Copa America 2011 - Strona 24

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Która reprezenacja wygra Copa America 2011

Czas głosowania minął 01 lip 2011, 9:00

Argentyna
5
21%
Brazylia
10
42%
Chile
2
8%
Ekwador
0
Brak głosów
Kolumbia
2
8%
Meksyk
2
8%
Paragwaj
0
Brak głosów
Urugwaj
3
13%
Inna
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Re: Copa America 2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 lip 2011, 15:22

Unista pisze:zarąbisty turniej a nie klapa.
czlowieku jaja sobie robisz?
Unista pisze:Jestem zadowolony na razie ze wszystkich wyników.
no wlasnie na poczatku bylem utwierdzony, ze ferujesz wyrokie na podstawie suchych wynikow - to by wiele wyjasnialo. ale pozniej piszesz o koncowce spotkania wiec juz zbaranialem do reszty. Ogolnie mam w nosie (jak nie stawiam) wyniki ale tego sie ogladac nie da, bowiem to jest jawne meczenie buly :!: wczorajszy mecz poza niektorymi wymianami na linii Armero, Guerin, nie wiele można bylo zobaczyc. Nie wiem czemu Iwanczyk i Wolek rozplywali sie nad bramakrzem argentyny, jego zasluga taka, ze wszytsko lecialo w jego obszarze, a poza tym mogl miec takie klopsy... w niejednej sytuacji wiele nie brakowalo
Tak wiec...
Arg - Bol dno
Arg - Kol dno
Bra - Ven dno
Kol - Kos dno
Chile Meksyk przez sen ogladalem :lol: tylko ryki mnie budzily
Urugwaj - troche lepiej ale i tak bardzo przecietny mecz, blizej dna anizeli dobrego spotrkania

Wiec nie wiem czym mozna sie jarac... bramek nie ma, zagran nie ma, wybitnej taktyki nie ma (wrecz przeciwnie) - mozesz napisac, ze Kolumbia dobrze taktycznie zagrala ale z drugiej strony na ile ich taktyka byla zajebista a na ile beznadziejna arg..
Ostatnio zmieniony 07 lip 2011, 15:43 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ciaciek94
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ciaciek94 » 07 lip 2011, 15:29

Ja się zgadzam, że ten turniej to na razie istne dno. Ale oczywiście nie potępiam kolegi bo jak tam kto woli, o gustach się nie dyskutuje.
Ale z drugiej strony trochę się cieszę, że Argentyna i Brazylia grają takie kaszane bo byli za pewni siebie, i już mnie wkurza te "spuszczenie się" na jakiś Neymarów i innych ;/

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 07 lip 2011, 15:50

No niestety, turniej poziomem sportowym nie powala. Faworyci zawodzą, gwiazdy nie błyszczą a bramek jest mało. Jednak dzisiejszy mecz mimo 0:0 był jednym z ciekawszych jaki do tej pory widziałem na CA. Kolumbijczycy zaskarbili sobie mój podziw i szacunek, przez co życzę im jak najlepiej (o ile nie wejdą w drogę Celestes :bicz: ) Zobaczymy co w następnym meczu pokażą Brazylijczycy. Tym razem zagrają z Paragwajem, drużyną kilka klas lepszą od Wenezueli której nie potrafili wbić bramki. No i nakręcam się już powoli na sobotni mecz Urugwaj - Chile, liczę na rehabilitację ekipy Tabareza po kiepskim starcie z Peru. Łatwo nie będzie, ale jeśli Celestes chcą coś osiągnąć na tym turnieju, muszą umieć wygrywać z każdym :)
czeher pisze:
Unista pisze:zarąbisty turniej a nie klapa.
czlowieku jaja sobie robisz?
Czy to nie on jakiś czas temu pisał czegoś o kibolach i soli futbolu? :lol:

Awatar użytkownika
szura
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szura » 07 lip 2011, 17:03

Żenada ten turniej. Szkoda snu na takie mecze :? Jedyna nadzieja w Chile.

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 07 lip 2011, 19:48

Ja też bardzo lubię jak są sensacyjne wyniki ale jak Ci outsiderzy grają znakomicie i widowiskowo, a nie przez to, że Ci faworycie nie potrafią
kopnąć piłki w kierunku bramki. Na razie nie da się ukryć, że poziom turnieju nie jest wysoki, dramaturgi można się na siłę doszukać jedynie w meczach Argentyny, taktyka hmm chyba jej jest zbyt dużo, bo drużyny w Ameryce Południowej zawsze słynęły z tego, że grały bez niej tylko na "hura" do przodu-ofensywnie i przez to było to widowiskowe. Teraz mam wrażenie, że większość zespołów koncentruje się na realizacji właśnie taktyki i to uniemożliwia grę dla publiczności..

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 08 lip 2011, 1:39

Hehe, ale jaja. Lekceważona Kostaryka, która przywiozła dzieci prowadzi właśnie z Boliwią, która pokazała, że "Messi jest tylko człowiekiem". Jeszcze Argentyna bęcki zbierze i wtedy byłaby hipersensacja :D

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 08 lip 2011, 1:44

Boliwijczycy nie potrafili wykorzystać przewagi i to się zemściło. Fajnie sobie rodzi w Kostaryce ten cały Campbell. Właśnie trafił w poprzeczkę. Mecz nie stoi na wysokim poziomie, ale do tego już zaczynam się powoli przyzwyczajać :roll:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 08 lip 2011, 1:50

Ha! Teraz niewykorzystany karny przez gości z Ameryki Środkowej, ale i tak Boliwia gra w 10. Nieźle. Swoją drogą ta Argentyna naprawdę musi być żałosna - mało co przecież Boliwia nie wygrałaby z nimi 2-0, a teraz baty od Kostaryki.

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 08 lip 2011, 1:51

Ładnie sobie Boliwia rozbiła obronę na Kolumbię.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 08 lip 2011, 1:58

Cochabamba wraca do domu. Campbell zasłużył na tą bramkę jak nikt inny z Kostaryki. Mecz z Argentyną zapowiada się smakowicie :lol:

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 08 lip 2011, 2:01

Salas11 pisze:Mecz z Argentyną zapowiada się smakowicie :lol:
Messi i spółka maja już pełne gacie :D Kto by pomyślał że życie Argentyny będzie zależało od Kostaryki. A Boliwia niech sie cieszy że skończyło się tylko na 2:0 bo powinno być przynajmniej dwa razy tyle. I tylko orkiestry żal... :roll:
Ostatnio zmieniony 08 lip 2011, 2:03 przez Shlubb, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 08 lip 2011, 2:02

Tego sie nie spodziewalem... Kostarykanczycy zabarykaduja sie teraz w meczu z Argentyna i kto wie,moze jakies fartowne 0-0 wpadnie :D Ale by byly jajca :lol:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 08 lip 2011, 2:20

Ciekawe jak muszą się teraz czuć Argentyńczycy widząc, jak drugi garnitur Kostaryki ogrywa Boliwię, z którą oni po męczarniach jedynie zremisowali? :lol: A mogło być przecież znacznie wyżej. Poprzeczka i słupek z rzutów wolnych, fatalne pudło w dogodniej sytuacji Mory no i rzecz jasna zmarnowana jedenastka przez Guevarę. Poza tym dużo głupich i bezsensownych fauli z obu stron, ale tego akurat można się było spodziewać. Na Kolumbię w ostatnim meczu można w ciemno stawiać kasę, Boliwia wyjdzie zdziesiątkowana i raczej już bez wiary w korzystny rezultat. No i pozostaje mecz ostatniej szansy Argentyny z Kostaryką, w którym po tym co dziś zobaczyłem może się wydarzyć absolutnie wszystko.

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 08 lip 2011, 2:23

I bądź tu człowieku mądry przed meczem Argentyna-Kostaryka...Boliwia jeszcze nie odpadła, bo może awansować z 3 miejsca jeżeli tylko wygra ale chyba aż takich cudów nie ma...2 bramki wpadły, więc dorobek nadal mizerny. Boliwia dostanie pewnie burę od Moralesa, bo widać było przeżywał chłop ten mecz. Zawiódł środek pole, bo Boliwia dużo tam przegrywała i w drugiej połowie praktycznie już nie istnieli na boisko. To najniższy wymiar kary.
Jakoś wpadło mi do głowy, choć trochę nie na temat, żeby sprawdzić ile padło w pierwszych kolejkach w poprzednich turniejach, w 1 kolejce i w:
2001-16 goli
2004-18 goli
2007-24 gole wow :D
2011-8 goli.
hm widać różnice ale w jednej kolejce w co trudno uwierzyć padło mniej bramek, bo w 2007 w 3 kolejce 7 ale mniejsza z tym. Dziś mieliśmy grad goli i aż 2 bramki także tym się cieszmy. Turniej robi się coraz ciekawszy i wszystko pozostaje otwarte...

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 08 lip 2011, 2:28

Argentyna jest na 1 miejscu zestawienia ekip z 3miejsc, awansują dwie z trzech z tego zestawienia. Więc nie spinajcie się bo musiało by się kilka zbiegów okoliczności wydarzyć aby nie awansowali.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”