Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 231

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
9%
Real 2016/2017/2018
4
18%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
27%
Bayern 2020
2
9%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
14%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
4
18%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 mar 2010, 13:26

Ciekawie :]

Jestem średnio zadowolony. Wolałem słabszą ekipę (szczególnie z powodu terminu GD), ale z drugiej strony gdybym miał wybierać z tych trudniejszych to właśnie Kanonierów bym sobie zażyczył. Szykuje się świetny dwumecz i proponowałbym, aby ktoś założył oddzielny temat bo na 100% się przyda. Im szybciej tym lepiej :P

Manchester nieźle trafił. Widzę ich w finale. Bayern ma świetne skrzydła, ale jeżeli w MU nie pojawią się jakieś problemy z defensywą (chodzi mi tutaj nie tylko o obrońców) to powinni sobie dać radę. W półfinale powinno być już łatwiej przy całym szacunku do Lyonu i Bordeaux.

Tak w ogóle to na miejscu Bawarczyków nie byłbym taki przekonany czy będzie mogli zagrać Arjenem i Franckiem na skrzydłach. Słyszałem jakieś plotki o cudownym ozdrowieniu Holendra, ale nie daję temu wiary :P

Nie widzę też możliwości, aby Inter po wyeliminowaniu Chelsea nie uporał się z CSKA.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 19 mar 2010, 13:28

Mentor pisze:Tak w ogóle to na miejscu Bawarczyków nie byłbym taki przekonany czy będzie mogli zagrać Arjenem i Franckiem na skrzydłach. Słyszałem jakieś plotki o cudownym ozdrowieniu Holendra, ale nie daję temu wiary :P
W tej chwili większy problem jest z Franckiem niż Arjenem. Holender nie zagrał od początku II rundy w bodajże jednym spotkaniu, z powodu...grypy. Także o jego zdrowie jestem całkiem spokojny :wink: O ile rzecz jasna nikt go nie sponiewiera nadmiernie do meczów 1/4 LM, no ale to akurat możliwe jest w przypadku każdego ofensywnego gracza :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8715
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 mar 2010, 13:32

Ciekawe losowanie, oglądałem po raz pierwszy na żywo chyba od kilku lat. Czeka nas powtórka z rozrywki: Bayern vs Manchester, ale także nieźle zapowiadające się pojedynki Arsenalu z Barceloną i Interu z nieobliczalnym CSKA. O meczu wewnątrz Francji ciężko cokolwiek powiedzieć, zaoszczędzą na paliwie i rozpracowywaniu rywali, a kto awansuje? Chyba jednak żyrondyści.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 mar 2010, 13:35

Rozumiem, że każdy ofensywny zawodnik jest szczególnie narażony na ataki a przez to na urazy, ale Robben jest chyba nie bardziej podatny na kontuzje niż średnia przewiduje. Przynajmniej tak było do tej pory :think: Mniejsza o to w każdym bądź razie. Dwa tygodnie to w sumie bardzo niewiele.

Odnośnie losowania dla Barcelony to jedna rzecz mi się bardzo podoba. Zarówno w ćwierćfinale jak i ewentualnym półfinale mamy rewanż na Camp Nou. To jest dobre.

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 19 mar 2010, 13:42

cloner pisze:Ciekawe losowanie, oglądałem po raz pierwszy na żywo chyba od kilku lat. Czeka nas powtórka z rozrywki: Bayern vs Manchester, ale także nieźle zapowiadające się pojedynki Arsenalu z Barceloną i Interu z nieobliczalnym CSKA. O meczu wewnątrz Francji ciężko cokolwiek powiedzieć, zaoszczędzą na paliwie i rozpracowywaniu rywali, a kto awansuje? Chyba jednak żyrondyści.

Eee z tego co się orientuje, to Bordeaux ma bliżej np do Barcelony, a Lyon do Mediolanu, więc nie bardzo zaoszczędzą na paliwie, zresztą moglibyśmy o tym mówić jakby jeździli MKS-ami :D

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 mar 2010, 13:49

Szczęście Katalończyków. Barcelona w najlepszej sytuacji i wydaje mi się, że to pewniak do finału z prostego powodu. Oba rewanże u siebie. Nawet jeśli Arsenal i Inter/CSKA zagrają dobrze u siebie jak chociażby Stuttgart i osiągną korzystny rezultat (jednobramkowe zwycięstwo bo jakoś ciężko mi sobie wyobrazić inny lepszy wynik z Barceloną) to Barcelona jest na tyle mocna na własnym stadionie, że raczej nie mam wątpliwości co do tego, że staną przed możliwością obrony tytułu mimo, że zarówno Inter jak i Arsenal pokazały w tej rundzie, że należą do ścisłej europejskiej czołówki.

Po drugiej stronie drzewka będzie IMO bardziej zażarta walka o finał. Pojedynek francusko-francuski zapowiada się bardzo fajnie - takie wewnątrzkrajowe bitwy zawsze mają swój smaczek, tym bardziej, że zagrają dwie drużyny z ligi, której przedstawiciele rzadko grają w ćwierćfinale ostatnimi czasy a występ w półfinale(finale?) to już będzie wielkie święto. Mimo wszystko Bordeaux moim zdaniem jest faworytem.

No i na deser Bayern - MU. Cieszę się, że gramy z Bayernem ale nie dlatego, że uważam, że to łatwy rywal tylko z powodu tego, że jak mamy sprawdzać się po stracie Ronaldo i walczyć o LM to niech to będą wielkie firmy. Na papierze ekipa z Monachium ma naprawdę mocny zespół, zobaczymy jak to będzie wyglądało w praktyce. Tak jak napisał red, kluczem będzie wyłączenie skrzydeł ale nie można zapominać o Muellerze i Bastianie, oni też potrafią błysnąć. Fajnie, że rewanż gramy u siebie, to na pewno spory plus. Bez wątpienia jesteśmy faworytem i Bayern jest w naszym zasięgu ale nie będzie lekko.

Problemem za to czy to dla nas czy dla Bayernu może być niedoceniana ekipa z Francji(czy to Bordeaux czy Lyon). Losy awansu do finału będą się ważyć we Francji a, że nie gra się tam łatwo w tym sezonie zdążyli się już przekonać i Real, i Liverpool, i Fiorentina, i Bayern, i Juventus....

Będzie ciekawie :)

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1530
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 19 mar 2010, 14:03

Najbardziej chciałem uniknąć Manchesteru i udało się. Tym bardziej jestem zadowolony, że spotkamy ich dopiero w finale, oczywiście w przypadku awansu obu drużyn. Choć wiadomo, że to LM i wszystko może się zdarzyć, to typuję taki sam finał, jak w zeszłej edycji.
Mentor pisze:Odnośnie losowania dla Barcelony to jedna rzecz mi się bardzo podoba. Zarówno w ćwierćfinale jak i ewentualnym półfinale mamy rewanż na Camp Nou. To jest dobre.
W zeszłym roku rewanże 1/4 i 1/2 finału graliśmy na wyjeździe, więc sprawiedliwości stało się zadość i w teraz gramy u siebie, co jest oczywiście dużym plusem.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 mar 2010, 14:09

Od kilku tygodniu mam dziwne przeczucie, że LM wygra w tym sezonie...Bordeaux. Ostatnio słabszemu teoretycznie zespołowi udało się wygrać te rozgrywki w 2004 roku i myślę, że teraz zrobią to samo Żyrondyści.

Mecze Barcy z Arsenalem zapowiadają się świetnie. Dwie ofensywne ekipy. Może Cesc będzie miał okazje zbadać teren na Camp Nou przed przyszłym sezonem :)

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 19 mar 2010, 14:31

mete pisze:Od kilku tygodniu mam dziwne przeczucie, że LM wygra w tym sezonie...Bordeaux.
Aż tacy mocni nie są. Musiałoby sie wiele wydarzyć żeby wygrali, nie wiem czy nie za wiele aby. Większość bramek ładują po stałych fragmentach. To świetny zespół z świetnym trenerem ale chyba 1/2 to szczyt ich możliwości, choć kto wie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 mar 2010, 14:46

Aż tacy mocni nie są. Musiałoby sie wiele wydarzyć żeby wygrali, nie wiem czy nie za wiele aby. Większość bramek ładują po stałych fragmentach. To świetny zespół z świetnym trenerem ale chyba 1/2 to szczyt ich możliwości, choć kto wie.
Ale ja nie napisałem, że wygrają czy ze są silni. Mam takie tylko przeczucie.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 19 mar 2010, 15:23

Morrow pisze:Szczęście Katalończyków. Barcelona w najlepszej sytuacji i wydaje mi się, że to pewniak do finału z prostego powodu. Oba rewanże u siebie. Nawet jeśli Arsenal i Inter/CSKA zagrają dobrze u siebie jak chociażby Stuttgart i osiągną korzystny rezultat (jednobramkowe zwycięstwo bo jakoś ciężko mi sobie wyobrazić inny lepszy wynik z Barceloną) to Barcelona jest na tyle mocna na własnym stadionie, że raczej nie mam wątpliwości co do tego, że staną przed możliwością obrony tytułu mimo, że zarówno Inter jak i Arsenal pokazały w tej rundzie, że należą do ścisłej europejskiej czołówki.
kibice Chelsea też przed drugim meczu mówili, że SB to twierdza nie do zdobycia i że wygrają gładko 3 albo 4-0. Niech Was nie zgubi pewność siebie, bo możecie się przejechać zarówno na Arsenalu jak i na Interze czy CSKA.

Jeśli ujrzymy półfinał Barcelona - Inter to możemy liczyć na pojedynek coś a'la Guusowska Chelsea - Barcelona.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 19 mar 2010, 16:33

Jeśli ujrzymy półfinał Barcelona - Inter to możemy liczyć na pojedynek coś a'la Guusowska Chelsea - Barcelona.
Watpie z jednego prostego powodu. Inter nie ma takich wykonawcow jak rok temu Chelsea. Ta druzyna jest slabsza od Londynczykow z poprzedniego sezonu. Poza tym ewentualny rewanz na CN w przypadku takiego polfinalu ma niebywale znaczenie.

MU trafil w samo sedno z losowaniem. Z kazda ekipa jest murowanym faworytem. Bede mile zaskoczony jeszeli nie zagraja na SB.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 19 mar 2010, 19:58

oj tu bym się spierał.

Wiadomo w przypadku takiego półfinału rewanż na CN ma znaczenie i to że Barca byłaby faworytem też oczywiste, ale na powtórkę z grupowych potyczek bym nie liczył.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 mar 2010, 20:45

Jeżeli dojdzie do półfinału Barcy z Interem to będą decydować epizody :lol: i forma dnia. Oba kluby stać na finał ale może by tak pierwsze zostać przy tej 1/4 bo oba kluby czekają 2 trudne mecze.
Na pewno Chelsea rok temu była większą przeszkodą aniżeli Inter z roku obecnego ( chociaż zobaczymy jak będzie z formą ) ale Barcelona też trochę spuściła z tonu. Byle obyło się bez kontuzji i obie drużyny zagrały w najmocniejszych 11.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 19 mar 2010, 21:17

Widzę, że Inter szybko wyszedł z roli "europejskich nieudaczników" i z marszu przeistoczył się w "drużynę godną finału" :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”