AC Fiorentina (zbiorczy) - Strona 24

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Fiorentina w lidze?

1-4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
0
Brak głosów
7
2
67%
8
0
Brak głosów
9-12
1
33%
Poniżej 12
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: AC FIORENTINA (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 12 sie 2009, 14:48

jestem naprawdę ciekawy co ten Salvio potrafi, sporo dobrego o nim pisano. Choć ze względu na system taktyczny Ferarry w JUVE go nie widziałem. Salvio i Jovetic w ofenstywie to dwójka bardzo ciekawych młodziutkich graczy. Fajnie by było gdyby obaj grali regularnie i pokazywali dobry poziom. :D
największy argentyński talent swojego pokolenia
swoją drogą to samo słyszałem o Javierze Pastore, którego kupiło Palermo. Zobaczymy czy Serie A wzbogaci się o dwie perełki.

A co do Zanettiego to Fiorentina może być pewna że Cristiano się sprawdzi. Bardzo dobrze pasuje do roli następcy Melo i gwarantuje narpawdę bardzo dobry poziom. Owszem jest stary, ale to poprostu dobry gracz. A Corvino niech dalej działa! Ja tam Violi dobrze życzę...
Dobrze też się stało że upadł pomysł ściągania Drenthe. Dla mnie to by było duże nieporozumienie...

Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 12 sie 2009, 15:00

Szkoda że te wzmocnienia nie zostały załatwione przed dwumeczem ze Sportingiem. Byłbym bardziej spokojny. Veloso, Liedson, Matias Fernandez czy Muttinho Tworza całkiem mocny zespół. Nie wiem dlaczego oni się tak meczyli z Twente ale looz. Mam nadzieje że Viola na spokojnie sobie przejdzie te eliminacje.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 12 sie 2009, 16:35

(L)oczkerson pisze:jestem naprawdę ciekawy co ten Salvio potrafi, sporo dobrego o nim pisano.
Ostatecznie wyścig wygrała Viola i zobaczymy czy inne zespoły (w szczególności Juve i Atleti) będą sobie pluły w brodę. Mi się wydaje że tak. Ten koleś ma niesamowity potencjał i myślę że trafił do odpowiedniego zespołu. Co prawda pierwszy sezon może mieć nie najlepszy, bo rok czasu przeważnie zajmuje się przystosowanie młodych zawodników z AP do Europejskiego stylu gry.

(L)oczkerson pisze:Choć ze względu na system taktyczny Ferarry w JUVE go nie widziałem.
A niby czemu ? Juve ma zamiar grać bez skrzydłowych, ofensywnego pomocnika czy też napastnika w tym sezonie ?
największy argentyński talent swojego pokolenia
Został wybrany na raz, objawieniem sezonu w Argentynie i największym talentem młodego pokolenia w tamtejszej Primera Division.
Balon pisze:Szkoda że te wzmocnienia nie zostały załatwione przed dwumeczem ze Sportingiem. Byłbym bardziej spokojny. Veloso, Liedson, Matias Fernandez czy Muttinho Tworza całkiem mocny zespół. Nie wiem dlaczego oni się tak meczyli z Twente ale looz. Mam nadzieje że Viola na spokojnie sobie przejdzie te eliminacje.
Tzn ? Ci zawodnicy nie zagrają w IV rundzie el. do LM ? Czy chodzi o to że nie zostali przedwczoraj zgłoszeni do tych IV rundy ?

Twente Enscheden także dysponuje świetnym składem i ja się dziwie jakim cudem awansował Sporting, a nie Twente.

Fiora nie powinna mieć większych problemów z awansem do LM, podobnie jak Arsenal czy Atletico.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 12 sie 2009, 17:01

A niby czemu ? Juve ma zamiar grać bez skrzydłowych, ofensywnego pomocnika czy też napastnika w tym sezonie ?
JUVE będzie grać 4:3:1:2. czyli skrzydeł nie ma, w ofensywnej pomocy jest Diego i Giovinco. a w ataku Salvio by musiał rywalizować z Del Piero, a Alex nawet jak jest w gorszej dyspozycji to jego rola w klubie jest niepodważalna i lepsi od Salvio połamali sobie na rywalizacji z Del Piero zęby (choćby Mutu) Może by pasował na następce, ale 19-latek musi grać a nie grzać ławę. Dlatego niebardzo go widziałem w JUVE. Zresztą następcą dla Del Piero musi być ktoś już teraz wielki. Kto przyjdzie i zdomiunuje cofnięty atak. Taki Aguero np :> :P

A swoją drogą nie wiedziałem że Atletico też się nim interesowało, ale pasowałby świetnie, podbonie jak do VIoli, która jest dla niego optymalnym miejscem

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 13 sie 2009, 3:51

(L)oczkerson pisze: JUVE będzie grać 4:3:1:2. czyli skrzydeł nie ma, w ofensywnej pomocy jest Diego i Giovinco. a w ataku Salvio by musiał rywalizować z Del Piero, a Alex nawet jak jest w gorszej dyspozycji to jego rola w klubie jest niepodważalna i lepsi od Salvio połamali sobie na rywalizacji z Del Piero zęby (choćby Mutu)
Kompletnie tego nie czaje. Wchodzi mi na to że albo będziecie w środku grać 4 środkowymi pomocnikami, albo chciałeś napisać 4-1-3-2. Hmmm rozrysowałem sobie to w FM :P i jakoś, coś z tego wyszło. No dobra, ale to nie koniec...
(L)oczkerson pisze: Może by pasował na następce, ale 19-latek musi grać a nie grzać ławę.
...Jego wszechstronność wskazuje na to że by sobie pograł i to nie mało. Może wejść za napastnika, może wejść za Diego. Do tego dochodzą kontuzję i przypadki w których będziecie gonić wynik i trzeba będzie postawić na ultra ofensywne ustawienie. A kto wie może by nawet samego Diego wygryzł :D Zresztą mniej ważne, to ty siedzisz w temacie nie ja więc pewnie masz racje :wink:
(L)oczkerson pisze:Kto przyjdzie i zdomiunuje cofnięty atak. Taki Aguero np :> :P
Oczywiście Aguero może grać jako cofnięty napastnik, ale w Atletico gra na szpic i w reprezentacji chyba tak samo.
(L)oczkerson pisze:A swoją drogą nie wiedziałem że Atletico też się nim interesowało, ale pasowałby świetnie
Atletico dość długo prowadziło rozmowy, ale nie było w stanie wyłożyć takiej kasy. Na początku mówiło się o 15 mln euro, później udało się zbić do 12, ale to wciąż było za dużo i rozmowy zostały zerwane. Ponadto i tak i tak Atletico nie miało kasy i chcieli sprzedać Maxiego żeby mieć kasę na Salvio, tyle że nikt nie dał za Maxiego odpowiedniej kasy. Gdyby przeszedł to na 90 % w 80% byłby wykorzystywany jako skrzydłowy. W środku to raczej Atletico nie będzie grało ofensywnym graczem, a jak coś to jest przecież Jose Manuel Jurado.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 sie 2009, 12:32

będziecie w środku grać 4 środkowymi pomocnikami
dokładnie tak. System taki jak w Milanie Ancelottiego.
Powiedzmy żę Diego będzie robił za Kakę i grał tego najbardziej wysuniętego za którego plecami będzie 2 środkowych pomocników czyli Sissoko i Camoranesi, którzy mają łączyć defensywaną pomoc z ofensywną (Camo bardzo dużo pracuje w defensywie, sporo się cofa i na środku pomocy gra naprawdę dobrze) oraz trochę bardziej cofający sie Melo, który ma rozgrywać akcje z wlasnej połowy prostopadłymi podaniami i długimi crossami.
...Jego wszechstronność wskazuje na to że by sobie pograł i to nie mało. Może wejść za napastnika, może wejść za Diego. Do tego dochodzą kontuzję i przypadki w których będziecie gonić wynik i trzeba będzie postawić na ultra ofensywne ustawienie. A kto wie może by nawet samego Diego wygryzł Zresztą mniej ważne, to ty siedzisz w temacie nie ja więc pewnie masz racje
Owszem jest wszechstronny, ale JUVE w ofensywie ma wielu dobrych graczy. Zmiennikem dla Diego jest Giovinco, który ma bardzo duży talent i pokazywał niesamowitą gre w reprezentacji U21 czy gdy grał dłużej w JUVE. W zasadzie to już jest spory problem bo tak zdolny gracz jak Giovinco nie powinien się marnować na ławie i bardzo mnie martwi że już dla niego nie ma miejsca w 11. Może też grać jako OPS Camoranesi, którego czeka mocna rywalizacja z bardzo dobrze dysponowanym Tiago i bardzo zdolnym Marchisio (wczoraj debiut w reprezentacji) w Ataku wygląda ze na ławie będą Iaquinta i Treze, więc i tu zmienników o dużej klasie nie brakuje :wink: Słowem Salvio nawet jakby grał to pewnie niewiele. Zresztą najlepszą pozycją dla niego chyba jednak jest skrzydło...
Gdyby odszedł Treze to może by i byla szansa na jego kupienie, choć zarząd w takich okolicznościach polowałby na Rossiego, o którego się pytali lub na Cassano.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 sie 2009, 23:41

Nieudany debiut Violi :roll:
Zaczynjąc chciałem wspomnieć o systemie taktycznym. Owszem, w zeszłym sezonie Prandelli już tak Fiorentine wystawiał, ale nie miałem pewności, czy to specjalnie czy przez kontuzję. W zasadzie Viola gra 4:4:1:1 i wygląda to naprawdę ciekawie.
Vargas na lewej pomocy wygląda wyraźnie lepiej niż w obronie, a Mutu czy gra na lewym skrzydle ataku czy na środku ofensywnej pomocy zawsze potrafi pokazać klasę. Jovetic może zmieniać i Mutu i Vargasa, więc minuty będzie łapał.
Do tego możliwści taktyczne są spore, bo łatwo przejść na 4:2:3:1 czy 4:4:2. Mi się podoba :wink:
Co do samego meczu to mimo wszystko wtopa. Bologna mocna nie jest. Tymbardziej że nie grał Di Vaio. Inna sprawa że dobrze w jego roli się sprawdził Osvalodo, który w stylu byłego Juventiniego wyrastał nagle w polu karnym i był naprawdę groźny, czego dowodem bramka. Fajnie swoją drogą że się nie cieszył z bramki przeciwko byłemu zespołowi. Zawiódł mnie Jovetic, którego słusznie zastąpił Mutu w przerwie (Mutu na ławie? :shock: ) Generalnie w meczu przeważał bałagan i brak organizacji. Zabrakło mi Zanettiego, którego miałem nadzieje zobaczyć w nowym zespole. Marchionniego oglądać natomiast nie chciałem, bo miałem nadzieje na grę tego Salvio, ale coś go nie było w 18. Kupiony on już aby napewno?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 23 sie 2009, 10:37

(L)oczkerson pisze:Kupiony on już aby napewno?
Nie zostal kupiony... ta informacja to bylo cos w rodzaju przedwczesnego wytrysku, ogolnie traansfery zachowuja status que, niby mialo byc tak rozowo po lipcowym zastoju a tutaj jak narazie nic nie podpisano, a jedynie co nadaje dynamiki tej sytuacji to coraz to nowsze doniesienia prasowe odnosnie nowych alternatyw czy tez uzgodnien itp

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 24 sie 2009, 15:49

Dzisiaj prezydent Lanus przyznał że Eduardo wciąż nie został sprzedany i czeka na nowe oferty. Ostatnio jest on w fenomenalnej formie. W dwóch ostatnich spotkaniach w lidze zdobył trzy bramki, w tym dwie przeciwko River Plate.

Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 13 sty 2010, 19:25

Wagu pisze:ACF Fiorentina komunikuje że znalazła porozumienie z Partizanem Belgrad odnośnie zakupu prawego skrzydłowego, Adema Ljajica, rocznik 1991. Zakup zostanie dokonany po przejściu badań lekarskich przez zawodnika.

Jjajic rozegrał 50 spotkań w reprezentacjach Serbii U-16, U-17 i U-18 i dwa mecze w kadrze U-21. W przeszłości interesowały się nim takie kluby jak Manchester United (nie przeszedł do Anglii z powodu braku pozwolenia na pracę jak i problemów finansowych Manchesteru) czy Rubin Kazań. Warto dodać że zadebiutował w Lidze Mistrzów (eliminacje do Ligi Mistrzów) w wieku 16 lat, a swoją pierwszą ligową bramkę zdobył mając 17 lat. „Kaka Pazrtizanu”, jak jest nazywany w Serbii, grywa na prawym skrzydle lub jako środkowy ofensywny pomocnik.

Mówi się że Fiorentina zapłaci za Ljajica około 8 mln euro.

źródło: www.acffiorentina.pl
Bardzo dobry transfer. Pojawiło sie duzo inf że jest juz w Mu ale jednak nie :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 737

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 sty 2010, 19:32

Pojawiło sie duzo inf że jest juz w Mu ale jednak nie :)
bo byl.transfer laczony z Tosicem.jednak Ferguson zrezygnowal z niego

Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 13 sty 2010, 19:38

mete pisze:jednak Ferguson zrezygnowal z niego
Raczej nie dostał pozwolenia na prace. No zrobił sobie kilka fotek min z Giggsem i Berbatowem :) Bedzie przyszłoscią Violi razem z Joveticiem ;]

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 737

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 sty 2010, 19:51

Raczej nie dostał pozwolenia na prace
to tez.ale na to mogl poczekac.Adem wkoncu by je dostal bo w kadrach gra.mowi sie ze Ferguson bal sie ze nie sprawdzi sie jak Tosic i takze jest mowa o problemach finansowych Diablow.jednak tu wiecej pewnie beda wiedziec kibice Manchesteru

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 sty 2010, 20:11

Fajny transfer. Mam nadzieje, że to będzie kolejny wielki talent na boiskach Serie A.
Mam tylko jedną wątpliwość. Czy on przypadkiem nie jest zbyt podobnym graczem do Jovetica? O nim podobnie jak o Jojo mówi się, że to młody Kaka, raczej gracz środka pola z tego co mi się wydaje (choć kompetentny się nie czuję). No, ale jeśli się ten dzieciak sprawdzi na prawej flance, to Vargas i nich dwóch może ładnie roznosić.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 13 sty 2010, 20:51

mete pisze:jednak tu wiecej pewnie beda wiedziec kibice Manchesteru
Chodziło tu jednak chyba raczej o kasę. Tych kilka baniek trzeba było jednak za niego wyłożyć a nie wiadomo czy by się w United sprawdził więc kupowanie kota w worku i to za nie małą sumę było po prostu niemożliwe ,a jak dodać do tego ostatnio coraz głośniejsze doniesienia o problemach finansowych United wszystko zgrało się na zrezygnowanie z Lajica ;)

PS. Ale osobiście myślę że będą z niego ludzie i Viola będzie miała z niego jeszcze wiele pożytku w przyszłości :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”