Parada Równości - Strona 24

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 cze 2017, 22:34

To w takim razie dzięki za rozwianie wątpliwości. Zawsze to tak było robione?

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 04 cze 2017, 22:47

To urocze, jak sobie tłumaczycie niską frekwencję:)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6695

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 04 cze 2017, 22:48

Magnum, serio wierzysz, że szło w paradzie 50 tysięcy, a na placu zostało 10 tysięcy? 40 tysięcy się rozeszło? Przecież to bez sensu.

Mam uwierzyć, że w tej słynnej demonstracji gdzie policja podawała 45 tysięcy, a ratusz 250 tysięcy to 200 tysięcy się rozeszło do domu po przemarszu?

No bez jaj :roll:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 cze 2017, 23:11

Boromir pisze: serio wierzysz, że szło w paradzie 50 tysięcy
Magnum pisze: Nie wiem czy 50 bylo
:)

Nie mam pojęcia, gdzie to policja liczyła. Rok temu było 30 tys, w tym roku wyglądało to na więcej, a tu nagle niby 10 tys. Nie, w to na pewno nie wierzę :) :mrgreen:

Wiem, ze platformy jechały dalej a większośc ludzi się odłączała w okolicach Ronda Dmowskiego. Nie wiem ile było osób. Nie wiem nawet, gdzie się kończył marsz oficjalnie, gdzie się zaczynał. Jestem absolutnie przekonany że liczba ta jest daleka od 10 tysięcy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8743
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 cze 2017, 23:17

Nawet jeśli było 20 to serio uważasz że to dużo? Na Legii dziś było 29 tys.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 cze 2017, 23:57

Zaczynam się na tym forum czuć jak w matrixie. Co każdy post to ktoś mnie pyta czy "serio uważasz że" coś czego nie pisałem. :mrgreen:

Dużo to stwierdzenie subiektywne.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 05 cze 2017, 0:22

Serio uważasz że to forum to jakiś matriks?
Spoiler:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 05 cze 2017, 10:27

http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje, ... 33612.html
Jak informował reporter TVN24 Radomir Wit, w Paradzie - według organizatorów - uczestniczyło około 50 tys. osób. Według policji przed godziną 18 było 13 tysięcy uczestników. Szacunki ratusza to z kolei 12,5 tysiąca.
Rozbieżności są zawsze, nawet w przypadku Marszu Niepodległości.

Podsumowując, organizatorzy zawyżają, policja zaniża, ratusz w zależności kto organizuje robi tak albo inaczej.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 05 cze 2017, 13:04

Magnum pisze: To w takim razie dzięki za rozwianie wątpliwości. Zawsze to tak było robione?
Tego nie wiem, interesuję się tym od momentu kiedy byłem na pierwszym KODzie, bo byłem ciekawy jak oni nas mogą liczyć, skoro ludzie z flagami KOD już wracali, kiedy my jeszcze nie doszliśmy na miejsce.

P.S.
>Porównywanie wydarzeń sportowych lub kulturalnych do protestów
Mam nadzieję że tego nie robicie :-D

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 31 paź 2017, 16:26

Czy Kevin Spacey przypadkowo przyznaje się, że jest gejem w momencie gdy go oskarżają o molestowanie małego chłopca?

Nie sądzę.

Wszystkie badania świadczą iż procent pedofili wśród homoseksualistów jest wielokrotnie większy niż wśród heteroseksualistów.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 31 paź 2017, 18:08

Ja dzisiaj czytałem jeszcze, że miał ojca nazistę.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 03 sty 2018, 16:27

Kobiety, z którymi byłeś, wiedziały o twojej homoseksualnej przeszłości?

Ale ja nie mam czego ukrywać! Ja się przyznałem, że miałem w przeszłości przeszłość.

Tak jak próbujemy na pewnym etapie życia trawki, tak staramy odnaleźć się w danej społeczności. Generalnie szukasz miłości, to ma chyba każdy z nas. I jeżeli napotykasz na pewnego rodzaju niepowodzenia, zaczynasz się zastanawiać, co jest z tobą nie tak. Dlaczego jedna kobieta cię rzuca, druga. W moim przypadku okazało się zresztą, że nie ostatnia. (uśmiech) Próbujesz znaleźć złoty środek.

Związki heteroseksualne w twoim przypadku były burzliwe.

W przypadku homoseksualizmu trzeba sobie zdawać sprawę, czy jest on nabyty, przejściowy, czy wrodzony. Jest w nie wpisana zasada, że miłości pragnie każdy. Często wymienia się partnerów, idzie się na układy, szuka inności. To nie tak, że w środowisku hetero tego nie ma – oczywiście, że jest, nawet jest większe morze na połów. Natomiast w związkach heteroseksualnych kazus jest przede wszystkim inny. Ci, którzy czekają na tę jedną jedyną, na ślub, zdradzają, bo nie zdobyli wystarczających doświadczeń. Albo mają kompleksy i gdzieś te związki się rozpadają.]
http://weszlo.com/2017/12/30/wypilem-zy ... wylatywac/

Polecam dobry wywiad tak tak z MIchałem Wiśniewskim. Warto czytać spojrzenie na świat każdego.

Zacytowany fragment jest zresztą szczególny. Ileż tu się naczytałem, że albo homoseksualistą się jest, albo nie.

Że nie da się z nikogo zrobić geja jak się taki nie urodził.

No to już nie pierwszy gość obcujący z tymi rzeczami mówi inaczej. Kiedyś zresztą wklejałem tu jakiegoś typa, który przyznał, że uległ homo propagandzie i jak to fajno być z typem i przez parę lat był gejem. Po czym przestał uznając to za gówno.

Także jak od lat. Homoś z homosiem się znajdzie. Nikomu do łóżka nie zaglądam, każdy ma prawo do szcześcia. Stanowcze jednak nie homo propagandzie, promowaniu tego typu stylu życia, małżeństwom etc.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 02 mar 2018, 0:50

Cześć !
Czy nie uważacie, że w dzisiejszych czasach bycie homo jest spoko i trendy ? Ostatnio w BBC było ogłoszenie, że szukają do pracy na przyuczenie, geja, kolorowego albo inwalidę, z zaznaczeniem, że nie będą rozpatrywane kandydatury białych, zdrowych heteroseksualistów.
Czy nie myślicie, że nagrodą za emanowanie swojej orientacji jest przesadnie pozytywny odbiór w niektórych środowiskach, dalej pozwalający na zaistnienie i dobitne wsparcie ? Jeśli tak to dlaczego ?

Oglądałem ostatnio Django i skłoniło mnie to do refleksji na temat zniesienia niewolnictwa i siłą wpieranej tolerancji, która wygląda podobnie do tej serwowanej nam teraz w stosunku do homosiów.
Oglądałem też reportaż na temat Filipin i Tajlandii, gdzie furorę robią tzw, ladyboye. Bardzo ciekawe spostrzeżenie autora było na temat 5-7 letnich chłopców którzy malowali sobie paznokcie i zachowywały się "gejowsko" w stosunku do swoich rówieśników.
Nie ma wątpliwości, że wzorce były wypatrzone i czerpane od starszych pobratymców. I tu rodzi się pytanie czy homo propaganda ma jakiś wpływ na to czy ktoś urodził się homo, czy nie :?
Jest sens z tym walczyć, czy może polegniemy z kretesem jak przewracający się w grobie hodowcy jedwabiu z widokiem na pierwszego czarnoskórego prezydenta ameryki ?
A może ktoś z was jest homo ?
Zapraszam do dyskusji.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2901

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 02 mar 2018, 8:27

Dla mnie to, że media to nachalnie propagują nie znaczy, że jest to spora część ludzkości. Wiele tych ich parad jest śmiechu warta a media pokazują jakby setki tysięcy było. Inaczej się nie mówi, poza tym, bo jeśli powiesz prawdę co o tym sądzisz to cię ukrzyżują. W imię tolerancji i wolności słowa oczywiście. :wink:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 02 mar 2018, 8:33

kaczy pisze: Cześć !
Czy nie uważacie, że w dzisiejszych czasach bycie homo jest spoko i trendy ? Ostatnio w BBC było ogłoszenie, że szukają do pracy na przyuczenie, geja, kolorowego albo inwalidę, z zaznaczeniem, że nie będą rozpatrywane kandydatury białych, zdrowych heteroseksualistów.
Chyba żartujesz. Jawna dyskryminacja ze względu na rasę i orientację seksualną. No chyba, że ktoś postawił znak równości między inwalidami a niebiałymi czy pedałami. Także ten tego - samozaoranie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”