Liga Europy (zbiorczy) - Strona 24

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Ligę Europy 2019/2020?

United
0
Brak głosów
Inter
6
35%
Wolverhampton
1
6%
Sevilla
5
29%
Leverkusen
0
Brak głosów
Roma
0
Brak głosów
Getafe
0
Brak głosów
Eintracht
2
12%
Ktoś inny
3
18%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 kwie 2007, 14:39

Mentor pisze:PS: Fajna sonda w temacie. O Espanyolu nikt nie pomyślał
dokładnie to samo wczoraj sobie pomyślałem, po czym sobie uświadomiłem, ze to chyba ja ją robiłem :lol2: Jak widać sonda już jakiś czas jest w temacie, bo nawet PAO się załapał do grona potencjalnych faworytów :roll:
A Espanyol ? Kto bezpośrednio po fazie grupowej wymieniał ich w szerokim gronie faworytów ? Chyba niewielu śmiałków było :P

Espanyol zniszczył Breme, co tu dużo mówić. Zagrali bardzo mądrą piłkę - konsekwentnie do samego końca, to mnie trochę dziwiło, bo to Niemcy raczej powinni być konsekwentni. Na końcu Werder opadł z sił, Jasina obiecywał, ze nie opadną :evil: kłamczuch. Espanyol tez za bardzo pod koniec nie walcyzł, ale jak się okazja nadarzała to szli do przodu, czego efektem był 3 gol. Werder ma szanse awansować, ale musiałby zagrać mecz sezonu w obronie [a ma kontuzje] i w ataku [a Klosemu jednak nie wróciła na dorbe - wczoraj był cieniem cienia samego siebie.]

Wypada nam wierzyć, ze TVP pokaże w rewanżach mecz Sevilli :D tam będa emocje.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 27 kwie 2007, 17:01

MichałM pisze:Wiem i uważam że to porąbany system - dlatego np. Rumunia jest tak wysoko w rankingu, chociaż w LM nie istnieją. Chyba jednak LM powinna być punktowana lepiej.
Chocby dlatego, że w UEFA w zeszłym sezonie i obecnym rumuńskie kluby łoiły skórę niemieckim, że aż miło. Zresztą kto przeszkadzał niemieckim klubom robić furorę w UEFA?

Chyba jednak LM powinna być punktowana lepiej.
utrudniałoby to klubom z innych krajów awans w rankingu i dopchanie się do LM, a tak w następnym sezonie 2 rumuńskie drużyny będą grały o CL :)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 27 kwie 2007, 17:51

assurbanipal pisze:Chocby dlatego, że w UEFA w zeszłym sezonie i obecnym rumuńskie kluby łoiły skórę niemieckim, że aż miło.
podaj jakiś przykład, tylko nie opieraj się na jednej porażce Bayernu w meczu z Rapidem Bukareszt :wink:
A co do Bremy, to Wise potwierdził dlaczego nie gra w reprezentacji. Połozył się przy drugim golu na ziemi. Zapomniał chyba chłopak, że piłka leciała w powietrzu. Czerwona kartka zupełnie nie potrzeba, po ki ... on wychodził do tej piłki. Kąt dla Tamudo duży, poza tym dwóch obrońców do niego dobiegło. Ale on musiał wejść, żeby było, ze Werder walczy :/ . Jedyny gracz Bremy którego można pochwalić to Naldo, gdyby nie on to Werder dostałby z piątkę co najmniej. Reszta graczy to dno, lewa strona obrony i pomocy nie funkcjonowała w ogóle. Atak [']. 11 kontaktów z piłką Klosego przez cały mecz (kiedy grał) mówi za siebie. Ale ja wierzę w powtórkę z meczu Leverkusen z bodajrze 84 roku :wink:

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 28 kwie 2007, 10:48

W tym sezonie w fazie grupowej:
Dinamo Bukareszt 2-1 Bayer 04 Leverkusen

zeszły sezon faza grupowa:
Hertha BSC Berlin 0-0 Steaua Bukareszt
VfB Stuttgart 1893 2-1 Rapid Bukareszt .... ale ten mecz był dla Rumunów nieistotny bo mieli juz zapewnione 1. miejsce w grupie.

III runda
Hertha BSC Berlin 0-1 Rapid Bukareszt
Rapid Bukareszt 2-0 Hertha BSC Berlin

IV runda
Rapid Bukareszt 2-0 Hamburger SV
Hamburger SV 3-1 Rapid Bukareszt awans Rumunów :)

Wystarczy?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 28 kwie 2007, 16:02

Wiesz to takie super przykłady. Pamietam zeszły sezon i powiem, że gra była lepsza od wyników :P
assurbanipal pisze:ale ten mecz był dla Rumunów nieistotny bo mieli juz zapewnione 1. miejsce w grupie.
tak to sobie tłumacz.
A o porażkach Herthy nie chcę rozmawiać bo ten klub to dla mnie porażka, nie wiem jakim cudem oni siękwalifikują do europejskich pucharów. Nigdy ich nie chciałem oglądać w pucharach i chcieć nie będę, bo to dla mnie nie jest zespół, który może coś zdziałać w europie :/

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 28 kwie 2007, 16:31

Akarin
Pamietam zeszły sezon i powiem, że gra była lepsza od wyników
.... zapominasz, że to piłka nożna, a nie łyżwiarstwo figurowe :P Po prostu nie masz odpowiedzi na konkretne merytoryczne fakty, które zostały podane. Zresztą trudno polemizować z rankingiem UEFA ... skoro Rumunia tak wysoko awansowała, to musiał być to efekt dobrej gry w ostatnich 5 sezonach. Natomiast niemieckie klubu poza Bayernem i czasami w porywach Werderem i w zeszłym sezonie Schalke, grają bardzo, ale to bardzo przeciętnie.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 28 kwie 2007, 16:37

Masz rację, Rumunia zmieliła w zeszłym sezonie. Zdobyli duzo pkt i dobrze grali. Niemiecka piłka miała od sezonu 2002/03 kryzys. Grali słabo, ale w osattnich dwóch sezonach widać, ze coś się ruszyło.
assurbanipal pisze: skoro Rumunia tak wysoko awansowała, to musiał być to efekt dobrej gry w ostatnich 5 sezonach
w ostatnich 2 sezonach :wink: zobacz sobie obecny ranking, nie powiesz, że przed sezonem 2005/06 czymś się wyróżniali. Grali słabo, własciwie to ostatnie 2 sezony dają im tak wysoką pozycję :wink:
assurbanipal pisze:Po prostu nie masz odpowiedzi na konkretne merytoryczne fakty, które zostały podane.
cóż ciężko mi tu dyskutować przeciw wynikom, ale dobrze pamiętam, że HSV odpadło na własną prośbę z Rapidem. Wiem, że to nic nie zmieni, piłka to niezbyt sprawiedliwa gra :wink: Ale ja tam wierze, że w przyszłym sezonie będzie lepiej niż w obecnym i NIemcy zdobędą co najmniej 10 pkt w rankingu :wink:

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 28 kwie 2007, 16:46

akarin pisze: w ostatnich 2 sezonach
zgadza się, ale ranking obejmuje 5 lat, bo gdyby tylko 2 to jak sam wiesz Rumuni mieliby 2 drużyny w CL i jedna w el. :P

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 28 kwie 2007, 16:48

Akarin, żeby Niemcy zdobyli conajmniej 10 punktów to Werder musiałby wywalić Espanyol z UEFA i wygrać ten puchar czyli dokonac rzeczy niemożliwej.W tym roku nie uda się.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 28 kwie 2007, 16:50

Wiem, dlatego pisze, że w przszłym sezonie będzie lepiej i będzie te 10 pkt :wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 maja 2007, 13:54

Ja mam dziwne przeczucie, ze Werdera bedzie stac na odrobienie 3 goli :!: Zatem powinno byc ciekawie
Espaniol bez Ivana, Pandianego, Jonatasa, Hurtado wraca za to Chica i Garcia
Brema bez Wiese i Fritza ale wrca Wome
Brema juz nieraz pokazala, ze jest teamem wlasnego boiska i potrafi odnosic efektowne zwyciestwa - z Ajaksem 3:0, z AZ 4:1 a Espaniol nie wydaje sie silniejsyzm zepsolem od wymienionej dwojki :!:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 maja 2007, 14:06

czeher pisze:Ja mam dziwne przeczucie, ze Werdera bedzie stac na odrobienie 3 goli
Już wczoraj postawiłem na to, ale Holandia U17 nie wygrała :(

Werder jak sie zepnie :D i zagra z takim zaangazowaniem jak Milan wczoraj, to jest w stanie pokonać 3:0 osłabiony Espanyol. Choć jak Espanyol strzeli choćby 1 bramke, to Werder będzie musiał strzelić 5. Wiec te ataki nie mogą być jakieś szaleńcze .. muszą pamiętać o obronie. Szkoda, że nie zagra Borowski i Wiese. 2 doświadczonych graczy, bez których na pewnie będzie ciężko.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 03 maja 2007, 15:09

Espanyol musi strzelic w tym meczu bramke i powinno byc po sprawie. Duzo bedzie zalezalo od Luisa Garcji (czy jak to tam sie odmienia) w tym meczu. Werder ednak ostatnio nie gra za dobrz,e w lidze mogli wskoczyc na pierwsze miejsce i nie dali rady.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 03 maja 2007, 20:30

czeher pisze:Brema juz nieraz pokazala, ze jest teamem wlasnego boiska i potrafi odnosic efektowne zwyciestwa - z Ajaksem 3:0, z AZ 4:1 a Espaniol nie wydaje sie silniejsyzm zepsolem od wymienionej dwojki Exclamation
Z tego co pamiętam, to ani Ajax ani AZ nie rozbijali 3:0 Werderu ..... więc skąd taki wniosek? Pamiętaj, że w piłce nie sa wazne medialne gwiazdy a gra, a jeżeli chodzi o ten aspekt, to Espaniol bije Ajax i AZ o głowę. Inna sprawa, że l.hiszpańska jest na tyle silna, że Ajaks i AZ pałentałyby się w środku stawki.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 maja 2007, 21:22

assurbanipal pisze:to ani Ajax ani AZ nie rozbijali 3:0 Werderu
3:0 moze nie ale 3:1 juz tak
Poza tym kazdy mecz jest inny :!:
assurbanipal pisze:Pamiętaj, że w piłce nie sa wazne medialne gwiazdy a gra, a jeżeli chodzi o ten aspekt, to Espaniol bije Ajax i AZ o głowę. Inna sprawa, że l.hiszpańska jest na tyle silna, że Ajaks i AZ pałentałyby się w środku stawki.
Nie wiem nie wspomnialem nic o gwiazdach, a Espaniol napewno nie jest lepszym zepsolem od wyzej wymienionych, a juz napewno nie bije ich na glowe
Poza tym napisales ze te zepsoly palentalyby sie w srodku tabeli - tak jak teraz Espaniol tak wiec sam niejako sobie zaprzeczasz
Bo piszesz ze Bije ich gra na glowe a potem zrownujesz ich w teoretycznej tabeli

No to Klose zalatwil Werderowi mecz :angry2: Jak mozna sie tak debilnie zachowac, Werder grajac w 10tke prowadzi gre, ma okazje gdyby nie czerwona kartka az boje sie pomyslec
Espaniol nie istnieje i broni wyniku - mam nadizje ze to sie zemsci

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”