Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 24

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 14 kwie 2005, 15:28

tak sobie teraz skojarzylem, po ostatnich "wyczynkach" kibicow interu, czy ktos z was moze pamieta jak w 2001 chyba w meczu w lidze jakis kibic zucil motor na nizsza trybune stadionu? poplakalem sie wtedy ze smiechu. Skad wziol on ten motor? hehe.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 14 kwie 2005, 15:52

”Kiedy rozum śpi budzą się demony”

Odpowiadam Ci na piętnaście linijek co najmniej, aby podać Ci bezsens tego co piszesz, a ty bierzesz nawet nie całe zdanie, wyrwane z kontekstu i każesz się tłumaczyć. Pisałem to dwie strony temu, już drugi raz się narzucasz żebym ci odpowiedział. Nie chciałem dłużej rozmywać, ale odpowiem Ci. Ostatni raz…
Skandalista cloner pisze:przypomnijcie sobie poprzednie sezony, gdy Real gral na Barcelonie i rzuty wolne oraz rozne wykonywal FIGO !! dzialo sie to samo, tez lecialy komorki i monety i inne, i jakos wiekszych kar sobie nie przypominam !! a to ze race teraz polecialy to mialy one byc odpalone na koniec meczu, mialo byc piekne widowisko, nietety jakis Niemiec nie uznal bramki !!
cloner pisze:
Niggaz pisze:Poza tym wypominasz to co się stało z Figo. Czy to ma być jakieś usprawiedliwienie Czy to coś zmienia w tym momencie
wspomnialem o tym, dlatego zeby przypomniec o podobnych wybrykach, i przypomnijcie sobie jakies sankcje miala pozniej Barcelona

Skoro porównujesz próbę okaleczenia Didy do rzucania butelkami w Figo i mówisz, że wtedy nie było w dodatku większych kar, oczywistym dla mnie jest, że to dla Ciebie sprawy podobnego kalibru i przerywanie meczu to bezsens w takim wypadku.

Zaczynam mieć chroniczną alergię do gości, co jak nie mają jush nic do powiedzenia, piszą „a gdzie ja to powiedziałem”? Nie muszę Ci podawać dosłownych cytatów. Po to Polacy chodzą do szkół (podobno), aby zdobyć zdolność samodzielnego myślenia, a w tym zawiera się analiza tekstu czytanego. Sądzę, że moje wnioski nie są błędne, więc jak chcesz być dobrze zrozumianym to pisz konkretnie.

Poza tym gościu to trochę nie poważne, ciągnąć ten wątek przez dwie strony, że nie miałem racji raz na piętnaście :evil: .
No i dobrze, że nie ma więcej osób co biorą 8 słów na 150 i żądają wyjaśnień przez dwa dni :roll:.

PS. "Cloner jesteś denny" :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8762
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 kwie 2005, 21:59

piwus pisze:PS. "Cloner jesteś denny" :lol: :lol: :lol:
prosze o ukaranie moderatora Piwusa !! za obrazanie !!!
i moderatorzy - nie prosze nie edytowac tychze postow !!!

Piwus : to ze napisales te wyrazy w cudzyslowie to nic nie zmienia !!

Piwus pisze:Sądzę, że moje wnioski nie są błędne, więc jak chcesz być dobrze zrozumianym to pisz konkretnie.
pisalem konkretnie i nigdzie nie wspominalem o bezsensownym przerywaniu spotkania !!

bartek99
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartek99 » 14 kwie 2005, 22:07

dla mnie tam tylko dobry jest adriano tyle :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 kwie 2005, 22:09

piwus pisze:
Skandalista cloner pisze:przypomnijcie sobie poprzednie sezony, gdy Real gral na Barcelonie i rzuty wolne oraz rozne wykonywal FIGO !! dzialo sie to samo, tez lecialy komorki i monety i inne, i jakos wiekszych kar sobie nie przypominam !! a to ze race teraz polecialy to mialy one byc odpalone na koniec meczu, mialo byc piekne widowisko, nietety jakis Niemiec nie uznal bramki !!
co to ma byc ??? jaki skandalista ?? ja prosze po raz drugi o ukaranie moderatora Piwusa !!!

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 kwie 2005, 22:24

cloner pisze:
piwus pisze:PS. "Cloner jesteś denny" :lol: :lol: :lol:
prosze o ukaranie moderatora Piwusa !! za obrazanie !!!
i moderatorzy - nie prosze nie edytowac tychze postow !!!

Piwus : to ze napisales te wyrazy w cudzyslowie to nic nie zmienia !!

Piwus pisze:Sądzę, że moje wnioski nie są błędne, więc jak chcesz być dobrze zrozumianym to pisz konkretnie.
pisalem konkretnie i nigdzie nie wspominalem o bezsensownym przerywaniu spotkania !!
cloner pisze:
piwus pisze:
co to ma byc ??? jaki skandalista ?? ja prosze po raz drugi o ukaranie moderatora Piwusa !!!
Prośba została rozpatrzona i odrzucona :lol: :lol: :lol: :wink:
cloner o co walczysz :?: :roll:
Możesz już zakończyć (przynajmniej na jakiś czas - nudów nie może być za dużo też) podjudzanie atmosfery i rozkminianie nowych problemów.

PS: czy to naprawde są oszczerstwa czy też może tylko żarty :?: A może to najzwyklejsza prawda (która w oczy kole) :?:
Pokój ludziska :!: :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 kwie 2005, 22:29

Niggaz pisze: Prośba została rozpatrzona i odrzucona :lol: :lol: :lol: :wink:
cloner o co walczysz :?: :roll:
Możesz już zakończyć (przynajmniej na jakiś czas - nudów nie może być za dużo też) podjudzanie atmosfery i rozkminianie nowych problemów.
o co walcze ?? o sprawiedliwosc, skoro ktos mnie obraza to taka osobe nalezy ukarac - to chyba logiczne, w koncu serwis pilka.pl nie moze sobie pozwolic zeby moderator tak sie zachowywal, na moim forum jakby jakis mod kogos obrazal to od razu ma warna !!
i nie zakoncze dopoki ktos nie zostanie ukarany i tym kims nie bede ja !!

Pozdro

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 14 kwie 2005, 22:53

Teraz to już muszę odpowiadać na tego typu teksty 8). Ale tylko na początku, później będę najwyżej na privie uzasadniał

No to już tłumaczę, o co mi chodzi. Sprawa jest o Twoje poglądy szanowny clonerze, które nie są łatwe dla przeciętnego kibica piłki. Ponieważ są dosyć kontrowersyjne, pozwoliłem sobie na jakże beznadziejny żart i nazwałem Cię skandalistą, jako ze występujesz niejako przeciwko systemowi, głosząc na przykład grę Dąbrowskiego w kadrze Polski. Dlatego sądzę, że okreslenie "skandalista" nie jest w tym przypadku pejoratywne, a tylko opisaniem faktu...
Feministki też swojego czasu były skandalistkami, kiedy paliły staniki i mówiły "faceci do garów". Po prostu ich wtedy nie rozumiano i tym powineś się pocieszać.

To, że jestem moderatorem w tym momencie nie znaczy, że nie mogę się z Tobą nie zgadzać, bądź nie mogę traktować kogoś w sposób uszczypliwy, acz kulturalny... Jesli boisz się nawet łagodnych epitetów, nie wdawaj się w dyskusję z kimś.

Nie musisz mnie tytułować. Dla kolegów wystarczy po prostu Piwus :twisted:.

Wyraz "denny" pojawił się w cudzysłowie, ponieważ to cytat. Pamiętam, że zareagowałeś conajmniej dziwnie, kiedy ktoś użył tego sformułowania w stosunku do Ciebie. Poza tym "denny" to dosyć "denna" obraza. Równie dobrze mogłem napisać "beznadziejny". "Beznadziejny", bądz "denny", to określenia potoczne, przez które chciałem wyrazić, że jesteś "niereformowalny". Tak samo kiedy napiszesz, że jestem "dennym moderatorem", naprawdę ciężko będzie dać komukolwiek za to ostrzeżenie.

Oczywiscie, kiedy z Tobą dyskutowałem nie pełniłem żadnej funkcji, bo starałbym się nawet nie dawać pretekstu do takiego ataku.
W takim razie byłbym wdzięczny gdybyś prosił (NIE ŻĄDAŁ, bo prośby to w żadnym wypadku nie przypomina :!: ) o ukaranie forumowicza Piwusa, nie musisz podkreślać co robię na tym forum :?. Nie mam zamiaru edytować żadnego posta, ponieważ JA NIE WIDZĘ TYCH OBELG, KTÓRE CIĘ TAK DOTKNĘŁY.

Dalsze pretensje na priv mój lub innych moderatorów.

Poza tym:
Obrazek
Więc szanuj swoje nerwy i swój czas :twisted:

Przepraszam, że tak późno odpowiadam, ale późno to zauważyłem :oops:
Się poprawię...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 kwie 2005, 23:04

No i normalnie mnie zatkalo jak przeczytalem Twoj text :D

postaram sie bardzo krotko odpowiedziec :

- wyraz "denny" - dla mnie jednak jest obraza, ale skoro twierdzisz ze dla Ciebie nie jest to obraza no to masz : jestes dennym moderatorem :D
- no i nie wiem w jakim celu pisales "żadam" wielkimi literami, przeciez pisalem 2 razy ze prosze o ukaranie a nie zadam
- co do Twojej sugestii o pisaniu na priv lub do innych moderatorow to nastepnym razem tak zrobie :) a teraz chcialem zakonczyc ta kiepska klotnie

pozdrawiam

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 14 kwie 2005, 23:18

Dziękuję lubię konstruktywną krytykę 8).
Pogrubiony druk i dwa wykrzykniki na końcu zdań nie świadczą o szczególnie dużym szacunku. A proszę owszem zauważyłem.

CZY MÓGŁBYM ROZWIAĆ TWOJE KOLEJNE WĄTPLIWOŚCI NA PRIVIE?
a PRZYNAJMNIEJ W TEMACIE OSTRZEŻENIA!

Nie chciłabym dawać WP w pierwszym dniu, jeśli dalej będziesz tu o tym pisał...

Dobra pogwarzyliśmy, wracamy do sytuacji w Mediolanie.
gazeta pisze:W piątek EEFA zdecyduje, czy wyrzucić Inter z europejskich pucharów, po tym jak sędzia musiał przerwać derby Mediolanu z powodu bandyckich wybryków kibiców. - Użyjemy drastycznych środków i rozprawimy się z przemocą na stadionach - grzmi włoski rząd.

Powiedziałem sędziemu, że to, co się stało, to jego wina - przyznał Roberto Mancini, ale głos szkoleniowca Interu - nie wygrał żadnego z dziesięciu derbów ani w Rzymie, ani w Mediolanie! - był odosobniony. Całe Włochy się wstydzą i boją konsekwencji. Najłagodniejsza kara, jakiej się spodziewają, to zamknięcie San Siro na kilka spotkań, oczywiście spotkań Interu, który był gospodarzem wtorkowego ćwierćfinału. Przeważa jednak opinia, że mediolańczycy nie zostaną potraktowani tak pobłażliwie jak Roma, która musiała grać w Champions League bez publiczności, bo jeden z fanów zranił zapalniczką głowę sędziego Andresa Friska.
Pogrubiony tekst jest dosyć ciekawy, szczególnie, że akcja wygląda na zaplanowaną (przypomniam, że służby porządkowe skonfiskowały kilkaset rac przed wejściem na stadion, a to co znalazło się na boisku to tylko część).
Poza tym wszyscy kibice włoscy, drżą, bo fani angielscy dopominają się dyskwalifikacji dla wszytkich klubów w przyszłym roku, powołując się na precedens, kiedy UEFA wydała taki wyrok na Anglików. Roku nie pamiętam, sytuacja robi się gorąca, chyba jednak płazem to nie ujdzie, bo burza jaki przetoczyła się po włoskim rządzie, prezesów klubów i policji.

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 14 kwie 2005, 23:25

Gdyby na Stadio del Alpi także były rozróby, napewno by włoskie drużyny miałyby źle :P.Teraz wydaje mi się, że Inter może leżeć i kwiczeć :D.W sumie to było gorsze niż to co zrobiła Roma, bo jednak race mogą bardziej ranić niż moneta czy tam inny przedmiot.Wykluczenie z LM w przyszłym sezonie ? Hmmm, z jednej strony możliwe, zwłaszcza po fali krytyki za 'pobłażliwe' potraktowanie Romy, ale nie mogą się pozbyć tak wielkich pieniędzy jakie niewątpliwie dostanę za udział Interu w LM oraz wszystkiego co związanego z meczami Interu i jego kibicami.Może się skończyć na paru meczach bez publki, lub w odległości np nie mniejszej niż 300 km od Mediolanu.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3355

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 kwie 2005, 23:56

rebuzz pisze: Chlopaczek - gdy bylem w mediolanie w 1998 roku w trakcie wakacji a odbywaly sie mistrzostwa swiata we francji to ogladalem mecze w towarzystwie fanow interu .. i uwierz mi ze nie ma tak spokojnie jak o tym mowisz. Dla nich to jest Religia ... naprawde... dlatego im sie wczoraj nie dziwilem .. dzis sie dowiedzialem ze to byla planowana akcja .. taki manifest w kierunku zarzadu .. no coz ..wybrali taka forme ..ale wiem ze gdybym mieszkam w mediolanie i nalezal do ultrasow .. to zrobilbym to samo.

pozdrawiam
Coz ja jak przebywalem w Mediolanie w 2000 czy 2001 roku nie dostrzeglem nawet cienia wrogich stosunkow miedzy kibicami zamieszkujacymi to miasto.Chodzilem sobie swobodnie w koszulce Milanu po miescie (inna sprawa ze Mediolan jest ogromny i moze nie doszedlem do tej czesci miasta w ktorej nie powinno sie nosic czerwono czarnej koszulki :lol: ) nakupowalem zdjec Milanu posiedzialem na schodach przed katedra troche czasu i nikt nawet mnie nie zaczepil nie liczac jednego z fanow Milanu (szkoda ze nie fanka :roll:).W kazdym razie zadnej agresji nie spotkalem.Rowniez z tego co mowia mi znajomi to w Mediolanie nie ma rozrob miedzy kibicami Milanu i Interu i tez tym to miasto sie szczyci.
To co zrobili fani Interu to byla po prostu kulminacja i wyladowanie narastajacej od wielu sezonow frustracji.Jednak prawdziwy fan mysli przede wszystkim o klubie a po tym "wybryku" byc moze jutro Inter wyklucza z pucharow na roczek.
A to ze zrobilbys dokladnie tak jak oni naprawde za dobrze o Tobie nie swiadczy.Sa granice ktorych nie powinno a nawet nie mozna przekraczac.

Pozdrwiam.

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 15 kwie 2005, 11:36

Tutaj pojawia się sparwa kary dla Interu.
Jaka ona powinna być?? przykładna ?? , napewno sparwiedliwa.
Gdy nóż trafiłw głowę Dino Baggio, Wisłę wykluczono z rozgrywek na rok.
Ale my nie mamy wielu "znajomości " w UEFA by coś zarazdzić.

Jestem pewien jednak, że kara wykluczenia z rozgrywek dla Interu nie padnie - bo to Włosi.

Podobie kara nie spadłą by np. na Hiszpanów

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 15 kwie 2005, 13:07

Bede sie cieszyl jesli bedzie to tylko kara finansowa i zamkniecie stadionu na kilka meczy. Chociaz w to watpie bo Roma za glupia monete dostala taka kare. Czyzby LM w przyszlym roku bez Interu? :cry:

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 15 kwie 2005, 13:23

Chlopaczek moze zwroc uwage na to ze ja tam bylem podczas trwania mistrzostw swiata i kibicow bylo mnostwo na ulicach .. przy telebimach w kawiarniach itd ... trzeba bylo uwazac zeby do zlego pubu nie wejsc ... podzialy byly straszne ....

Gdy wlosi odpadli z Francja po karnych ... to fani MILANU jakos pojawili sie na dzielnicy gdzie wiekszosc woli Inter i zaczeli dewstacje smietnikow ... na szczescie nie trwalo to dlugo ... pozniej przeszli dalej .... ale wesolo tam nie bylo w tym okresie... a podzialy klubowe bylo widac wszedzie .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”