Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 24

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
ATI
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 29 sie 2006, 14:18

Cris7 pisze:ATI napisał:
Na osłodzenie nastroju dodam jednak, że już sam agent Owena Hargreavesa stwierdził, że nie uda się Anglikowi przejśc do Manchesteru w tym okienku. Jak to sam stwierdził teraz jedyna nadzieja, że Manchester United wciąż będzie się interesował Hargreavesem i może w przyszłości się uda. Szkoda...

I to ma być osłodzenie nastroju?

Miało być na ochłodzenie :wink: .

Sory za OFF TOPA

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 29 sie 2006, 14:29

Jeżeli to prawda z Trezeguet to sam nie wiem co myśleć :?
Mamy pięciu napastników ale,no własnie jest to ale.
Ole la mnie legenda i świetny zawodnik tylko nie na 90 minut w każdym meczu. W spotkaniu z Watfordem zagrał bardzo mizernie i nie powinien wychodzić w pierwszej jedenasce tylko na końcowe 30 minut :)

Rossi wielka niewiadoma w tym sezonie jeszcze nie dostał szansy na pokazanie się w Premiership wątpie czy ją dostanie w trzech kolejnyh meczach :roll: W rezerach strzelił dwa gole a w czawartek pewnie też coś cyknie ale trzeba pamiętać że to tylko rezerwy.

Roo i Saha do nich nie mam żadnych zastrzeżeń i jeżeli beda zdrowi to duet podstawowy i rola w drużynie niepodważalna

Samith kolejna wielka niediadoma bo trudno oczekiwać że po tak długiej kontuzji nagle zacznie grać i strzelać bamki na zawołanie. Typowy snajper z niego nie jest jak już to zmiennik Roo którego się poprostu nie zmienia bo to grzech :)

Mamy dwoch pewniaków i trzy niewiadome w ataku wiec na miejscu Fergiego bym ... na szczesicie nie jestem na jego miejscu :wink:

A na koniec dobra wiadomość w niedizela Fraizer Campbell strzelił dwa gole dla Antwerp. Ziomy z Belgii wygrali 4:1 z naszych zagrali Frazier, Evans,Mamam,Simpson :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 sie 2006, 14:34

Przepraszam ze tak z marszu ale zmartwie Cie Rossi Saha też zmienia klub :roll: :wink: Także wzmocnienia szykowane :wink: Ale ponoc MU ustalił warunki z Trezguet ale nie z Juve a oni mają veto :roll: Co prawda działącze Juve każdy z transferów w tym oknie już blokowali przed prasa ale Francuz jak by miał odejśc chyba zrobił by to dawno temu....

szkoda ze ten Sacha nie ma na imnie na hmm Ludwik ...

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 29 sie 2006, 14:38

Zaza pisze:Przepraszam ze tak z marszu ale zmartwie Cie Rossi Saha też zmienia klub Rolling Eyes Wink

Haha :D Dobry klub sobie chociaz wybral :P

A tak serio, to Manchesterowi przydalby sie jeszcze jeden napastnik. Rooney ma swoje wielkie dni ale mimo wszystko przydalby sie jakis sprawdzony i bardziej doswiadczony napastnik u jego boku. Saha ani Sacha mnie nie przekonuja :wink:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 29 sie 2006, 16:08

Zaza pisze:Przepraszam ze tak z marszu ale zmartwie Cie Rossi Saha też zmienia klub :roll: :wink:
Nie do końca jednak zrozumiałem. Bo z tego newsa wynika, że Mariusz właśnie nie zmienia klubu, tylko zostaje w Podbeskidziu. Nie wzięli go do Lecha, choć myślę, że gorszy od młodego Burkhardta nie jest.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 29 sie 2006, 16:31

Wiadomo tyle, że z Hargreavesa nici. Przynajmniej w tym oknie. Cudów się nie spodziewałem ale teraz wygląda na to, że mamy jasność. Mimo sprowadzenia Carricka i świetnego początku sezonu, brak zakupu dobrego DMFa w tym oknie uznałbym za porażkę. Gill i Ferguson rozbudzili apetyty przed MŚ a jak skończy sie bez transferu to znowu zrobią z nas idiotów wmawiając, że doskonale poradzimy sobie grając O'shea i Fletcherem.
Diarra, Gattuso, Mascherano, Cambiasso, Muntari, Vieira, Hargreaves, Senna... To tylko kilka nazwisk mocno łączonych z MU jedynie podczas tego okna. W chwili obecnej, na 2 dni przed końcem czasu transferów pozostały nam tylko pojedyńcze spekulacje dotyczące Reo-Cokera i Haesteda. Jeśli trafią na OT nikt się nie obrazi ale to miało wyglądać trochę inaczej.A tymczasem zamiast czekać na wielokrotnie obiecywanego nowego DMFa my musimy się gorączkować czy Trezeguet trafi do Manchesteru.
Jak już tu trafi nikt nie będzie płakał ale jego rola powinna się ograniczyć do ławki bo na chwilę obecną Saha jest po prostu lepszy. No i cena..10 mln funtów? Nie lepiej za tyle kupić kapitana WHU>?

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 29 sie 2006, 16:57

Mi najbardziej szkoda że z Mascherano nie wyszło o ile były jakieś zakusy. Nparawde dziwie się że nikt poważnie nie podchodzi do tego zawodnik i ofert jak nie było tak nie ma :roll: Typowy defensywny pomocnik który operuje na własnej połwie z sercem do gry czyli włąsnie takiego SAF szukał.
Reo-Coker to też jakaś opcja ale na moje oko to nie jest całekim defensywny pomocnik bardziej coś w stylu Carricka wiec nie ma sensu dublować zawodników.

Okono troche przespane przez zarząd choć jeżeli uda sie kupić jakiegoś DM to napewno nikt nie bedzie narzekał ale sam w to już nie wieże.
Alex pewnie pierwszego wrzesnia powie że na rynku nie ma obecnie zawodnikow mogących zastapić Keano :?

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 29 sie 2006, 18:31

Jestem strasznie poirytowany zachowaniem Gilla i reszty zarządu. Było mnóstwo (czyt. wystarczająco) czasu na pozyskanie klasowego defensywnego pomocnika. Każdy, nawet niedzielny kibic wiedział, że jeśli Manchester United kogoś zakupi, na pewno bedzie to DM. Jednak szefostwo wychodzi chyba z założenia, że naiwni kibice, jak już czekają dobre trzy lata na następce Keano (jeszcze jak Irlandczyk był w składzie, powinniśmy wprowadzać nowego zawodnika do składu), to poczekają jeszcze trochę. Bo i po co wydawać potrzebne pieniądze, jak ma się w skąłdzie takie tuzy jak John O'Shea i Darren Fletcher?! A no i od biedy Alan Smith wykona kilka wślizgów i odbierze piłkę przeciwnikowi. :roll: To się już robi chore. Hargreavesa można już skreślić z listy. Trzeba było kupić Zokore i byłoby po kłopocie... Na chwilę obecną, zarząd musi wziąć dupe w troki i zdecydowanie rozpocząć negocjacje bądź z Udinese w sprawie Sulleya Ali Muntariego, z West Ham United w związku z Nigelem Reo-Cokerem lub też z IK Start, by umożliwić Haestedowi grę w ukochanym klubie. Nie ważne kto z tej trójki by przyszedł (choć optowałbym za Reo-Cokerem), zawsze byłoby to wzmocnienie tej newralgicznej pozycji. 2 dni do końca...
Morrow pisze:A tymczasem zamiast czekać na wielokrotnie obiecywanego nowego DMFa my musimy się gorączkować czy Trezeguet trafi do Manchesteru.
Jak już tu trafi nikt nie będzie płakał ale jego rola powinna się ograniczyć do ławki bo na chwilę obecną Saha jest po prostu lepszy. No i cena..10 mln funtów? Nie lepiej za tyle kupić kapitana WHU>?
A ja się popłacze. Popłaczę się dlatego, że trasfer ten pokaże, że w ostatnim czasie Manchester United jest zarządzany nieudolnie. Bo przecież nie jest tajemnicą, że wzmocnić trzeba pozycję w pomocy, a nie zadowalać się sprowadzeniem napastnika z 'nazwiskiem'. W dodatku co ma wnieść do zespołu Trezeguet? 20 bramek na sezon? Tyle goli jest nam w stanie zagwarantować Louis Saha czy Wayne Rooney. A jeszcze okaże się, że ten 29-letni(!) (nie ma co, wzmocnienie na lata), nie zaaklimatyzuje siew lidze angielskiej i pieniądze wyrzucone zostana w błoto. A Man United nie ma ani czasu, ani pieniędzy by bawić się w doświadczenia. :? A i swoją drogą, na miejscu Saha byłbym sfurstrowany decyzją zarządu. 'Staram się jak mogę, zostawiam wiele zdrowia na boisku, strzelam bramki, asystuje, jestem ambitny i kocham grać dla United, a Ci kupują za dużą kasę Davida Trezeguet i ja siadam na ławkę. Dziękuję za takie traktowanie...' Choć jakoś nie chce mi się wierzyc w przyjscie Trezegola.

Apropos Hargreavesa - jakim to trzeba być snobem, by trzymać za wszelką cenę zawodnika w klubie. To potrafią tylko włodarze Bayernu... (kompleksy LM '99 :lol: ) joke

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 29 sie 2006, 19:41

Manumef pisze:Jestem strasznie poirytowany zachowaniem Gilla i reszty zarządu. Było mnóstwo (czyt. wystarczająco) czasu na pozyskanie klasowego defensywnego pomocnika. Każdy, nawet niedzielny kibic wiedział, że jeśli Manchester United kogoś zakupi, na pewno bedzie to DM. Jednak szefostwo wychodzi chyba z założenia, że naiwni kibice, jak już czekają dobre trzy lata na następce Keano (jeszcze jak Irlandczyk był w składzie, powinniśmy wprowadzać nowego zawodnika do składu), to poczekają jeszcze trochę. Bo i po co wydawać potrzebne pieniądze, jak ma się w skąłdzie takie tuzy jak John O'Shea i Darren Fletcher?! A no i od biedy Alan Smith wykona kilka wślizgów i odbierze piłkę przeciwnikowi. :roll: To się już robi chore. Hargreavesa można już skreślić z listy. Trzeba było kupić Zokore i byłoby po kłopocie... Na chwilę obecną, zarząd musi wziąć dupe w troki i zdecydowanie rozpocząć negocjacje bądź z Udinese w sprawie Sulleya Ali Muntariego, z West Ham United w związku z Nigelem Reo-Cokerem lub też z IK Start, by umożliwić Haestedowi grę w ukochanym klubie. Nie ważne kto z tej trójki by przyszedł (choć optowałbym za Reo-Cokerem), zawsze byłoby to wzmocnienie tej newralgicznej pozycji. 2 dni do końca...
Morrow pisze:A tymczasem zamiast czekać na wielokrotnie obiecywanego nowego DMFa my musimy się gorączkować czy Trezeguet trafi do Manchesteru.
A ja się popłacze. Popłaczę się dlatego, że trasfer ten pokaże, że w ostatnim czasie Manchester United jest zarządzany nieudolnie. Bo przecież nie jest tajemnicą, że wzmocnić trzeba pozycję w pomocy, a nie zadowalać się sprowadzeniem napastnika z 'nazwiskiem'. W dodatku co ma wnieść do zespołu Trezeguet? 20 bramek na sezon? Tyle goli jest nam w stanie zagwarantować Louis Saha czy Wayne Rooney. A jeszcze okaże się, że ten 29-letni(!) (nie ma co, wzmocnienie na lata), nie zaaklimatyzuje siew lidze angielskiej i pieniądze wyrzucone zostana w błoto. A Man United nie ma ani czasu, ani pieniędzy by bawić się w doświadczenia. :? A i swoją drogą, na miejscu Saha byłbym sfurstrowany decyzją zarządu. 'Staram się jak mogę, zostawiam wiele zdrowia na boisku, strzelam bramki, asystuje, jestem ambitny i kocham grać dla United, a Ci kupują za dużą kasę Davida Trezeguet i ja siadam na ławkę. Dziękuję za takie traktowanie...' Choć jakoś nie chce mi się wierzyc w przyjscie Trezegola.

Apropos Hargreavesa - jakim to trzeba być snobem, by trzymać za wszelką cenę zawodnika w klubie. To potrafią tylko włodarze Bayernu... (kompleksy LM '99 :lol: ) joke
Buuuuuu.......ułaaaaaaaaaa...... Bayern ma straszne kompleksy. Tym bardziej, że wygrał LM więcej razy niż Manu i częściej grał w finale tychże rozgrywek (7 razy). W dodatku ostatni mecz w LM pomiędzy Bayernem a Manu zakończył się wynikami 1:0 i 2:1 na korzyśc Bawaryczków. Na szczególną uwagę zasługuje ten pierwszy, bo wywalczony na Old Trafford gdzie Manu było zdecydowanym faworytem, atakowało, stwarzało sytuacje. Bayern - jedna kontra i gol wprowadzonego przed chwilą Sergio w 80. minucie. Nie ma co kompleksy są. :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 sie 2006, 19:58

Ebi pisze:Nie ma co kompleksy są
a gdybyś uwazniej czytał, to byś zauważył, że Manumef napisał to jako żart.

Rossi pisze:Mi najbardziej szkoda że z Mascherano nie wyszło o ile były jakieś zakusy.
właśnie, piszecie że wielu piłkarzy było wymienianych jako wasze potencjale nowe nabytki, ale ilu rzeczywiscie było w kregu zainteresowań Alexa ?
Mascherano był przez media łaczony także z Arsenalem, tylko że wam było łatwiej w to uwierzyć bo bardziej od nas potzrebujecie piłkarza na tą pozycje.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 29 sie 2006, 20:17

fieldy pisze:właśnie, piszecie że wielu piłkarzy było wymienianych jako wasze potencjale nowe nabytki, ale ilu rzeczywiscie było w kregu zainteresowań Alexa ?
Tego nie wie nikt chyba tylko sam Alex ale spekulacje wśród podjaranych kibicó to normalna sprawa :wink:
Ja już sie pogodziłęm z tym że w tym okienku nie bedzie następcy Keano :evil:SAF przybira,przybira i na gównie skoniczy :D

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 29 sie 2006, 20:49

fieldy pisze:
Ebi pisze:Nie ma co kompleksy są
a gdybyś uwazniej czytał, to byś zauważył, że Manumef napisał to jako żart.

Rossi pisze:Mi najbardziej szkoda że z Mascherano nie wyszło o ile były jakieś zakusy.
właśnie, piszecie że wielu piłkarzy było wymienianych jako wasze potencjale nowe nabytki, ale ilu rzeczywiscie było w kregu zainteresowań Alexa ?
Mascherano był przez media łaczony także z Arsenalem, tylko że wam było łatwiej w to uwierzyć bo bardziej od nas potzrebujecie piłkarza na tą pozycje.
Zauważyłem, że napisał to jako żart. TYeż dałem emotke na koniec żeby też nie traktować na poważnie.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 29 sie 2006, 21:20

Wiesz fieldy wiele z tych spekulacji miało swoje odzwierciedlenie w rzeczywistości. Oczywiście nie wszystkie bo o takim np. Cambiasso pisały tylko media. Problem leży jednak gdzie indziej. Negocjacje z ManUtd to jak rozmowa o jutrzejszej pogodzie bo wygląda na to, że przebiegają mniej więcej tak:

Gill "A wiesz, że Róża nabił na piłka.pl ostatnio 100 postów?" <kolejeczka>
Rummenigge/Aulas/jakikolwiek inny działacz
: "Taaa? Zalewasz!"<kolejeczka>
Gill: "A ten..no..jak mu tam nadali..Hargreaves. Opchnęlibyście go nam za 10 bomb?"
Rummenigge(podpity): Mamo czemu wyprowadzasz krowy po północy? Opchniemy, opchniemy.Za tydzień pogadamy.

MU interesuje się wieloma piłkarzami ale negocjacje są bezpłciowe. Prezes Marsylii przyznał, że MU wykazuje więcej taktu i kultury niż np. Lyon. Niby to brzmi jak komplement ale nic z tego nie mamy. Taki np. Ballack czy Berbatov sami przyznali, że mieli oferty z United ale działacze nie byli wystarczająco zdeterminowani aby ich sprowadzić. MU nadal ma do zaoferowania dużo. Walkę o triumf w premiership, coroczna gra w LM. Niestety nasi działacze wydają się nie wystarczająco zdeterminowani aby sprowadzić jakieś znaczące nazwiska.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 29 sie 2006, 21:26

Bo u nas jest inna taktyka.
Gill z Ferigm sobie obmyśleli że zawodnik musi sam przyjść i powiedziec że cche grać w United, gotowt jest oddac życie za nasz klub. W innym wypadku nie ma sensu sobie głowy zawracac kolejnym najemnikiem. I tak ta polityka trwa w najlpsze Alex nikogo nie będzie błagał żeby przeszedł do MU to zawodnik ma błagać aby coach go chciał :lol: :wink:
Widać jak na tym wychodzimy ale Szkot swoj honor ma :D prosic nie bedzie

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 29 sie 2006, 21:31

Mnie proszę w Wasze transfery nie mieszać. Z resztą to są tylko pomówienia. Nic mi nie udowodnicie :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”