FMy - Strona 231

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 12 wrz 2005, 14:14

Gram BARCĄ. :brawo: Ostatnio grałem mecz u siebie z Espanyolem. Jako że czeka mnie rewanżowy mecz w półfinale LM Z Romą na mecz ligowy wystawiłem skład rezerwowy. Mecz wygrałem 10:0! :rotfl2: Przeciwnik w wyjściowym składzie wystawił dwóch bramkarzy! Po stracie bramki zamieniali się oni pozycjami. I tak jeden bronił dostępu do bramki, a drugi grał na prawej obronie. Obaj z neznadziejnym skutkiem: podstawowy bramkarz E. Lemmens dostał notę za mecz: 1!!! :pogrzeb: W drugiej połowie został zmieniony przez trzeciego bramkarza. W moim zespole na wróżnienie zasługuje m.in. R. Montolivo, który w 60 min strzelił 5 bramek i miał 2 asysty! :brawo: Świetny młody gracz! :king:
Gram też Sheffield Wednesday. Ostatnio zapewniłem sobie awans do Premiership i po dwóch latach bez grosza na transfery awansowałem z 2 ligi. :brawo: Co dziwne mój gracz Glenn Whelan oznajmił mi że nie przedłuży ze mną umowy bo chce grać w większym klubie. :angry2: W związku z tym, że za kilka miesięcy kończy mu się kontrakt postanowiłem go sprzedać. Zawodnik przeszedł do ... drugoligowego Hull City, które na kolejkę przed końcem ligi jest na ... 16 miejscu! :think: Zawodnik jest b. szczęśliwy z gry w nowym klubie! Czy przeszedł do większego klubu sami możecie sobie odpowiedzieć. Nie chodzi tylko o grę w konkretnej lidze, ale także o zdobyte trofea. :peace:

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 12 wrz 2005, 19:06

jemu chodziło o to, że w ciągu sześćdziesięciu minut to zrobił, a nie że w sześćdziesiątej minucie...pomyśl, jak czytasz jeśli jest tak niwyraźnie napisane

a ja własnie zacząłem gra Lyonem :D, początek sezonu, wygrałem superpuchar z PSG 3:1, potem w lidze 3:1 w pierwszej kolejce i w drugiej wygrałem... 6:4 :shock:
mój skład

Coupet - Miguel-Cacapa-Pablo-Abidal - Govue-Essien-Malouda - Juninho Pernambucano - Robinho-Podolski

miałem fajne transfery
Robinho z Santosu za 12.25 mln
Podolski z Koeln za 8,5 mln
Miguel z Benfici za 7,25 mln
Pablo z Atletico w wymiane za Crisa i jeszcze 4 mln dali :D

hehe..zobaczymy jak mi będzie gra szła :P

Awatar użytkownika
-WTC-
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -WTC- » 12 wrz 2005, 19:29

Ja zacząłem 1 sezon Feyenordem , dostałem 9 mln $ na transfery i wykorzystałem je tak :
Ederson (18 lat , ofensywny pomocnik , znakomity )
Nowacki
Freddy Guarin
Daniel Fredheim Holm
A.Boruc
Mokoena
Bartczak
Nowak
Adu w drodze
De La Cuesta

Grałem innymi klubami najlepiej spisywali mi się : Adu , Mokoena , Bartczak i Boruc zobaczymy jak będzie teraz , aż tylu "gwiazd" w jednym zespole nie miałem :P

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 12 wrz 2005, 20:06

Bonso pisze:jemu chodziło o to, że w ciągu sześćdziesięciu minut to zrobił, a nie że w sześćdziesiątej minucie...pomyśl, jak czytasz jeśli jest tak niwyraźnie napisane

a ja własnie zacząłem gra Lyonem :D, początek sezonu, wygrałem superpuchar z PSG 3:1, potem w lidze 3:1 w pierwszej kolejce i w drugiej wygrałem... 6:4 :shock:
mój skład

Coupet - Miguel-Cacapa-Pablo-Abidal - Govue-Essien-Malouda - Juninho Pernambucano - Robinho-Podolski

miałem fajne transfery
Robinho z Santosu za 12.25 mln
Podolski z Koeln za 8,5 mln
Miguel z Benfici za 7,25 mln
Pablo z Atletico w wymiane za Crisa i jeszcze 4 mln dali :D

hehe..zobaczymy jak mi będzie gra szła :P
jak mam być szczery to trochę tych trafnserów nie rozumiem.......po pierwsze: po co Miguel skoro na prawej może grać świetny(u mnie zawsze noty na 7,8 wzwyż). Pozatym kupileś 2 napastników. Nie rozumiem skoro masz Nilmar'a, który za 1-2 lata będzie geniuszem. Pozatym Frau, który jest szybki i potrafi uderzyć z dystansu.

No, ale to jest Twoja wizja zespołu. Mimo wszystko nie byłbym sobą jakbym nie napisał tego posta :lol:

Awatar użytkownika
k@li
Visca el Barca!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: k@li » 12 wrz 2005, 21:22

No dobra, dawno tu nie zaglądałem... jak zapewne wiele osób pamięta na samym początku tej wspaniałej gry chciałem zaczerpnąc paru rad... wiele osób mi pomogło za co wielkie dzieki :afro: a teraz tak siedze na forum i nie ma gdzie podyskutować i przede wszystkim z kim ( pewnie przez szkołe... ) więc pomyślałem ze pochwale się :oops: :P :
A więc... zacznę od tego że pierwszy raz zagrałem w managera na początku lipca, odinstalowywałem go chyba z 3 razy uznając FM`a za prymitywną, skomplikowaną i bezsensowną grę... ale za 4 podejściem poczytałem pare wskazówek i napisałęm na forum troche pytan i dowiedziałem się mniej\więcej co i jak, zaczęłem grę Ajaxem na początku przegrywałem w towarzyskich z największymi nawet "ciotami" 5-6:0 - masakra ale potem wzmocniłem skład paroma tanimi lecz bardzo utalentowanymi piłkarzami, ustawiłem trening, taktykę 4-0-2 attacing i do boju... gra się zaczęła wreszcie układać wygrywałem nawet z najsilniejszymi teamami w europie np: AC MILAN ( 2:1 w ćwiercfinale LM ) potem w Mediolanie na San Siro porażka 5:1 no ale... to i tak sukces jak na pierwszy sezon.. podsumowując pierwszy sezon gry: Zdobyłem ( oczywiście Ajaxem ) - superpuchar Holandii, Puchar Holandii, Mistrzostwo Holanndii - kibice i zarząd zachwyceni 8) !!! No i zaczęłem grać 2-gi sezon ( już pażdziernik mam ) i jak narazie wszystko wygrywam tzn. superpuchar i wszystkiej jak do tej pory mecze ligowe.
Mój skład przedstawia się następująco:

---W.Sonck(Mokaena,Freddy Adu)---D.F.Holm(Fred,Mysqerra)---

---N.Mitea(J.Khanye,D.Bierofka)---W.Sneijder(F.Guarin)---Diego(S.Pieenar)---R.Van der Vaart(M.Van Bommel)---

---Maxwell(Borre)---Dede(Escude)---Naldo(T.Vermaelen)---Heitinga(N.D.Jong)---

---Stekelenburg(Chico)---

Jak myślicie dojde z tym składem "gdzieś" :roll: - jak narazie bardzo dobrze grają chłopaki... !!! A i oczywiście ( jak zawsze ) mam pytanie do :starych wyjadaczy" ( i nie tylko ): Zbliżają się u mnie w grze MŚ 2006 w Niemczech i chciałbym prowadzić jakąs drużynę narodową co mam zrobić... są w ogóle szanse żebym dostał taką posadę :roll: oni sami do mnie napiszą czy ja się muszę jakoś zgłosić :roll: ???
PzDR.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 12 wrz 2005, 21:32

Co do MŚ 2006 to szanse masz bardzo nikłe ;) Ewentualnie jak chcesz "oszukać" to możesz sobie rzobić nowego manager'a i nim zagrać na MŚ :)

Pomyślałem sobie, że mógłbym zagrać Reale'em Madryt. Tak więc odpaliłem grę.....patrzę składzik - miodzio jeszcze tylko 2-3 zmienników i potrójna korona nasza. No i kupilem Kompany'ego i Dede. Perez domagał się wielkich naziwsk w zespole( sick !) chciałem kupić Xabi'ego Alonso....nie zdążyłem. Ten idiota Perez kupił Ronaldinho i Totti'ego za łączną sumę 166 mln euro :evil: długi w dodatku zawodnicy zuepłnie mi niepotrzebni. Jestem bardzo wkurzony, aczkolwiek spodobało mi się to, że trener ingeruje w transfery klubu ; ciekawa innowacja

Awatar użytkownika
k@li
Visca el Barca!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: k@li » 12 wrz 2005, 21:41

bagg pisze:Co do MŚ 2006 to szanse masz bardzo nikłe
Trudno... a może po MŚ jakaś repra której niezabardzo poszło a oczekiwano od niej duuużo więcej mnie dostrzeże !? Są jakieś szanse ??
bagg pisze:Ewentualnie jak chcesz "oszukać" to możesz sobie rzobić nowego manager'a i nim zagrać na MŚ
Nie chce...
bagg pisze: No i kupilem Kompany'ego i Dede
Ja też kupiłem Dede ( tzn. przeszedł do mnie za free bo wygasł mu kontrakt z Borussią ) i swą grą nie zachwyca jak narazie -powiem więcej... zawiodłem się jest to najgorszy mój obrońca ma note łaczna: 4 :cry:
- nie wiem czemu tak słabo gra :roll: .
bagg pisze:Ten idiota Perez kupił
W grze jak w życiu... :lol:
PzDR.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 12 wrz 2005, 21:43

Ja gram Palermo! zaczynam trzeci sezon.Na razie dwa razy 3 miejsce w lidze,jeden pucharWłoch i finał Ligi Mistrzów(porażka 2:3 z Betisem)
składzik taki:
---------------------Toni------------------------Kone------------------------------

-------Pedersen---------------Gasbaroni-----------------Santana---------------

-----------------Barone--------------------Macherano----------------------------

Grosso---------------Acardi--------------Hubschman----------------Jong------

-------------------------------Lastuvka--------------------------------------

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 12 wrz 2005, 21:52

k@li pisze:W grze jak w życiu...
Grałem Barcą. Laporta kupił ligę. Zmieniasz zdanie? :roll:
k@li pisze:Trudno... a może po MŚ jakaś repra której niezabardzo poszło a oczekiwano od niej duuużo więcej mnie dostrzeże !? Są jakieś szanse ??
Po 1 sezonie najwyżej na Katar, jak wysępisz. Mnie przyjęli do rep. Włoch po trzecim sezonie w Sampdorii.

Otóż pocinam teraz Catanią. Chce jak najmniejszym kosztem wzmocnić skład. Narazie wydałem 600 tys. ojro na Edersona i Vilara. Potrzebuję bocznych obrońców i napastnika. Jestem zdesperowany. Pamiętajcie,że klasa zespołu nie jest za wysoka, wiec mi tu nie wyjeżdżać z jakimiś takimiś :roll:. Najlepiej jakby typki miał obywatelstwo UE.

Awatar użytkownika
k@li
Visca el Barca!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: k@li » 12 wrz 2005, 22:11

Snipp_ pisze:Grałem Barcą. Laporta kupił ligę. Zmieniasz zdanie?
hm.... no rzeczywiście ale po Perezie to bym się wszystkiego spodziewał :lol:
Snipp_ pisze:Po 1 sezonie najwyżej na Katar, jak wysępisz.
:lol: - to ja podziękuje bardzo...
Snipp_ pisze:Mnie przyjęli do rep. Włoch po trzecim sezonie w Sampdorii.
Jak godziłeś prowadzenie repry z klubem - ciężko był :? :roll: ???
PS: Zaje... sig :wink: .
PzDR.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 12 wrz 2005, 22:19

k@li pisze:hm.... no rzeczywiście ale po Perezie to bym się wszystkiego spodziewał
W sumie to po każdym z G14 można sie spodziewać wszystkiego ;p
k@li pisze:to ja podziękuje bardzo...
A prosze bardzo!
k@li pisze:Jak godziłeś prowadzenie repry z klubem - ciężko był
Łatwo powiedziałbym, bo i tak repry nie budowałem na moich zawodnikach ;d Zazwyczaj powoływałem tylko trzech, bo reszta z Sampy to stanieri. Łatwo gra się Włochami, bo kłopoty mam dopiero przed sobą, kiedy stara gwardia z Tottim, Canną, Nestą i innymi odejdzie w cień. Młodzież z Milanu i Juventusu, która w FMie jest zajebista jest po prostu nie równa i nie są pewni, a takich potrzebuję.
k@li pisze:PS: Zaje... sig
Zajebisty - wiem. Nie bój się, za to ostrzeżonkiem nie dostaniesz. Zresztą to nie ja robiłem, tylko RoRo, który pracę miał ułatwioną bo ta pani to piękna jest, no!

Awatar użytkownika
Chiotis
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chiotis » 13 wrz 2005, 13:41

Polecicie mi jakiegoś napadziora do Romy kasa---nieważne własnie zarząd poprosiłem o dodatkowe fundusze i o dziwo dostałem 15 mln. w sumie mam 25. tylko ważne żeby był z obywatelstwem jakiegoś kraju z Unii Europejskiej bo mam już 3 a więcej się nie da --- mam Chivu, Amantino i Adu. Nie chciałlbym też wydać całej kasy bo musze Dellasa kim zastąbić Hubshmanem i kogoś na of. pom. ściągnąć bo Totti nie przedłuży kontraktu. Aha Cassano już nie mam 29mln. Inter mam Corvie i Cerciego, Postige, Montellę, Carliera... i jakiegoś młodzika milanowi podkradłem Abbiatti..... Pasowałby tu jakiś dobrze główkujący grajek... ale nie mam pomysłów

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 13 wrz 2005, 17:57

Mozna by zrobic liste pilkarzy talentów

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 13 wrz 2005, 18:03

k@li pisze: Ja też kupiłem Dede ( tzn. przeszedł do mnie za free bo wygasł mu kontrakt z Borussią ) i swą grą nie zachwyca jak narazie -powiem więcej... zawiodłem się jest to najgorszy mój obrońca ma note łaczna: 4 :cry:
- nie wiem czemu tak słabo gra :roll: .
PzDR.
No bo Dede to typowy lewy obrońca... Na srodku gra daremnie jak kazdy zawodnik, który nie gra na swojej nominalnej pozycji. Pochwal nam sie jak ci gra Van bommel i Van der Vaart... Bo jak widze to tez nie grają na swoich pozycjach.

ribeiro
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ribeiro » 13 wrz 2005, 18:39

Wstyd sie przyznać ale FMa dostałem dopiero niedawno i chetnie bym sobie pogral ale...
Wchodze do gry,wybieram klub,zajmuje sie kontraktami zawodnikow i kiedy chce przejsc do nastepnego dnia(klikajac na strzalke "dalej") to nie moge bo nie jest aktywna.
Moze o czyms zapominam co trzeba koniecznie zrobic?
Pewnie na tych 229 stronach poswieconych temu tamatowi są porady dla takich jak ja no ale trudno cos znalezc.
Wiec dajcie namiary albo po prostu powiedzcie mi kurcze jak grac.

Pozdro!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”