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mamba » 14 kwie 2006, 10:26

Ja mam do was jedno pytanie... Kto jest liderem ? TYLKO JUVE ! ! ! Mozecie sie bic o 2 miejsce, bardzo mnie to boli czy Milan czy Inter zajmie drugie miejsce... Ale jesli mialbym patrzec na aktualna forem Milanu i Interu to Milan powinine puknac Inter ze 3:0. Pozdro

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 14 kwie 2006, 10:32

mamba pisze:Ja mam do was jedno pytanie... Kto jest liderem ? TYLKO JUVE ! ! !

I co z tego :?: To sa wielkie derby, wedlug wielu najwieksze obok Real-Barca na swiecie...I nie porownuj Milanu do Juve bo to zadne porownanie...Milan jest w polfinale LM a Juve prowadzi w lidze...Ciezko stwierdzic ktory zespol jest zdecydowanie lepszy
mamba pisze:Ale jesli mialbym patrzec na aktualna forem Milanu i Interu to Milan powinine puknac Inter ze 3:0.

Tylko ze derby rzadza sie swoimi prawami...Bedzie to zaciety mecz zreszta jak zawsze podczas starc obydwu zespolow. Milan na pewno latwo nie ogra Interu jak ty sugerujesz...A czy forme Interu uwazasz za tragiczna :?: To ze odpadli z Villarrealem to nie znaczy wcale ze sa w dolku...

Przypominam tansmisja meczu bedzie w Canal+Sport w sobote o 20.25

Awatar użytkownika
mamba
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mamba » 14 kwie 2006, 10:51

Masz sporo racji, bo Liga Mistrzów też jest ważna, ale w Serie A w formie trzeba być przez caly sezon, a w Champions League mecze sa co 2 tygodnie. Wiem ze derby rządzą sie swoimi prawami ale sam popatrz co ostatnio gra Milan a co gra Inter... A i mam do Ciebie jedno pytanie- nie wiem czy byl blad ale na stronie www.canaplplus.pl pisalo zederby sa o 18, a o 20.25 jest Barca-Villareal. To jest pomylka ?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 14 kwie 2006, 11:04

mamba pisze:Masz sporo racji, bo Liga Mistrzów też jest ważna, ale w Serie A w formie trzeba być przez caly sezon, a w Champions League mecze sa co 2 tygodnie.

W LM tez trzeba byc caly sezon w formie, bo tam kazdy punkt jest wazny w przeciwienstwie do rozgrywek ligowych gdzie mozna sobie pozwolic na strate kilku punktow...

mamba pisze:Wiem ze derby rządzą sie swoimi prawami ale sam popatrz co ostatnio gra Milan a co gra Inter...

Oprocz tegho ze Milan awansowal do 1/2 LM to nic szczegolnie nie rozni Milanu i Interu...Milan w lidze przegral niedawno ze z Lecce bodajze, Inter wymecza jakos punkty...Duzej roznicy klasy pomiedzy obydwoma zespolami tak wiec nie ma...Co nie zmienia faktu ze faworytem jest Milan

mamba pisze:A i mam do Ciebie jedno pytanie- nie wiem czy byl blad ale na stronie www.canaplplus.pl pisalo zederby sa o 18, a o 20.25 jest Barca-Villareal. To jest pomylka ?

Z moich informacji wynika ze Milan - Inter jutro o 20.25 na C+Sport, a Barca z Villarrealem gra dzisiaj o 20.30 i transmisji C+ nie przeprowadza...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 14 kwie 2006, 11:22

Gilardino11 jak dla mnie to Pirlo narazie ma daleką droge do swojej optymalnej dyspozycji. Fizycznie jest normalnie przygotowany, wkońcu normalnie trenuje z drużyną ale brakuje mi jego częstych przechwytów i krosowych piłek na Szewe oraz uderzeń z rzutów wolnych. Teraz 2 cieżkie mecze więc mobilizacje będzie miał zwiększoną, nie ma innego wyjścia jak tylko odzyskać forme. :D

Sero nie brałem tego zdania do siebie ale wydaje mi się że to troszke mało. Sam nie wiem czy święta wojna będzie dziś ostrą walką o każdą piłke. Wiesz przecież że Milan czeka ciężki sprawdzian w Lidze Mistrzów i Carlo napewno będzie chciał mieć do dyspozycji wszystkich zwodników. Nie ma mowy że dziś odpuści ale będzie ostrożny, licze na 3pkt. ;)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 14 kwie 2006, 11:34

Martinho pisze:Z moich informacji wynika ze Milan - Inter jutro o 20.25 na C+Sport, a Barca z Villarrealem gra dzisiaj o 20.30 i transmisji C+ nie przeprowadza...

Posprawdzalem na stronkach i w GUIDZIE na dekoderze i mecz Milan - Inter bedzie dzisiaj o 17.55 na Canal+Sport . Po nim Barca - Villarreal.
Łukasz[ACM] pisze:Wiesz przecież że Milan czeka ciężki sprawdzian w Lidze Mistrzów i Carlo napewno będzie chciał mieć do dyspozycji wszystkich zwodników.

Watpie zeby az tak bardzo sie oszczedzali, w koncu sa to derby Mediolanu, graja z Interem ich odwiecznym rywalem i nie beda myslec ze za kilka dni czeka ich mecz z Barca...Milan bedzie chcial ponadto wykorzystac atut wlasnego boiska...Jest jeszcze cien sznasy ze uda sie im dogonic Juve, tak wiec mecz z Interem beda chcieli wygrac niezalweznie od nakladu swoich sil w tym meczu.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 14 kwie 2006, 11:39

Martinho pisze:Watpie zeby az tak bardzo sie oszczedzali
Czy ja napisałem że będą się bardzo oszczędzali :roll: Napisałem że Carlo będzie ostrożny a to zasadnicza różnica. Jestem pewien że w ich głowach od dobrego tygodnia jest już Barca co nie znaczy że ten mecz olali, napewno będą chcieli wygrać.
Martinho pisze:Milan bedzie chcial ponadto wykorzystac atut wlasnego boiska...
Chyba kibiców...
Martinho pisze:Jest jeszcze cien sznasy ze uda sie im dogonic Juve
:think: nie wiem co napisać... Jeżeli Milan dogoni Juve to stawiam 0,7 :D

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 14 kwie 2006, 12:12

patrze po kursach na ten mecz i na Milan jest dosć wysoki ( 2,28 ) mysle ze zdecywoanie za duży.. Wygra w moim odczuciu Milan ( nic nie mam do Interu :wink: ) ponieważ mają lepszą ekipe i lepszą graja pilke.. choć w ostatnich derbach ulegli 2:3 to teraz muszą sie zmobilizować i myśle że jeszcze jest realna szansa na dogonienie Starej Damy.. (ciekawsza koncówka ) :D

Awatar użytkownika
mamba
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mamba » 14 kwie 2006, 12:30

W ostatnich 2 kolejkach Milan odrobil do Juve bodajże punkt; Juve nie prezentowalo sie w tych meczach (z Treviso i Fiorentina za dobrze z wyjatkiem drugiej polowy z Violą) i mysle ze Milan mialby jeszcze realne szanse na dogonienie Juve gdyby wygral w Lecce. Strata wynosila by teraz 5 pkt i wszystko by bylo mozliwe. A tak to mysle ze Juventus utrzyma przewage bo ma i bardzo dobry kalendarz (z dobrymi druzynami, ale nie jakimis super mocnymi gra u siebie np Lazio a ze slabszymi wyjazdy np. Cagliari) i gra sie coraz bardziej poprawia. Jesli w przyszylm sezonie Milan wzmocni sie dobrym bramkarzem, odmlodzi cala obrone oprocz Nesty bo to jest ciagle klasa swiatowa i kupi jakiegos kreatywnego srodkowego pomocnika to bedzie we Wloszech bardzo ciekawy sezon i mysle ze do walki o Scudetto wlaczy sie takze Roma.

P.S mecz Milan-Inter jest na 100% od 17.55 w Canal + SPORT !

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 14 kwie 2006, 12:42

Mamba pisze: Jesli w przyszylm sezonie Milan wzmocni sie dobrym bramkarzem
Czego Ty chcesz od Didy :?: Fakt popełnił pare głupich błędów ale to go nie przekreśla, licze że będzie bronił jak rok temu.
Mamba pisze:odmlodzi cala obrone oprocz Nesty bo to jest ciagle klasa swiatowa
Maldini, Cafu czy Stam to nie jest klasa światowa :?: Wydaje mi się że ciągle grają dobrze i kariery nie zamierzają jeszcze zakończyć. Cała obrona nie zostanie wymieniona, przyjdzie 2 młodych obrońców ( takie są ploty ) i będą sie uczyli od takich mistrzów jak Maldini czy Cafu.
Mamba pisze: kupi jakiegos kreatywnego srodkowego pomocnika
:hardkor: :rotfl4:

Dogonienie Juve :?: Na dzień dzisiejszy nie wierze w to. Gdyby nie strata punktów z Lecce i mielibyśmy jeszcze w terminarzu mecz z Juve to co innego, teraz już za późno.
:ot:

Awatar użytkownika
mamba
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mamba » 14 kwie 2006, 12:45

No tak tylko ze oni maja juz po okolo 35 lat. A to troche duzo jak na zawodnikow w klubie z takimi tradycjami.

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 14 kwie 2006, 12:58

mamba pisze:No tak tylko ze oni maja juz po okolo 35 lat. A to troche duzo jak na zawodnikow w klubie z takimi tradycjami.
sjakoś mnie to nie przeszakadza bo Milan to drużyna która ma swojej kadrze 3/4 jak niewiećej doświadczonych (chodzi o wiek ) pilkarzy,ktorzy grają na wysokim poziomie . A co do pierwszego miejsca szansa jest... choc juz anwet jego kibice w to nie wierza ale ja mysle ze jest..

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 14 kwie 2006, 17:28

Oficjalne jedenastki:
MILAN: Dida; Cafu, Nesta, Kaladze, Maldini; Gattuso, Pirlo, Seedorf; Kakà; Shevchenko, Gilardino. All: Ancelotti.

INTER: Julio Cesar; J.Zanetti, Cordoba, Mihajlovic, Burdisso; Figo, Pizarro, Cambiasso, C.Zanetti, Stankovic; Adriano.

Co ciekawe na ławce nie ma nawet Pippo Inzaghiego. Inter jednym napastnikiem. Bedzie dobrze
Forza MIlan

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”