Barcelona - AC Milan - Strona 24

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

A cieszyć się po meczu będą kibice

Milanu
21
57%
Barcelony
16
43%
Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Re: Barcelona - AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 30 mar 2012, 9:32

Mnie wkurza tylko jedno sprowadzanie calej swiatowej pilki do pojedynku Real - Barca :won: jezeli nie chodzilo ci o kolejne zaczepki w strone Realowcow to pokornie was przepraszam za zwrocenie uwagi ;)

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 30 mar 2012, 10:58

Bienias pisze:jestes kryptomierda :wink:
BIENIAS!! Pewnych rzeczy nawet w zartach mowic sie nie powinno!
Czeka Cie Vendetta!
Gall pisze:Mnie wkurza tylko jedno sprowadzanie calej swiatowej pilki do pojedynku Real - Barca
Ale ktos tak robi?

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 30 mar 2012, 11:30

Dobra. ludzie powiem tak. nie dziwie sie ze wlosi wyjeb...li was w Amsterdamie z wlasnego sektora, nie dziwie ze ze HH wyjeali flage poskli ze swojego stadionu. wytraczy poczyac. Marze o tym zeby na CN doszlo do sytuacji gdzie Ibra bvedzie faulowany i sedzia pokaze: grac dalej. ojjj bede wtedy widzial te krzyki - uwierzcie mi - bede sie z nich smiał do rozpuku.

przejedzcie sie kiedys po Europie - dzis na Millanello przyszlo 1,000 osob, ludzie w koszulkach Milanu brali autografy od Messiego, Iniesy, ja wiem, wy pewnie byscie krzyczeli: akrotrzy !!tylko szkoda ze tego waszego krzyku nie slach: raz smieje sie z was caly swiat(tych przyszywanych kibicow), dwa: w Polsce leja was kibice polskich klubow (Poznan). Hipokryci. nic wiecej.

aha - chcialem zaznaczyc JA LUBIE MILAN!! ale nie da sie czytac tu pseudofachmanow.

Miesiąc przerwy na ostrzenie maczety.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 mar 2012, 12:42

Sprawa z murawą przypomina mi kiedyś Chelsea. Wiadomo jak gra Barca i robi się wszystko żeby ich pokonać nawet takie detale. Bardzo dobrze, że Barcelona złożyła skargę, to nie jest Rosja, że są problemy z murawą pogodą itd. Gra toczy się w Lidze Mistrzów, nie w naszej Ekstraklasie. Wychodzi na to, że Milan nie ma stadionu. Nie ma? Niech sobie wbuduje.
Kluby za stan murawy i brak przygotowania powinny płacić kary- pisałem to odnośnie naszej ligi, a tym bardziej ludzie powinni zwracać uwagę na ten szczegół na takim poziomie. A jeśli dzieję się to z pełną premedytacją jak się okazuje to ktoś powinien zostać za to ukarany dość surowo. Płacze Barcelony- albo jesteśmy poważni albo takich udajemy.
Śmieszą mnie bardzo teorię o Xavim i wymuszeniu kartki. Wygląda na to, że niewielu ogląda poza spotkaniami Barcy inne mecze. Widzieliście spotkanie gdzie zawodnik X nie podnosi ręki w geście pokazania faulu. Ja to widzę u Mili, u Xaviego czy LeBrona Jamesa. Jednak jak już nie ma do czego się dokurwić to szuka się czegokolwiek.

Co do meczu, to wynik dla mnie nie jest za ciekawy, Barcelona mogła strzelić i powinna. Oczywiście podobnie Milan. Teraz nawet jedna bramka to będzie problem w rewanżu. Szkoda reakcji sędziego na dwa nie podyktowane rzuty karne. Pewnie jakby zagwizdał byłaby na niego jazda, że takiego czegoś się nie gwiżdże. Faul jest faulem i tak jak pisałem po spotkaniu bodajże z Betisem- lepiej niech dołożą od siebie, bo widocznie sędziowie tego potrzebują. Puyol tego nie potrafi.

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 30 mar 2012, 12:54

To dlaczego Barcelona nie miała pretensji do stanu murawy jak wygrali w fazie grupowej? Dlaczego zgłosiła skargę PO meczu a nie przed mimo, że odbyli trening na San Siro? Guardiola bardzo mądrze powiedział: "Żeby być mistrzem, trzeba pokonać wszystkie trudności". Więc jak dla mnie to jest troszkę żałosne zachowanie zważając na to, murawa dla obu drużyn była taka sama. Arsenal grał chyba na jeszcze gorszej murawie i mimo porażki 4-0 żadnego protestu nie zgłosił.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 mar 2012, 13:36

dexter12 na twoje pytania juz zostaly udzielone odpowiedzi. czytaj za nim cos napiszesz.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 30 mar 2012, 16:11

Pewnej warstwie społecznej tego forum trzeba przyznać jedno - mistrzowsko rozpierdalają każdy wątek, gdzie wejdą na dłużej niż jeden - dwa posty. Ani trochę mnie nie dziwi, czemu Mentor postanowił się od tego wszystkiego odgrodzić.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 30 mar 2012, 16:28

Mnie też to nie dziwi Salasie. Postanowiłem przejrzeć sobie ten wątek i na moje twarzy tylko powiększał się wyraz zażenowania. Aczkolwiek jedna wypowiedź mnie rozbawiła:
Bienias pisze:w przypadku Barcy jest tak: Albo jestes cules albo je*iesz Barce.
Wszyscy przeciwko Barcelonie. Okrutny świat.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 mar 2012, 16:41

Bienias pisze:NIe. Przeczytalem post Realfana bo interesuje mnie jego tworczosc ponad innych uzytkownikow. Jest jednym z nielicznych kibicow Realu z ktorym mozna podyskutowac i sensownie ponapinac.
:oops:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1370
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 mar 2012, 16:50

Jak było do przewidzenia - UEFA olała skargę FCB ciepłym moczem.Najpierw zraszacze po meczu z Interem,a teraz ta skarga na stan nawierzchni...W Katalonii rodzą się z fetyszem dbania o murawę bez względu na okoliczności, czy co? :whistle:
Ozdobny pisze:Właśnie pokazałeś jaki jesteś cienki. Co ma Juve do wczorajszego meczu? Nie mam pojęcia.
Zapytaj maćka albo przeczytaj kilka poprzednich stron w tym topicu.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 30 mar 2012, 16:55

Spytałem się o Twoja interpretację karnego na Boatengu, porównując go do sytuacji ze środy. Moje upodobania klubowe nie mają tu nic do rzeczy. Nawet nie wiesz komu sympatyzowałem w tym spotkaniu a ciśniesz jakbym tu jakieś wirtualne tabele wypisywał.

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 30 mar 2012, 17:26

Emerald pisze:
AgaM pisze:Powiało, powiało, to była złośliwość i kpina. Sprawdź w słowniku co znaczą te słowa.
Oj moja droga... probujesz pokazać pazurki? Nie wychodzi, bo jeśli to faktycznie była zlośliwość i kpina to albo sama nie rozumiesz co kryje się pod tymi słowami, albo jesteś malutkim grzeczniutkim domowym kociaczkiem i nie potrafisz pazurków wysunąć... no niestety niskie loty :)
LOL. Szybko się uczę, poczytam więcej twoich postów. Wkrótce "domowy grzeczniutki kociaczek" powinien polecieć wyżej.( A propo mojej złośliwości chodziło mi o kontekst, ale nie będę tego rozwijać, nie warto, to nie mój poziom dyskusji)

AgaM pisze: Powiem tylko, że skoro Noblesse Oblige to Milan jest jak najbardziej zobowiązany gości podejmować w odpowiedznich warunkach, a nie mówić: no to co że jest kartoflisko! Arsenal grał w szambie i się nie skarżył...
Skarga została odrzucona. Zdaniem UEFA murawa była do zaakceptowania nawet jeśli nie była idealna. (cyt.). Już raz było wspomniane, że jesienią graliście na gorszej, gdzie udało wam się strzelić trzy bramki, nawet jeśli jedna po kontrowersyjnym karnym i mowy o skardze nie było. Teraz jest wielki płacz. I jak dla mnie nie potrafiliście w sensowny sposób wyjaśnić brak skargi po tamtym meczu. Przez to jak się większość fanów Barcy (nawet niekoniecznie nastoletnich) zachowuje, już jakiś czas temu straciłam całą sympatię i dużą dozę szacunku do tego klubu. Po przeczytaniu informacji o skardze, z ciekawości zajrzałam na stronę Barcy i o dziwo tam większość wypowiadała się w podobnym tonie co ja, są zniesmaczeni zachowaniem zarządu. Chyba po raz pierwszy od długiego czasu, pomyślałam o nich w miarę pozytywnie, potrafią mieć więcej klasy niż zarząd ich klubu. Bo właśnie tym się mierzy klasę, zachowaniem, a nie stanem murawy. Szkoda, że na tym forum zaczyna brakować takich fanów potrafiących z dystansem spojrzeć na swój klub.
Ja w każdym bądź razie kończę, bo zaczyna się tu robić syf jak w niektórych tematach. Mogę się rękami i nogami podpisać pod tym co napisał Salas :?

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 30 mar 2012, 17:54

AgaM pisze:Skarga została odrzucona. Zdaniem UEFA murawa była do zaakceptowania nawet jeśli nie była idealna. (cyt.). Już raz było wspomniane, że jesienią graliście na gorszej, gdzie udało wam się strzelić trzy bramki, nawet jeśli jedna po kontrowersyjnym karnym i mowy o skardze nie było. Teraz jest wielki płacz. I jak dla mnie nie potrafiliście w sensowny sposób wyjaśnić brak skargi po tamtym meczu. Przez to jak się większość fanów Barcy (nawet niekoniecznie nastoletnich) zachowuje, już jakiś czas temu straciłam całą sympatię i dużą dozę szacunku do tego klubu. Po przeczytaniu informacji o skardze, z ciekawości zajrzałam na stronę Barcy i o dziwo tam większość wypowiadała się w podobnym tonie co ja, są zniesmaczeni zachowaniem zarządu. Chyba po raz pierwszy od długiego czasu, pomyślałam o nich w miarę pozytywnie, potrafią mieć więcej klasy niż zarząd ich klubu. Bo właśnie tym się mierzy klasę, zachowaniem, a nie stanem murawy. Szkoda, że na tym forum zaczyna brakować takich fanów potrafiących z dystansem spojrzeć na swój klub.
Ja w każdym bądź razie kończę, bo zaczyna się tu robić syf jak w niektórych tematach. Mogę się rękami i nogami podpisać pod tym co napisał Salas :?

OK... ja rowniez uwazam, ze skarga to nie bylo sensowne wyjscie - spogladanie z dystansem to jedno a patrzenie na jazde bez trzymanki po Twoim klubie to drugie.
Przeciez od poczatku bylo wiadomo, ze zostanie odrzucona, bo niby co ma UEFA teraz zrobic? Moim zdaniem chodzilo o pokazanie, ze jest problem a na biadolenie na konferencjach po meczu nikt nie zwraca uwagi...
Walcze tylko ze stwierdzeniem, ze bylo ono az tak zenujace i z takim ostrym pojazdem na Barcie z tego powodu...

Bo to wstyd, ze Milan gra na takiej nawierzchni. Kazdy to widzi nawet legenda tego Milanu, ale nie na tym forum. Tutaj nikt sie nie wstydzi.

Uwazam, ze to dobrze, ze ktos naglosnil sprawe. Szkoda, ze zrobila to Barca, bo jej wizerunek juz wczesniej nie byl najlepszy (mowiac oglednie) a teraz jeszcze bardziej leci na ryj i mnie to boli...

Co do wypowiedzi Salasa... uswiadomila mi, ze wpakowalem sie po kolana w szambo i jeszcze przyczynilem sie do jego powiekszania. (a wlasciwie patrzac po ilosci postow w tym sporze - czyli tych o skardze a nie o samym meczu - bardzo znacznie sie przyczynilem).
W zwiazku z tym przepraszam za napinki - dodam tylko ze nie one byly mym celem, raczej chcialem przedstawic druga strone medalu. Bo owszem, latwo pojechac po Barcy w tej sytuacji, ale moim zdaniem wlasnie jak sie spojrzy z dystansem to zostaja dwa wyjscia:

1. Albo wladze Barcelony to banda idiotow bez klasy - czyli malo ze puszczaja brzydkie baki to jeszcze robia to bez sensu i w glupim momencie. W koncu czekamy na rewanz u siebie po niezlym (moim zdaniem dobrym) wyniku na San Siro.

2. Albo cala ta akcja to nie bylo zadne plakanie po nieudanym meczu tylko zwrocenie uwagi na isniejacy problem, ktorego od jakiegos czasu nie mozna rozwiazac.

Ja gleboko wierze, ze prawdziwa jest opcja numer dwa.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3292

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 mar 2012, 18:26

Wszyscy wiedza ze jest problem a juz najbardziej dzialacze i kibice Milanu. My mamy wieksze powody do obaw niz Barca ktora przy dobrym splocie okolicznosci gra na San Siro gora 2 razy w sezonie a Milan srednio co dwa tygodnie. To mediolanskie kluby najbardziej przejmuja sie stanem swojego boiska.

Ta skarga naprawde nikomu nie otworzyla oczu. Murawa jest czesto wymieniana co wiaze sie z kosztami i nie byla taka czy inna dlatego zeby Barcelonie sie gorzej gralo. Jest z nia klopot ktorego najwyrazniej nie da sie rozwiazac w przeciwnym razie juz dawno by to zrobiono. Skargi nic tu raczej nie pomoga.

Jakis kibic Barcelony pisal tutaj ze jak sie nie podoba to niech wybuduja sobie nowy stadion. To ja napisze ze jak sie nie podoba to nie przyjezdzac i nie wychodzic na boisko. Albo przysylajcie druzyne rezerw.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 31 mar 2012, 1:50

Salas11 pisze: Ani trochę mnie nie dziwi, czemu Mentor postanowił się od tego wszystkiego odgrodzić.
w sumie kolejny post w ten desen. Rownie dobrze mozna napisac ze Mentor nie chce sie wypowiadac na forum bo chcial sie odgrodzic od jego poziomu na ktory wplyw ma kazdy z nas jak np ty.
Wszyscy przeciwko Barcelonie. Okrutny świat.
okrutny swiat jest w Sosnowcu.
Jak było do przewidzenia - UEFA olała skargę FCB ciepłym moczem.Najpierw zraszacze po meczu z Interem,a teraz ta skarga na stan nawierzchni...W Katalonii rodzą się z fetyszem dbania o murawę bez względu na okoliczności, czy co?
Skarga oddalona... moze nie beda pisac ze uefa nam sprzyja :lol:
Co do zraszaczy to przynajmniej u nas osoba za to zostala zwolniona. Ciekawe czy Milan uczyni podobnie....
Katalonii rodzą się z fetyszem dbania o murawę bez względu na okoliczności, czy co?
Po prostu w katalonii na boisku lubia grac w pilke a nie wykopywac ziemniory

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”